[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

druk op de oren en in het hoofd

Gepost door Roelie 
druk op de oren en in het hoofd
27 September 2006 22:23
Hallo ik ben nieuw hier ,wel fijn dat er zo'n forum is waarin je veel dingen herkend ,ik heb ook al tig van verschillende klachten gehad ,tot aan het gevoel van het idee dat je de pijp uit gaat en helemaal gek worden echt eng allemaal ,ik heb nu nog alleen vaak druk op de oren en in het hoofd ,deze klachten heb ik nog niet veel gelezen ,dus vroeg ik mij af of meer mensen hier last van hebben ,je leest wel veel duizelig en licht in het hoofd terwijl ik juist een enorme druk voel, ik loop bij een haptonoom en heb het idee dat dit ook zeer werkzaam kan zijn ,vooral het omgaan met de klachten ,want ik heb door mijn klachten ,vaak beklemming op de borst ,raar worden in het hoofd ook vaak gedacht er is iets flink mis met mij ,de haptonoom kan je hierin enorm gerust stellen en daar doe je ook ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen en je hebt een enorm luisterd oor ,dat geeft ook een enorm stuk geruststelling en dat is ook heel belangrijk. Maar ik heb net als zovelen ook al een bloedonderzoek gehad en een hartfilmpje. Maar dit was dus allemaal goed. bij mij is het nog een beetje onduidelijk of het nou hyperventilatie is of een angstpaniekstoornis ,omdat ik nooit het gevoel heb gehad dat ik verkeerd adem ofzo ,maar het schijnt er in verschillende vormen te zijn ,zonder dat je dat in de gaten hebt het heeft te maken met je emotiecentrum in je hersenen die hebben ook weer met je ademcentrum te maken , als je dingen moeilijk kan verwerken en veel emotionele stress hebt ,wat er bij mij dus aan de hand is krijg je het dus ook ,maar ik heb in de gaten dat het bij iedereen weer anders is dat is het moeilijke er ook van ,nou dit wilde ik even kwijt misschien krijg ik nog een reaktie over de druk in mijn hoofd en druk in de oren
Ik heb ook veel last van druk in de oren en in mijn hoofd en heb daar een tijdje geleden ook een topic over geplaatst. Het schijnt er dus bij te horen. Ik heb zelf ook last van eenzijdig tintelen in het gezicht en maak me daar zelf ook erg druk over omdat niemand anders dit herkent. Maar die druk in hoofd en oren is bij mij ook vaak aanwezig. Soms is het weer wat dagen minder en dan ineens is het er weer. Maak je daar dus maar niet druk over.
dat eenzijdig tintelen of gevoelloos zijn van het gezicht heb ik jaaaaren terug helemaal in het begin ook wel gehad.. (chronische hyperventilatie nu zo'n 14 jaar)... sinds een jaar of 12 ofzo heb ik dat niet meer.

Druk op het hoofd heb ik nu wel weer, eigenlijk sinds ik met HyperVen begonnen ben. Wellicht dat ik het forceer, maar heb niet het idee dat ik dat doe.. ik probeer altijd zo rustig mogelijk in te ademen en niet te geforceerd m'n longen vol te proppen met lucht voor een trial. Gewoon relaxt en langzaam met de neus inademen totdat dat niet meer relaxt gaat en dan stop ik met inademen...

Maar goed.. Who knows hoort het er even bij dus ik kijk het nog even aan.
Pff, ben wel blij dat jij dat eenzijdig tintelen ook hebt gehad, omdat niemand anders dat herkent. Ook de huisarts vond het vreemd. Ik heb over 2 weken een afspraak bij de neuroloog ter geruststelling, dus ik hoop dat hij idd ook niks vindt.

Die druk in het hoofd heb ik idd ook, maar dat wordt door meer mensen herkend en zal er dus wel bij horen. Soms is het erger en soms is het een paar dagen helemaal weg.



Bericht bewerkt (11-10-2006 11:22)
Altijd uit laten zoeken door een specialist uiteraard, maar mijn guess? Die gaat niks vinden! ;-) (as usual)
Hallo Gonnie ik las dat je een afspraak had met een neuroloog,kan je me op de hoogte houden van je bevindingen ,ik zou zelf namelijk ook graag een onderzoek laten doen alleen mijn huisarts doet dat niet zo snel ,iemand doorsturen ik vind mijn druk op de oren en hoofd nogal verontrustend soms voelt het net alsof er een ballon door mijn neus geperst word ,het zit dus ook vaak ter hoogte van het neusbeen ,en ik word af en toe nog raar in mijn hoofd maar dat zijn gelukkig maar momentjes ,echt een aanval heb ik sind drie weken niet meer gehad ,ik gebruik trouwens niet het programma omdat ik niet definitief zeker weet of ik chronische hyperventilatie heb wel gebruik ik amitripryline dat is een soort antidepressie middel voor de nacht ,heb jij dat ook laten onderzoeken ? Alvast bedankt voor je antwoord ik hoop dat je wat geruststelling vind bij de neuroloog.Ik ga ook bij mijn huisarts proberen te vragen voor een eventueel onderzoek zodat ik misschien ook met HyperVennen ga beginnen.
Ik heb precies hetzelfde gevoel als jij ook hebt. De huisarts weet 99% zeker dat er niets aan de hand is, maar na 9 maanden ziek zijn vond ik het welletjes. Ik zal laten weten wat de neuroloog zegt. Ik hoop dat hij mij zo gerust kan stellen en ik niet in een scan hoef, want dan ben ik weer weken of maanden verder voor ik iets weet. Ik ben ook nog niet begonnen met het programma omdat ik niet zeker weet of ik chronische hyperventilatie heb. Misschien dat de neuroloog mij daar ook iets over kan zeggen.
Ben inmiddels bij de neuroloog geweest. Die kon geen lichamelijke afwijkingen vinden. Wel heb ik een te hoge bloeddruk en kan het tintelen in mijn gezicht het gevolg zijn van een klein infarctje. Om dat uit te sluiten sta ik ingepland voor een mri scan, in prinicpe pas in december, maar ik probeer eerder via wachtlijstbemiddeling. Gelukkig waren er geen krachtverliezen e.d. te zien, dus ik ben er al redelijk gerust onder. Alleen ben ik claustrofobisch en zie ik op tegen de mri scan. Maar ja, ik zal er toch effe doorheen moeten.
[:]:|[/:]
hoi Gonnie,

evengoed wel fijn voor je dat de neuroloog je serieus neemt.
toen ik destijds bij de neuroloog was had ik allerlei uitvalverschijnselen (krachtverlies, gevoelverlies, schrijfproblemen en woordvindingsproblemen en idd ook last van een aan een kant tintelend gezicht )
toch wist deze meneer zeker dat het allemaal psychisch was, ik moest maar ad gaan slikken en naar een psychiater.

heb ik niet gedaan trouwens, ik ben gaan HyperVennen, maar ik heb het toen heel vervelend gevonden dat het niet werd onderzocht, vooral ook omdat kleine infarcten in mijn familie voorkomen.

hoewel ik natuurlijk voor je hoop dat de scan helemaal goed is ben ik blij te horen dat er ook neurologen zijn die eea wel onderzoeken.

groetjes janne

Hallo Gonnie, ik lees in het forum dat je bij de neuroloog bent geweest ,heeft hij ook vast kunnen stellen dat je chronische hyperventilatie hebt want dat schijnt vastgesteld te kunnen worden d.m.v.een EMG dit is mij verteld door stichting HyperVen heb ik ook nog niet laten doen ,durf het niet eens te vragen of ik naar een neuroloog mag, mijn huisarts zegt mooi zo door gaan gaat wel weer over hoort er allemaal bij hij noemt het dan meer spanningsklachten ,mijn bloedruk was verder goed 70/ 120 ik dacht ook dat die druk in het hoofd kwam door hoge bloeddruk ofzo ,ik heb dus wel gevraagd mijn bloeddruk te meten maar ja die was verder prima,heb jij dat nog steeds die druk op de oren en in het hoofd?Ik kom er ook niet vanaf tis er de ene dag wel en de andere dag weer niet ,een beetje om de dag heel stom ,ga je nu wel met HyperVennen beginnen ?Dus de druk in het hoofd en op de oren had hij geen verklaring voor [:]:||[/:]ik heb zelf ook steeds zoiets wat is dat toch wat gebeurd daar in het hoofd dat je dat zo voelt ,nou ja misschien weet HyperVen dat zal die vraag daar nog even stellen . IK hoop dat je weer wat wijzer word van het volgende onderzoek ,het vervelende is dat het allemaal zolang duurt,nou ja afwachten maar weer.
Ik krijg dinsdag de mri scan en dan hoop ik te horen te krijgen dat er niets te zien is, zodat ik een streep onder de angst voor een enge ziekte kan zetten.

De neuroloog reageerde niet op mijn vraag of het hyperventilatie zou kunnen zijn, wilde eerst de mri afwachten. Als ik voor de uitslag ga, maar dat is pas in december (belachelijk en onmenselijk dat je daar zo lang op moet wachten) ga ik dat wel vragen als er niks uit de mri komt.

Verder waren er bij mij geen uitvalsverschijnselen, krachtvermindering, e.d. De tintelingen zijn trouwens weer over en de druk in het hoofd ook. Af en toe wel nog suizen en druk op de oren, maar het is duidelijk minder nu ik er wat geruster op ben.

Ik denk ook steeds, dat als je er dagen geen last van hebt, het geen tumor of iets dergelijks kan zijn, want dan zou je er constant last van hebben. Raak er zelf steeds meer van overtuigd dat het toch hyperventilatie is.
Ik heb vorige week de mri scan gehad en kan pas 12 december terecht bij de neuroloog voor de uitslag. Zolang wilde ik niet wachten en ik heb zovaak gebeld met de huisarts en neurologen dat ik vanmorgen een telefoontje kreeg van de assistente van de neuroloog met de mededeling dat ik me niet druk hoefde te maken en dat de uitslag niets verontrustends liet zien.

De officiele uitslag krijg ik dus nog en dan zal ik ook vragen of chronische hyperventilatie aan de orde zou kunnen zijn. Vooralsnog ben ik in ieder geval gerustgesteld dat er geen afwijkingen op de mri van mijn hersenen te zien zijn. Prettige bijkomstigheid is dat ik nu ook weet dat ik tenminste hersenen heb [:]grinning smiley[/:]
Hoi Gonnie ik was benieuwd hoe het was afgelopen met je mri scan ,omdat jij ook dezelfde symptomen had als mij druk op de oren en in het hoofd,is bij mij nu bijna over gelukkig ,maar was even benieuwd over ,of er nu ook uitgekomen was of je chronische hyperventilatie hebt , ik wou ook nog wel graag een test laten doen bij een neuroloog ,maar aangezien zelfs neurologen er niet altijd mee bekend zijn wou ik jou uitslag even afwachten ,nou ja hoop dat je goede berichten hebt gekregen,met mij gaat het gelukkig al veel beter d.m.v medicatie en ik loop bij een orthomoleculair therapeut ,heb hier ook wat middeltjes van gekregen die er weer voor moeten zorgen dat je systeem weer in balans komt ,tot nu toe gaat het goed maar doe het dan ook nog rustig aan . Gr. Roelie
Hoi Roelie,

Ik ben vorige week bij de neuroloog geweest en er was niets te zien op de mri, althans niets afwijkends. Gelukkig weet ik nu wel dat ik hersens heb, hahah!!

De neuroloog heeft me uitgelegd dat je door stress heel veel klachten kunt krijgen en dat hyperventilatie zeker ook een oorzaken/'>oorzaak zou kunnen zijn. In ieder geval zijn bij mij enge ziektes waar ik bang voor was uitgesloten zodat ik geruster ben.

Ik heb me een hele tijd goed gevoeld, maar nu sinds een paar dagen weer veel last van duizeligheid en misselijkheid. Ik probeer mezelf voor te houden dat het weer hyperventilatie is na een stressvolle periode (neuroloog, kerstmis met familie, nieuw huis gekocht) maar raak het paniekgevoel nog niet meteen kwijt.
Gelukkig gaat het een beetje op en af zodat ik ook weer meer momenten heb dat ik me goed voel. Probeer nu maar rustig te blijven en oefeningen te doen zodat het hopelijk weer snel beter gaat. Ik heb Reiki en probeer mezelf daar ook wat rustiger mee te krijgen.

De duk in de oren is trouwens helemaal weg, maar ik bleek ook een hoge bloeddruk te hebben. Die is gelukkig ook weer gezakt, dus hopelijk komt het allemaal goed. Ik wens jou ook veel sterkte en hoop dat het met jou ook allemaal goed komt.

Positief denken, dat probeer ik ook.
Groetjes van Gonnie
Fijn dat alles goed bleek Gonnie!
Dat maakt het leven een stukje rustiger he?

Wat ik vooral heb is dat het weken goed gaat en ik de wereld aan kan en ineens kakt het weer in en heb ik weer overal last van.

Nu weer de tintelingen in het hele lijf, het idee dat de vaten vernauwd zijn omdat ik steeds een soort van druk naar mn hoofd voel stijgen....dat soort dingen.

En soms denk ik gewoon , ja zeg, kom op stel je niet aan, maar dat is vaak van korte duur.
Ik kan het dan niet relativeren en denk weer het ergste.
Mijn man word er altijd een beetje boos om, die zegt dan van, wat doe je je zelf aan...

Maar goed, we houden vol!

[:]Tja[/:]
Hoi Sandra,

Tja , je zit steeds in een vervelende cirkel. Lichamelijke klachten geven paniek en daardoor weer lichamelijke klachten.
Ik ben er ook nog lang niet van af, maar ben wel bezig met allerlei therapieen.
Soms gaat het goed en dan ineens weer een terugval. De kunst is dan om niet in paniek te raken. Maar ja, dat kan ik ook nog niet.

Ik had na kerst ineens last van draaiduizeligheid en raakte volkomen in paniek. Bleek het gewoon een soort griep te zijn waar heel veel mensen last van hebben. Mijn vader kreeg het ook en braakte aan een stuk door. Dus toen was ik weer wat gerust gesteld, maar in eerste instantie toch weer die paniek die zorgt voor hyperventilatie en die zorgt op zijn beurt natuurlijk weer voor een hoop vervelende verschijnselen.

Tja, zo modderen we voort he?
Och nieuw jaar, nieuwe kansen zullen we maar zeggen he?
We gaan er voor dit jaar toch? Go girl go!!!!!!!!!!!!!!!!
Hallo allemaal , goed Gonnie dat de uitslag oke was , maar het blijft een rare ziekte wat we hebben ,mijn druk op de oren is gelukkig niet meer en die druk in mijn hoofd ook niet meer ,maar nu loop ik weer, gelukkig niet elke dag met een soort van brok in mijn keel ,wat er ook gewoon de hele dag zit en soms ook weer niet ,of prikkels in het gezicht de klachten zijn wel minder heftig maar aanwezig blijven ze wel . Ben echt benieuwd of het ooit overgaat en of we de oude weer worden ,gebruik HyperVen nog niet ,maar ben nog bij een orthomoleculair arts die me telkens helemaal doormeet en we zijn op de goede weg, tenminste zo voelt het wel, heb nog geen erge aanvallen meer gehad ,tenminste niet verontrustend of zo ,tis ook heel belangrijk dat je weet dat het niets ernstigs is ,om daar mee om te gaan heb ik oefeningen bij een haptonoom gehad zodat je niet in die angstcirkel terechtkomt want dit verergerd alleen maar de klachten .Nou ja zo heeft ieder zijn methodes tis nu eenmaal zo dat niet ieder mens gelijk is en dat bij de een dit helpt en bij de ander weer iets anders het blijft een beetje een zoektocht ,dat je er een beetje met lotgenoten over kan praten helpt ook al een beetje.
[:]grinning smiley[/:]In ieder geval gaan we er weer voor dit nieuwe jaar hopen dat alles weer op zijn pootjes terecht komt. [:](Y)[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?