[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hartfrequentie

Gepost door phil 
phil
hartfrequentie
13 December 2004 13:15
Hoi,
ik heb al enkele jaren last van hyperventilatie, maar nu is mij plots iets opgevallen.

Sinds enkel weken heb ik last van een verlaagde polsslag 52-55 in rust, die echter wel zeer snel de hoogte ingaat bij de minste inspanning, Kan dit iets te maken hebben met het verhoogde CO2 gehalte,


dank voor jullie reactie
dennis
Re: hartfrequentie
13 December 2004 18:53
Hoi Phil,

Ik heb hetelfde. In rust heb ik ook een trage hartslag (55-60), terwijl ik niet buitengewoon aan sport doe ofzo. En de mijne vliegt ook bij de minste inspanning (trap oplopen) omhoog.

ben benieuw of er meer mensen zijn die dit hebben, en wat de oorzaken/'>oorzaak zou kunne zijn.

groeten,
Dennis
Jeroen
Re: hartfrequentie
15 December 2004 13:06
Ja ik heb dit ook. Lage hartslag alsof ik een topsporter ben tongue sticking out smiley Ik heb zelfs al eens rond de 45 gehad toen ik rustig op de bank lag. Meestal heb ik deze lage hartslag 's avonds.
Ik heb nu niet meer zo dat wanneer ik wat doe mijn hartslag omhoog knalt, het is nu gewoon naar mate ik mij meer inspan hoe hoger mij hartslag. Eerder had ik bij trap lopen al direct een hart in mijn keel bonken met +/- 120 slagen ofzo, maar mijn lage hartslag blijft bij geen inspanning.

Misschien heeft Rob hier een conclusie voor?
Robin
Re: hartfrequentie
16 December 2004 10:20

Alle hartslagen boven de 40 a 45 in rust zijn geen indicatie voor een afwijking , evenzo in sommige gevallen daar beneden (bijvoorbeeld bij duursporters!). Het is normaal dat de hartslag omhoog schiet bij inspanning, dat hoort je hart ook te doen. De mate van versnelling kan afhankelijk zijn van conditie, hoe slechter de conditie hoe sneller het hart bij weinig inspanning.

Waarom je hart regareert zoals hij reageert is afhankelijk van talloze factoren. (conditie, eten, drinken, lichamelijke processen etc, etc,....). Je hart is het sterkste orgaan van je lichaam stel dat voorop.

Ik denk niet zo zeer dat de werking van jullie hart aandacht verdient als wel waarom je je er zo druk over maakt! Als je onzeker bent over je hartkwaliteit blijf er niet mee lopen en laat je hart onderzoeken!

Ik ken jullie probleem uit ervaring !

Groetjes,

Robin
wie kan mij helpen a.u.b
Re: hartfrequentie
19 December 2004 01:55
volgens mij is puur van hyperventilatie,door de verkeerde ademhaling en door de stress ,maar hyperventilatie ,is ook een reaktie van langdurige stress, en dat hang ook van hoelang is iemand geHyperVentillerd, ik ben 2 jaar ziek met elk dag ; zonder klachten vrij ,ik denk zou een wonder zijn moest onze hart niets onder leiden ,en ik denk dat jullie horen bij de gelukkige want ik ,om mijn hart rustig te krijgen neemt ik emconcor 5mg, en zelf met de hulp van deze medicatie ben ik altijd buiten ademen en een hartslag van 85 slagen per minuut in rust toestand ,en als iets doe ,zoals de trapop, dan denk ik 140per minuut , dat is wat anders, en de dokter heeft ooit tegen mij gezegd dat de buiten kant rond mijn hart ,ook bijna van iederen die last heeft van . hyperventilatie , daar juist rond onze hart is een soort spanning ,ik denk dat de dokter zei ,de hart trek als , deze woord bestaat, en daarom heeft sommige mensen ook last van een gevoelige arm, doof gevoel enz, niets iederen reageerd het zelefde ,maar volgens mij jullie hart is super gezond ,maar bij de kleine inspanning ,laat jullie hart weten dat de ,hyperventilatie nog niets is voorbij en ook de stress, danku[:](H)[/:]
Nicole
Re: hartfrequentie
19 December 2004 20:24


Wie kan mij helpen a.u.b,

Ik denk dat het hartslag van 140 per minuut met traplopen echt niet gezond is.,en een hartslag van 85 in rust komt denk ik ook omdat je er continu op gefixeerd bent.Ook koffie en andere caffeine rijke produkten en roken hebben effect op je hartslag.Maar ik weet uit eigen ervaring hoe meer je er mee bezig bent hoe hoger je hartslag.Dus misschien makkelijk praten van mij, probeer niet de hele dag met je klachtenbezig te zijn ,zoek afleiding,neem voldoende rust.Ik ben zelf nog lang niet klachtenvrij heb heel veel last in drukke menigtes(met name supermarkten,ik zie nu al op tegen de kerstinkopen), maar ik probeer na jaren toch positief te denken en heb vertrouwen in het HyperVen programma.


Succes
Nicole
suzan
Re: hartfrequentie
20 December 2004 14:52
mijn hartslag is meerdere malen beluisterd door de dokter. hij is redelijk snel maar dat is geen rden tot gevaar! ik denk dat ie zo'n 80 slage pm doet in rust soms wel langzamer, als ik er naar ga luisteren gaat ie al sneller! en gaat ie ook overslaan. bij geringe inspanning schiet ie vaak omhoog en voel ik hem bonze in mn hals en borst soms moek ff lucht happen maar iedereen zegt dat et normaal is ook de dokter. ik maak me er zelf wel zorgen om

liefs su
suzan
Re: hartfrequentie
20 December 2004 20:16
en 140 per minuut bij traplopen niet gezond? dat kan de dokter toch bepalen? het heeft ook te maken met een goede of minder goede conditie. hoe beter de conditie hoe minder snel je hartslag omhoog schiet bij inspanning. erop letten heeft idd wel invloed ja. maar ik zou me niet teveel zorge maken (makelijk praten hoor ik vind het zelf ook eng)
kan er nog iemand anders reageren? sorry dat ik een beetje geirriteerd reageer maar het valt me op dat er niet vaak gereageerd wordt als ik bang ben of een vraag heb.
liefs suzan
janne
Re: hartfrequentie
03 February 2005 22:10
hoi suzan,
ik weet zelf sinds kort dat ik chronische hyperventilatie heb. Alle klachten uit het rijtje heb ik wel zo'n beete, alleen , geen fobieen (gelukkig) Ik ben in september gewoon in elkaar gezakt, dat was een hyperventilatieaanval, alleen doordat ik niet in paniek raakte dacht de dokter (die iemand gehaald had) niet dat het dat kon zijn. Nou toen een heleboel onderzoeken (cardio, internist ) maar toen werd ik steeds banger want ik was zo moe en al die dokters zeiden dat ik naar een psychiater moest terwijl ik dus echt niet snap waarom. jaren geleden een heleboel stress gehad (toen zijn alle klachten ook begonnen) nou ja ik werd steeds banger en uiteindelijk heb ik dagen lang iedere dag uren liggen HyperVentileren. kon niet meer staan, kon eigenlijk helemaal niks meer (o ja ik had ook nog een hele zware kuur gehad voor een ziekte die ik helemaal niet bleek te hebben en daar was een bijwerking duizeligheid)
toen heb ik een paar dagen in een ziekenhuis gelegen , op neurologie, daar hebben ze hersen en zenuwonderzoek gedaan. De neuroloog vond ook psychiater en pillen enzo maar de fysiotherapeute die me weer heeft leren lopen zei dat ze vond dat het op chronische hyperventilatie leek. Nou toe ik na een paar weken weer kon lezen en computeren heb ik deze site gevonden.

nou jouw vraag.In het ziekenhuis bleek dat mijn hartslag in rust ook zo ongeveer 80 a 85 is. Dat hoort niet maar kan geen kwaad. Je hart is een stevige jongen. Maar het is wel een signaal dat er iets niet helemaal in orde is. Nou en we weten wat er niet in orde is. We HyperVentileren. een van de verschijnselen die daar bijhoren zijn echt die rare pijn op borst en uitstralen naar armen (ik heb dat echt jaren gehad.)met een simpele stethoscoop en bloeddrukmeter zijn echt de belangrijkste symptomen van hartproblemen te bemerken en daar nemen dokters heus geen risico's mee. Ook niet als je denkt dat ze je een lastige zeur vinden.
Als het omhoog gaat als je telt is dat een belangrijke aanwijzing dat het door spanning/bezorgdheid veroorzaken/'>oorzaakt word.
Ik heb van de fysio een ontspanningsoefening geleerd en doe die nu iedere middag. daarna is mijn hartslag altijd keurig 60. ik krijg daar nu ook vertrouwen in en word daar weer rustiger van zodat de hartslag weer naar beneden gaat etc.
echt het is gewoon zo'n nare hyperventilatie cirkel waar je in zit.

probeer te ontspannen en afleiding te zoeken (ja ik weet echt dat het moeilijk is )
dat is toch de route naar genezing.

heel veel sterkte Janne[:]smiling smiley[/:][:](Y)[/:]

HyperVen
Re: hartfrequentie
04 February 2005 12:49
Hallo Janne,

Heb jij de therapie met het programma HyperVen al overwogen? Gezien jouw verhaal lijkt het mij dat je hier heel veel baat bij kan hebben. Op de site [www].hyperventilatie.info kan je heel veel lezen over deze therapie en het programma. Als je nog vragen hebt, weet je ons te vinden....

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
janne
Re: hartfrequentie
04 February 2005 15:57
hoi rob,

ik heb de evaluatieversie vanmorgen over de post gekregen.


groetjes [:]smiling smiley[/:]Janne[:]smiling smiley[/:]
demi
Re: hartfrequentie
10 February 2005 14:31
ik heb een vraagje mijn hart doet in rust maar 57slagen terwijl ik door hyperventilatie eingenlijk veel hoger zat ik sport niet moet ik me nou zorgen maken of is dit normaal dit was in de middag terwijl ik rustig op de bank zat demi
HyperVen
Re: hartfrequentie
10 February 2005 15:11
Hallo Demi,

Dat is een heel normale (een goede) hartslag. Dus maak je er geen zorgen over...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
demi
Re: hartfrequentie
10 February 2005 15:28
dank je wel voor je snelle antwoord voel me nu heel goed door je antwoord heelerg bedankt


demi
WIE KAN MIJ HELPEN A.U.B.
Re: hartfrequentie
11 February 2005 13:21
HALLO ALLEMAAL IK DENK DAT IK EEN VAN DE WENNIGE DIE ZORGEN MAAKT OVER ZIJN HART ,IK GEEF TOE DAT IK SOMS DENK HOELANG GAAT IK ZO BLIJVEN MAAR VERDER NIETS WAT IK WEET DAT MIJN HART GEZOND IS MAAR OOK HEB IK EEN ZEER GEVOELLIGE HART ALS IETS NIETS GOED VERLOOPT DAN VOEL IK MIJN HART ANDERS KLOPEN DAN ANDERS OOK TIJDENS MIJN ZWANGERSCHAAP HEB IK DAT OOK IK HEB DAARVOOR VERSCHILLENDE ONDERZOEKENLATEN DOEN EN ALLES WAS SUPER IN ORDEN ALLEN HEEFT DE CARDIOLOOG GEZEGD DAT IK VAN NATURE EEN ZEER SNELLE HARTSLAG HEB MAAR DAT WEET IK ZELF EN NU MET SPANNIG VAN DE CHRONISCHE H.V. HEB IK NOG ALTIJD EEN HARTSLAG VAN 140SLAGEN PER MINUUT TIJDENS EEN KLEINE SPANNIN ZOALS DE TRAP OP IN RUST TOESTAND DAN ZO EEN 80/85PER MINUUT EERLIJK GEZEGD BEN IK ECHTNIETS BANG OMDAT IK BEN AL 3 JAARTJE ZO ELK DAG HET ZELEFDE EN NIETS ANDERS IK WEET ZEKER VAN MIJN EIGEN ZOLANG DAT IK KLACHT HEB VAN H.V. ZOU MIJN HART ZO BLIJVEN MENSEN IK BEN OOK 10JAAR GELEDEN OOK ERG ZIEK GEWEEST VAN CHRONISCHE H.V. EN WAS OOK GENEZEN IK WAS TOEN 18 JAAR EN WAS 1 JAAR ZIEK GEWEEST DAT WAS JUIST NA DE GEBOORTE VAN MIJN KIND IK HAD medicijnen VAN ALLES KLACHTEN MAAR HET ERGSTE WAS MIJN HART 1 JAARTJE LATER WAS IK VANAF HOE WAS IK VANAF ZOMAAR JA IK WAS VERLIEF GEWOORDEN IK GING UIT IK MAAKTE MIJN LEVEN IETS DRAAGELIJK ENZ. EN SINDS 2002 BEN IK TERUG ZIEK MAAR NU HEB IK KLACHTEN VAN ANGST IK NEEMT DAARVOOR MEDICATIE MAAR WEET IK ZEKER DAT DE OPLOSSING NIETS IS . IK BEN NU 28 JAAR EN VAN EEN ZEER JONGE LIJFTIJD HEB IK VEEL KLACHTEN EN TROUWENS WAS MIJN HART NIETS DIK IN ORDEN WAS IK AL LANG DOOD IK BEN LICHAMELIJK GEZOND MAAR GEESTELIJK ONGEZOND EN DAAROOM ERVAREN WIJ ZOVEEL LICHAMELIJK KLACHTEN A.U.B. MENSEN NIETS BANG ZIJN . EN BINNEN KORT GA IK NAAR EEN THERAPEUTE HIER IN BELGIE ZIJ DOE AAN DE NEI THERAPIE EN DAT HELP ONGELOFELIJK GOED EN DAT IS GEEN VERHAAL MAAR DE WAARHEID [:]smiling smiley[/:]
suus
Re: hartfrequentie
11 February 2005 14:49
ik heb toch nog een vraagje nu er zoveel gevraagt wordt over hartslag bloeddruk etcetera. ik was vorige week bij de dokter en mijn bloeddruk was 110 / 90 zei vertelde me dat dat prima was. nu hoorde ik later van me pa dat hij et te hoog vond. ik ben hierdoor bang geworden, belachelijk maar waar! weten jullie hier iets meer vanaf? asjeblieft? Rob?
geef gewoon een kort antw als je het weet, zal me goed doen hoop ik
liefs suzan
WIE KAN MIJ HELPEN A.U.B.
Re: hartfrequentie
12 February 2005 12:09
hallo als je dokter zei dat in orden is geloof hem maar toch want anders zou de dokter iets, over zeggen echt waar tijdens mijn zwangerschaap was mijn bloddruk iets hoog maar dat is eigelijk normaal , en natuurlijk dat hang af van jou leeftijd als je tussen 16/jaar ben en 21 zou misschien iets te hoog zijn maar weet je dat onze bloeddruk veranderd van een moment naar andere veel van hoogte enz ik denk misschien was je iets gespannen toen je naar de dokter ging en daaroom was iets te hoog , van de spanning zelf van naar de dokter te gaan dat kan echt waar , maar voor mij ben je in orden [:](Y)[/:]
HyperVen
Re: hartfrequentie
15 February 2005 17:37
Hallo Suus,

Dat lijkt mij een vrij normale bloeddruk...

Rob
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Carla de Graaf
Re: hartfrequentie
01 March 2005 13:29
Hallo,

Ik heb een paar jaartjes bloed gegeven op de bloedbank. Met een onderdruk van 90 mag je nog net bloed geven, t is de grens. Na 1 keer meten kan je niet zeggen of iets gezond/ongezond is. Als je een chronische hoge bloeddruk hebt kan dat gevaar opleveren, maar dat is niet het geval. Ik zou vertrouwen op de arts, als hij zegt het is in orde dan is dat ook zo.

groetjes Carla
jolanda
Re: hartfrequentie
08 March 2005 11:32
Hallo allemaal,

Ik lijdt jammergenoeg ook aan chronische hyperventilatie. Ik zie deze site vandaag voor het eerst en denk er over om aan dat HyperVen programma te beginnen omdat jullie er zo te lezen baat bij hebben.
Mijn klachten zijn ook altijd rond het hart. Vooral overslaan (2 snelle slagen achter elkaar en dan een pauze) komen dagelijks voor en heel frequent.
Dit was ook op het hartfilmpje te zien maar het ging om "voorkamerslagen" en dat was niet gevaarlijk. Toch blijf ik er heel erg bang van. Ik blijf maar denken dat het het onmogelijk is dat je hart hier niet onder lijdt. Bij hyperventilatie vernauwen de aderen wordt gezegd waardoor de klachten komen. Dit moet toch op een gegeven moment schadelijk zijn?

Ik hoop er echt een keer vanaf te komen want ik vind het een drama om de dagen door te komen. Ik heb een dochtertje van 5 en wil niet dat die er onder gaat lijden dat mama bijna dagelijks bang is om dood te gaan.

groetjes jolanda

Meer weten over het HyperVen programma?