[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Zitten, staan of liggen

Gepost door Diana 
Zitten, staan of liggen
23 March 2007 22:51
Hallo mede-chronische hyperventilatie-ers,

Ik ben gisteren met volle moed begonnen aan het HyperVen programma. Ik haal nu een gemiddelde van 40 seconden en als ik de andere berichten lees, is dat niet echt veel. Maar goed probeer me er niet teveel op te richten, want ik heb nu eenmaal erg veel last van chronische hyperventilatie [:]sad smiley(([/:]. Ik voel dus eigenlijk nooit ontspannen en dat is nu al zo'n twee jaar. Ik hoop echt dat dit programma iets gaat helpen.

Ik heb wel een vraag: is het de bedoeling dat je tijdens de trails gaat zitten, liggen of staan. Als ik sta kan ik bijvoorbeeld meer lucht happen, dan als ik zit.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Groetjes,
Diana
Re: Zitten, staan of liggen
24 March 2007 11:03
Ik zelf zit maar of dat zo echt moet dat weet ik niet.
Ik zelf begon met een gemiddelde van 30,8 dus ook niet echt hoog.
Ik dacht ook steeds na het lezen van berichten dat ik wel erg laag zat.

IK kreeg de eerste paar dagen wel meer klachten dus schrik niet als je dat ook krijgt, heb met HyperVen gemaild en zei vertelde me dat dat normaar is de eerste paar weken.

Nu na een week zit ik op een gemiddelde van 47.
Veel succes Diana ik hoop dat het ons gaat helpen.


Groetjes Miranda[:]smiling smiley[/:]
Re: Zitten, staan of liggen
25 March 2007 23:04
Bij mij weten is zitten hetgeen wat de meeste doen. Gewoon lekker zittend achter je computer en ondertussen niet gaan surfen. [:]winking smiley[/:] Meestal zoeken we afleiding met surfen of lezen, omdat we een half uur niks doen te lang vinden, maar het is toch echt de bedoeling dat we niets doen. Alhoewel..................we zijn wel aan het HyperVennen en ons ademcentrum aan het resetten, dus..............ons lichaam is heel erg druk.

Enne...................Diana 40 seconden is heeeeel normaal. Er zijn nog meer mensen die onder die 40 zitten.

Je doet het goed. Niets van aantrekken. Gewoon doorgaan en straks ben jij ook hyperventilatie-vrij.

Groetjes van Ellen
Re: Zitten, staan of liggen
26 March 2007 22:47
Hallo,

Bedankt voor jullie reacties!

Had vandaag een erge terugslag omdat ik ook gestopt ben met medicijnen tegen hyperventilatie. Daarnaast moest ik weer werken. Mijn contract loopt in september af en ben dus druk op zoek naar iets anders. Daar heb ik zoveel stress van, dat ik vandaag bij thuiskomst helemaal strak stond. Zo vast van de spanning, dat ik helemaal ik paniek raakte. Ik kreeg mezelf namelijk niet ontspannen. Heb toen sinds lange tijd eens flink gehuild en dat luchte wel op.[:]sad smiley(([/:]Ik vraag me dus nu ook wel af of HyperVen gaat helpen, als ik door allerlei zaken eromheen zo gespannen raak en dus verkeerd ga ademhalen. Op het forum spreken ze wel vaker over prikkels van buiten die de therapie kunnen tegenwerken...

Groetjes,
Diana

Meer weten over het HyperVen programma?