[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Wat nu te doen?

Gepost door Rainbow 
Wat nu te doen?
20 May 2007 13:15
Hoi iedereen,

Ik heb hier een tijdje terug verteld over een man die allerlei klachten kan genezen. Ik kreeg zijn adres van een collega en hij zei dat die man door middel van energieën echt alle klachten kon weghalen. Ik had mijn twijfels, maar na wederom een paar duizelige dagen heb ik hem gebeld. Afgelopen week ben ik bij hem langs geweest, denkend: baat het niet dan schaadt het niet. Die man deed niet echt veel, hij pendelde wat en wapperde met zijn handen. Hij zei dat mijn duizeligheid komt doordat mijn ene nier heel slecht werkt. Er komen afvalstoffen in mijn lichaam en dat slaat op mijn evenwichtsorgaan. Dat was het eigenlijk. Nou kwam het mij wel bekend voor, want er is al eens eerder getest dat mijn nieren niet in orde zijn. Hij had het ook over calciumdeeltjes in mijn oor, iets waar ik al eerder last van heb gehad. Volgens mijn collega is die man een soort wonder, alhoewel ik daar zelf niet zo over denk. Ik moest afwachten en dan zou het alleen maar beter worden. De klachten konden eerst verergeren en inderdaad, een dag later keek ik scheel van de duizeligheid en nu, bijna een week later, heb ik nog steeds last. Ik ben nu voortdurend duizelig! Laten we maar hopen dat dat een teken is dat het gaat verdwijnen! Maar echt geloven doe ik het niet eigenlijk.

Stom genoeg heb ik niet aan die man gevraagd OF ik wel hyperventilatie heb, omdat hij dus met die nieren kwam. Hij noemde die hyperventilatie helemaal niet. Op zich heb ik wel klachten die aan hyperventilatie doen denken, vooral die duizeligheid, maar soms twijfel ik of het wel echte hyperventilatie is (en niet inderdaad die nieren) omdat ik zo weinig succes boek met HyperVen. Toch durf ik HyperVen niet af te zweren, want wie zegt dat die man gelijk heeft? Ik ben niet zo goedgelovig (mijn collega werd haast kwaad omdat ik zo wantrouwig was naar die man toe), vind je dat gek na al die mislukte therapieën? Ik ga wel veel meer drinken, dat is altijd goed. Maar ik vraag me af - en dat is ook een vraag naar HyperVen - of nieren inderdaad dit soort problemen kunnen veroorzaken. En voor jullie"zouden jullie toch doorgaan met oefenen of even stoppen? Ik vind het een moeilijke keuze. Ik ga een test doen van de Nierstichting en kijken wat daar uitkomt. Anders maar even langs de huisarts. Daar moet ik toch al heen, want mijn oren zitten totaal verstopt (vreemd genoeg is er geen prop te zien door de assistent van de dokter)...wat een rare klachten toch allemaal!

Groetjes van Rainbow
Re: Wat nu te doen?
20 May 2007 15:45
Lieve Rainbow,

Hoe meer je zoekt hoe onrustiger je word[:](N)[/:] ik heb het zelf ook gedaan in het begin en moet me nu nog regelmatig inhouden om toch niet verder te zoeken, heb ik echt wel hyperventilatie??? elke keer die twijvels[:]sad smiley(([/:]
Ik denk dat je pas aan je genezing kan beginnen als je eerst accepteerd dat je echt hyperventilatie hebt!!!! Door elke keer te zoeken geeft weer stress en stress geeft je hyperventilatie[:]sad smiley[/:] dus de cirkel is weer rond.

Ik weet hoe moeilijk het is maar probeer vertrouwen te hebben in 1 therapie en ga daar dan voor de volle 100% voor.
En als je dan echt twijfelt ga dan nogmaals naar je huisarts en bespreek dit nog een keer.

Deze hyperventilatie heeft mij al zoveel geld gekost echt heeeel veel. en het misschien hier en daar wat geholpen maar de genezing ligt na mijn idee in de rust en acceptatie en een goede psycholoog.

Veel liefs en sterkte

Re: Wat nu te doen?
20 May 2007 19:20
Hai Rainbow,

Ow wat ben je onzeker en daardoor zoekende.
Meid het is ook niet makkelijk om die stomme hyperventilatie te hebben.

Wat ik wou zeggen over de nieren:
In de alternatieve geneeskunde verwijst iedereen naar je nieren als je met hyperventilatie-klachten komt. Slechte Nierenergie. Ik heb het ook al zo vaak gehoord.
Hou me te goede: Ik ga niet zeggen dat er niets met jou nieren mis is. Bij mij was het in ieder geval niet zo volgens de reguliere geneeskunde. En ik had zwakke nierenergie volgens de alternatieve geneeskunde.
De Pech is: Wat ik er ook aan gedaan heb de hyperventilatie was er in ieder geval niet van weg. (Baal - Baal).

Je wilt er zo graag van af he !!!
Ik herken zoveel van mezelf in jou.
Het werd voor mij pas makkelijker toen ik de klachten ging accepteren als zijnde het is niet anders.

Met andere woorden: Ik denk dat je gemoedsrust eerder zit in de gedachten stoppen die je elke keer weer overstuur maken. (Ik wijs nu ook naar mijzelf [:]winking smiley[/:][:]grinning smiley[/:])

Want je oefent met HyperVen om de hyperventilatie te minderen, maar je jakkert de hyperventilatie weer aan door je angstige gedachten. Snap je wat ik bedoel?
De bekende visuele cirkel.

Mijn HyperVen ging in ieder geval een heel stuk beter, doordat ik mijn gedachtengang heb aangepakt d.m.v. meditatie (Rust in je hoofd creëren) en de RET. (RET is je foutieve gedachten omzetten naar de juiste)
Ik heb ontzettend veel gelezen over deze 2 en ik ben ze naast HyperVen gaan toepassen en dat was voor mij de doorbraak.

Ik hoop dat ik je wat geholpen heb Rainbow.
Liefs Ellen
Re: Wat nu te doen?
20 May 2007 22:29
Hoi meiden,

Wat een lieve reacties van jullie! Ja, ik word inderdaad heeeeel onzeker door mijn hyperventilatie. Echt erg. Ik ben constant aan het zoeken naar DE oplossing, terwijl ik weet dat ik gewoon gezond ben. Ik heb de reguliere medische molen al helemaal gehad en daar kwam niets raars uit. Ok, mijn nieren zijn nooit getest...Ik had volgens een acupuncturist inderdaad ook een zwakke nierenergie, dus dat betekende dat er spelden werden geprikt om die energie op te laden. Ik geloofde er niet veel van...en ben dus gestopt. Zo gaat het elke keer, steeds is het weer een ander orgaan dat niet goed is...Steeds hoop ik weer DE oplossing te vinden in de een of andere vage therapie, maar die helpen allemaal niks! Inderdaad, ook ik heb misschien wel 2000,- uitgegeven in 2 jaar aan wel tig verschillende therapieën...En NOG heb ik klachten. Je wordt haast gek gemaakt door alle goed bedoelde adviezen...Steeds kom ik weer terug bij HyperVen, op de een of andere manier heb en hou ik daar vertrouwen in...

Vervelend dat die hyperventilatie je zo onzeker maakt, terwijl ik dat van nature helemaal niet ben! Misschien moet ik er gewoon van uitgaan dat ik hyperventilatie heb (hoe erg is dat nou eigenlijk?) en me maar alleen op HyperVen concentreren. Mijn vriend vond die handoplegger helemaal NIETS en ik denk dat hij gelijk heeft. Het kostte 50,- en dat vond ik gauw verdiend voor wat pendelwerk. Ik zou binnen enkele dagen iets moeten merken aan mijn urine, maar ik zie helemaal niks: geen kleurverschillen ofzo. Kortom: met een beetje geluk helpt de handoplegging, maar ik probeer toch mijn hoofd er bij te houden. Dat is beter! Maar ik ga wél meer water drinken, dat kan nooit kwaad natuurlijk!

Nogmaals: bedankt dat jullie me een beetje hebben 'teruggefloten'. Ik denk dat ik soms bij anderen best weet wat er aan de hand is en hoe ze met hun chronische hyperventilatie om kunnen gaan - ik hoop tenminste dat mijn bijdragen aan andere hyperventilatie-ers hun wat helpen - maar zelf ben ik wat dat betreft een duf konijn dat overal heen rent waar een lichtje brandt! [:]confused smiley?[/:] Ik hou het bij véél drinken (water) én HyperVen...dadelijk doe ik nog een oefeningetje!

BEDANKT!

Veel liefs terug van Rainbow

Re: Wat nu te doen?
21 May 2007 18:39
Hai Rainbow,

Ik had het toch over RET (rationele emotieve therapie) Over hoe je je gedachten kan veranderen.

Je kan een boekje hierover kopen en die is echt niet duur.

Het heet:
Ik kan denken/voelen wat ik wil van Rene Diekstra

Het is heel makkelijk geschreven en als je dit toepast naast HyperVen, moet je zeker weer een heel stuk vooruit komen.

Enne..................bedankt voor je lieve antwoord!!!

Liefs Ellen
Re: Wat nu te doen?
22 May 2007 12:58
Hoi Rainbow

Snap best hoor dat je alles uitprobeert want je wil toch van de klachten af.
Steeds zie je ergens weer een lichtpuntje waar van je hoopt dat dat de
oplossing geeft.
Je bent al zolang bezig met HyperVennen en je zit nog steeds met die
duizelingen, dus logisch dat je verder gaat "dokteren"
Jij schrijft: Misschien moet ik er gewoon van uitgaan dat ik hyperventilatie heb (hoe erg is dat nou eigenlijk?) daar ben ik het dan helemaal niet mee eens, want in mijn geval
heb ik alle klachten die hier ergens op de site staan en daardoor is mijn leven
echt niet leuk meer.
Jij hebt gelukkig wel minder klachten, maar die kunnen ook behoorlijk vervelend zijn!
Misschien is de tip van Ellen over dat boek wel wat voor je, volgende lichtpuntje..

groetjes Vlinder
Re: Wat nu te doen?
22 May 2007 13:59
Hoi Vlinder,

Ik denk dat je me verkeerd begrijpt. Ik bedoel dat je je niet hoeft te schamen voor de klachten, niet dat ze niet erg zijn. Ik leef zelf al twee jaar met de hel van hyperventilatie, dus ik zoou NOOIT zeggen dat het niet erg is. Het is VRESELIJK! Maar als je de bovenstaande postings leest, snap je denk ik wat ik bedoel: het is niets om je voor te schamen. [:]:O[/:]

Ik zal eens googlen en misschien dat ik het boek ga halen...Zucht. Maar hopelijk komen we hier toch allemaal vanaf, want het is een vreselijk fenomeen dat mijn leven helaas ook een stuk minder leuk maakt...[:]:||[/:]

Groetjes Rinabow
Re: Wat nu te doen?
23 May 2007 10:49
Hoi iedereen,

Bij mij lijkt ook niets te helpen. Ik ben stilaan wat wanhopig aan het worden. De laatste dagen ben ik weer enorm duizelig en kost het mij zelf moeite om dit bericht getypt te krijgen. Ik zwalp weer wat door het leven met slappe benen, ploppende oren soms, een wattig hoofd en tintelende handen en gezicht. Ik heb het gevoel dat ik alles al eens geprobeerd heb en het wordt toch maar niet beter. Ik ben zelfs op het punt gekomen dat ik nu even niets meer wil ondernemen omdat ik er gewoon de energie niet voor kan opbrengen. Ik wil mij verstoppen en alleen maar huilen, maar ik zit hier op mijn werk de dag door te worstelen. Soms maakt hyperventilatie mij kwaad, soms kan ik er zelfs een beetje om lachen, maar nu maakt het mij gedeprimeerd en moedeloos. Ik zie het even niet meer zitten...[:]sad smiley([/:].

Groetjes,
Griet
Re: Wat nu te doen?
23 May 2007 14:39
Hoi Rainbow,

Bedankt voor het lieve antwoord! Ik ben zo blij dat iemand begrijpt hoe ik mij voel. Ik ben een tijdje niet op het forum geweest omdat het zo slecht met me ging. Nu heb ik besloten dat ik er (weer eens) tegen ga vechten (ook al mag dat niet volgens sommigen), maar toch zit (eigenlijk zweef) ik hier vooralsnog als een hoopje ellende achter mijn bureau. Mijn scherm lijkt wazig en de lettertjes dansen voor mijn ogen. Soms moet ik gewoon even door het raam kijken om verder te kunnen typen en eigenlijk ook om zeker te zijn dat ik nog besta. Als ik namelijk te lang naar mijn pc staar, lijk ik op te lossen en te verdwijnen, zo onwerkelijk ben ik[:]smiling smiley[/:].

Het huilen staat mij nu ook nader dan het lachen hoor. Ik ben net zoals jij jaloers op al die mensen die 'gewoon' door het leven gaan en rondlopen, zitten, staan,... zonder dat het hun moeite kost. Ik besef inderdaad dat er veel ergere dingen zijn, maar op dit moment lukt het mij niet om te relativeren. Eventjes van de wereld verdwijnen zou geweldig zijn. Wel maar eventjes want gelukkig geniet ik ook nog te veel van het leven hoor!

Ik denk ook dat wij exact hetzelfde voelen! Wat jij beschrijft over die receptie, dat kon ik gewoon zijn. Helemaal niet idioot dat je vanop afstand zwaaide, ik zou dat dus ook gedaan hebben. Rechtstaande gesprekken zijn voor mij ook bijna onmogelijk geworden. Ik begin dan te wiebelen, kan mijn blik niet meer focussen, heb het gevoel dat ik ga omvallen: kortom heel mijn hoofd wordt dan gewoon een reuzewat [:]smiling smiley[/:].

Als ik zo duizelig en dus gedeprimeerd ben dan denk ik aan al die dingen die ik daardoor niet meer durf en die ik dus moet missen en dan word ik soms zo boos... Ik wil ook ontspannen uit eten gaan of gaan winkelen. Maandag ben ik nog uit een winkel moeten buitengaan omdat ik echt niet meer rechtop kon staan en ik dacht dat ik ging flauwvallen. Dat was zo'n teleurstelling voor mij. Stom hé. Vorige zaterdag moest ik naar een begrafenis van een familielid en liep het ook al mis. 's Morgens stond ik al compleet duizelig op en zag ik het niet zitten om te gaan. Ik heb uiteindelijk een Xanax moeten nemen waardoor het een beetje beter ging. In de kerk wilde ik perse achteraan bij de deur zitten want er was erg veel volk. Elke keer wanneer ik moest rechtstaan of toen ik naar voor moest gaan voor de offergang werden mijn benen slap en tolde ik als een gek. Ik was zo opgelucht toen het voorbij was, maar zelfs met die Xanax heeft het mij massa's moeite gekost om het te doorstaan. Dat maakt mij dan wel soms wat moedeloos. Mijn vriend vroeg dan hoe ik dat tijdens onze huwelijksmis ga doen, want dan moet ik helemaal vooraan staan. Sindsdien zit ik daar voortdurend over te piekeren.

Sorry voor het lange bericht, maar ik moest het even kwijt en er zijn niet veel mensen waar ik dit mee kan bespreken... Het heeft mij echt wel moed gegeven, jouw berichtje. We houden in ieder geval vol en we worden gewoon beter!

Geniet van het etentje vanavond!

Groetjes,
Griet

Re: Wat nu te doen?
24 May 2007 12:27
Sorrie Rainbow, heb ik het verkeerd begrepen.
Is ook geen wonder met dat wattenploppende hoofd.
Hopenlijk is het etentje goed verlopen en leuk geweest.

Griet: Fijn dat je weer moed hebt gekregen door het antwoord van Rainbow.
Herkenning kan echt helpen, want af en toe vraag je je af....
dit kan toch niet allemaal komen door de hyperventilatie.



groetjes Vlinder
Re: Wat nu te doen?
24 May 2007 22:22
Hey,

Vandaag weer slechte dag gehad hoor. Het houdt voorlopig even niet op. Ik ben intussen wel al wat gewoon, maar nu is het toch wat te veel. Ik HAAT die duizeligheid zo enorm! Zoals je zegt Vlinder, soms vraag ik mij af of dit allemaal nog wel veroorzaken/'>oorzaakt wordt door hyperventilatie en of er niet echt iets anders aan de hand is?! Kan een mens nu dag in dag uit duizelig zijn en watterig zonder dat er een lichamelijke oorzaken/'>oorzaak is? Ik denk er eigenlijk liever niet te veel bij na (heb ik al zo veel gedaan), want ik blijf hopen dat het ooit nog eens weg zal zijn. Al was het maar een paar dagen, zelfs daar zou ik blij mee zijn. Snel tevreden hé[:]smiling smiley[/:]! Ik denk dat ik er momenteel weer te veel op gefocust ben, op die duizeligheid. Ik weet uit ervaring dat als ik het terug wat kan loslaten, dat het dan beter wordt. Dat is mij alleszins toch nog al gelukt. Hoop doet leven!

Rainbow en Stephanie, helpt het homeopathisch middel trouwens bij jullie?

Groetjes,
Griet

Re: Wat nu te doen?
25 May 2007 09:45
Hoi allemaal,

Het is soms moeilijk te begrijpen dat chronische hyperventilatie zo ontzettend veel klachten kan veroorzaken. Een handoplegger, waar ik een tijdje terug ben geweest (zie het eerste bericht van dit draadje) meldde me dat mijn nieren slecht functioneren. Ik geloofde het meteen. Maar ik dacht wel: 'Hoe weet die man dat nou zonder ook maar iets te meten?' Ik liet dus mijn urine checken en mijn bloed op de nierfunctie. Vandaag kreeg ik de uitslag van de urine (bloed komt nog): NIETS mis met mijn nierfunctie. Kortom: het lijkt erop dat ik voor 50 euro wederom gepiepeld ben. Mijn verstand en gevoel zeiden me dat ook al...

Nu heb ik bijna alle organen wel gehad. Ik mankeer niets. Ik denk dat niemand zo goed weet dat 'ie gezond is als ik! Maar toch heb ik klachten, vooral die eeuwige duizeligheid. Dat MOET wel chronische hyperventilatie zijn, anders weet ik het ook niet. Het is natuurlijk ook wel bekend dat chronische hyperventilatie tal van klachten kan opleveren. Ik bliff dus HyperVennen en alle kwakzalvers hebben geen vat meer op mij! Gisteren had ik ook erg veel last en toen ik rustiger ging ademen viel de duizeligheid weg. Dat bewijst toch wel dat het gewoon hyperventilatie is. Ik heb er 's nachts minder last van en ook dat zou niet zo zijn als het door mijn nieren kwam denk ik. Neemt niet weg dat ik me ook vaak gruwelijk voel en het een verschrikkelijke hel vindt! Ik hoop echt dat er ooit een einde aan mag komen...

Ik ga de pilletjes vandaag halen Griet, maar ik hou je op de hoogte!

Rainbow
Re: Wat nu te doen?
25 May 2007 11:58
Hey,

Rainbow, ik heb net als jij al zo ongeveer alles laten testen: hart, bloed, urine en nieren (zijn wel een zwak punt bij mij trouwens, maar nochthans mankeert er niks bijzonders aan),... Heel de inboedel dus, maar ik denk niet meer in die richting nu. Ik weet gewoon dat het door chronische hyperventilatie komt, want alle andere opties zijn ongeveer uitgeput. Bij mij helpt rustig ademen trouwens ook om de duizeligheid weg te doen gaan dus dat zegt wel veel, vind ik. Ook op momenten dat ik echt ontspannen ben of wanneer ik in bed lig heb ik er geen last van. Het beste bewijs is trouwens dat, wanneer ik op moeilijke momenten een Frisium neem, de duizeligheid echt wel wegebt. Dit alles zou niet het geval zijn indien er werkelijk een lichamelijke oorzaken/'>oorzaak aan de basis ligt. Ondanks dat besef blijft het toch heel moeilijk te aanvaarden dat die duizeligheid er bijna voortdurend is en mijn leven verpest[:]:||[/:]. Misschien zelfs moeilijker dan wanneer het puur lichamelijk zou zijn, want dan weet je dat je het niet zelf veroorzaken/'>oorzaakt en dan kan je er misschien iets aan doen met de juiste medicatie. Nu vind ik het juist frustrerend om te denken dat ik er eigenlijk zelf iets aan kan veranderen, maar dat het toch niet lukt. Was er maar ergens een knopje in mijn hoofd dat ik kon omdraaien om ervoor te zorgen dat de chronische hyperventilatie-optie uitgeschakeld wordt[:]smiling smiley[/:].

Groetjes,
Griet
Re: Wat nu te doen?
26 May 2007 13:43
Hoi Rainbow, Griet en andere lezers

Ergens heb ik een artikel gelezen over nieren, waarin stond dat
nierfunctie en nierenenergie iets heel anders is.
En dat als de uitslag van de nierfunctie goed is ( bij mij ook) het nog niet
wil zeggen dat de nierenergie goed is.
Regulier en alternatief werken immers op een heel andere manier.

Geef een voorbeeld:
Je staat stijf van de spanning door stress en emoties, de huisarts geeft pillen
om het te dempen
en een acupuncturist prikt bepaalde energiebanen aan en je gaat
huilen of lachen of zoiets.
2e lijkt mij beter want het moet eruit en niet continue onderdrukken.
Zomaar ff een gedachtegang.
Vraag me trouwens af of als je nierfunctie wordt gecheckt, of dan ook de bijnieren
erin mee worden genomen, want daar wordt toch de adrenaline aangemaakt?
Moet ik natuurlijk even aan de dokter vragen ...

Wat ik ook niet snap is, waarom er niet meer onderzoek gedaan naar het
resetten van het ademcentrum of zijn die onderzoeken er wel, maar
weten wij er niks van.
Alle chronische hyperventilatie organisaties geven andere ademhalingsoefeningen, als ik het zo eens lees,
lekker verwarrend en waar doe je nou goed aan?

Dat knopje zoek ik ook Griet [:]moody smiley[/:]
Re: Wat nu te doen?
26 May 2007 17:59
Hoi Vlinder,

Ja, je hebt gelijk vind ik! Uiterst verwarrend allemaal. Je moet je weg echt zelf vinden in dat oerwoud.
Maatktracht, Rebio en tal van andere organisaties die zich hiermee bezig houden. Ze brengen het allemaal anders.
Ik ben al lang lid van de Nederlandse hyperventilatie Stichting en heb ooit eens navraag gedaan over Rebio. Maar op de afzonderlijke therapieen wilden ze niet ingaan. (Had ik al verwacht).
Ik vind het dan ook jammer dat de HyperVen theorie bij deze stichting geen aandacht krijgt.
Tenminste, ik heb in het magazine van HyperVen hierover nooit iets gelezen.
Maar mijn vertrouwen ligt toch echt bij het HyperVenprogramma.
Het zou al mooi zijn als je via de site van HyperVen zou worden doorgelinkt naar HyperVen.

Nou, ik wens iedereen gewoon veel succes, doorzettingsvermogen en een fijn pinksterweekend!

Groetjes Helma

Meer weten over het HyperVen programma?