[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

oorzaak gevonden

Gepost door Suzanne 
oorzaak gevonden
02 August 2008 14:35
hoi allemaal,

Wil het toch even delen, wellicht heeft iemand er wat aan.

Ik heb dus sinds 2005 last van chronische hyperventilatie, in het begin kon ik er goed mee omgaan hoor, maarachetraf gezien ben ik dingen gaan mijden, en leek het daardoor alsof ik het goed onder controle had...

In sept 2007 compleet ingestort. Volgens de huisarts chronische hyperventilatie, maar later de bedrijfsarts had het over overspannen. Whatever, de klachten bleven het zelfde. Allebei vond ik te verklaren, drukke jaren achter de rug: kindjes werden geboren, grote verbouwing, eigen zaak opstarten, en een aantal sterfgevallen die me niet in de koude kleren gingen zitten...

Ik voelde me erg in de steek gelaten door artsen etc, ik nam het ze niet eens zo heel kwalijk, want je begrijpt pas hoe ellendig het is als je het zelf hebt toch?? is vaak zo, maar chronische hyperventilatie is iets wat veel mensen zich niet kunnen indenken. Ik ben veel gaan zoeken op internet, en kwam erachter dat de paniekaanvallen weleens veroorzaken/'>oorzaakt konden worden dor tekort aan Serotonine, en dat tekort ontstaat o.a door stress...stress genioeg gehad, dus ok, klonk logisch. Hiermee naar de huisarts, maar die was het niet met me eens, ik was niet depressief ,dus geen serotonine tekort.....maar mijn gevoel zei dat ik het goed had.

Op zoek gegaan dus weer op het internet ( wat een geluk dat ik in deze tijd leef, het tijdperk internet, wat moeten mensen vroeger gevoeld hebben??? die werden toch voor gek verklaard??) en ik stuitte al snel op st janskruid en brain-mood. Ik ben begonnen (wel mijn huisarts op de hoogte gesteld) met het slikken van stjanskruid, merk Kira forte, en na een maand merkte ik dat de aanvallen inderdaad afnamen, en ik weer lekkerder in mijn vel kwam te zitten. Ook mijn omgeving viel dit op.

Op het moment dat ik begin met st janskuid, ben ik ook gaan HyperVennen. Op dat moment lipe ik ook bij fysio voor ontspanningsoefeningen, en het losmaken van de staalkabels in mijn nek. Die combinatie gaf absoluut resultaat bij mij, langzaam,maar wel duidelijk merkbaar. Genoeg vooruitgang om weer vertrouwen te krijgen in mijn herstel, de paniekgevoelens verdwenen langzaam maar zeker.

Op een gegeven moment gaf ik mezelf 80% herstelt......heerlijk,maar ik wilde ook de ersterende 20% erbij! En die bleven weg.....wel bleef ik vooruitgang,maar heeeeeeeeeel langzaam.....het wazige gevoel in mijn hoofd was mijn voornaamste klacht, een van de naarste klachten vind ik zelf.

Op advies van mijn bedrijfsarts ( zeer fijne man) heb ik onze lattenbodem in het bed vervangen, we hebben nu een boxspring matras met springveren. Sindsdien lijken mijn slaapproblemen ook voor 80% opgelost.....maar weer niet die resterende 20%....

Totdat we erachter kwamen dat mijn oudste zoon AD medicijnenD heeft.....( dus geen AD medicijnenHD, dan ben je ook hyperactief, hij is niet hyperactief). Ik had er nog nooit van gehoord, en de kinderarts vertelde me uitgebreid wat dat inhoud, en dat het erfelijk belast is.......

Nu herkende ik altijd al heel veel in mijn oudste zoon van mezelf, maar toen de kenmerken werden opgesomt, leek het wel alsof het over mij ging......

Ik ben me erin gaan verdiepen, en kwam op de volgende site terecht:
[www.levente.nl]

Samen met mijn man nam ik de lijst met kenmerken door, en het sloeg bijna allemaal op mij.....het was alsof ik het ontbrekende puzzelstukje had gevonden. Ik ben ermee naar de huisarts gegaan, en heb gevraagd om een goed adres om dit te testen, ik wilde zekerheid. Hij heeft me doroverwezen naar een psychiater, die bekend is met dit verschijnsel, en afgelopen donderdag kon ik daar terecht.

de test was overduidelijk: AD medicijnenD. Ik was zooo opgelucht, dingen die ik altijd mezelf verweet, hadden een naam, het lag niet aan mij....het verklaarde ook voor mij waar de chronische hyperventilatie vandaan kwam, ik ben jarenlang over mijn grenzen gegaan, dwong mezelf het maar te moeten doen, en te kunnen.......totdat je dus overspannen raakt, maar dat vooral niet wil toegeven (" ik ben pas 36!! ik ben geen oud wijf"winking smiley

Ik heb nu medicatie gekregen, en ik weet niet wat me overkomt!! ik zit nog in de opbouwende fase, maar de mist lijkt weg te trekken, ik wordt helderder in mijn hoofd, ik weet niet wat me overkomt.

I kwil hier uiteraard niet mee zeggen dat iedereen met chronische hyperventilatie en dat wazige gevoel in zijn hoofd AD medicijnenD heeft, verre van dat, maarwat i kwil zeggen, is dat het dus wel heel belangrijk is om de oorzaken/'>oorzaak te achterhalen van je chronische hyperventilatie. Zonder dat kun je nooit ( of moeilijker)volledig herstellen.

Het HyperVennen helpt!! Iedereen die twijfelt, en aan het begin van die donkere tunnel staat: twijfel niet, maar begin hiermee, en gun je zelf de tijd, en dan zul je echt merken dat het werkt! Probeer daarnaast de oorzaken/'>oorzaak te achterhalen, met of zonder professionele hulpt. Schaam je niet, hun zijn ervoor, en je bent echt niet de enigste!!

Verder wil ik nog noemen, dat ik het met de psych ook over de paniekaanvallen heb gehad, en ik vertelde dat ik dus stjanskruid hiervoor heb gebruikt. Hij was daar zeer over te spreken, in duitsland schijnt het zelfs hoog aangeschreven te staan. Ook vertelde hij dat Anti Depressiva een goed middel is om angsten weg te nemen, de naam van dit middel is echt verkeerd,want mensen met paniek en angst, zoals wij, hebben hier echt baat bij. Dus schroom niet, zorg dat je goede begeleiding krijgt hierin, en merk hoe het je helpt!!

Boevnstaande is MIJN ervaring, ik hooop dat iemand er wat aan heeft.......
Re: oorzaak gevonden
02 August 2008 16:52
Hoi,
wat fijn voor je dat je je nu zo goed voelt!
Ik zal straks ns die site gaan lezen,ik heb ook heel regelmatig dat wazige gevoel en veel duizelig en veel paniek.
Ik heb de HyperVen besteld,ik krijg hem als het goed is van de week binnen,nu dat ik jouw verhaal gelezen heb heb ik daar geen twijfels meer over!Bedankt!
Kun je st Janskruid gewoon bij een kruitvat kopen?

Groetjes Petra
Re: oorzaak gevonden
02 August 2008 17:37
Hai Suzanne,

Wat heerlijk voor je joh!!

Eindelijk alle puzzelstukjes bij elkaar.

Het is altijd een vreselijke zoektocht, wat bij jou/mij/of een ander de reden is waardoor men gaat HyperVentileren.

Ik zelf heb ook jaaaaaren gezocht en ook ik ben eruit gekomen.

Ik geef je een Dikke Dikke Pluim voor je moed en doorzettingsvermogen !!!!!!!

En...................Een Dikke Knufhul van Mij [:](Y)[/:]
Ellen
Re: oorzaak gevonden
03 August 2008 10:22
hoi petra,

dat wazige gevoel, duizelig en paniek is echt van de chronische hyperventilatie hoor! Tegen de paniek heb ik dus veel baat gehad bij st janskruid, maar ook anti depressiva schijnen daar goed voor te werken.

Het mistige gevoel wat ik in mijn hoofd had/heb door de AD medicijnenD is meer een "vol"gevoel , doordat alles tegelijk binnen komt.

de AD medicijnenD is bij mij de oorzaken/'>oorzaak dat ik uiteindelijk ben gaan HyperVentileren, en toch overspannen raakte.

Ellen, dank je wel voor jelieve reactie. Jou mails zijn erg belangrijk hier, blijf schrijven hoor!

En die pluim geef ik aan alle chronische hyperventilatie'ers, want er wordt veel van ons verwaqcht!!
Re: oorzaak gevonden
04 August 2008 11:39
Hoi Suzanne

Hartstikke fijn voor je je dat nu eindelijk weet wat de oorzaken/'>oorzaak is en dat
je je door de medicatie al een stuk beter voelt!
Goed dat je dit hele verhaal schrijft, want je weet maar nooit of iemand
het herkent en er ook wat aan heeft.
Ik geloof dat de meeste van ons allemaal bezig zijn met die zoektocht
en jij lijkt hem gevonden te hebben. Super [:](Y)[/:]

Vraag me nog steeds af of er artsen zijn die alles weten over hyperventilatie/chronische hyperventilatie
zodat iedereen niet jaren bezig is om zelf te zoeken wat de oorzaken/'>oorzaak kan zijn.
Wat zeker niet makkelijk is als je zoveel klachten hebt.

groetjes Vlinder
Re: oorzaak gevonden
04 August 2008 12:46
hoi vlinder,

Ik heb begrepen van de bedrijfsarts, dat het onderdeel chronische hyperventilatie / hyperventilatie maar een paar uur in beslag neemt van de totale studie......ik denk dat er maar weinig artsen zijn die precies weten wat ze moeten doen. Ellendig hoor, want je stuit overal tegen muren van onbegrip. Ook toen ik mij ziek melde met deze klachten, er werd van alles genoteerd in de raporten, maar er stond niet bij : chronische hyperventilatie. Er stond spanningsklachten, er stond oververmoeid, maar er stond niet bij chronische hyperventilatie.......ik heb heel wat moeten praten, omdat in orde te krijgen.

Ik heb het geluk gehad ook, dat ik een zeer goede bedrijfsarts trof, die ruim de tijd voor me nam, me dingen uitlegde,, waar ik wat mee kon. Sindsdien ging het ook al beter.

Misschien is het wel voor ons (ex) patienten een gat in de markt: thuiszorg verlenen bij mensen die chronische hyperventilatie hebben, en deze personen gaan begeleiden voor herstel.
Want ook dat vond ik erg bezwaarlijk:"u moet dan en dan op het spreekuur komen, daar en daar"( uurtje reizen dus). Hoe leg je dat uit,dat dat iets is waar je mijlenhoog tegenopziet?? Ja, dan kan iedereen zeggen:"je moet het gegoon doen, er gebeurt niks"maar zo voelt dat gewoon niet!

ik heb in elk geval mijn fysio erop gewezen dat er HyperVennen bestaat, en hoeveel baat ik heb gehad bij stkanskruid. Wellicht heeft een ander er wat aan?
Re: oorzaak gevonden
04 August 2008 15:30
Een vriendin van mij is gediagnoseerd met Fibromyalgie, heeft in het verleden ok last gehad van hyperventilatie. Ik zit nu te kijken bij de symptomen, maar ook best veel klachten van chronische hyperventilatie komen er naar voren.

Misschien herkent iemand het? en heeft hier wat aan?

[www.fibromyalgie.nl]

Ik vind het wel frappant bij hoeveel ziektebeelden zelfde soort symptomen ook nar voren komen...............zijn we lekker mee of niet! haha!

Meer weten over het HyperVen programma?