[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hyperven en DANA

Gepost door Jordi 
Hyperven en DANA
24 August 2006 13:48
Hallo allemaal/stichting,

Heeft iemand ervaring met zowel HyperVen en vervolgens de DANA methode ? Ik heb een kleine 4 maanden HyperVen gedaan en wil nu de DANA methode doen om voornamelijk de rustige en ontspannen buikademhaling te realiseren.

Ik heb heel erg veel profijt gehad van HyperVen, ben echt wel voor 85% van alle ellende af. Ik wil daar HyperVen daarvoor heel erg bedanken en ook ik behoor dus wel bij de succesverhalen, alleen ben er nog niet helemaal.

Rob, Hester, kunnen jullie je vinden in eerst het doen van HyperVen en dan de DANA methode ? Mede omdat ik van Rob weet dat hij het geen verkeerde therapie vindt ? Of zou ik HyperVen weer eens 2 x per week op kunnen pakken ? Kunnen jullie mij en anderen aangeven of mensen die chronische hyperventilatie hebben door reguliere ademhalingstherapie ook zouden kunnen genezen of kan dit niet ?

Grt,
Jordi
Re: Hyperven en DANA
24 August 2006 14:19
Hoi Jordi,

Ik heb eerst DANA methode gedaan en toen HyperVen.

Mijn ervaring is dat DANA geen enkele meerwaarde geeft op HyperVen.
Nadat ik DANA had gedaan was ik wel wat rustiger, maar ik had nog overal last van.

Alles wat ik bereikt heb heb ik bereikt door HyperVen.

Sorry voor deze ontluisterende woorden. Ik wil je niet teleurstellen, maar, voor mij, is dit de waarheid.

Succes met zoeken
Groetjes van Ellen
Re: Hyperven en DANA
24 August 2006 14:23
Hallo Ellen,

geeft helemaal niet hoor. Ik hoor het juist graag en zo helpen we elkaar. Ook die DANA therapie is best intensief toch ?

Anderen ervaringen ?

Ik hoop jullie te horen.

Grt,
Jordi[:]smiling smiley[/:]
Re: Hyperven en DANA
24 August 2006 14:52
In navolging op eerdere posting wil ik nog even toelichten waarom ik de vraag stel. Ik heb heel veel klachten die ik had niet meer. Wat heb ik nog wel :

Teveel en te hoog ademen. Benauwdheid en luchthappen.

grt,
Jordi
Re: Hyperven en DANA
24 August 2006 17:18
Hoi Jordi,

De DANA-methode ken ik niet, ik heb wel Maatkracht gedaan. Dit is volgens mij een soortgelijke therapie. Hoewel ik veel begrip vond daar voor mijn klachten en mijn therapeute een heel begrijpend mens was wat er alles aan deed om me te helpen, bracht de methode mij geen stap verder. Ik moest steeds 5 tellen inademen en 5 tellen uit, maar werd daar ERG duizelig van. Op een gegeven moment ben ik gestopt omdat het niets hielp, maar wel veel geld kostte. Misschien helpt de methode voor jou wel, maar ik weet niet of ik het zou doen als ik jou was.

Overigens ben ik blij voor je dat je je zo goed voelt! Voor mij geldt hetzelfde. Ik heb het HyperVen op zich een beetje afgezworen om te kijken hoe het zonder gaat. Ik oefen al een maand niet meer ofzo en dat gaat prima! Ik zie geen overeenkomst trouwens in HyperVennen, vervolgens weken stoppen en je daarna opeens goed voelen? Ik weet niet zeker of dat door HyperVen komt, het kan ook zijn dat je gewoon wat rustiger bent? Ik merk dat ik minder bezig (lees: geobsedeerd) ben door mijn klachten (misschien juist wel door juist even níet te HyperVennen) en dat gaat me best goed af! Maar uiteindelijk maakt het geen bast uit WAARDOOR je je beter voelt, ALS je je maar beter voelt. Voor de een is dat maanden HyperVennen, voor de ander even HyperVennen en voor weer een ander juist even níet HyperVennen...Het maakt allemaal niet uit, als we maar beter worden he!

Succes Jordi!

Groetjes Rainbow

Re: Hyperven en DANA
24 August 2006 17:23
He die Rainbow,

Ik denk dat de therapie langer nodig heeft om het lichaam te '' resetten ''. Daar gaat de therapie ook maanden daarna nog mee verder. Ik vind het wel mooi om te zien dat het serieus nadat ik gestopt was een week echt beroerd ging en nu al 6 weken best heel erg lekker. Tja, we willen allemaal klachtenvrij zijn, maar dat heeft tijd nog, begrijpen hoe het zit en geduld.

Jullie merken het, ik ben weer van het forum [:]grinning smiley[/:]

grt,
Jordi

PS : Het wordt ook weer drukker, dus we gaan omhoog !!
Re: Hyperven en DANA
25 August 2006 20:23
Hallo Jordi,

Ik heb in het verleden ook tweemaal de DANA methode gevolgd, maar zonder echt opzienbarend resultaat. Het enige wat ik er wel aan over heb gehouden is een goede buikademhaling (maar zelfs dan kan je blijven HyperVentileren!). Zij doen de ademhalingstherapie overigens meestal in combinatie met anti-depressiva.

In jouw geval kan ik me voorstellen dat je voor jouw restklachten, en om je hoge ademhaling te corrigeren in een buikademhaling, fysiotherapie ook goed helpt. Dan krijg je het ook nog vergoed!

Toch zien we dat de hoge ademhaling meestal verdwijnt in de loop van de tijd om het voor het lichaam niet meer nodig is om een snelle en dus hoge ademhaling te hebben. Zie forum twee voor de volledige uitleg: [www].hyperventilatie.info/phorum/read.php?f=20&i=4&t=4


Hester
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Hyperven en DANA
26 August 2006 01:28
Hoi Hester,

Nu heb ik begrepen dat de DANA methode zich niet als een normale therapie menifesteert ? Zij hanteren toch een bepaalde techniek ?

Ik heb HyperVen '' afgerond '' . Kan het zijn dat je lichaam alsnog maanden na het stoppen doorgaat met genezen en dus ook het aannemen van een rustige buikademhaling ?

grt,
Jordi
Re: Hyperven en DANA
26 August 2006 13:16
hoi Jordi,

mijn achtergrond is dat ik door een aantal problemen uit het verleden last ben krijgen van hyperventilatie-verwante klachten. Daar ligt bij mij dus de bron en daar ben ik dan ook dingen aan het oplossen. Wat ik altijd merk wanneer ik een goed gesprek daarover heb gehad is dat ik tijdelijk met tal van heftige klachten loop waarna deze afnemen en er een klachtenvrije periode volgt.

ik kan me dus voorstellen dat jouw lichaam altijd tijd nodig heeft om ergens van te herstellen en jij je niet zomaar van slecht in een keer goed zult voelen.

misschien heb je iets aan deze woorden!

Groet Gijs
HyperVen
Re: Hyperven en DANA
28 August 2006 08:35
Hallo Jordi,

De DANA methode gebruikt niet een bepaalde techniek. Het zijn gewone ademhalingsoefeningen die je steeds vaker moet doen. Je leert over je buik en je flanken ademhalen. In het begin doe je dit twee keer 10 x tot uiteindelijk twee keer 30x per dag.

Het genezingsproces gaat ook na het stoppen met HyperVen door. Het is ook een kwestie van aanvoelen of je het toch weer even moet oppakken. Ben je goed uitgevlakt en voel je je goed dan is het moment daar om te stoppen. Doordat het oefenen het bloed eigenlijk extra zuur maakt kun je zeker merken dat je je een aantal weken na het stoppen nog sterker gaat voelen. Vermoeidheid is bv. een klacht die vaak verdwijnt na het stoppen.

groet,

Hester
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
HyperVen
Re: Hyperven en DANA
28 August 2006 08:40
Hallo Gijs,

Het kenmerkende van chronische hyperventilatie is juist, dat ook al is de stressbron niet meer aanwezig, je toch de klachten blijft houden. Dit komt doordat door het langdurige hyperventilatie de buffers zijn 'opgebruikt' en de instelling van je ademcentrum op teveel ademhalen is ingesteld. Vandaar dat bv. alleen rust, psychologische hulp of gewone ademhalingsoefeningen niet altijd helpen omdat er ook een fysieke oorzaken/'>oorzaak ten grondslag ligt aan je klachten! Voor meer uitleg over de fysieke aspecten van chronische hyperventilatie zie forum 2: [www].hyperventilatie.info/phorum/read.php?f=20&i=32&t=32

groet,

Hester
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Hyperven en DANA
08 September 2006 17:49
Hallo allemaal,

Ik sta voor een dilemma. Ik wil beginnen om te zeggen dat ik sinds kort weer HyperVen heb opgepakt om eens te kijken hoe dat gaat.....en ja....

Mijn scores stijgen behoorlijk na 2 maanden stop en dat is fantastisch nieuws denk ik want het herstel gaat door !

Ik heb voor volgende week een afspraak om ook de DANA methode te gaan proberen vooral om een goede buikademhaling te krijgen.

Nu zit ik alleen in dubio, mede doordat mijn scores heel goed gaan, dat dubio is of ik met 2 dingen tegelijk bezig mag gaan of dat ik HYperven niet tegelijkertijd mag doen met die methode. Ik vertrouw nog steeds heel erg in HyperVen en wil het daarom eigenlijk niet laten vallen, maar mijn buikademhaling is er nog niet echt.

Hoe denken jullie mede forumgebruikers hierover ? Iemand ervaring of in dezelfde situatie gezeten als ik ?

Bedankt alvast !

Jordi
Re: Hyperven en DANA
08 September 2006 21:13
Hoi Jordi,

Met mijn ervaring:................................Ik zou het niet doen. DANA heeft op geen enkele manier een positieve toevoeging gebracht aan mijn chronische hyperventilatie.

Het kost een hoop geld en volgens mij is het alleen geschikt voor mensen die hyperventilatie hebben en geen chronische hyperventilatie.

Sorry....................Ik had je graag positiever nieuws gegeven[:]sad smiley[/:]
Maar dit is helaas mijn ervaring.

Groetjes Ellen
Re: Hyperven en DANA
11 September 2006 00:09
Hoi Ellen,

Bedankt voor het geven van je mening en het delen van je ervaring.

Het maakt het er alleen niet makkelijker op [:]winking smiley[/:]

Ik zal zelf de beslissing gaan nemen. Het geld maakt me niet uit als ik kan beter worden. Ik laat het jullie weten als ik meer weet.

bedankt in ieder geval,

Jordi

Meer weten over het HyperVen programma?