[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Lage scores

Gepost door Rainbow 
Lage scores
11 March 2008 09:16
Mogge,

Vanmorgen heb ik weer geoefend. Ik had echt nauwelijks lucht! Sinds ik verhuisd ben, ben ik elke ochtend verkouden en heb ik het vaak benauwd 's ochtends! Volgens mij ben ik ergens allergisch voor, al weet ik niet waarvoor. Ik haal de laatste tijd 's ochtends scores van 50-60, terwijl dat ooit 60-70 was. 's Avonds gaat het een stuk beter. Ik weet wel dat de scores er niet zo toe doen, maar toch. Ik laat me soms toch een beetje ontmoedigen als ik op een ochtend weer een score van 52 haal. Ik ben ook nog zwanger en daardoor vermoeider dan normaal. Dat zal ook wel een rol spelen. Hebben jullie ook duidelijk dat je of 's ochtends of 's avonds (veel) lager scoort? Bij mij scheelt het vaak wel 15 seconden. En maken jullie je nooit druk over die scores? Ik doe dat lang niet meer zo erg als eerst, maar ik merk toch dat ik er weleens op let.

Laatst zei mijn vriend dat ik tijdens mijn slaap heel snel aan het ademen was. Vreemd genoeg had ik 's ochtends geen hyperventilatie-klachten. Maar ik hyperde duidelijk in mijn slaap. Hij zegt dat ik sowieso altijd snel en hoog adem, al ben ik me daar helemaal niet van bewust! Wat doen jullie aan die nachtelijke hyperventilatie? Ik heb eens geprobeerd, a la Buteyko, om een tape-je op mijn mond te plakken, zodat ik niet door mijn mond kon ademen, maar daar kreeg ik het weer heel benauwd van. Tips?

Vandaag ben ik voor de verandering ook maar weer eens snipverkouden. Haaaatsjie! Hooikoorts misschien? Hoewel, het regent!

Groetjes Rainbow
Re: Lage scores
11 March 2008 10:59
hoi rainbow,

ik heb dat ook hoor, ik scoor juist in de ochtend beter, rond de 55 a 60. dat is voor mij goed, ik kan me niet voorstellen dat ik hoger kom echt niet. in de avond scoor ik soms wel eens gemiddeld 10 seconden lager, niet normaal, maar ik hou het dan gewoon niet meer.
ik moet tussen de trials door ook vaak diep inhaleren, kan ik ook nauwelijks onderdrukken, maar doe er maar eens iets aan. Ik denk dat jij door de verhuizing ook vermoeid bent, en dan ook nog zwanger. momenteel zit ik met griep thuis en ben heel verkouden, net als de rest van nederland! en jij dus ook!

tapejes op je mond 's nachts? nee, lijkt me geen goed plan. dan krijg je het extra benauwd.
ik denk dat je er niets aan kunt doen dat je dan door hypert, het zit in je lijf en als jij gaat genezen, gaat het 's nachts vanzelf ook beter.
ik ben een zuchter en heb de hele dag het gevoel alsof je je adem inhoudt tijdens een trial, maar dan in licht mate. ik moet dat akelige gevoel wegzuchten. als ik 's morgens wakker word en ik ben bewust dat ik wakker ben begin ik meteen te hijsen, dus denk ik dat ik het in de nacht ook doe.

gaat je zwangerschap wel goed? misschien is het na de bevalling spontaan over, heb je daar wel eens aan gedacht??!!!!!!!!!!!!!

groetjes judith
Re: Lage scores
11 March 2008 11:01
he rainbow

Misschien heb je huisstof mijt allergie??

Ik let totaal niet op de scores, ik denk maar zo, dat elkeseconde mijn adem in houden mee telt.

Ik gebruik voor de nacht RescueSpray Night, daar slaap ik heel rustig en ontspannen van.

Mijn scoreszijn afhankeijk van mijn werkzaamheden. Drukke dag is lage scores. In de ochtend HyperVen ik tegen 11 uur ( gazo beginnen_ en 's avonds tegen 8 uur, half 9. Datwerkt bij mij het beste.
Re: Lage scores
11 March 2008 11:33
Hai Suzanne,

Ik ben nog steeds een beetje huiverig van extra medicatie.....omdat ik nog steeds geloof dat mijn lichaam het zelf moet kunnen. En dat kan alleen als het ademcentrum normaal gaat werken....

Raak je dan niet verslaafd aan bv St. Janskruid of RescueSrpray night?

Ik heb ook veel nek klachten en regelmatig ook in de onderrug (Judith..). Heeft het zin om fysiotherapie hier voor te krijgen?
Ik heb hier al twee maal therapie voor gehad, houding verbeteren enzo. Dat heeft wel iets geholpen, maar zolang mijn lichaam door de chronische hyperventilatie nog steeds die spanning geeft, blijf ik klachten aan de nek houden.

Is HyperVennen dan niet voldoende (Rob, misschien kun jij hier ook op reageren)? Als mijn lichaam meer rust krijgt, verdwijnen die nekklachten dan niet vanzelf?
Nu lijkt het water naar de zee dragen of zie ik dat verkeerd?

Groetjes Sandra.
Re: Lage scores
11 March 2008 12:50
hoi sandra,


Nee, de spray en het stjanskruid zijn absoluut niet verslavend!! het gebeurt me regelmatig dat ik het stjanskruid vergeet, en heb daar ook geen last van dan. Despray is op basis van bloemen ( de Bach remedies) en kan ook totaal geen kwaad.

Wat betreft je nekklachten, ik heb zezelf ook, en ik heb wel veel baat bij Fysio. Zij amsseert de boel weer los, leert me ontspannen, en dt in combi met HyperVennen, maakt dat ik me veel beter voel.

Zodra ik de hyperventilatie onder controle heb zullen ook de nekklachten verdwijnen. Zoals mijn fysio het zegt:"je draagt de lasten op je schouders" dus zodra ik last heb van de hyperventilatie, word ik gespannen, en merk ik dat in mijn nek....
Re: Lage scores
11 March 2008 16:10
Hai Suzanne,

Bedankt voor je antwoord, heel helder. Ik moet dat ook maar eens doen geloof ik.....

Groetjes Sandra.
Re: Lage scores
11 March 2008 20:46
Hi Rainbow,

Als ik verkouden ben en mijn neus zit dicht haal ik ook veel lagere scores. Ergens misschien wel logisch want het lukt dan ook minder goed om volledig in te ademen door je neus. Misschien helpt het om eerst even je neus te sprayen? Verder zou ik me er niet druk om maken hoor, de scores op zich zijn niet heel belangrijk en je weet hoe het komt.

Groetjes,
Carola
Re: Lage scores
22 March 2008 15:59
Hallo Sandra,

Eigenlijk hangt het er vanaf in hoeverre je nog veel stress hebt of HyperVen voldoende is. Daarnaast zijn veel processen in ons lichaam ontregeld. Je ziet bv. ook vaak klachten van hypoglycemie (wisselende bloedsuikerspiegel) en langdurige spanning is daar o.a. een grote veroorzaker van. Vrouwen hebben ook nog eens een flinke weerslag op hun hormoonspiegel etc....en dat heeft ook allemaal weer te maken met de serotoninehuishouding.

Wat ik hiermee aan wil geven is dat het soms wel noodzakelijk is om extra hulptroepen in te zetten als medicatie, extra vitaminen of ontspanning in te bouwen zoals sport. Zelf heb ik destijds ook heel veel nekklachten gehad. De veroorzaker is de spanning, maar een fysiotherapeut kan zeker helpen. Ik zoudat niet nalaten en het heeft mij heel erg geholpen.

Hester
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?