[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

O jee!!

Gepost door Shannon 
O jee!!
29 May 2007 15:30
Heey allemaal,

Ik ben bijna een week geleden gestopt met HyperVen. Mijn grafiek begon af te vlakken. Ik moet eerlijk zeggen: ik was heel erg nerveus voor het stoppen met HyperVen. Eigenlijk de 3e dag ging het mis. Ik voelde weer klachten zoals: druk op mijn hoofd/oren, ik voel dat ik weer meer ademde, onwerkelijkheid, moe, futloos en ik voel me gespannen en gestresst. Mijn vermijdingsgedrag is weer toegenomen door al die klachten. Ik was echt meteen weer bang[:]sad smiley([/:] Nu 3 dagen later is het eigenlijk nog hetzelfde. Ik ben gewoon zo bang dat ik dalijk weer helemaal terug bij af ben[:]sad smiley([/:] Maar waar ik het bangst voor ben is dat mijn bloedvaten dalijk weer gaan vernauwen en weer van dat bewustzijns-wegvallen krijg.[:]sad smiley(([/:]

Ik kan me trouwens niet voorstellen dat mijn ademhaling nu weer zo is van toen ik nog echt chronische hyperventilatie had, dus de tijd voordat ik HyperVende.

Heeft iemand enig idee wat ik moet doen? Weer opnieuw beginnen met HyperVen? Door deze rottige periode gaan en maar geduld hebben?

Groetjes
Shannon
Re: O jee!!
29 May 2007 15:39
Hoi Shannon,

Wat vervelend voor je zeg[:]sad smiley[/:]
Maar mag ik vragen hoe lang je hebt geHyperVent en hoelang je grafiek af begon te vlakken?

Groetjes Miranda
Re: O jee!!
29 May 2007 15:43
heey Miranda,

dankjewel voor je reactie.

Ik heb 4,5 maand geHyperVend. Mijn grafiek ziet er zo uit:

[img46.imageshack.us]HyperVenhe4.jpg

groetjes
Shannon
Re: O jee!!
29 May 2007 17:44
Hallo Shannon,

Kijk het even een paar dagen aan. Als de klachten blijven kan je altijd weer beginnen. Maar misschien knapt het op na een paar dagen. Als het over een week nog steeds niet goed voelt, ga je gewoon rustig aan weer beginnen. Je kan het altijd weer oppakken.

Overigens val je niet zo snel terug hoor! Je moet zeker ca een half jaar HyperVentileren om je buffers weer te verliezen, tenzij je echt dagen lang vreselijk zou HyperVentileren, maar dat hebben wij chronische hyperventilatie'ers gelukkig niet. CHv ontstaat bijna altijd door maandenlang lichtelijk te HyperVentileren. In de loop van die maanden wijzigt het ademcentrum langzaam van instelling. De weg terug - HyperVennen - duurt daarom ook een aantal maanden.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Met vriendelijke groet,

Rob Gravesteijn
HyperVen



Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: O jee!!
29 May 2007 18:04
Hallo Shannon,

Jou grafiek ziet er zo,n beetje uit als die van mij, dacht altijd dat ik zo laag scoorden maar nu zie ik gelukkig dat jij ook niet boven de 80 zit na 5 maanden.
Ik zou als ik jou was het advies van Rob opvolgen en misschien nagaan waar eventueel nog meer problemen zitten.
Ik denk dat het ook heel goed is om wat aan je angsten te doen.
Ben wel geen deskundige maar uit eigen ervaring heb ik gemerkt namate ik meer problemen oploste hoe meer mijn hyperventilatie oploste, en ook mijn angsten een heels stuk verminderden.

Ik zelf loop bij een hele fijne hypnotherapeut.

Hoop dat je je snel weer wat beter gaat voelen.

Groetjes Miranda
Re: O jee!!
29 May 2007 19:54
Maar wel een prachtige model-grafiek ! De mijne is alweer enige tijd gestaag dalende... :-(
Re: O jee!!
31 May 2007 16:17
Bedankt voor alle reacties!! Heeft me echt goed gedaan.

Het gaat nu weer een stukje beter. Ik ben nog steeds gestopt. Ik merk ook dat het in mijn hoofd nog niet goed zit wat betreft angst. Dus die klachten kunnen ook daarvan komen. Gelukkig heb ik daar nog hulp voor!

Over een weekje of 2 wil ik weer eens beginnen. Kijken of er nog wat stijgt daaro[:]tongue sticking out smiley[/:]

Daarbij heb ik ook tegen mezelf gezegd: ik zal het wel moeilijk krijgen als ik ga stoppen met HyperVen. Nou ja, dan zeg je het zelf al. En zo is het ook uitgekomen. Maar nu probeer ik weer wat te herstellen daarvan[:]smiling smiley[/:] Het is gewoon die rottige angst die me zo tegen houdt.

groetjes
Shannon
Re: O jee!!
02 June 2007 10:54
weer een nacht gehad dat ik wakker word omdat mijn ademhaling dwars zit. Ik ga weer HyperVennen hoor. Ik vertrouw er niks van zo. Zo wordt de vermijding groter.

groetjes
Shannon

Meer weten over het HyperVen programma?