[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

weer Ellen....

Gepost door Claudia1 
weer Ellen....
07 November 2008 20:32
Lieve Lieve Ellen,

Die chronische hyperventilatie geeft me steeds weer nieuwe vragen die ik alleen hier kwijt kan.
Ik heb wel steeds langer betere dagen zeg maar, en nu gister en eergister schoten mijn scores best wel omhoog met ongeveer 20 seconden.

En vandaag voel ik me zoooooo slecht. Ik werd vannacht al wakker met een raar gevoel in mijn hoofd en verward zeg maar. Weer gaan slapen maar vanmorgen weer onwijs zere ogen, hoofdpijn en een intensieve vermoeidheid, HyperVennen vanmorgen ging nog wel aardig, maar vanavond heb ik het na 2 trials opgegeven omdat ik bij de 30 al bijna stikte.

Komt dit nou omdat mijn scores die dagen ervoor zo gestegen zijn. Is dit nou een onstressing gevolg? Er is verder niets raars gebeurd waardoor ik extra of nieuwe stress kon krijgen. Ook had ik vandaag onwijse huilbuien, kwam goede vriend van me langs. Was erg gezellig voor hem.. maar niet heus. Gelukkig was hij wel heel lief.

Hij zei nog, chronische hyperventilatie, niets voor jou, jij bent altijd zo lekker relax.. hahaha, schijn bedriegt dus blijkbaar..

Dat was het.
Liefs
Claudia
Re: weer Ellen....
07 November 2008 21:12
Hoi Claudia,

ik herken je verhaal direct! Zou het aan de maan liggen, haha?
Ook ik werd vandaag wakker met enorme knalende hoofdpijn en duizelig en misselijk. Moest er gelukkig niet uit want het was mijn wekelijkse vrije dag. Dus geprobeerd om nog wat te slapen en daarna ging het iets beter.
't Was voor mij ook een huildag. Af en toe heb ik dat, meestal op die vrije dag als ik de hele dag alleen met mezelf ben. Misschien omdat ik dan geen afleiding heb van werk of partner. Met tranen in mijn ogen heb ik deze website en het forum zitten lezen, en later in de auto hield ik het echt niet droog bij een bepaald liedje op de radio. Verder niet echt een aanleiding. Gisteren was wel een dag met veel hyperventilatie-aanvallen van de stress doordat ik naar het ziekenhuis moest. Misschien was vandaag daar een reactie op.
Fijn dat die vriend zo aardig reageerde, soms heb ik het idee dat mensen denken dat ik labiel ben of zo als ze me in zo'n bui zien [:]confused smiley?[/:].
Meestal na zo'n huildag gaat het de periode daarna weer wat beter, dus hopelijk voel jij je morgen ook weer beter [:]smiling smiley[/:]

groetjes, Veronique

Re: weer Ellen....
07 November 2008 21:33
Heey Veronique,

Heb je andere verhaal ook gelezen. Wel overeenkomstig is allebei vader met chronische ziekte en altijd sterk willen zijn. Als ik eerlijk ben denk ik niet dat je het aan je hart hebt hoor. Ik denk echt chronische hyperventilatie, daarvoor kan je een test laten doen bij de longarts trouwens, dan weet je het zeker en kan je andere dingen uitsluiten. Dat geeft dan al weer veel rust.

Dat jij nog werkt zeg... pfff, knap hoor, ik zit thuis. Ik woon alleen, dus wel saai, maar op goede dagen ga ik lekker langs mijn ouders of naar vrienden of sporten en de minder goede dagen slaap ik veel en lig ik beetje op de bank te zappen. Verder HyperVennen dan en meditatie. Dagen gaan nog best snel. Maar ik mis mijn werk wel hoor!

Dat labiele hahaha, ik denk dat ik dat nu ook ben, zwaar wisselende gevoelens en stemmingen, maar dat komt niet omdat ik in mijn hoofd echt labiel ben, maar dat komt door de chronische hyperventilatie, dus dat moet wel weer goedkomen.

Misschien idee om ook te gaan HyperVennen voor je?

Greetz,
Claudia



Bericht bewerkt (07-11-2008 21:34)
Re: weer Ellen....
07 November 2008 22:17
Hai Claudia,

Tja, die onzekerheid is inderdaad het grootste knelpunt. Ben je er net voor jezelf uit dat het inderdaad hyperventilatie is en niets levensbedreigend, voel je opeens weer iets nieuws en schiet je net zo hard weer in de stress. Ik ga de uitslag van de cardioloog even afwachten, ik ben nu wel al iets rustiger, hopelijk is dat genoeg. En anders ga ik inderdaad met de informatie van deze site over diagnose stellen terug naar de huisarts.

En dat werken houdt me juist op de been, om eerlijk te zijn. Moest ik hele dagen thuis zitten zou ik waarschijnlijk echt depressief worden, of straatvrees krijgen, ben ik bang.
Soms is er wel een periode dat het steeds minder gaat totdat ik me ziek moet melden (wegens "griepje" of "migraine"winking smiley, maar na een dag in bed/op de bank en volledig aan mezelf toegeven voel ik me de tweede dag meestal al zo schuldig dat ik op dag drie weer terugga. Vaak moet ik dan die ochtend een enorme drempel overwinnen om ook echt te gaan (mezelf eens streng toespreken haha), maar eenmaal daar zit ik zo weer in de gang van alledag. Gelukkig erg lieve collega's, en best leuk werk, dus dat geeft positieve afleiding.

Ik ben inderdaad aan het overwegen om ook te gaan HyperVennen. Ik ben de vorige keer er ook op eigen kracht vanaf gekomen, maar zoals je ziet blijft het een zwak punt en is het zo weer terug. Hopelijk kan ik dat met HyperVen voorkomen.

Ik zou gewoon willen dat ik niet meer zo chronisch angstig was. Dat ik niet bij elk pijntje denk ik ga dood, en dat ik niet in de AH het liefst naar buiten wil rennen, en dat ik wel ver weg op vakantie durf, etc.
Over twee weken gaan we met het werk een hele dag naar een soort themadag, verplicht, en met een bus. Dat zijn dus al mijn angsten in één die ik moet ondergaan: een hele dag in een onbekende omgeving (geen dokter/ziekenhuis in de buurt), zonder de mensen die me doorgaans door zo'n situatie heen kunnen helpen (moeder, vriend), en met een bus: dus ik kan niet weg wanneer ik wil, en ik kan er niet even uit als de paniek toeslaat. Ik lig er eerlijk gezegd nu al wakker van, en het liefst zou ik me die dag ziek melden (met die recente hartkloppingen zou ik een reden hebben). Uiteindelijk zal het er wel op neer komen dat ik gewoon mee ga (ik dwing mezelf wel dat soort dingen wel te doen), maar mijn ervaring is dat ik dan van zo'n uitstapje niks mee krijg omdat ik voortdurend zo gefocust ben op mezelf. Ik ben die hele dag zó gespannen dat ik de volgende dag er spierpijn van heb en 's avonds volledig uitgeput ben. Echt iets om naar uit te kijken dus ;-) Ik hou jullie op de hoogte!


groetjes, Veronique

Re: weer Ellen....
07 November 2008 22:56
Hi again,

Achteraf gezien, heb ik ook al jaar of 6 chronische hyperventilatie klachten, alleen dat wist ik nooit. Ik was ook vaak een weekje ziek thuis en dan ging het weer goed voor een paar maanden. Ik vroeg me wel altijd af wat ik dan precies had, want dan was ik heel down en huilen en moe en zere ogen en draaiduizelig snachts en misselijk. maar ja, het ging steeds over, dus daar ging ik me dan niet meer druk om maken.

Laatste jaar gebeurde het steeds vaker, totdat ik in juni niets meer kon en sindsdien ben ik nog niet echt 1 dag helemaal klachtvrij geweest. Al gaat het wel stukken beter dan in juni gelukkig. Heb geen angst om te winkelen, uit te gaan, vakanties , auto te rijden (had voorheen wel last met autorijden) etc. Die angst met autorijden is helemaal weg, ik denk toch door het HyperVennen, en ik ben ook niet meer elke dag zo duizelig.. maar het gaat wel langzaam met genezen, maar ja, is ook in jaren opgebouwd he..

Zo te horen zit je nog niet in een fase waarbij je elke dag jezelf echt heel ziek voelt, dus dat is wel fijn, want als je dan gaat HyperVennen schiet het wel meer op denk ik.. of ga ik tenminste van uit.. :-)

Misschien kan je alvast valdisper of rustgevende druppels innemen zodat je je over 2 weken wat minder gespannen voelt??

Anyway, ga zo slapen, val om hahaha

Groetjes
Claudia
Re: weer Ellen....
08 November 2008 17:12
Haaaaaaaaaai Claudia,

Heb ik poterverdriedubbeltjes een hele berg getypt, slaat de stop eruit. Grom Grom.

Maar...............hier ben ik weer. [:]grinning smiley[/:]

Oke........even denken..........Het klopt dat als je score omhoog schiet je meerdere klachten weer even terugkrijgt, omdat je ademcentrum zich op dat moment weer een stukje reset.

Het is balen...............maar wel een stap in de goede richting. [:]winking smiley[/:]

Dat je angst steeds minder wordt klopt ook.

Ik heb 8 jaar in huis gezeten en tijdens het HyperVennen kwam ik erachter dat ik dus bij sommige dingen al geen angst meer voelde.
Ik woon vlak bij de heide, dus dat was keten op de hei met de honden. [:]grinning smiley[/:]
De wereld ging weer voor mij open !!!!

Dus..........Huppeke........Dooroefenen, want je gaat absoluut de goede kant op.

Dikke Knuffel van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

HyperVen
Lya
Re: weer Ellen....
13 November 2008 10:34
Ik wil alleen even kwijt dat een huilbui helemaal niet zo verkeerd is, het is een teken van ontlading.
Meestal gaat het na een huilbui weer wat beter.

Meer weten over het HyperVen programma?