[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Even voorstellen...

Gepost door Dennis 
Even voorstellen...
21 August 2006 13:11
Hallo allemaal,

Als newbe wil ik me even voorstellen. Mijn naam is Dennis, ik ben 35 jaar, getrouwd, 3 kids, zelfstandig ondernemer (een paar bedrijven/+/- 50 medewerkers).

2 jaar geleden kreeg ik mijn eerste hyperventilatie-aanval, op de 1e dag van mijn vakantie, met zoals ik het hier lees het bekende circus: EHBO, alle controles, kerngezond... Vanzelfsprekend me "de tandjes" geschrokken. Mijn levensstijl (al het slechte wat je van een zakenman verwacht, behalve drugs) omgegooid, met ups en downs. 2e aanval volgde na een halfjaar, 3e na weer eens 4 maanden, 4 na 3 maanden en sinds 2 maanden heb ik ze dagelijks, vaak meerdere keren.

Drie weken terug weer zo'n ernstige aanval, dat ik naar de EHBO ben gegaan... conclusie: bij binnenkomst bloeddruk 136/78 hartslag 72. Na een uur 130/70 - 59.... En toen was ik het zo zat...

Volgens de huisarts "stress", zou zomaar kunnen.... [:]winking smiley[/:]

Al zoekende naar info hier gekomen, de therapie besteld (moet ik nog binnen krijgen) en al lezende tot de conclusie gekomen dat ik chronische hyperventilatie heb.

Heb het bekende circus van medicijnen (oxazepam, slik gemiddeld 4 van de 7 dagen 1 of meer pillen), psycholoog (sinds drie weken) en de meeste verschijnselen die hier op de site genoemd worden.

Sinds ruim een week kan ik mijn aanvallen goed "wegdrukken", door rustig te blijven en logisch te blijven nadenken over wat er met me/mijn lichaam gebeurt. "Tricker" hierin is volgens mij geweest dat ik me erbij neergelegd heb dat het waarschijnlijk 2 of meer jaar zal duren om te herstellen (wat je in 15 jaar opbouwd, breek je niet in een paar weken af) en chronische hyperventilatie als een "aandoening" ben gaan beschouwen. Andere mensen hebben last van reuma, astma en wat al niet meer. Ook zij moeten er mee leren leven en hoeven niet in paniek te raken als hun aandoening opspeelt... Ik hoef dus ook niet in paniek te raken als mijn lichaam opspeelt..... En die gedachtengang helpt me erg.

Dit forum gebruik ik om te leren van andermans ervaringen en ik zal ook mijn eigen ervaringen waar ik het zinvol acht met jullie delen.

Met vriendelijke groet,

Dennis
Re: Even voorstellen...
21 August 2006 14:14
Hoi Dennis,

Welkom op het forum!

Ik zal mij kort voorstellen: ik ben 31 jaar, heb een lieve vriend waarmee ik samenwoon en heb 1 dochter van anderhalf. Ik heb ca. 9 jaar hyperventilatie en HyperVen sinds januari 2006. Ik merk dat het steeds beter gaat, maar wel met flinke ups en downs. Het is de kunst om ondanks de 'downs' toch te blijven volhouden! Ik merk dat het forum me juist op die momenten helpt.

Heel veel succes met HyperVen en zo te lezen heb je de goede instelling in ieder geval al te pakken.


Groeten, Martine
Re: Even voorstellen...
21 August 2006 20:03
Hallo Dennis,

Ik zie aan je verhaal dat je jezelf al een goed beeld hebt gegeven van wat chronische hyperventilatie precies is en doet in je lichaam. Inderdaad is het niet eenvoudig om je levenstijl zomaar aan te passen, daar komt nogal wat bij kijken, niet in de minste plaats tijd.

Het is met name moeilijk om te veranderen als het bloed alkalisch is. Er zijn dan veel dingen die het veranderen van aangeleerde reacties (reflexen) tegen gaan. Het zenuwstelsel "leert" moeizaam (de bloedvoorziening naar de hersenen is verre van optimaal door het samenknijpen van de bloedvaten) en het verwerken van stress is al even problematisch. Door de oefeningen met HyperVen verbetert de zuurgraad van het organisme en daarmee gaan ook leerprocessen en stressverwerking beter. Hierdoor kunnen aanpassingen aan ons gedrag en reacties sneller worden "geleerd". Wij ervaren dit als dat dingen ons 'plotseling makkelijker af gaan"...

Dennis, veel succes met de therapie en houd ons op de hoogte hoe het verder met je gaat!

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.



Bericht bewerkt (21-08-2006 20:04)

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Even voorstellen...
21 August 2006 22:38
Hoi Dennis,

Ook van mijn kant een aanmoediging.
HyperVen heeft mij ontzettend geholpen na 15 jaar chronische hyperventilatie.
Het is absoluut doorzetten, want, als het lukt, moet je 2x per dag oefenen met een consequente regelmaat en tijd.

Ik wens je heel veel succes en aan je voorstellings-topic te zien gaat dat je echt wel lukken.

Groetjes van Ellen

Meer weten over het HyperVen programma?