[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

ik merk niets aan mijn ademhaling..heb ik dan toch CHV?

Gepost door Miranda2 
Beste mensen,

Ik zit al bijna 2 jaar met de problemen van duizeligheid. Vaak gaan deze samen met tintelingen in mijn hele lichaam, moe, gapen etc.

Ik ben al bij de neuroloog, KNO arts en inmiddels bij de psych geweest aangezien die dachten dat het stress was!

Mijn klachtenbeeld lijkt precies op chronische hyperventilatie maar ik merk niets aan mijn ademhaling. Ik adem niet meer dan normaal. Kan je ook chronische hyperventilatie hebben en totaal niets aan de ademhaling merken???[:]sad smiley[/:].

Ik merk wel dat als ik moe wordt snelller gevoelig wordt voor een licht gevoel in mijn hoofd.

Wie kan mij hierover informeren of wie heeft dit nog meer??

MIranda
hallo miranda

Ik heb ook nooit iets aan mijn ademhaling gemerkt. Ik heb ook nooit in een zakje hoeven blazen of wat dan ook. Dus dat kan heel goed!!!

Je kan voor jezelf eens testen hoe vaak je ademhaalt in een minuut?? Ik weet niet precies wat correct is, maar als je meer dan 12x ademhaalt in een minuut, dan haal je te snel adem als ik het goed heb. Ik kwam er dus achter dat ik wel 23x in een minutt ademhaalde!! En dat is erg veel!



Bericht bewerkt (10-04-2008 22:08)
Hoi Suzanne,

Is het 12 keer of 102 keer??

Pia
dat zal wel 12 keer zijn
Hai Miranda, ook ik heb 13 jaar lang niets aan de ademhaling gemerkt.
Ik adem in rust ongeveer 12x per minuut, dat schijnt een beetje veel te zijn. Maar het HyperVennen helpt dus echt!!!
Want mijn klachen worden echt minder!!! Dus ook bij mij was het echt chronische hyperventilatie.

Groetjes Sandra.
hah pia, ik heb het aangepast! 102 is wel errrruggg veel he, krijg je soort adhd vorm van chronische hyperventilatie[:]grinning smiley[/:]
Hoi suzanne en Sandra,

Bedankt voor jullie reactie......zoals ik nu lees kan het dan toch wel chronische hyperventilatie zijn. Je kan aardig moedeloos worden als je klachten zo lang aanhouden. Ik hab al vaak gehoord:"het zal wel stress wezen[:]:|[/:]. Nou bij de psych moest ik ook niet zijn merkte ik. Ik heb ook ademhalingterapie gehad maar daar werdt het eigenlijk ook niet echt beter van.

Ik sta nu op de wachtlijst in Apeldoorn (duizeligheidscentrum).

Wat is precies hetgeen je gaat doen met HyperVen???
hoi miranda,

ik copieer even mijn email van HyperVen, wat HyperVennen inhoud:

De therapie is er op gericht om te leren steeds langer de adem in te houden. Door de in het verleden ontstane hyperventilatie, is de zuurgraad van het bloed (CO2 ionen) te laag geworden. Het ademcentrum in de hersenen is daaraan gewend geraakt en reageert te snel op stijgingen van het CO2 niveau in het bloed. De ademprikkel komt te snel, waardoor u blijft HyperVentileren, op gezag van het ademcentrum! Een van de belangrijkste gevolgen van een te lage zuurgraad is bloedvatvernauwing. Hierdoor krijgen de hersenen en de weefsels onvoldoende voedingsstoffen en zuurstof. Daardoor ervaart u een groot scala aan klachten zoals angsten, fobieën, moeheid, enz.

Door systematisch steeds langer de adem in te houden, dwingt u het ademcentrum om hogere CO2 spiegels in het bloed te aanvaarden. Hierdoor kan het lichaam weer buffersystemen bouwen om hyperventilatie op te vangen. Na verloop van tijd nemen de hyperventilatieklachten af en verdwijnen uiteindelijk geheel.


En het is echt waar, het werkt echt! Ik heb nu 2,5 week niet geHyperVent, en vole me erg goed!!! Vrijdag bij de fysio was ook alles goed, geen spanningen meer op mijn nek, en ik kreeg ineens de gedachte:"ik ben er bijna, ik ben bijna genezen!!"

het "enigste"wat ik nog moet is drempels nemen, dingenweer gaan doen, dat vindi k nog eng, terwijl ik er geen rede voor heb. maar het opbouwen kost gewon tijd.

Je wordt er ook moedeloos van, ik heb ook heel diep gezeten, wat een ellende!! Ik hoop dat het HyperVennen voor jou net zo geod werkt!!
Hoi Suzanne,

Heel goed om te horen dat jij voelt goed zonder 2,5 weken HyperVenen.Ik ben heel blij voor je.
Met mij gaat het niet goed.Nog steeds heel erg raar gevoel in mijn hoofd en vlekken voor mijn ogen.Sinds vandag voel ik ook moe.Ik heb ook nergens zin in.Maar waat weet ik wel zeker dat ik ga door met HyperVen.

Grtjes,
Pia
hoi pia,

Ik weet niet of jij medicatie slikt??? misschien moet je toch eens bij je huisarts om AD medicijnen gaan vragen, ik denk namelijk dat jij daar veel baat bij zal hebben. En als je dat niet gelijk wilt grijpen, probeer eens st janskruid, daar heb ik erg veel baat bij.

Dat rare gevoel in mijn hoofd ging pas later weg, en soms heb ik het nog hoor, maar ik kan er nu mee omgaan, en het duurt vaak niet lang. De moeheid kwam bij mij omdat ik te gespannen leefde, de fysio heeft mij weer leren ontspannen. De vlekken voor je ogen is ook een sympt van chronische hyperventilatie, en gaat ook vanzelf weer over.
Hoi pia en suzanne,

Dat rare gevoel in mijn hoofd heb ik ook al 2 jaar en dan iedere dag...om gek van te worden is dat. Ik hoop dat bij jou de HyperVen gaat werken...ik heb het nogn iet aangeschaft omdat ik nog steeds niet de bevestiging hebgehad dat het chronische hyperventilatie is maar ga het nu ik zoveel info lees ook maar aanschaffen.

Suzanne, bedankt voor de info. Het is wel raar dat ze meeste die chronische hyperventilatie hebben toch inderdaad over duizeligheid praten en minder over de ademhaling...weer een geruststelling voor mij dat ik niet de enige ben. Ik heb de klachten gekregen 3 wkn voor de geboorte van mijn 2e kindje, dus dacht eerst dat het bloedarmoede was maar met ijzer ging het niet over.

Ja kan ook vaak aan niets anders meer denken omdat je er constant mee geconfronteerd word.
Hoi Suzanne en Miranda,

Ik had ooit gehoord van iemand op deze forum dat Omega-3 capsules zijn goed tegen depri.Ik slik dat nu regelmatig en Muti-vitamin capsules.Ik weet niet als ik meer moet gaan slikken.Ik heb vaker gehoord over St.Jankruid.Helpt dat echt?Word jij niet een beetje verslaafd?

Suzanne,ga jij wel door met je oefening of ga jij nu stoppen?

Miranda,jij hebt gelijk over niks anders meer kan denken.Ik denk altijd hoe kan ik vanaf komen?Zou HyperVen mij ook helpen?Ik kan herriner dat mijn longarts had tegen mij gezegd dat dit is niet geneesbaar.Jij moet leren met het te leven.Zo,eigenlijk zijn wij dan nooit geneesd ofzo?

Pia
Pia, het stjanskruid werkt NIET verslavend. Je moet alleen even in de gaten houden dat het niet samen kan met bijv. de pil, of anti-depresiva, bloedverdunners geloof ik, maar dat kunnen ze je bij de apotheek zo vertellen.

het is een natuurkruid, ik be nzo blij dat ik daarmee begonnen ben, en ik weet van Carola ( ook op dit forum) dat zij er ook zoveel baat bij heeft.

Volgens mij is die akelige duizeligheid een van de hoofdsymptomen! [:]sad smiley[/:]

Ik heb nu even rust gehouden met het oefenen, en ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik nu moet doen, doorgaan of juist niet, misschien moet ik dat zelf aanvoelen?? geen idee eigenlijk.
Hoi Suzanne,

Moet ik over die stjanskruid bij apotheek halen of reform winkel.Ik heb vandag een folder binnengekregen met die ding van reform winkel.Maar het staat Super stjanskruid.Is het zelfde?

Pia
hoi pia,

ik haal het inderdaad bij de reformzaken, ik slik zelf KIRA FORTE , 1 tablet per dag.
Niet schrikken, je kan de eerste dagen wat heftiger duizelig zijn. Niet bang voor zijn, maar jelzef realisren dat dat een goed teken is! En als je geluk hebt, heb je daar geen last van, verschilt per persoon. Slik het ene week of 2 , 3 en dan zul je het echt gaan merken! Heel langzaam maar zeker merk je dat je weer wat blijer wordt, en meer zin krijgt in dingen.
Ik ga denk ik ook maar eens dat st janskruid halen...het is te proberen toch!! De duizeligheid komt bij mij ook met vlagen maar meestal heb ik een licht gevoel in mijn hoofd maar sinds zaterdag heb ik weer momenten van duizelingen, hoofdpijn, gapen, hartkloppingen, en een nerveus gevoel[:]sad smiley[/:].

Ik moet het HyperVen nog bestellen maar hoop maar dat het bij mij ook gaat helpen.
Hoi miranda,


Dat lichte gevoel in mijn hoofd heb ik ook veel (gehad), en gaat echt weg door het HyperVennen!! Ik weetzeker dat je er baat bij zult hebben!!

Als je st janskuid gaat slikken, informeer even bij je apotheek of je iets gebruikt wat niet kan in combinatie. Zo weet ik dat de pil vermidert KAN werken, en je moet ook geen AD medicijnen slikken. Overleggen kan nooit kwaad!

Ik ben in elk geval erg blij dat ik het ben gaan slikken!
Hoi Suzanne,

Hoelang ben jij al bezig met HyperVen? Wat waren bij jou de klachten en hoe kwam je er achter dat je echt chronische hyperventilatie had?

Ben het even kwijt maar wat bedoel je met AD medicijnen?
hoi miranda,

Ad = Anti Depresiva!

Ik ben in oktober begonnen met HyperVennen ,e n ben nu sinds een week of 3 gestopt. Dat bevalt me wel goed, maar ik ga as weekend weg, en dan wil ik erna welweer een paar trials gaan doen.

Mijn klachten waren: enorme hoofdpijn ( band om je hoofd) hartkloppingen, extreem moe, duizelig, paniekaanvallen, zuchten, tintelingen etc

Allerleid onderzoeken gehad, en al snel de conclusie dat het chronische hyperventilatie was/is
Hoi Suzanne,

Nou jij hebt inderdaad allemaal dezelfde klachten als dat ik heb. Die hoofdpijn heb ik nu niet meer zo vaak maar inderdaad die duizeligheid en de rest wel.

Ze zeiden bij mij op een gegeven moment maar dat het stress was maar dat kan ik maar moeilijk geloven. Ik wil gewoon definitief DE OORZAAK EN KWAAL weten van mijn klachten maar dat schijnt nogal moeilijk te zijn. Ik kan me er dan pas bij neerleggen dat het .......??? is.

Meer weten over het HyperVen programma?