[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hyperventileren

Gepost door Aaria 
Hyperventileren
31 January 2009 10:29
Hoi allemaal,

Na ongeveer 5 weken HyperVennen heb ik nu al enkele dagen terug last van allerlei vreemde gewaarwordingen. Energie du opstuwt en geen weg weet (vooral aan de zenuwknooppunten of chakras / maar met momenten ook over heel m'n lichaam): onaangenaam & wat misselijkmakend (herkent iemand dit?). Harde ups & downs, en vooral sinds gisteravond (tot vanmorgen) heb ik eigenlijk de hele tijd door geHyperVentileren, ook al ben ik onstpannen, adem rustig.... pfff echt wel een dip, nog erger dan ervoor! M'n scores zijn sinds gisterochtend met 20 sec gedaald...

Herkent iemand dit (na een periode HyperVennen)? En indien ja, ging deze periode dan ook weer snel over?

Ik neem wel al een week antibiotica tegen blaasontsteking (streptokokken - Bacterie) en vraag me af of dit een negatieve invloed heeft voor hyperventilatieers...

Sorrie voor dit pessimistisch mailtje, maar wou ook even m'n ei kwijt [:]winking smiley[/:]

Groetjes,
Aaria
Re: Hyperventileren
31 January 2009 12:52
Hoi Aaria, ik herken wel dat er allerlei kanalen open gaan en dat die energie zijn weg naar buiten moet zoeken. (bij mij zijn mijn 3e en 5e chacra niet in balans en daar stuwt die energie dan steeds rond)

Ik ervaar t , ondanks dat t niet altijd een prettig gevoel is wel als positief . (het lijkt op de reactie na een behandeling magnetiseren). ik heb ook steeds 1 of 2 dagen dat ik loop te hyperen.(en lage scores). Als het heel erg is sla ik t HyperVennen ook over om niet nog meer energie vrij te maken

Bij mij werkt t beste als ik dan met mijn handen ga werken, het liefst in de aarde of bij gebrek aan mooi buitenweer, iets ga kneden.

Moeilijk he dat je steeds wer terugvalt[:]:||[/:]. Als ik een paar goede of hele goede dagen gehad heb dan ga je toch weer plannen maken en die vallen vervolgens weer in duigen omdat je eerst weer naar beneden dondert!!!
Nou ik dit zo een aantal keer gehad heb weet ik wel dat t ook steeds weer wegtrekt, maar t blijft balen[:]:|[/:]
hou vol, erika
Re: Hyperventileren
31 January 2009 13:55
Hoi Aria, ik herken het ook, met en zonder HyperVennen.
Het is alleen wel wisselend.
Bijv. rot voelen en niet HyperVentileren ( dus dat je voelt dat je te snel
adem haalt) Maar ook wel HyperVentileren en niet dat enge gevoel in
je lichaam.
Of allebei tegelijk, dus HyperVentileren en beroerd voelen.
Maar ik denk dat jij nu vooral bedoel dat je een soort adrenalinebom
in je lichaam voelt, terwijl er geen directe reden voor is?

Over de chakras Erika. Jij hebt het over de 3e en 5e chakra.
Heb je dat laten testen of via Internet uitgezocht?
Jaren geleden heb ik ook een aantal behandelingen gehad
bij een magnetiseur ( voor gewrichtsklachten) maar toen
heb ik dat helemaal niet gevoeld.
Je wordt er af en toe zo zat van he. [:]:||[/:]
Maar ik heb het veel erger gehad, toen kwam ik de deur nauwelijks
nog uit en nu spreek ik toch wel dingen af en als het dan niet
door kan gaan. Pech gehad.
Maar dat betreft wel een klein clubje mensen hoor, die het snappen.

Groetjes Vlinder en we blijven er maar in geloven dat we er ooit vanaf komen.
Re: Hyperventileren
31 January 2009 15:13
Hoi Vlinder, ik heb ooit een training bewustzijnsontwikkeling en energie gedaan. Sindsdien voel ik de energiepunten en ook of t daar wel of niet de goede kant op draait.
De laatste maanden dus hoofdzakelijk niet[:]:||[/:]. De 3e is t gebied waar je dat wat van buitenaf binnenkomt verwerkt (bij mij dus verstoord en dus ook verstoorde maagwerking)en de 5e is het uiten van dat wat in je leeft (je keelgebied en bij mij verkrampt).
komt nu met HyperVennen wel allemaal in beweging....soms een beetje veel beweging[:]confused smiley[/:]
Ik geloof zeker dat we hier vanaf komen!!. Ik ben gisteren voor t eerst sinds maanden weer naar mijn moeder gereden (25 min + snelweg!!!) en dat ging best goed.Dus ook de straatvrees beweegt weer gelukkig. Het is wel vechten steeds en daar kan ik soms enorm van balen dan wil ik dat t gewoon allemaal vanzelf gaat.
Dat is waarschijnlijk de wens van iedereen hier op het forum[:]tongue sticking out smiley[/:]
groetjes, erika
Re: Hyperventileren
31 January 2009 17:55
Erika & Vlinder,

Hartelijk bedankt voor jullie reacties.
Ook al weet ik dat het allemaal wel bij hyperventilatie hoort, blijft het soms moeilijk te geloven hèh... vooral omdat het op momenten is dat ik toch wel super ontspannen lijk. En nu ik zo oplet geen alcohol, chocola of veel suikers te eten... Maar jullie antwoorden stellen me toch ook weer wat gerust. Ook lijkt het vandaag beter te gaan... bon, we zullen de avond/nacht afwachten.

Erika, Ik denk dat het bij mij eerder de 7de chakra is. Ik denk eigenlijk dat al m'n angsten en hyperventilatie voorkomt uit de eerste keer dat ik deze energie heel heftig voelde (bij meditatie – eigenlijk net bij adem inhouden gekomen, meer dan 10 jaar terug). Ik heb toen enorm gepanikeerd, en sindsdien angstig rondgelopen. Een paar jaar wat depresief en denken wat gek te zijn, maar dat is daarna eigenlijk wel redelijk snel overgegaan. Ik denk dat toen AD medicijnen me er wel bovenop geholpen heeft. Erika, aangezien je ook iets van chakra's schijnt te kennen, weet je op welke manier je best juist van deze blokages afraakt? Heb je oefeningen of zo gedaan?

Vlinder, het is inderdaad zoals je het beschrijft soms 1 kwaal appart, dan alles samen, ’t vervelende is dat het zo compleet onvoorstelbaar is, we weten nooit wanneer, hoe, in welke mate of hoe lang we er last van hebben. Maar als ik lees van hoe ver je al komt en hoe goed je nu al gevorded bent. Binnen enkele maanden heb je vast en zeker zo goed als geen kwalen meer!

Ik begin wel te denken dat het wat hormonaal is ook. Ik merk dat ik er telkens ongeveer dezelfde dagen van m’n cyclus last van heb. (rond ovulatie & rond regels). Herkennen jullie dit ook?

Ik kom net terug van m’n huisarts omdat de week antibiotica niet genoeg gewerkt heeft... pfff... inderdaad nog zo eentje die er niets van weet en die denkt dat hyperventilatie alleen wat tintelingen in de handen zijn en heel snel ademhalen... Heeft mij kuur magnesium voorgeschreven.

Vanavond uitgenodigd bij buren... er zullen een 20tal volwassenen en 10tal kinderen zijn!! Jullie kunnen je zo voorstellen hoe ik daar naar uit zie

Ik wens jullie nog een prettig weekend verder & bedankt nog voor jullie steun.

Groetjes,
Aaria

Re: Hyperventileren
31 January 2009 18:24
Hoi Aaria er is 1 oefening die ik elke dag doe en die helpt om al je chacra's in balans te krijgen:

Je gaat rustig liggen en probeer je eerst zoveel mogelik te onspannen, vervolgens noem je in gedachten het getal 7 en visualiseer je de kleur rood (stuitchacra)
daarna getal 6 kleur oranje (sexuele energie)
getal 5 kleur geel, (zonnevlecht)
getal 4 kleur groen (hart),
getal 3 kleur blauw (keel)
getal 2 kleur paars( 3e oog) en als laatste
getal 1 kleur violet (verbinding met t goddelijke)

Als je dit doorlopen hebt zit je met je hersengolven op t alpha nivo. Op t alpha nivo kun je jezelf ont en herprogrameren., Na een tijdje tel je weer terug van 1 naar 7 (zonder kleuren) en zit je weer op t gewone nivo. Ik doe deze meestal als ik in bed lig en dan val ik in slaap. De volgende ochtend wordt je vanzelf op t gewone nivo wakker

De oefening gaat nog verder maar ik heb er jaren over gedaan voordat ik de kleuren goed kon zien dus waarschijnlijk heb je hier even genoeg aan.
het is heel prettig en ontspannend om te doen.
Belangrijk is dat je niet forceert en ruim de tijd neemt om de kleuren te gaan leren zien.
Je zult merken dat je na verloop van tijd de energie voelt verplaatsen van chacra naar chacra. Die kruipt mee omhoog van de 1e naar de 7e en terug en dan stroomt alles goed door

Het is ook belangrijk dat je 1e chacra (stuit) stevig is (geaard zijn ) voordat je met meditatie iets met je kruinchacra doet anders kun je inderdaad zo'n nare ervaring krijgen als jij hebt gehad.


Nog een fijne oefening:
Ga ontspannen liggen. Vraag om de energie die bij jou hoort zich bij jou te voegen en laat de energie die niet bij jou hoort door je voeten naar buiten stromen
Dan stel je je een soort trechter voor boven je hoofd en je vraagt of de kleur die je nodig hebt via de trechter je lichaam in wil stromen.
De kleur die dan binnnenstroomt is automatisch de kleur die hoort bij t chacra wat niet in balans is
Succes, ik hoop dat je er iets aan hebt en sterke vanavond.
Ps als je een paar keer tegen de klok in met je rechterhand circels maakt over je 3e chacra bescherm je jezelf tegen energie van anderen. iedereen die gevoelig is voor energie van anderen heeft hier baat bij
groetjes erika



Bericht bewerkt (01-02-2009 10:56)
Re: Hyperventileren
01 February 2009 12:57
Erika,
Bedankt... zal ik uitproberen! Groetjes, Aaria
Re: Hyperventileren
01 February 2009 17:56
Hey Erika,

De 3de chacra is de keelchacra toch? Draai je dan met je rechterhand in tegengestelde richting vanuit je eigen positie?

Groetjes,
Hannelore
Re: Hyperventileren
01 February 2009 20:56
Hoi Hannelore, nee dan tel je andersom. Je 3e chacra is je zonnevlecht, die zit boven je navel. Dat is de plek waar de invloeden van buitenaf binnenkomen en verwerkt moeten worden. Die chacra heeft invloed op je maag, waar ook verwerkt en verteerd moet worden, vandaar dat je vaak maagklachten krijgt bij letterlijk en figuurlijk onvermogen te verwerken/verteren. je draait met je rechterhand vanuit je eigen positie tegen de klok in om af te sluiten
groetjes, erika



Bericht bewerkt (01-02-2009 22:36)
Re: Hyperventileren
02 February 2009 22:03
Erika, je weet veel van de chakra's lees ik, dus meteen ff vraag.
Heb op Internet een chakra test gedaan.
Antwoorden zijn in %. Maar hoeveel moeten die percentages zijn?
Bij mij lopen ze van ongeveer 30% tot 70%.

Wat knap dat jij die energiepunten kan voelen trouwens.
Zal je oefening uitprinten en eens gaan proberen;
wie weet helpt het.
Hartstikke goed dat je naar je moeder bent gereden.
Het is wel vechten maar toch maar mooi gedaan!

Aaria, heb al vaak gelezen hoor dat het met de cyclus te maken
kan hebben. Dat het dan erger is.
Leuk dat je zo positief bent over mij. Ik heb nog elke dag chronische hyperventilatie hoor,
maar soms ook een paar uur niet en daar ben ik al heel blij mee.
Oja, je vraag was of we het herkende na zoveel weken HyperVennen,
uh ja heel erg. Maar ik denk wel dat het te maken heeft met het
moment waar op je gaat HyperVennen. Ik bedoel hoeveel stress
je op dat moment hebt opgebouwd.

Sterkte maar weer, groetjes

Vlinder
Re: Hyperventileren
03 February 2009 07:41
Hoi Vlinder!

Welke chakra test is dit? Kan je de link doorsturen?

Alvast bedankt,
Groetjes,
Aaria
Re: Hyperventileren
03 February 2009 20:45
Hoi Vlinder, ik weet niet hoe je dat in procenten berekent. Als ze onderactief zijn is niet goed en bovenactief ook niet. Dat blijft trauwens toch gedurende je hele leven steeds wisselen en verschuiven. Als er iets in je leven gebeurd wat invloed heeft op de ene chacra dan compenseren de andere chacra's ook.
Het is niet knap om energiepunten te voelen.Volgens mij voelt iedereen die maar misschien ben je je er niet altijd zo van bewust. Je kunt t wel trainen om je daar meer van bewust te zijn. Door bovenstaande oefeningen te doen ben ik t wel steeds beter gaan voelen
groetjes, erika
Re: Hyperventileren
03 February 2009 21:05
Hoi Aaria

De test kan je doen op:

[www.starmanproductions.nl]

Beetje naar beneden scrollen en dan zie vanzelf de chakratest.
Ik heb het ook maar gevonden door te surfen hoor, dus ik weet
niet hoeveel waarde je er aan kan hechten.

Hoi Erika, ik begrijp het: Kwestie van voelen [:]winking smiley[/:]
Ik vermoed dat 50% goed is, maar zeker weet ik dat ook niet.
Zal nog weleens op andere sites kijken of ik er meer van kan vinden.

Groetjes Vlinder
Re: Hyperventileren
04 February 2009 12:04
Hoi Vlinder, ik heb m ook gedaan. Leuke test. Ik weet niet hoe betrouwbaar het is maar bij mij klopt de uitslag wel. BIj deze test is het zoals ik het begrijp zo dat de chacra's open zijn bij 25% en hoger en dat er 1 gebied is wat nu t meest actief is (kan volgend jaar weer anders zijn) En als je 1 of 2 uitschieter hebt en daarnaast ook te weinig actieve chacra's dan geeft dat ook onbalans
groetjes, erika

Ik heb 2 goede boeken over chacra's:
Licht op de aura geschreven door Barbara Ann Brennann
Chacra werkboek geschreven door Anodea Judith
Re: Hyperventileren
04 February 2009 18:44
keelchakra overactief[:]smiling smiley)[/:][:]grinning smiley[/:]
bekend !!
Re: Hyperventileren
04 February 2009 21:28
Bij mij de stuit (86%)... maar dit is geen verassing... te ver open... voel er dikwijls te veel & ongecontroleerde energie. De anderen zijn allemaal rond de 60-70 en zo voel ik het ook aan...redelijk in balans. Grappige test inderdaad. Ik al geloof ik niet noodzakelijk in al het spirituele, ik vind toch dat het redelijk klopt! Leuke site! Groetjes, Aaria
Re: Hyperventileren
04 February 2009 23:31
Bij mij voorhoofd 82% gevolgd door kruin 81% ook geen verrassing [:]smiling smiley)[/:]
Re: Hyperventileren
05 February 2009 19:54
Hoi Erika en Aaria

Weet ook niet hoe betrouwbaar het is hoor, maar dat heb je
met zoveel dingen op Internet.
Je zou het eigenlijk moeten vergelijken met een andere site,
maar ja als ze daar weer andere vragen stellen, heb je er nog niets aan [:]winking smiley[/:]
Bedankt voor de boekentip Erika.

Hebben jullie trouwens weleens een ontspanningsoefening gedaan en dan
kijken welke kleur erin je opkomt en wat dat dan betekent?

We hadden deze topic beter Chakra's kunnen noemen [:]smiling smiley[/:]

Groetjes Vlinder
Re: Hyperventileren
05 February 2009 19:59
hoi Vlinder, die oefening met die trechter is soortgelijk (ergens boven beschreven) De kleur die in je opkomt en die dus in je trechter komt is de kleur die je op dat moment nodig hebt. (kleur corresondeert met de bijbehorende chacra)
groetjes, erika
Re: Hyperventileren
08 February 2009 12:13
Hoi Erika

O ja, zie het, was zeker niet helder genoeg, bedankt!
Ga het vandaag uitproberen.

groetjes Vlinder

Meer weten over het HyperVen programma?