[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Onstabiel gevoel in het lichaam

Gepost door Sarma 
Onstabiel gevoel in het lichaam
25 May 2018 12:29
Hoi,

Ik ben sinds een tijdje weer begonnen met HyperVen na een stopperiode. Ik merk dat ik naast de andere hulpmiddelen, ontspanningsoefeningen, psychotherapeut, yoga etc. nog steeds niet van mijn klachten af kom. Nu wil ik ook maar al te graag dat het weggaat en dat alles weer "normaal" word. Het is ook niet echt goed voor mijn humeur want je blijft maar bezig met het goed gaan voelen. Ik heb vooral last van vermoeidheid, werk ook om die reden niet volledig op het moment, paniekaanvallen, wattenhoofd, piekeren maar het meest lastige en beangstigende vind ik het duizeligheidsgevoel. Het is lastig omschrijven wat ik precies voel, ik ben niet draaierig maar het voelt als een soort golf in je lichaam, vooral als ik vanachter de computer ga. Ik omschrijf het altijd alsof je in een lift staat en die staat stil en dan gaat die weer winking smiley Alsof je een avondje flink bent doorgezakt zeg maar.Daarnaast voelt het ook alsof ik zo om kan vallen, heel wankel gevoel maar ik sta toch echt met mijn voeten aan de grond. Als ik bijvoorbeeld met mijn hoofd draai dan krijg ik dat gevoel maar soms ook als ik gewoon wat langer sta...het geeft een heel eng gevoel wat uiteraard weer paniek oproept. Mijn hele lijf is in shake-modus. Ik probeer er echt zo weinig aandacht aan te besteden maar deze klachten heb ik nu, eigenlijk al jaren en het gaat maar niet weg.
Herkent iemand het bovenstaande of kan iemand van HyperVen hier wat over zeggen?



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 26/05/2018 10:16 door Sarma.
Re: Onstabiel gevoel in het lichaam
26 May 2018 11:11
Ja ik herken dit gevoel ook. De duizeligheid is heel beangstigend. Ik heb hier ongeveer 3 maanden last van. Heb in die 3 maanden wel gehad dat het 2x een week weg was, dus dat geeft mij weer hoop dat het ook weg kan gaan. Maar op dit moment ervaar ik het ook continu. Is het bij jou ook een moment weg geweest? Maar het zou door vernauwde bloedvaten moeten komen! Ik hoop dat HyperVen voor ons werkt smiling smiley


Groetjes
Re: Onstabiel gevoel in het lichaam
27 May 2018 19:58
Ik heb gelukkig periodes gehad dat het in die jaren wel weg was maar toch onbewust heeft het op de achtergrond altijd gesluimerd als ik erop terugkijk. Maar ik vind het gewoon zo eng omdat je dan ook met vlagen heel afwezig kan zijn en dat heb ik nog niet eerder gehad. En ik heb 2 kinderen dus dat is niet fijn. Misschien komt het er extra uit nu omdat ik het ook steeds meer toe laat geen idee. Kan iemand van HyperVen hier wat over zeggen?
Re: Onstabiel gevoel in het lichaam
29 May 2018 09:36
Hoi,

Yep, herken de symptomen maar al te goed eye rolling smiley

Je beschrijft het goed, dat je er altijd mee bezig bent om je beter te voelen.
Het is een hele klus en ik word er zo verdrietig en hopeloos van, wat een hel dat voor mij eeuwig durend nare gevoel.....

Ik ben bijna 4 maanden met HyperVen bezig en telkens, nog elke dag, als ik dat alles bepalende gevoel weer ervaar denk ik, ik wil dat het stopt, ik wil niet meer in de ban van overleven zitten, ik wil LEVEN!
Wanneer kan ik de vruchten plukken van mijn inzet?????
Mijn man ziet me worstelen en vertel voor de miljoenste keer dat ik me zo slecht ( voornamelijk in winkels en bekende chronische hyperventilatie plekken) voel, ik er geen lol aan vind.....
Zegt ie “ maar schatje ik hoor ook van je dat er momenten zijn dat het wel beter gaat, sinds je met HyperVen bezig bent zijn er echt situaties dat je zegt “ verrek ik voel mij gewoon gewoon, wat een heerlijkheid” dus er is verschuiving”

Hij heeft gelijk.

Ik vergeet het alleen als ik weer en dat is nog elke dag mezelf zo ellendig voel.....

Conclusie, en dat geldt denk ik voor iedereen met chronische hyperventilatie, zet door met HyperVen hoe naar je je ook voelt en vecht om je fijn te voelen.
Er komen en zijn momenten dat je wel losgekoppeld bent van deze aandoening....

Gelukkig, noem het maar gelukkig smiling bouncing smiley herkennen heel veel mensen op dit forum de symptomen dus je voelt je misschien alleen, althans mensen die nooit een botsing met chronische hyperventilatie gevoelens hebben gehad snappen er werkelijk niets van, je staat niet alleen.......

Het komt goed!

Liefs
Re: Onstabiel gevoel in het lichaam
29 May 2018 16:06
Hoi allemaal

Ben ook bijna 4 maand bezig met HyperVen en ben er ook helemaal nog niet... jammer genoeg...

Vooral het onwerkelijk gevoel en ijlheid vind ik verschrikkelijk... ik heb ook vaak het gevoel om zonder aanleiding neer te vallen... het is dan de kunst om niet te panikeren, makkelijker gezegd dan gedaan!

toch zijn er soms momentjes dat dit er niet Is, al is het maar voor even... maar inderdaad, deze momentjes zijn zo zeldzaam dat ze gauw op de achtergrond verdwijnen en het lijkt alsof alles nog hetzelfde is als voor HyperVen en er geen vooruitgang is....

te horen dat ik na bijna 4 maanden niet de enige ben die dit alles nog ervaart stelt me enigzins wel gerust in de hoop ooit er vanaf te geraken!
Re: Onstabiel gevoel in het lichaam
30 May 2018 11:59
Hoi,

Het nare van de chronische hyperventilatie is dat je eigenlijk alleen maar de slechte kanten onthoudt en ermee bezig gaat waardoor je telkens weer in het cirkeltje komt. In mijn hoofd weet ik heel goed hoe ik het allemaal moet doen maar de uitvoering pffffffff. Dat is echt lastig...omdat je graag wil dat het over is. En wat ik heel snel doe is mijn telefoon pakken om van alles te googlen, ik weet dat dit niet goed is en dat je dan in het cirkeltje blijft hangen. In mijn geval zit het er al jaren en is het vooral begonnen na het overlijden van mijn vader(had longkanker), nu 6,5 jaar geleden. In dat jaar ben ik ook moeder geworden, dus mijn hele leven stond op z'n kop en dan toch door blijven gaan totdat je de eerste paniekaanval krijgt en vervolgens in elkaar stort. In de afgelopen jaren gevochten tegen een burn-out en alle klachten die bleven bestaan en met klap op de vuurpijl is dit jaar mijn schoonvader ook overleden aan longkanker. Dus heel gek is het niet dat de chronische hyperventilatie klachten zo de overhand nemen en mijn psychotherapeut geeft ook aan dat ik echt de tijd moet nemen en dat de klachten minder worden als je er zelf mee aan de gang gaat, door o.a. tijd voor jezelf nemen, het de tijd geven en niet te snel willen, ontspanningsoefeningen, meditaties, aanvaarden dat het nu zo is, grenzen stellen etc. en vooral niet piekeren. Nou dat laatste is niet zo maar afgeleerd. Ik kan er echt hele dagen mee bezig zijn; wat voel ik, is dit normaal, is het een stressontlading, is mijn lichaam aan het herstellen of heb ik te veel gedaan. Die onzekerheid is echt killing! Maar daar zal ik ook vast niet de enige in zijn haha. Dat moest ik nog even kwijt winking smiley
Re: Onstabiel gevoel in het lichaam
30 May 2018 12:16
dit is de allereerste keer dat ik mijn hels LICHT/DUIZELIG/ZWEVERIG gevoel in m'n hoofd deel met 'lotgenoten'... ik ben sinds 3 dagen gestart met HyperVen en ben hoopvol! mijn profiel sluit perfect aan bij mensen die hieraan lijden: nerveus, perfectionist, pleaser, piekeraar, angstig. dit laatste is geen goeie mix, lijkt me! al wat ik voel, koppel ik meteen aan vreselijke ziektes als tumoren, ms, tromboses e.d. doorheen de jaren ook best wat onderzoeken gehad om dit alles uit te sluiten, maar vaak bleef ik overtuigd dat er vast wel iéts zou zijn waarom ik me toch zo slecht voel... stilaan begin ik te geloven dat het gerelateerd is aan de slechte ademhaling die uitgroeide tot chronische hyperventilatie. ik hoop zó op een verlossend resultaat, soms lijkt het alsof dit m'n laatste hoop is... courage ook aan allen die dit lezen!
Re: Onstabiel gevoel in het lichaam
31 May 2018 11:13
@Napoleon hoezo denk je dat bijv winkels en openbare ruimtes “typische chronische hyperventilatie” plekken zijn? Ik vind dat namelijk meer horen bij agorafobie dan bij chronische hyperventilatie. Tuurlijk is het zo dat deze twee bijna altijd hand in hand gaan. Maar het lijkt me onlogisch om alles steeds af te schuiven op chronische hyperventilatie.

Ik heb deze klachten ook al jaren en na vele specialisten te hebben bezocht ben ik ervan overtuigd dat het een combinatie is van: het niet meer vertrouwen van je lichaam, angst, onzekerheid, verkeerde ademhaling en onrust.

De ademhaling verbeteren kan je enorm helpen voor het verminderen van klachten, maar zodra jij in een situatie terecht komt die jij spannend vind zal je ademhaling weer versnellen en krijg je je oude klachten terug.

Dit is geen medisch advies, maar ik zou adviseren dat je de HyperVen therapie uiteraard gedreven blijft volgen, maar daarnaast ook je angsten probeert aan te pakken en misschien wel onzekerheden in sociale situaties.

Ik hoop dat ik jou en anderen hiermee wat meer inzichten heb kunnen geven en motivatie voor herstel.

Succes iedereen, we komen er wel smiling smiley
Re: Onstabiel gevoel in het lichaam
31 May 2018 13:35
Hoi Sirio,

De klachten gaan zeker hand in hand met elkaar...

Goed dat je het schrijft ik loop momenteel bij een psychosomatische fysiotherapeut om de handel van alle kanten aan te pakken én ik kamp helaas al 30 jaar met dit fenomeen en heb talloze geloof mij echt er ALLES aan gedaan wat in mijn macht ligt en niet alleen bij allerhande professionals geweest maar ook jaren zelfontwikkelingscursussen, hapno, hypno, accupunctuur, meditatie, boeken en "ja" nog veel meer ondernomen zelfs ademhalingstherapie.

De therapie die ik heb gevolgd wijkt af van HyperVen en daarom, ookal worstel ik er helaas nog elke dag mee, heb ik het geloof dat dit werkt en ieder op zijn manier en tijd.

Wat ik wil zeggen ook tegen de mensen die nog in de strijd van het gevoel zitten is ; Ga door met HyperVen ookal lijkt het nog steeds niet te slagen in de winkels, kapper, openbare ruimtes of waar dan ook.
Als je je buffers hebt opgebouwd en nogmaals daar heeft iedereen een andere periode voor dan ga je je steeds beter en sterker voelen en blijven die nare gevoelens uiteindelijk weg, waar je ook bent.......

Dit is in ieder geval waar ik voor ga en elk mens beleeft dat natuurlijk weer anders.

Liefs
Re: Onstabiel gevoel in het lichaam
04 June 2018 17:12
Hoi hoi

Even een andere vraag tussendoor....ik ervaar nu al een paar dagen dat mijn gezicht ineens heel warm word en daarbij een grieperig gevoel. Het lijken wel opvliegers maar dat lijkt me sterk ben pas 34. Het trekt ook wel weer weg en een echte aanleiding is er niet want het gebeurd overal ook als ik rustig zit. Herkent iemand van jullie dat?
Re: Onstabiel gevoel in het lichaam
04 June 2018 17:34
Hoi,

Ik ben nu ongeveer 3 weken bezig, en ik heb precies dezelfde ervaring. Plotseling heel warm worden in het hoofd, en ook het gevoel van opvliegers. Het is niet tijdens de sessies. Het komt snel, en gaat ook snel weer weg. Maar het kan je wel weer paniekerig maken. Ik weet ook niet wat het is. Misschien kan het een bijwerking zijn van de HyperVen methode?? Met de ademhaling en de ontspannenheid gaat het nu al een stuk beter na 3 weken. Succes verder ..
Re: Onstabiel gevoel in het lichaam
04 June 2018 23:10
Dit klinkt als een stressontlading.
Het hoort er helaas bij, maar gaat als het goed is wel weer binnen een dag of een paar uur weg.
Ik probeerde het altijd te zien als iets wat hoe dan ook uit je lichaam moest en wat je dan maar mooi kwijt bent.
Je kan ook ontspanningsoefeningen doen op dat moment.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Onstabiel gevoel in het lichaam
05 June 2018 10:59
Hoi Sanne,

Het moet hoe dan ook uit je lichaam al die stress, en waarschijnlijk zit er bij mij heel veel, maar het onzekere ervan is dat het weer iets nieuws is en het er hele dagen is, de laatste paar dagen. Het komt en gaat maar heel vervelend. En ik merk ook dat mijn huid op het gezicht aan het veranderen is, ik lijk wel weer in de pubertijd te zitten confused smiley
Nieuwe klachten zijn zo ongrijpbaar, ik kan me er nog moeilijk aan overgeven. Net ook weer iets gehad en dan raak ik zo in paniek...Tijdens het werk naar het toilet, er zijn twee toiletten, en bij het uit de deur gaan in de veronderstelling zijn dat ik toch echt op het andere toilet zat. Ik was zo afwezig en op de automatische piloot bezig. Mijn hoofd is zo vol en niet in contact met de rest van me lijf...ben er zo klaar mee.
Re: Onstabiel gevoel in het lichaam
07 June 2018 16:52
Dat is van de stress.
En omdat alles opgekropt zat en nu los komt, komt het er soms keihard uit zeg maar.
Als het je teveel wordt, doe dan goed ontspanningsoefeningen en/of verminder je aantal trials tijdelijk.
Je hoeft niet altijd maar door te blijven knallen.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Onstabiel gevoel in het lichaam
11 November 2018 08:45
Goedemorgen,

Dit is allemaal zo herkenbaar. Ik HyperVen nu ruim een maand. Sinds twee weken heb ik dat onstabiele gevoel. Alsof er ook non stop zenuwen gieren door mijn lijf. Ik hoop echt dat het met de tips van Sanne minder zal worden. Ik voel me er zo onzeker door.

Meer weten over het HyperVen programma?