[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Nog steeds ontstressen?

Gepost door Sandra3 
Nog steeds ontstressen?
28 June 2008 09:21
Ik wil jullie even iets voorleggen.

Ik hpyerven nu een half jaar en nog vaak gaat het gepaard met ups en downs.
Vaak moest ik even stoppen, omdat het te heftig werd. Daarna pakte ik het dan weer op.

Mijn scores zijn in de loop van de maanden gezakt ipv gestegen, ik vraag me af hoe dat komt.

Heel veel zaken zijn goed verbeterd, maar ik voel me nog lang niet fit. Mijn grootste klacht is vermoeidheid, bijna nog steeds even erg als in het begin. Echte heftige paniek aanvallen heb ik niet meer, maar dat had ik al jaren eigenlijk niet meer.

Er zijn nog steeds klachten, die ik echt aan chronische hyperventilatie toeschrijf.

NOg steeds innerlijke onrust, heel snel erg koud, licht in het hoofd, regelmatig veel te snelle hartslag.

Een week of 6 heb ik nu brainmood geslikt (NATUURLIJKE AD medicijnen). Ik krijg sterk het idee, dat dit het ook niet doet, en dat ik toch de gewone ad moet gaan proberen, want ik kom er niet met HyperVennen alleen.

Ik wacht het nog even af, want ik ben al ruim week aan de snotter, beetje grieperig, ik geef het nog even een kans....en dan ga ik het toch proberen of ik het bij de HA los gepeuterd krijg.

Stichting: Hoe komt het, dat wanneer ik stop, ik iedere keer weer opknap. Mijn scores dalen, ik word weer beroerder en wanneer ik dan stop, voel ik me weer opknappen. In het begin kon ik dit wel plaatsen, maar na een half jaar zou dit toch niet meer moeten gebeuren?
Mijn leven is verder relaxed, niets geen problemen verder, een heerlijk gezin, een erg leuk baantje voor 2 morgen, wat zou de oorzaken/'>oorzaak kunnen zijn, dat ik hiet niet helemaal vanaf kom?

Alvast weer bedankt voor het meedenken?

Groetjes Sandra.
Re: Nog steeds ontstressen?
28 June 2008 22:02
Hoi Sandra,

Ik heb je verhaal gelezen en volgens mij zit het zo (ik ben natuurlijk geen specialist): zo lang je nog niet totaal van je chronische hyperventilatie af bent, zit er nog steeds een stuk opgeslagen stress in je lichaam. Daarom kun je - zelfs na een half jaar - nog steeds ontstressverschijnselen hebben. Ik heb zelf ook ruim een half jaar geHyperVend ( 1 x per dag) ben even gestopt en nu weer begonnen. Ik ben er ook nog steeds niet helemaal vanaf, wel een eind opgeknapt. Als ik ervan baal dat het zo lang duurt, probeer ik mezelf te bedenken dat ik die chronische hyperventilatie ook niet zomaar heb gekregen, dus ik er ook niet zomaar even vanaf kom. Zelf heb ik ook geen problemen, maar ik ben wel altijd heel druk en weet/merk dat dat ook een trigger is waardoor de chronische hyperventilatie niet zo snel geneest. Misschien ben jij ook nog (te) druk? Ben benieuwd wat je huisarts van AD medicijnen zegt. Die van mij is er fel op tegen, vind dat ik maar meer aan yoga e.d. moet doen en meer tijd voor mezelf vrij moet maken (heeft ze wel gelijk in ha ha).

Veel succes en blijf positief hoor!

Carola
Hai Carola,

Tja...die drukte, daar sla je wel een spijker op zijn kop. Hoe drukker, hoe meer last, dat is wel waar.

Maar het is naar mijn idee geen abnormale drukte, gewoon een etentje, een dagje schoolreis, dat soort dingen, dat moet toch gewoon kunnen.
Maar dat kan toch blijkbaar nog niet en moet ik nog wat meer geduld hebben en meer rusten.

Ik ben wel een beetje een perfectioniste en kan moeilijk werk laten liggen (in huis bijvoorbeeld)

Ik ben benieuwd of HyperVen er ook nog iets over te zeggen heeft.
Want als het zo is, wat jij beschrijft, dan krijg ik de motivatie wel weer om door te gaan met HyperVennen. Nu lijkt het erop, dat het niet voldoende helpt, maar misschien is het inderdaad een lang traject. Ik heb ook al 13 jaar klachten gehad, dus misschien heb ik meer stress opgeslagen dan de gemiddelde hyperventilatieer.

Groetjes Sandra.
Re: Nog steeds ontstressen?
29 June 2008 19:09
Hoi Sandra,

Ik ben ook benieuwd wat HyperVen gaat zeggen. Het is denk ik een keuze die je moet maken of met AD medicijnen en dan het herstelproces versnellen of zonder AD medicijnen en dan duurt het langer. Het zou natuurlijk ook inderdaad nog zo kunnen zijn dat alleen HyperVen niet voldoende is.
Laat je nog even weten hoe het verder gaat?

Groetjes,
Carola
ha Rob of Hester, ik weet dat jullie het druk hebben, maar weten jullie een antwoord op mijn vraag?

Groetjes Sandra.
Re: Nog steeds ontstressen?
01 July 2008 17:18
Hai Sandra,

Sandra3 schreef het bericht en Sandra2 geeft de antwoorden. Ben jij nou dezelfde?
Enne........mocht het lang duren het antwoord van Hester of Rob, dan kan je je tekst even kopieren en via een mailtje naar HyperVen sturen, dan gaat het sneller. [:](Y)[/:]
Re: Nog steeds ontstressen?
01 July 2008 17:49
Hallo Sandra,

Sorry voor het late antwoord. Wat de oorzaken/'>oorzaak precies is, is heel moeilijk te bepalen. Als je de oefeningen doet en je gaat je steeds slechter voelen, lijkt het mij dat die oefeningen iets in jou losmaken wat je zelf onderdrukt (onbewust vermoedelijk). Je zou eens kunnen proberen om dezelfde hoeveelheid rust te nemen (gewoon niets te doen) gedurende de tijd die je normaal HyperVent ipv te HyperVennen. Als je dan dezelfde klachten krijgt, dan weet je dat die rust oorzaken/'>oorzaak is, en dat er iets aan de oppervlakte komt...

Als dat idd zo is, is dat een teken dat jouw oorzaken/'>oorzaak nog aanwezig is en dan moet je die proberen kwijt te raken (ontstressen). dat klinkt heel makkelijk maar zal niet eenvoudig zijn.

Als dat niet zo is, moeten we ons afvragen of het wel chronische hyperventilatie is. Probeer dit "experimentje" eens en laat me weten wat er uit komt.

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen



Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
hoi sandra,

Misschien is het een idee om een keer naar een orthopeet te gaan? Ik denk dat zij je ook verder kunnen helepn, zeker ook wat betreft de vermoeidheid.

Ben je al eens getest op je ijzer en ziekte van pfeiffer etc?

Ik weet wel, dat mijn vermoeidheid echt kwam door de spanning op mijn spieren.
Ook kreeg ik het advies om niet meer op een Lattenbodem te slapen, ik had veel slaapproblemen, en mijn batterij laadde snachts dus niet op. Hij weet dat echt ook aan mijn bodem.

Aangezien wij toch andere matrassen moesten hebben, hebbe nwe dus gelijk maar een ander bed aangeschaft, een boxsprin, dus ik ben heel benieuwd!
Ik ben Sandra 2 en 3 Ellen. Ik log in via twee verschillende computers en op 1 computer moest ik mijn wachtwoord geven en die wist ik niet meer, dus heb ik een nieuw wachtwoord aangevraagd. Vandaar.

Rob, bedankt voor je antwoord. Ik heb veel nagedacht en ik denk dat ik het antwoord weet. Ben intussen bij de huisarts geweest en die heeft AD medicijnen voor geschreven, maar voor dat ik hier aan begin, is nog eerst de schildklier geprikt. Ik heb een vergrote schildklier, die ieder moment uit balans kan raken.

En toen ging het alarmbelletje rinkelen. Anderhalf jaar ben ik behandeld voor de schildklier en na een jaar ben ik behandeld met estriol, een oestrogeen. Vanaf dat moment is het heel erg goed gegaan met de scihildklier en binnen een half jaar had ik geen medicatie voor de schildklier meer nodig.

Nu ben ik al een hele poos de hormonen aan het afbouwen en ik denk dat het dat is. Mijn schildklier is weer aan he opspelen denk ik, nu ik bijna geen hormoon meer slik. Hier ga ik dus van de week mijn arts over bellen.

Voor dat ik ga beginnen met de AD medicijnen, wacht ik eerst even de bloeduitslagen af en hoop ik dat mijn hormoon arts zegt, dat ik de hormonen weer moet ophogen. Dat zou ook verklaren, waarom het eerst zo goed ging en nu niet meer.

Je kunt HyperVennen wat je wilt , maar tegen een op hol geslagen schildklier kun je niet hypvervennen vrees ik.

Ik loop de hele dag te trillen op mijn benen, misselijk, opgejaagd, enz..dat moest een oorzaken/'>oorzaak hebben, na zo'n grote stap vooruit, is het onmogelijk dat je zo achteruit gaat.

Kun je jezelf hierin vinden?

Hopelijk gaat het samen met het HyperVennen daarna weer beter.

Groetjes Sandra.



Bericht bewerkt (02-07-2008 15:53)
Re: Nog steeds ontstressen?
02 July 2008 17:43
Hoi Sandra,

Jeetje.........inderdaad even de bloeduitslagen afwachten, want anders is het vechten tegen de bierkaai. [:]winking smiley[/:]

Aan de ene kant is het balen als je schildklier weer opspeelt aan de andere kant is het wel een verduidelijking voor je.

Nou in ieder geval toi toi toi en ik ben benieuwd naar de uitslag. [:]grinning smiley[/:]

Meer weten over het HyperVen programma?