[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

vraag ellen

Gepost door Claudia1 
vraag ellen
18 September 2008 23:01
Hee Ellen,

hoe gaat het? Ben jij genezen met alleen HyperVen, of ook AD medicijnen, psycholoog of zoiets?

Liefs
Claudia
Re: vraag ellen
20 September 2008 17:25
Hai Claudia,

Ik heb naast HyperVen AD medicijnen gebruikt.
Dat was voor mij de juiste combinatie om van chronische hyperventilatie af te komen.

Daar voor ben ik wel bij een psycholoog geweest, maar die kreeg mij niet van de chronische hyperventilatie af. Wel heb ik van haar een heleboel dingen geleerd, zodat ik niet meer in deze valkuil stap.
Met andere woorden: Ik heb van haar geleerd:
- hoe ik het beste met stress om kan gaan
- hoe ik mijn perfectionisme in toom houd [:]grinning smiley[/:]
- dat ik ook nee kan zeggen
etc.

Dus eigenlijk zou een combinatie mooi zijn:
HyperVen (voor het lichamelijke gedeelte) en de Psycholoog (voor het psychologische gedeelte)

Mocht je veel last krijgen van ontladingen en het moeilijk vinden om daar mee om te gaan dan is AD medicijnen zeker geen slechte hulp.

Maar hou me te goede: Er zijn ook veel mensen die nog HyperVentileren, maar waar de oorzaken/'>oorzaak (van chronische hyperventilatie) allang weg is en die hebben genoeg aan alleen HyperVen.

Lieve Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

HyperVen

Re: vraag ellen
20 September 2008 23:21
Hee Ellen,

Dank voor je antwoord. Ik heb nu na 8 weken HyperVennen geen stressontladingen meer. Gaat redelijk goed, ben alleen soms zo ontzettend moe en dan krijg ik gelijk ontstoken ogen, mijn zwakke plek. Verder soms nog hoofdpijn, en van de week 1 keer snachts weer steken in het hoofd. Maar op zich gaat het best wel heel goed. Voel me niet meer gejaagd en gestressed. Dus dat is wel fijn. Soms ietwat verkrampte kaken, maar ja, alles went.

Ben bij een psycholoog, assistent psychiater en hypno therapeut geweest, maar bij alledrie hoefde ik na 3 keer niet meer terug te komen omdat ze zeggen dat er niets mis is met de manier waarop ik denk en ik schijn ook assertief genoeg en alles.

Verder doe ik tsiatsu (weet niet of ik het goed schrijf) massage 1x per 3 weken, dat maakt je energiebanen vrij en daar voel ik me goed bij en 1x per 2 maanden ga ik naar een natuurarts. Dus ik ben nog wel bezig. Zit er aan te denken ook op yoga ofzo te gaan of gewoon te gaan sporten maar daar voel ik me nog te moe voor.. Mede dat ik nu weer gedeeltelijk ben begonnen met werken na 3 maanden thuis gezeten te hebben.

Zelf denk ik dat de stress al achter mij ligt want anders zou het vast ook niet zo snel beter gegaan zijn denk ik. Moeilijk te zeggen, ik hoop eigenlijk wel dat die vermoeidheid ook minder gaat worden binnenkort. Want 1 dag werken is 1 hele dag bijkomen momenteel en het weekend heb ik ook weinig energie verder, maar denk dat dat er bij hoort ofzo..

Omdat ik geen stressontladingen meer heb denk ik dat AD medicijnen voor mij niet zo zinvol is verder..
Ik ben het soms alleen gewoon een beetje zat omdat ik gewoon weer ´normaal´ mijn leven wil lijden en lekker wil stappen en leuke dingen wil doen zonder dat ik instort zeg maar..

Ben benieuwd hoelang ik moet HyperVennen voordat ik genees.. maar dat zal wel bij iedereen anders zijn. Heeft Rob het gedaan zonder AD medicijnen trouwens dat je weet?

Groetjes en thanks again,
Claudia
Re: vraag ellen
21 September 2008 10:09
Hey Claudia,

Ook ik heb het gevoel dat AD medicijnen voor mij niet nodig zijn. Ik heb het momenteel wel druk met zware verbouwingen en 3 kindjes, maar heb het gevoel het wel aan te kunnen. Ik probeer me ook niet teveel druk te maken als het niet nodig is. Ook aan therapie bij psycholoog ed. zou ik denk ik weinig baat hebben, gezien ik niet echt last heb van fobiën. Alleen blijf ik wel homeopathie nemen + accupunctuur ter ondersteuning.
Kan iemand me zeggen wat stressontladingen zijn? Zijn dat vb de tintelingen, duizeligheid, hoofdpijn, ... ten gevolge van stress? De eerste maanden had ik last van een verkrampt gevoel thyperventilatie keel en constant gevoel van zenuwachtigheid. Nu is dat sterk geminderd. Ook was ik heel emotioneel (terwijl ik anders altijd emoties onder controle heb!) Ook stressontlading?
Ik ben nu 3 weken bezig met HyperVen. Scores blijven omzeggens gelijk. Kortademigheid en zuchten, gapen, ... is de laatste dagen iets beter ...
Ergens in het programma las ik dat er 95 % slaagkans is. Ik wil trouw elke dag 2x blijven oefenen. Hopelijk blijft het niet bij die enkele dagen dat het beter is, maar gaat het in stijgende lijn. Als ik erin slaag, dan ga ik zeker praten met de huisarts om hem het programma te adviseren. Ik woon in België en weet niet of de therapie hier wel gekend is bij artsen. Als het echt zo efficiënt is, dan moet de medische wereld er toch oor voor hebben!
Ik hoop echt de hyperventilatie voor goed achter mij te laten en wil dat iedereen die hetzelfde probleem heeft, ook die kans krijgt. Iemand schreef op het forum: Ik plak een sticker met de website www.hyperventilatie.info op m'n auto! Echt een tof idee!
Hopelijk niet al te optimistische groeten,
Hannelore[:]smiling smiley[/:]

Re: vraag ellen
21 September 2008 11:07
Hoi Hannelore,

Bij mij waren de stressontladingen de eerste vijf weken: duizeligheid, gestressed gevoel, gejaagdheid, hartkloppingen, onrust en hoofdpijn. Dus dat komt wel een beetje overeen. Scores bij mij stijgen nog steeds, geleidelijk dat wel. Ben begonnen bij 45 en zit nu op de 90 gemiddeld en soms op een goede dag haal ik 100. Maar volgens mij zeggen scores niet alles. Ik geloof ook in het HyperVennen hoor!!

Groetjes
Claudia

Meer weten over het HyperVen programma?