[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hypervennen en de cirkel

Gepost door Vlinder 
Hypervennen en de cirkel
20 March 2007 15:59
Vraag aan Rob of Hester maar iedereen is natuurlijk welkom om
zijn/haar mening of oplossing te geven [:]winking smiley[/:]

mijn gedachten:
Door te HyperVennen komt er stress vrij.
Doordat je veel last van stress hebt, krijg je meer hyperklachten,
word je weer beroerder (lichamelijk) en krijg je nog meer hyperklachten.
Het HyperVennen gaat daardoor moeilijk en de scores gaan naar beneden
i.p.v. naar boven.
Hoe doorbreek je die cirkel?
Kan door omstandigheden niet gaan zwemmen, sporten, uitgaan etc.

Geloof dat ik op het forum heb gelezen dat AD medicijnen dan een optie is,
maar dat is echt het laatste wat ik zou willen doen.
Ik ben niet negatief of depressief, wil maar 1 ding en dat is minder (liefst geen)
klachten zodat ik het normale leven weer een beetje kan oppakken.


groetjes Vlinder en bedankt alvast voor de reacties.
ik herken mezelf hier heel erg. Ik denk ook al een tijd aan AD medicijnen, maar natuurlijk liever niet. Maar aan de andere kant heb ik nu al een jaar bijna geen leven. Daarmee bedoel ik dat ik niet uitga, niet naar de winkel ga... kortom: thuis zitten.
Hallo,

Is dat niet een tijdelijk probleem?? het lijkt misschien een leuke optie op ad te gaan slikken maar dan zal je eerst door de bijwerkingen heen moeten.
Ik zelf heb afgelopen zomer ad geslikt, en toen ging het pas echt mis, ik persoonlijk wil noooooit meer aan de ad[:]sad smiley[/:] Maar niet iedereen hoeft natuurlijk zo slecht op ad te reageren.

Heb zelf nu (ben 6 dagen bezig met HyperVen) ook veel bijkomende klachten maar denk bij me zelf "het is nu voor een goed doel, nu zijn de klachten beter te verdragen omdat ik nu aan me zelf werk. En als ik al die positieve berichten mag geloven dan wordt het straks alleen maar beter.

Misschien wel een optie op homeopatische medicijnen te proberen.
Ik zelf slik soms valdispert rust en na mijn idee word ik er iets rustiger van.

Veel sterkte, en ben ook benieuwd wat Rob er van vind.

Groetjes Miranda

Re: Hypervennen en de cirkel
20 March 2007 21:57
Hallo Allemaal,

Ik gebruik wel AD medicijnen, maar het opstarten van AD medicijnen is inderdaad een hele vervelende situatie, want de klachten worden, in de eerste paar weken, erger.

Daarintegen, als het eenmaal ingewerkt is, haalt het ook een hoop klachten weg.

Doe je dan niets aan de oorzaken/'>oorzaak dan krijg je waarschijnlijk hetzelfde als ik, na een jaar of 7
treedt er gewenning op en dan ben je weer terug bij af. (Ik kende HyperVen toen nog niet)

Doe je wel wat aan de oorzaken/'>oorzaak, zoals oefenen met HyperVen, dan is het een hele goede "partner" om van je klachten af te komen en dan kan je gewoon na waarschijnlijk een half jaar afbouwen, zonder dat je klachten wederkeren.

Het is dus voor jezelf een afweging wat zwaarder telt.

Ik begrijp heel goed dat het een moeilijke beslissing is om AD medicijnen te gaan gebruiken en ik raad het dan ook alleen maar aan als je in een visueuse (hoe schrijf je dat [:]winking smiley[/:]) cirkel terecht komt.

Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben.
Liefs Ellen

Hoi Vlinder,

Ik zou wel willen dat HyperVen hierop zou reageren, want ik heb ook last van dat cirkeltje. Door de hyperventilatie blijf ik stress houden, maar hoe raak je die kwijt als je klachten blijft houden? Ontspannen is de sleutel, maar dat is moeilijk vanwege je klachten. Als ik die heb sta ik stijf van de stress...en dus sluit de cirkel zich weer. ZEER herkenbaar wat je schrijft, ik ben ook zeer benieuwd naar de oplossing!

Groetjes Rainbow
hallo allemaal,

Ik zit ook al jaren in dat bekende cirkeltje en heb nu toch de stap gezet naar AD medicijnen. Ik zag er als een berg tegenop omdat je altijd hoort over de bijwerkingen. Ik moet zeggen dat het mij 200 % is meegevallen, de enige bijwerking die ik heb is dat ik wat moe ben. Maar als dat het enige is, heb ik dat er wel voor over.
Ik ben zelf ook altijd erg kritisch op medicatie, maar als je het echt nodig hebt... Het is er niet voor niets! Ik volg ook psychotherapie, maar na een half jaar bleek dat ik gewoon die stressklachten bleef houden. Ik heb jaren veel stress vastgehouden en nu komt dat er allemaal uit...
Al met al duurt dit al zo'n 10 jaar bij mij.

Wat ik wil zeggen is, probeer niet teveel te kijken naar de negatieve kanten van AD medicijnen of verhalen van mensen bij wie het niet goed werkte. Ik heb dat ook jaren gedaan en nu ben ik blij dat ik toch die stap heb gezet. Het is gewoon per persoon verschillend, bij heel veel mensen werkt het wel!
Ik zou haast zeggen: jammer dat ik het niet eerder heb gedaan!!
En misschien een goede tip voor mensen die er gevoelig voor zijn: ik heb zelf de bijsluiter niet gelezen wat voor bijwerkingen er mogelijk zijn. Dit heb ik mijn partner laten doen met het idee dat als ik ergens last van zou krijgen, hij weet of het door de medicijnen komt of niet. Dit gaf mij in ieder geval veel rust, omdat ik er nu blanco in kon stappen zonder me telkens af te vragen of ik al iets zou voelen.

allemaal veel succes!!

groeten Martine2

Re: Hypervennen en de cirkel
23 March 2007 20:56
Hallo Vlinder,

Een hele goede vraag die je stelt!

Allereerst: het hoeft niet zo te zijn dat als de stressontlading op gang komt dat je de scores dan niet meer stijgen. Ik heb hier zelf tijdens de therapie heel veel last van gehad en je merkt dat je dan ook letterlijk stress ontlaadt en dat er een stuk spanning van je afvalt. Dat kan overigens uren en soms dagen duren hoor!

Als de cirkel niet doorbroken wordt kunnen hiervoor een aantal oorzaken voor zijn:

1. De primaire reden van de hyperventilatie is nog steeds aanwezig. Dat is iets wat jij alleen kan vaststellen. Soms is dit ook voor de persoon zelf helemaal niet duidelijk of er gedragspatronen zijn die teveel stress in de hand werken.
2. De stresslading is zo groot dat ook je serotoninehuishouding niet meer goed functioneert. Dan is AD medicijnen een hele prima oplossing om die stress uit je lichaam te krijgen. Zelf vind ik dat we onszelf ook heel veel meer leed aan doen door geen gebruik te willen maken van de goede medicijnen die er zijn. En naast de AD medicijnen dan ook aan de fysieke oorzaken/'>oorzaak werken door HyperVen.
3. Er is geen sprake van chronische hyperventilatie maar van chronische stress. Dan is de hyperventilatie meer een gevolg dan oorzaken/'>oorzaak voor de klachten. Ook hier geldt dat AD medicijnen een waardevolle ondersteuning kunnen zijn, naast veel rust en ontspanning. Dit laatste is bijvoorbeeld kenmerkend voor een burn-out.

Zoals Martine al aan geeft hebben wij vaak heel veel weerstand tegen medicijnen. Het is iets wat je zelf moet afwegen en er zijn al heel veel mensen die deze ondersteuning gewoon nodig hebben gehad om de cirkel te doorbreken. In de eerste weken van de medicijnen wordt je in alle hevigheid geconfronteerd met de stress die er uitkomt, maar dat is een heel belangrijk onderdeel van het genezingsproces. Bespreek het mogelijke gebruik met je behandelend arts want hij of zij kan je daar het beste advies over geven.

groet,
Hester

HyperVen


Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Hypervennen en de cirkel
23 March 2007 23:09
Beste allemaal,

Via mijn huisarts heb ik een beta-blokkeerder ofwel een bloeddrukverlager en hartritme verlager (propranolol) + ontspanner (reapam) gekregen tegen hyperventilatie. Dit helpt erg goed en geeft weinig tot geen bijwerkingen. Alleen de reapam mag je niet te lang gebruiken. Hier heb je eigenlijk maar erg weinig van nodig en is vooral goed om eens je spieren te ontspannen. Ook ik heb altijd last van vaste nek, schouder en rugspieren. AD medicijnen is idd een andere optie. Deze heeft echter meer bijwerkingen. Mijn huisarts raad dit dan ook niet aan.

Nu ik sinds kort met HyperVen ben begonnen, moest ik wel stoppen met de propranolol. De Reapam mag ik af en toe wel gebruiken. De combinatie met HyperVen ervaar is als erg prettig.

Je ziet, er zijn dus ook andere medicijnen die helpen dan alleen AD medicijnen.

Misschien een optie als je het met HyperVen alleen niet red?

Sterkte allemaal!

Groetjes,
Diana
Bedankt allemaal voor de reacties.
Ik ben niet voor of tegen AD medicijnen. Ik denk dat als het echt nodig is en er
zijn geen andere opties, dat je het dan moet doen.
De tip van Martine2 over de bijsluiter is nog niet eens zo'n gek idee.
het ging mij eigenlijk meer over het ontladen van stress door het
HyperVennen en daardoor meer klachten krijgen en de cirkel..
eigenlijk beter gezegd.. het spiraal naar beneden.
Zal nog eens goed nadenken over het antwoord van Hester en in
welke categorie ik zit.
Alleen is scherp nadenken niet altijd makkelijk met al die pakken watten
in mijn hoofd [:]winking smiley[/:]

Vraag voor Diana:
Waarom moet je stoppen met propanolol omdat je bent gaan HyperVennen?

groetjes Vlinder
Brigitte
Re: Hypervennen en de cirkel
11 November 2007 21:23
Hoi Vlinder,

Na jouw reaktie op mijn eerste bericht hier, ben ik naar die van jou gaan zoeken natuurlijk [:]smiling smiley[/:]

Deze is wel een wat oude, maar omdat het over iets gaat waar ik toch ook best al wel enige ervaring mee heb, hoop ik dat je deze reaktie van mij toch nog zult ontvangen/lezen.

Mijn huisarts schreef me dus METEEN AD medicijnen voor, en ik was op dat moment zo dankbaar dat er iets was wat misschien kon helpen, dat ik me helemaal geen zorgen maakte over eventuele bijwerkingen.

Ik heb meerdere soorten geprobeerd (heb al die namen niet onthouden), en al hielpen ze me niet echt om van mijn straatvrees en paniekaanvallen af te komen, toch had ik er niet echt negatieve ervaringen mee hoor. Van de éne soort kreeg ik wat meer last dan van andere, maar na een week of 6 was dat bij allemaal ook weer weg. Ze hielpen me wél om meer te willen doen. Jammer genoeg kón ik dat echter niet dus [:]sad smiley([/:]

Alleen met de laatste AD medicijnen die ik meer dan 2 jaar geslikt heb had ik in het begin hele goede resultaten, maar al na een paar maanden trad er gewenning op, en al werd de dosis toen verhoogd, dat bleek niet beter te helpen. En toen... Tja, toen besloot ik dat ik toch eindelijk van al die pillen afwilde die niet hielpen tegen waar ik ze voor slikte, en ging ik dat laatste middel dus ook weer langzaam afbouwen.
Dat leek goed te gaan, maar na enkele weken kreeg ik hele nare afkickverschijnselen ! ! Bleek dus dat juist die AD medicijnen vooral in het buitenland al heel erg berucht stond om het feit dat mensen er zoveel moeilijkheden mee kregen als ze ermee stopten ! ! Alleen NOEMEN dokters dat dan geen echte verslaving, in de praktijk IS het dat WEL ! ! Ik heb dan ook langer dan een jaar erge last gehouden van die afkickverschijnselen (een raar bonkend gevoel in mijn hoofd zodra ik mijn ogen bewoog, en als ik liep dat alles om me heen leek te golven enz.). Sommigen krijgen dan zelfs last van psychoses e.d., ben ik pas veel later te weten gekomen ! !

Sorry dat ik die namen niet onthouden heb (ik meen dat dat laatste middel iets heette als Seroxat ofzo), maar mijn tip is dus: ga eerst ZELF op onderzoek uit op internet en kijk wat er over bepaalde soorten AD medicijnen (liefst ook door gebruikers zélf) geschreven wordt voor je besluit of dát bepaalde merk wel of niet in aanmerking komt voor JOU.

Ik denk nu achteraf trouwens ook dat ze bij mij beter hadden kunnen helpen als ik toen ook tegelijkertijd psychotherapie had gekregen, die ik nu dus wél heb, en zelfs ik denk er nu serieus over na, samen met mijn therapeute, of er niet toch ook een AD medicijnen is wat wél voor mij geschikt is om te gebruiken SAMEN met deze therapie, plús eventueel HyperVen. Het kan net het zetje zijn wat je nodig hebt om verder te komen dan met elk alleen dus.

Hopelijk heb je hier nu nog iets aan [:]smiling smiley[/:]

Groetjes, Brigitte

jurgen
Re: Hypervennen en de cirkel
12 November 2007 11:26
niet bij iedereen werkt ad goed bij mij in ieder geval niet ik ben 20 kilo aangekomen en het heeft niets geholpen ik wandel veel dat helpt bij mij erg goed sterkte groetjes jurgen
Re: Hypervennen en de cirkel
12 November 2007 19:24
Jurgen, ik ken ook iemand die zoveel is aangekomen, maar de AD medicijnen helpt wel gelukkig.
Heb genoeg op Internet gelezen om te weten dat AD medicijnen bij veel mensen wel werkt en bij andere weet helemaal niet.
Gelukkig dat jij kan wandelen en als het helpt, lekker blijven doen.

Briggitte
Is inderdaad een beetje oud berichtje van mij, maar dat maakt niet uit.
Er zijn inderdaad heel veel soorten AD medicijnen en het is een goede tip van jou
om zelf op onderzoek uit te gaan, via Internet. Er is genoeg over te vinden.
Misschien is het voor jou toch nog een optie samen met de psychotherapie, maar
dat kan jij alleen beslissen, want jij weet hoe je je voelt en niet al te fijne ervaring met AD medicijnen.
Succes met je keuze.

Groetjes Vlinder

Meer weten over het HyperVen programma?