[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Volgens mij werkt het!!!

Gepost door Marjolein2 
Volgens mij werkt het!!!
19 January 2008 10:02
Hallo,

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben dus Marjolein en dat is gewoon mijn eigen naam. 3 jaar geleden ben ik ziek geworden op vakantie, en dan ook echt ziek.
Weer thuisgekomen ben ik naar het ziekenhuis gestuurd waar ik een tijd gelegen heb.

Ik heb daar medicijnen voorgeschreven gekregen waar ik allergisch voor was en heb toen een medicijnvergiftiging opgelopen. Deze is mij bijna fataal geworden.

Een medicijnvergiftiging in combinatie met een ziekenhuisopname, allerlei onderzoeken en angst, veel angst zorgen voor ontzettend veel stress.

Je begrijpt het al, ik ging HyperVentileren. Geen aanvallen ofzo. En daarom duurde het ook een tijdje (jaar of 2) voordat ik en de dokter ook doorhad wat er aan de hand was.

Ik heb veel geprobeerd om er weer af te komen, maar tot nu toe is dat niet gelukt.

Op 6 Januari ben ik met HyperVennen begonnen. Ik begon met een score van ongeveer 30 oer trail.

Nu nog geen twee weken later zit ik op gemiddeld 42 per trail en ik voel me al beter!!!

Dus ik heb er hele goede hoop op dat dit werkt. Al vind ik het aan de andere kant wel heel zot. Ik heb voor kapitalen aan onderzoeken gekregen omdat duizeligheid en een gevoel van op eieren lopen ook door allerlei tekorten en andere aandoeningen kunnen komen. En omdat ik 3 jr geleden met een darmziekte gediagnosteerd ben dachten internisten, huisarts enz allemaal dat ik nog iets aan mijn darmen zou hebben.

Dus zoals ik zei, voor kapitalen aan onderzoeken. En nu dan door 'gewoon' 2 x 10 per dag je adem zolang mogelijk in te houden voel ik me beter. Ik heb dus goede hoop dat ik me over een paar maanden gewoon goed voel en daar verheug ik me enorm op.

Tot zover mijn eerste bericht, ik ben van plan om regelmatig bij te houden hoe het gaat. Vooral ook voor mensen die zoekende zijn en die eraan denken om misschien met HyperVen te beginnen.

Marjolein

Re: Volgens mij werkt het!!!
19 January 2008 18:50
Hoi Marjolein

Welkom op het forum!
Hartstikke goed om te lezen dat je zo enthousiast ben over het HyperVennen en
dat het ook al werkt.
Je hebt ook al jaren van onderzoeken achter de rug en je ben niet de enige.
Veel mensen lopen al heel lang te tobben en het kost inderdaad kapitalen.
Snap ook niet dat ze de handen niet in één slaan, scheelt ons jaren van ellende
en veel geld, maar ook voor de gezondheidszorg zou het veel geld schelen.
Maar goed, maak me maar niet boos, weer slecht voor de chronische hyperventilatie hé [:]winking smiley[/:]

Jij hebt het HyperVennen tenminste ontdekt en ben benieuwd naar het verloop.

Groetjes en succes

Vlinder
Re: Volgens mij werkt het!!!
20 January 2008 00:17
Hoi Marjolein,

Hartstikke goed dat het HyperVennen zo snel aanslaat bij jou! Bij mij heeft het een tijd geduurd, maar dat kwam ook doordat ik niet begreep dat je zoveel klachten kunt hebben van ' alleen maar verkeerd ademen'. Ik heb ook tig onderzoeken gehad, maar daar kwam niets uit. Uiteindelijk dacht ik: 'Ik ben kerngezond, dus het moet wel hyper zijn!' Vanaf toen - en toen was ik 2 jaar verder - ben ik pas echt goed gaan oefenen. En met resultaat. Bij mij was HyperVen het enige wat hielp. Op dit moment ben ik zwanger en kan ik HyperVen jammer genoeg even niet verdragen, maar ik merk dan dat mijn klachten dan ook terugkomen. Ik hoop dat ik het snel kan oppakken! Het helpt echt, daar ben ik van overtuigd! Ik hoop voor jou dat die stijgende lijn blijft en dat je je steeds beter gaat voelen. Je bent op de goede weg! Dat je nu al voelt dat het gaat helpen, moet jou toch extra motiveren om door te zetten. Het is zwaar, zeker als het ' nieuwtje' van het oefenen eraf is, maar hou vol. Op weg naar een leven zonder hyperventilatie! Succes! [:](Y)[/:]

Groetjes Rainbow
Ja, het is jammer dat veel artsen het hebben van hyperventilatie zo onderschatten. Ik heb dus 3jr geleden een darmziekte gekregen en als je eenmaal een diagnose hebt, wordt alles daarop gegooid.

Zelf kreeg ik op een gegeven moment het idee dat het iets anders moest zijn. Maar ja, ik begrijp al mijn artsen ook wel. Ik was heel ziek geweest en ben toen in 4 maanden tijd bijna 30 kg afgevallen (kon ik ook wel hebben hoor!!!). En dan worden ze toch wel bezorgd. En ik heb nooit hyperventilatie-aanvallen gehad. Maar dat laatste komt denk ik omdat ik op een gegeven moment wel begreep wat het was en er niet bang voor was/ben.

Maar als dit zo blijft helpen als het lijkt te doen, dan ga ik zeker naar mijn huisarts en internist toe om dit bij hen onder de aandacht te brengen. Jeetje zeg, ik begin nu te denken dat ik me de afgelopen 1,5 jr erg slecht heb gevoeld terwijl dit niet nodig was geweest!!!

Marjolein
Ik ben een weekje niet op het forum geweest omdat ik voor mijn werk naar een grote hectische beurs in Frankfurt was.
Ik heb daar zo goed en kwaad als het ging toch 's ochtends en 's avonds geHyperVenned. Wel iedere keer 4 of 5 trials omdat ik gewoonweg niet meer tijd had. En ik voel me nog steeds redelijk goed.

Ik heb vrij weinig last van mijn hyper gehad. Wel wat duizelig enzo, maar allemaal goed onder controle te houden. Ik ben nu ook bezig met HyperVennen en had net bij mijn eerste trail 49 seconden. Dat is voor mijn doen echt veel!!!

Marjolein
Re: Volgens mij werkt het!!!
29 January 2008 21:45
hallo marjolein,

fijn te lezen dat het goed is gegaan!! dat is een mooie opsteker!
Re: Volgens mij werkt het!!!
01 February 2008 12:57
Hoi Marjolein


Fijn om te lezen dat het redelijk goed met je gaat, ondanks de hectische beurs.
Zou jij nog willen omschrijven welke klachten je had voordat je begon met HyperVennen?
Succes en hou vol!

groetjes Vlinder
Re: Volgens mij werkt het!!!
07 February 2008 10:51
Hoi,

Mijn klachten waren:

Heel duizelig
Wegtrekkers
benauwd
maagklachten
tunnelzien (weet niet wat de medische term daarvan is)
last van licht
Last van geluid
Ontzettende drang naar snoepen

En nu:

Ietwat duizelig
Geen wegtrekkers meer
Veel meer lucht
Geen last meer van mijn maag
Prima zicht (behalve als ik moe ben)
Geen last meer van licht en geluid
Al meer dan een week geen snoep gezien of naar getaald


Dus al heel veel winst.

Ik vind het nog steeds ongelooflijk dat ik zo ziek was van zo iets simpels als verkeerd ademen. En dat ik me nu al zoveel beter voel na een klein poosje.

Ik doe heel trouw mijn oefeningen. En al ben ik er in secondes per trial nog niet zoveel mee opgeschoten (30 in het begin, rond de 45nu) Ik voel me echt zoveel beter!!!!!!!!!!!!!!!!

Dank je wel voor je belangstelling.

Marjolein
Re: Volgens mij werkt het!!!
11 February 2008 11:51
Ik ben dit weekend flink verkouden geweest en heb daarom niet geHyperVenned. Ik was benieuwd hoe het vanmorgen zou gaan omdat ik me nog steeds niet lekker voel.

Het viel alles mee. Een gemiddelde van 45.2 voor mijn 10 trails vanmorgen. Ik ben blij!!!
Re: Volgens mij werkt het!!!
21 February 2008 10:00
Ik voelde me een tijdje zoveel beter en heb het zo druk dat het HyperVennen er niet van is gekomen. Dom,dom, dom natuurlijk. Het is een kwestie van prioriteiten hé.

Nu voel ik me weer minder en ik heb vanmorgen gehyppervenned. Wat denk je. Een gemiddelde van nog maar 35 sec. Niet raar dat ik me minder voel natuurlijk.

Gelukkig weet ik dat het helpt en dat het nu ook weer snel beter zal gaan. En nu dan gewoon doorzetten hé!!

Marjolein
Re: Volgens mij werkt het!!!
21 February 2008 11:25
Hoi Marjolein,

Ik ben vandaag ook vreselijk verkouden en vanmorgen haalde ik echt mijn dieptepunt bij één trail: 26! Ik had echt zo weinig lucht! Ik moest ook niezen tussendoor. Door een allergie ben ik 's ochtends vaker verkouden en dan scoor ik ook minder dan 's avonds. Verkoudheid, vermoeidheid...het speelt allemaal mee bij het oefenen. Nu door mijn zwangerschap zijn mijn scores ook fiks gedaald, ik kom niet meer hoger dan 65, terwijl ik ooit rond de 90 zat. Ik neem het maar op de koop toe, ik ben al blij dat ik weer 2x10 per dag kan oefenen. Gewoon doorgaan dus en zeker als je weet dat het helpt blijf je gemotiveerd! Als ik nu al sniffende zou oefenen, zou ik denk ik al bij 10 in ademnood komen! [:]smiling smiley)[/:] Volgende keer gaat het vast weer beter!

Oh en ik herken trouwens ook dat het HyperVennen erbij inschiet als je je lekker voelt. Je bent er dan opeens niet meer zo mee bezig en denkt: 'Ach, die ene keer niet oefenen maakt niets uit. Ik voel me toch goed?' Dat gebeurt mij regelmatig. Probeer dan toch vol te houden, want je lichaam heeft het toch nodig!

Succes!

Groetjes Rainbow

Re: Volgens mij werkt het!!!
21 February 2008 11:41
Hoi Marjolein

Nog bedankt voor je antwoord. Beetje laat, maar eerst niet lekker en toen
een kapotte computer.
Ik hoop dat je je snel weer beter gaat voelen. Wel heerlijk dat je je zo goed voelde
en dat het HyperVennen werkt; dus nu volhouden al voel je je kiplekker.

Rainbow, beterschap met de verkoudheid!

groetjes Vlinder
Hoi Marjolein

Hoe is het met? Ik hoop hartstikke goed en dat je daarom niet meer gepost hebt.
Niet dat dat moet hoor [:]winking smiley[/:] maar omdat je schreef dat je dat wilde gaan doen.

Groetjes Vlinder

Meer weten over het HyperVen programma?