[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

twijfel

Gepost door Suzanne 
twijfel
07 February 2008 09:35
Hoi,

Ik ben nu vanaf oktober aan het HyperVennen, en ben toen ook begonnen met het slikken van st janskruid, tegen mijn angst en paniekaanvallen ( veroorzaken/'>oorzaakt door serotonine tekort).
Ik heb daar onwijs veel baat bij, ben voor 75% hersteld.

Toch heb ik het idee dat ik stil sta op het moment, mijn scores zijn iets gezakt, en blijven nu hangen rond de 85. De angst en paniekaanvallen zijn weg, maar op de achtergrond blijft de angst wel op de loer, ik vind het nog heel moeilijk om spontaan de fiets te pakken, en even iets leuks te gaan doen.

Is dat een kwestie van zelfvertrouwen wat weer terug moet komen, en wat tijd kost?? Of is het een kwestie dat de stjanskruid net niet sterk genoeg is, en ik misschien toch AD medicijnen moet overwegen?? ( iets wara ik geen voorstander van bem ivm de bijwerkingen, maar ik wil gewoon weer beter zijn, me goed voelen)

ben ik te ongeduldig?? wei weet het?
Re: twijfel
07 February 2008 10:33
He Suzanne,

Ik ben er ook nog steeds niet helemaal hoor. Ik heb zelf het idee dat dat komt doordat ik op goeie dagen er weer zo tegenaan ga, dat ik de volgende dag de prijs moet betalen. Heb mezelf voorgenomen om deze maand nog trouw 2 x per dag te HyperVennen. Als ik per 1 maart dan niet nog een stap voorwaarts heb gemaakt, ga ik toch maar AD medicijnen overleggen (hoe vervelend ik dat ook vind).....want net zoals jij wil ik nu 100% beter worden en niet 75%.
Maar vooralsnog ga ik er vanuit dat ik het alleen met HyperVen red!

Groetjes,
Carola

PS Ellen: hoe lang duurde het bij jou voordat je echt richting de 100% genezing ging?
Misschien moeten we gewoon geduldiger zijn..........
Re: twijfel
07 February 2008 11:13
haha Carola, ik moet altijd erg lachen om ons, we gaan zooooo gelijk op!! Heerlijk, dat maakt mijn twijfels al een stuk minder!
Ik heb namelijk ook voor mezelf 1 maart als richtlijn, wil zelfs gaan proberen om een aantal keer per week 3 trials te gaan doen, kijken of dat helpt in dat laattse zwiepje!

We zetten hem op!!

[:](Y)[/:]
Re: twijfel
07 February 2008 16:51
Hai Carola en Suzan,

Ik heb er 7 maanden over gedaan om van de chronische hyperventilatie af te komen. Althans ik ben na 7 maanden gestopt, maar het herstel ging daarna automatisch verder. (2x per dag 10 trails)

Maar toen ik na 7 maanden stopte voelde ik me echt 100% beter(der)[:]winking smiley[/:] dan toen ik begon met HyperVen.

Naast chronische hyperventilatie had ik ook een paniekstoornis. Dat zijn 2 losstaande dingen ook al is (in mijn ogen) een paniekstoornis het gevolg van chronische hyperventilatie.

De paniekstoornis is ook al voor 60% afgenomen in die tijd, maar ik zit nog wel met de restverschijnselen en eerlijk gezegd ben ik het gevecht tegen de angst een beetje moe.
Ik voel me als een vis in het water thuis, in mijn wijkje, in mijn dorpje.

Als ik zoals laatst naar een feest 25 km verderop moet, ga ik niet meer moeilijk doen en neem gewoon een seresta in en heb vervolgens een fantastisch feest.

Bij mij zijn de oorzaken die chronische hyperventilatie veroorzaken niet weg, dus ik moet altijd oppassen dat mijn ademcentrum "juist blijft werken".
Gemiddeld doe ik 1x per jaar 1,5 maand nog HyperVen om op dit niveau te blijven waar ik nu op zit.

Echt....ik durfde niet uit huis, niet alleen te blijven en ik voelde mij 24 uur per dag vreselijk brak van allerlei lichamelijke klachten.

En nu.....TOPPIE....Ik ben zo blij dat ik dit bereikt heb.

En ik GUN HET JULLIE OOK !!!!!!!!!!
Dus.......DOORZETTEN MEIDEN [:]grinning smiley[/:]

Liefs Ellen
Re: twijfel
07 February 2008 22:03
Hi Ellen,

Bedankt voor je bemoedigende woorden, dat hebben we soms eventjes nodig! Ik vind het echt heel lief dat je iedereen op dit forum zo blijft steunen. Hoop dat de restverschijnselen van je paniekstoornis ook nog een keer opgelost worden!!!

Hi Suzanne,

Ben blij dat we nog steeds gelijk met elkaar op gaan! Zoals je zegt, dat maakt je twijfels alweer minder! Zet hem op meis voor de laatste 25%![:]smiling smiley)[/:]

Groetjes,
Carola
Re: twijfel
09 February 2008 17:20
Hallo Suzanne,

AD medicijnen in combinatie met HyperVen zou wel eens de doorslag kunnen geven. Ik weet dat heel veel mensen tegen anti-depressiva zijn, maar laten we ook maar blij wezen dat deze medicijnen bestaan. Soms is de opgeslagen stress zo veel dat ons lichaam daarom ook moeilijker aanpassingen doet in ons ademcentrum en dat de trigger (veel onbewuste stress) aanwezig blijft. Anti-depressiva helpen enorm om deze stress te ontladen en daarvoor hoef je echt niet depressief te zijn! Naast het opnieuw instellen van je ademcentrum kunnen deze medicijnen wel eens de cirkel definitief doorbreken!

groet,
Hester

HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: twijfel
10 February 2008 11:25
hester, dank je wel, ik geloof dat jou berichtje nu net dat duwtje in mijn rug was die ik nodig had!! Thanks!
Re: twijfel
23 February 2008 13:15
Ik had toch nog steeds weerstand tegen de ad, niet omdat ik niet denk dat het me helpt, ik ben ervan overtuigd dat het me zal helepn,m aar ik hoor teveel verhalen om me heen, die er niet meer mee DURVEN te stoppen, uit angts voor terugval,e ndat wil ik dus niet.

ik ben gaan zoeken verder op internet, en heb iets gevonden over 5htp, kent iemand dat??

ik ben deze week begonnen met brainmood, eerst nog 1 tablet voor het slapen gaan, en overdag een stjanskruid tablet, en dat wil ik gaan afbouwen, en dan 2x daags brainmood.

Kan tussen mijn oren zitten, maar ik slap wel heel goed, ben heel rustig en ontspannen, voel me goed! wie weet....

over 5htp is dit wel interessant om te lezen

[magazine.vannature.nl]
Re: twijfel
23 February 2008 17:52
Hai Suzanne,

Ik ken het zelf niet, ik hoop voor jouw dat dit helpt. Maar je moet wel voorzichtig zijn, zie onderstaand stukje..dit vond ik op een site.

Groetjes Sandra.


Slank en sterk
5-HTP is dan ook ingezet om het verlangen naar zoetigheid af te zwakken en energieker te worden. Dat zou helpen bij het afslanken en de energie boost zou zorgen voor meer puf om te trainen. Soms wordt 5-HTP ook gebruikt als milde spierpijnverlichter. Om effectief te zijn moet 5-HTP in relatief hoge concentraties (300-900 mg per dag) genomen worden, en de meeste 5-HTP supplementen zijn erg laag gedoseerd. Het voedingssupplement kent echter bijwerkingen, zoals misselijkheid en verhoging van de bloeddruk. Mensen die last hebben van hart- en vaatziekten en/of een hoge bloeddruk doen er beter aan dit supplement links te laten liggen. Evenals mensen die antidepressiva of medicijnen voor gewichtsverlies slikken. Het wetenschappelijk bewijs dat 5-HTP een nuttig supplement is voor de fitnesser, is mager.
Re: twijfel
24 February 2008 10:32
Hoi Sandra,

Dank je wel, ik had dit inderdaad ook gelezen, maar buiten de chronische hyperventilatie heb ik gelukkig geen gezondheidsklachten en medicatie gebruik ik verder niet. Ik heb de fabrikant wel gemaild, met wat vragen, over hoe lang je dit mag slikken etc.

Het is natuurlijk mer veel tabletten zo,dat je het niet zomaar moet gaan slikken, ik ben er dan ook erg voorzixhtig mee hoor, de maximale dosering is 4x per dag, ik gebruik er nu 1, voor het slapen gaan, endat bevalt heel goed. Ik wordt uitgerust wakker, iets wat ik lang niet heb gehad, en ik slaap echt heel ontspannen, heerlijk hoor.

Merk wel dat ik elke ochten d wat duizelig ben, ik had dat in het begin met hetstjanskruid ook, dus het iseven een paar weken doorzetten. Blijf ik dan duizelig, stop ik ermee, en ga weer over op het stjanskruid, OF toch de gang naar de huisarts voor AD medicijnen.
Re: twijfel
24 February 2008 10:39
Hai Suzanne, ik heb vanmorgen gegoogeld op brainwood en daar las ik toch wel goede resultaten.

Als je op 5 HTP zoekt, krijg je mindere berichten.

Ben jij er suf en slaperig bij, dat kwam ik tenminste op een forum tegen?
Als bij mij de klachten met een paar weken niet verminderen, ga ik toch ook een natuurlijk AD medicijnen overwegen.

Maar ik vind de keus zo moeilijk....depressief ben ik al helemaal niet!! En stress heb ik ook niet, ja..gewone stress, die je soms met kinderen of drukke dagen hebt, maar verder niet.

Ik heb een leuke baan voor twee morgens, een schat van man en kinders. Dus niks geen stress, die eigenlijk opgeruimd zou moeten worden, waardoor de HyperVenn niet helemaal aanzou slaan.

Dus misschien duurt het bij mij langer en moet ik gewoon geduldig zijn. Het enige is, dat ik 5 kinderen heb, dus wel een druk leven. Maar eigenlijk valt dat ook wel mee, 1 is er de deur uit, twee zijn boven de 18, daar heb je dus ook zo veel werk niet meer aan....Maar misschien duurt het genezingsproces wel langer, als je vermoeid bent.

Dat is een punt, waar ik aan moet werken. Overdag moet er zo veel, dat ik savonds graag een poosje zit (meestal zit ik de halve avond te slapen, maar ja) en dus te laat ga slapen. Daar moet ik echt iets aan doen. Maar dat is wel lastig met grote kinderen, iedereen is nog wakker. Mijn echtgenoot vind 11 uur vroeg, gaat het liefst rond half 12, 12 uur. Ik ga dus al vaker alleen naar bed, maar eigenlijk zou ik er gewoon om half 11 in moeten liggen. En dat gebeurd meestal niet...

Jij bent er ook nog niet, maar al wel heel ver op de goede weg.
Eén vraagje: hoe lang duurde het bij jouw, voor dat je echt verbetering ging voelen? Ik heb nog steeds erg veel hoofdpijn, heel erg moe...

Groetjes Sandra.
Re: twijfel
24 February 2008 20:11
hoi sandra,

stress is denk ik ook niet de enigste oorzaken/'>oorzaak hoor. Ik weetdat i kals astma patient en ziekte van pfeiffer patinet verhoogd risico heb, hoe dat kan?? geen idee.
Stress had ik op zich ook niet, maar ik heb mezelf wel overbelast, door meerdere dingen tegelijk. Sterfgeval, verbouwing, geboorte tweede, eigen bedrijf, baan erbij, en ik vond dat ik dat maar allemaal aan moest kunnen.

Ik ben ook absoluut niet depressief, dat was ook het discussiepunt met mijn huisarts. Volgensh me had ik geen serotonine tekort, omdat ik dan depressief had moeten zijn. Maar ik lees en las zoveel verhalen, van mmensen met paniekaanvallen die serotonine terkort hebben, dat het voor mij vast stond dat he tdat was.

Daarnaast heb ik dus fysio voor ontstapnningsoefeninegn ,ik merket dat ik me nooit kon ontspannen, zelfs niet als ik DACHT dat ik lekker ontspannen tv aan het kijken was, ik spande al mijn spieren aan. Onbewust, en die veroorzaken/'>oorzaakte ook mijn chronische hyperventilatie klachten.

Om je minder moe te voelen moet je je kunnen ontspannen. Ik moet ook op tijd in bed liggen, rond 10 uur, omdat ik anders niet uitgerust wakker werd, en veel klachten had.

Ik ben op 13 okt 2007 begonnen met HyperVennen en st janskruid likken, en ik denk dat ik na anderhalf, 2 mnd duidelijk vooruitgang voelde. Nog lang niet waar het wezen moest, maar wel vooruitgang. Na de kerstvakantie van dit jaar merket ik wel ineens een grote stap vooruit, en dat zet zich nu door, met af en toe een plateau, dan ga ik ook gelijk weer twijfelen. Zelf vertrouwen is compleet weg.

Hoofpijnvrij ben ik pas vanaf een week of 3, maar dat komt omdat mijn nekspieren erg vast zaten.

Al met al zijn mijn toverwoorden: Rust,ontspanning ( moet je leren), HyperVennen en stjanskruid, en nu dsu sinds een paar dagen ipv st janskruid het brainmood.
Re: twijfel
25 February 2008 20:42
Hoi Suzanne

Brainmood ken ik wel van het lezen op Internet.
Behalve 5-HTP zit er ook St. Janskruid en Rhodiola Rosea in.
Goed dat je het noemt want kan misschien weer een idee zijn voor
sommige mensen.

Het gevaarlijke van zelfmedicatie vind ik dat de info op Internet vaak niet compleet is.
Ik kan bijv. niet vinden op de website van Smeets en Graas die Brainmood verkoopt
dat je het niet zou moeten slikken bij hoge bloeddruk ( wat ik wel weer lees in het antwoord van Sandra 2) Of kijk ik nou met mijn neus?
Maar het kan ook wel zijn dat de info die Sandra 2 heeft gevonden niet
correct is. Snap je wat ik bedoel?

Dit verhaal geldt niet alleen voor Brainmood hoor, heb je met zoveel dingen.
Jij hebt dat allemaal goed uitgeknobbeld, maar voor degene die daar geen zin
in hebben of het niet kunnen door watvoor omstandigheden dan ook, heb ik nog
wel een tip.
Laat eerst bij de eigen apotheek checken ( via de computer) of wat je wilt gaan kopen
bij de eigen medicijnen ingenomen kunnen worden.

Ik vroeg namelijk een keer aan mijn huisarts of ik St. Janskruid
kon gaan gebruiken, maar hij wist amper wat dat was.

Ik hoop dat het je gaat helpen om van de laatste 25% klachten af te komen,
want AD medicijnen kan altijd nog vind ik.
Heb je het via Internet gekocht of in de winkel?
Hou ons op de hoogte. Heel veel beterschap

groetjes Vlinder
Re: twijfel
26 February 2008 11:51
hoi sandra,

Ik ben er ook geen voorstander van om zomaar te gaan slikken hoor, bij twijfel nooit zomaar beginnen!
Ik heb het stjanskruid ook overlegd met mijn huisarts, hij is dta gaan nakijken voor me, en gaf toen groen licht.

Ik heb het gekocht via internet, via smeets en graas. Hun beantwoorden ook zeer snel en correct al je vragen.

Ik merk nu wel, sindsi k ben begonnen, dat ik weer iets duizeliger ben, ik probeer dat maar als ene goed teken te zien, had ik met het stjanskruid namelijk ook. En volgens mij is dat ook bij AD medicijnen toch, dat het eerste erger wordt??

ik houd jullie uiteraard op de hoogte, ben er nog steeds van overtuigd dat uiteindelijk het HyperVennen ons compleet zal verlossen, en daar doen we het voor!
Re: twijfel
26 February 2008 16:39
Hai Suzanne,

Bedankt voor je antwoord. Ik ga eerst maar eens een paar dagen 2 x 5 trials doen. Misschien verlicht dat wel iets.

Groetjes Sandra.

Meer weten over het HyperVen programma?