[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Eerste sessie Hyperven

Gepost door Ajax 
Eerste sessie Hyperven
10 May 2019 11:34
Hallo allemaal,

Na ruim anderhalf jaar met een waslijst aan allerlei vage klachten te hebben rondgelopen heb ik 2 maanden geleden eindelijk te horen gekregen dat ik chronisch hyperventileer. Helaas heb ik hier zelf mee moeten komen en een doorverwijzing af moeten dwingen want de huisarts kende het niet, erg jammer en slecht dat er zo weinig kennis is onder doktoren.

De longarts heeft me toen doorverwezen naar een fysiotherapeut maar dat heeft tot dusver niet geholpen, dus ik heb besloten om het zelf te proberen en te beginnen met HyperVen.

Zojuist heb ik mijn eerste sessie gedaan en mijn eerste score was 30, mijn hoogste score was 43 en mijn gemiddelde was 38. Zijn dit goede scores om mee te beginnen? Wel merkte ik na de eerste sessie dat mijn ademhaling wat rustiger was en ik wat meer ontspannen was, dit lijkt me een goed teken!
Re: Eerste sessie Hyperven
10 May 2019 12:12
Dag Ajax

Fijn je hier te mogen ontmoeten ! Ik wens je alvast veel succes en beterschap !
Er zijn geen goede en geen slechte scores. Ik ben nu net 1 maand bezig en al geleerd dat je jezelf niet mag forceren om een bepaalde score te halen. Als je voelt dat je het niet meer kan houden, adem dan uit.
Zelf heb ik nu sinds 1 jaar chronische hyperventilatie wat zich vooral uitte in problemen met spreken en concentratieproblemen (geheugenproblemen, ...), tintelingen, hartkloppingen en lichte duizeligheid.
Na 1 maand mag ik al zeggen dat de hartkloppingen sterk verminderd zijn (de duizeligheid ook maar die was bij mij in mindere mate aanwezig vanaf het begin). In die maand is er wel al heel wat stress losgekomen maar ik merk dat ik op de goede weg ben.

Nog veel succes

Quillan
Re: Eerste sessie Hyperven
10 May 2019 15:46
Hey Quillan,

Bedankt! Zojuist mijn tweede sessie gedaan en mijn gemiddelde was 44, misschien dat de eerste keer even wennen was en dat die vandaar nu wat hoger is. Ik moet zeggen dat ik me na een sessie eigenlijk best ''ontspannen'' voel.

Wat betreft de klachten herken ik mezelf heel erg in je klachten, gek genoeg heb ik ook weinig last van duizelingen in vergelijking met anderen. Wel heb ik echt gigantisch last van spierspanning in mijn rug, nek, schouders en zelfs hoofd en kan ik me echt heel slecht focussen, de geheugenproblemen zijn wel een stuk minder dan voorheen moet ik zeggen sinds ik de diagnose heb gekregen

Ik hoop echt dat HyperVen me eindelijk van al deze vervelende rotklachten gaat afhelpen! Doe jij naast de HyperVen nog andere dingen om het herstel te bevorderen?

Groetjes,

Ajax
Re: Eerste sessie Hyperven
11 May 2019 13:32
Dag Ajax

Voorlopig enkel HyperVen maar Rob had me ook yoga en TM (transcendentale meditatie) aangeraden. Dat laatste zegt me wel wat maar ik ga eerst de HyperVen doorlopen en dan kijken waar ik sta.

Veel succes nog
Re: Eerste sessie Hyperven
13 May 2019 17:48
Hey allemaal,
Ik ben ook sinds twee dagen gestart met HyperVen.
Ging al goed en in stijgende lijn.
Wel vandaag terug gaan werken en klachten kwamen terug: tintelingen, spierpijnen aan schouders,...
Wat doen Jullie tussendoor als je tintelingen enzo voelt opkomen? Welke oefeningen doe je dan?
Groetjes
S

Meer weten over het HyperVen programma?