[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

teleurgesteld, geen progressie meer

Gepost door Claudia1 
Hoi allemaal,

Ik ben nu 3 maanden aan het HyperVennen en er zit eigenlijk geen progressie meer in, heb de grafiek aan Rob gestuurd en die zegt dat de bron van stress nog aanwezig is, en dus dat ik niet meer vooruit ga. Ik weet dat dit al vaker gevraagd is maar ik kan het niet terugvinden in het archiefforum.

Maar heeft iemand deze zelfde ervaring gehad en is er iemand die toch baat heeft gehad om nog een paar maanden door te zetten zonder AD medicijnen te hoeven slikken? Ik zie dat namelijk echt niet zitten hoor. Ben wel weer onder behandeling nu van een psycholoog, hopelijk kan die mij helpen hoe ik beter met stress om kan gaan.

Ik kan mij wel een reactie herinneren van iemand waarbij pas na 6 maanden HyperVennen de scores omhoog gingen.. wie was dat en hoe gaat het nu met diegene dan?

alvast dank,
een beetje teleurgestelde chronische hyperventilatiester[:]sad smiley([/:]
Hai Claudia,

Ik ben niet diegene die je zoekt. (waarbij na 6 maanden de scores omhoog gaan)
Maar ik wilde je toch even een tip geven.

Je hoeft niet persé AD medicijnen te gebruiken.
Ik ken ook verschillende mensen die stageneren en het met bijv. meditatie redden.
Je kan hele goede en leesbare boeken hierover krijgen in de bibliotheek.
Verdiep je daar eens in.
Bijvoorbeeld van de heer Kabatt-Zin. Dat boek heb ik en daar heb ik heel veel aan gehad.
Meditatie zorgt ook dat je stress loslaat en daar is niks zweverigs aan.
En je hoeft ook echt niet uren stil te gaan zitten joh. [:]grinning smiley[/:]
Het is heel relaxed voor lichaam en geest en het laat stress los.

Heb je hier wat aan?

Ik kan me voorstellen dat je nu even teleurgesteld bent, maar niet de moed opgeven hoor, want ook voor jou zit er een eind aan de chronische hyperventilatie.

Liefs van Ellen


Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

HyperVen
Hee Ellen,

Dank voor je lieve berichtje. Ben al een paar jaar bekend met zen, heb het voor ik chronische hyperventilatie kreeg paar maanden 2x per dag geprobeerd. Ben er mee gestopt toen ik ging HyperVennen want 2 x per dag 20 minuten mediteren en ook nog 2x per dag 25 minuten HyperVennen leek me te moeilijk.

Misschien moet ik het maar proberen weer erbij te doen. Zat ook te denken op body-balance te gaan, is een soort Yoga maar dat heet nu weer anders, ik moet in elk geval wat anders doen denk ik dan suf de hele dag thuis op de bank hangen omdat ik me niet lekker voel he..

Ik zal meneer Kabatt-Zin eens opzoeken, ben benieuwd.

Ik blijf dus maar gewoon verder oefenen.. Dank weer Ellen!!

Liefs
Claudia
Hi Claudia, (En Rob)

Ook ik ben niet degene die na 6 maanden pas vooruit ging, maar ik hoop wel zo'n iemand te worden. Met andere woorden, ik ben nu 4,5 maand bezig, ook met weinig progressie, maar ik ga gewoon door. Baat het niet dan schaadt het niet.

In het begin gingen de scores wel omhoog, maar merkte geen verbetering, nu blijf ik eigenlijk hangen rond dezelfde score maar de pieken komen toch telkens IETSJE hoger uit.
Of ik verbetering merk kan en durf ik niet te zeggen. Ik ben gestopt met de pil en er gebeuren leuke dingen, daardoor kan ik niet zeggen of het van het HyperVennen komt dat ik minder hoofdpijn heb en wat minder gehaast/gespannen gevoel heb in lichaam.
Ik had voordat ik begon met HyperVennen ook wel goede dagen, dus geen idee....

Ik ga gewoon door met de therapie, mét meer bewegen (sporten) dan ik gewend was en het inburgeren in mezelf dat de lichamelijke klachten door verkeerd ademen komen. Ik weet van mezelf dat ik een trage leerling ben qua besef. Plus, ik heb er nog steeds een goed gevoel over. (Of is dat naieviteit en wanhoop...)
Ook ik wil niet aan de medicijnen. Sporten kan denk ik ook helpen om te ontstressen?

Kom ik bij Rob uit.
Een vraag die ik wou mailen, maar aangezien het hier wel op aansluit kan 'm dan hier ook wel stellen.
Is die stress absoluut niet te doorbreken met doorgaan met HyperVennen? Van mijn part doe ik het 2 jaar lang... Of is dat absoluut zonde van je tijd, energie etc.?

Claudia, succes ermee! Doen wat goed voelt, denk ik.

Lenah

Hai Claudia,

Zijn naam is Jon Kabat-Zinn. (Sorry foutje, dus niet 2x t, maar 2x n)

Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

HyperVen
Hai Lenah,

Ik ga je vraag even aan Rob voorleggen. [:]winking smiley[/:]

Groetjes Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

HyperVen
Hoi Lenah,

Dank je voor je berichtje ook. Ik kom zojuist van de sportschool waar ik me heb ingeschreven, heb 5 jaar ook niet gesport!! Goed he[:]smiling smiley[/:].

Ben ook benieuwd op het antwoord van jouw vraag aan Rob. Dat wil ik eigenlijk ook wel graag weten.

Groetjes,
Claudia
hallo wou effe reageren ik ben nu ruim 6 maanden bezig en merk nu pas vooruitgang had bijna 25 soorten klachten vooral de stress etc nu heb ik nog iets van 4 a 5 klachten dus ook pas na ruim 6 maanden ging ook eerst op en neer en dan moest ik stoppen om dat ik te veel ging ontressen dus het kan toch wel na zo'n lange tijd HyperVennen zonder medicatie
slik alleen magnesium sinds dien ging ik erg vooruit

groetjes jeroen
Jeroen,

Fijn om te horen dat het dus mogelijk is... dat geeft me weer moed en motivatie om door te zetten!!! Ik slik nu ook magnesium 800 mg per dag! Nu al een week, weet niet hoelang dat duurt voor dat aanslaat alleen. Maar dank je wel voor je berichtje en succes voor jou ook nog!!

Groetjes,
Claudia
Hoi,

Ik heb 3 kindjes (7j,6jen bijna 4j) en zit middenin verbouwingen. Ik ga wel al een 4-tal jaren niet meer buitenshuis werken.
De hyperventilatie begon opnieuw zo'n 6 m geleden (8 j geleden ook al last gehad), vlak voor de start van de verbouwingen. Ik was toen wel al een aantal maanden aan het plannen, offertes, .... Toch wel stress, denk ik.
Nu heb ik het gevoel dat ik het aankan. Kalm is het hier niet, maar ik probeer rustperiodes in te lassen voor mezelf. Ik voel me wel ok (behalve de sluimerende hyperventilatie dan, die af en toe weer hevig de kop opsteekt[:]sad smiley[/:].
Als ik denk, heb ik wel zware jaren achter de rug met de kindjes, weinig slaap, uit werken, .... Waardoor ik nu ook heel prikkelbaar kan zijn tegen de kindjes. Daar wil ik echt wel aan werken. Dat is dan VASTZITTENDE STRESS'?
Ik heb me voorgenomen om 6 m te HyperVennen (nu al 2 m bezig), verder te doen met homeopathie en accupunctuur, binnen 2 m start een cursus meditatie hier verderop in de straat, ... Ik wil echt werken aan mezelf maar de drukte van kindjes en verbouwingen kan ik niet wegnemen. Hopelijk kunnen we binnen 6 m het kamperen vaarwel zeggen, heeft de HyperVentherapie z'n werk gedaan en kunnen we het effectief wat rustiger aan doen.
Mocht ik dan nog hyperventilatie hebben, overweeg ik toch lichte medicatie in combinatie van de therapie want helemaal beter worden is m'n prioriteit[:](Y)[/:].
Ik besef nu heel goed het belang van 'een goede gezondheid'. Geen geld, luxe, ... of wat dan ook kan daaraan tikken. Dus, beter worden, voor iedereen![:]PROOST[/:]

Groetjes,
Hannelore

Hmmm, ik weet niet zo goed of het antwoord op m'n vraag nou een ja, nee of een misschien is.
Het neigt meer naar een nee, volgens mij.

Claudia, goed goed, ingeschreven bij de sportschool. Hoop dat het wat goeds gaat brengen. Doorzetten mocht het keer wat minder gaan.

Lenah

Hoi Lenah!

Dank je wel. Ik mediteer nu 2x per dag 20 minuten en ik slik 3x per dag kiemplant druppeltjes en ga 3x per week sporten. Afgelopen 2 dagen zijn mijn scores voor het eerst sinds tijden weer wat verbeterd!! Jij ook succes met alles.

Groetjes,
Claudia
Hai Lenah,

Ik heb jouw vraag en het antwoord van Rob nog een keer doorgelezen en volgens mij kan je het stressgevolg, in jou geval, wel doorbreken met HyperVen maar dat gaat wel een tijd duren.

Hij zegt eigenlijk, en dat is wat Claudia ook doet, pak het op verschillende fronten aan.
Meditatie is daarvoor heel erg geschikt.
Sporten is ook absoluut een aanrader.
(Hoewel mijn voorkeur uitgaat naar meditatie. En dat is nog verdraaid moeilijk hoor - Het is wel lekker stilzitten, maar je denken raast maar door en je moet ook het geduld opbrengen om te blijven zitten. Kan je dat niet, dan weet je gelijk dat meditatie heel geschikt is omdat de onrust die in je lijf zit ervoor zorgt dat je het niet zo lang kan en dat is nou net de kneep. [:]grinning smiley[/:])

Claudia en anderen gebruiken in plaats van AD medicijnen homeopatische medicijnen.
Ik kan je niet zeggen welke daar, voor jou, heel geschikt voor zijn.
Ik denk dat dat heel persoonsafhankelijk is. Een kwestie van uitproberen bij welke je je goed voelt. [:]winking smiley[/:]

Heb ik je zo een beetje geholpen?

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

HyperVen
Hi Claudia,

Zo man, doe je goed. Discipline all over the place [:](Y)[/:] En je merkt de resultaten nu al [:]smiling smiley)[/:] Althans, in je scores. Doet je vast goed, geeft weer moed om door te gaan met HyperVennen en alles.

Hi Ellen,

Hihi, uitgebreid berichtje van je en het ging me alleen om het eerste wat je zei [:]smiling smiley[/:] Ha, dank je wel hoor! Je hebt me geholpen.

En Claudia, ik heb bewondering voor je, super.

Groetjes

Hee Lenah,

Lief berichtje[:]grinning smiley[/:], voel me vereerd dat je bewondering voor me hebt hoor..
Ik ben verleden week donderdag pas begonnen met sporten en het weekend heb ik meditatie weer opgepakt en ik ben idd echt van plan dit vol te houden.

Scheelt natuurlijk wel dat ik nog in de ziektewet zit en ook de tijd hiervoor heb he.. En daarbij alleen woon, dus niemand die in de weg loopt hahahaha..

Maar Lenah, jij ook veel succes!! En laat het weten als je je beter voelt enzo.. altijd goed om te lezen namelijk als mensen zonder AD medicijnen gebruik ook vooruit gaan..

Liefs
Claudia

Meer weten over het HyperVen programma?