[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Moeite met veranderingen?

Gepost door Edith 
Moeite met veranderingen?
18 July 2009 15:08
Ik vroeg mij af of meer moeite hebben met veranderingen ook iets met chronische hyperventilatie (of stress) te maken heeft en of nog iemand daar last van heeft? Zo ben ik dus vandaag een nieuw bed en een nieuwe kast aan het uitkiezen voor mijn kamer, maar op een of andere manier zie ik het precies niet echt zitten, al die veranderingen en dat er dus vertrouwde dingen vervangen worden door onvertrouwde. Ik merk echt dat ik daar een beetje over zit te stressen en zelfs geneigd ben om te kiezen om toch maar geen nieuwe kast te nemen bvb terwijl dit net een mooie kans is want mijn ouders betalen dit allemaal en dan heb ik dat allemaal al voor als ik binnen een paar jaartjes ga samenwonen. Toch zie ik er echt een beetje tegenop maar ik begrijp zelf niet waarom [:]moody smiley[/:] Voelt precies een beetje bedreigend aan maarja wat is er nu bedreigen aan een bed en een kast? [:]Tja[/:]

Voor de rest gaat het de laatste dagen gelukkig wel eindelijk wat beter, minder last van angsten enzo voorlopig dus ik mag niet klagen smiling smiley
Anonieme bezoeker
Re: Moeite met veranderingen?
19 July 2009 09:51
Edith,

Als ik jouw verhalen volg op dit forum dan denk ik bij jou persoonlijk dat er sprake is van meer dan alleen chronische hyperventilatie. Ik dacht zelf ook alleen last te hebben van chronische hyperventilatie, maar nu blijkt dat ik toch in een burn-out zit en tekenen vertoon van 'AD medicijnenD'. Heb je vaker moeite met veranderingsangst?

Wat bij mij enorm helpt is elke dag 2 glazen roosvicee Ferro om ijzer op te krikken en ik gebruik omega-3 visolie pillen. HyperVen heeft mij nog niet echt succesvoller gemaakt maar ik ben pas 5 maanden bezig en kom van behoorlijk ver zo blijkt nu. Ik geloof in de werking van HyperVen en zal geduld moeten hebben.

Succes
Re: Moeite met veranderingen?
19 July 2009 12:08
Ik heb veranderingen nooit echt heel leuk gevonden maar zeker niet in die mate dat ik ze daarom uit de weg zou gaan of er echt over zou gaan zitten piekeren. Ik denk dat de paniekstoornis nu gewoon elk klein dingetje uitvergroot waardoor zoiets ineens een probleem wordt. Aleja ik heb ook al zitten denken van ben ik nu ook al autistisch ofzo, maarja realistisch gezien zou dat dan toch al eerder moeten zijn bovengekomen, nee?
Ik merk overigens ook dat sinds ik weer iets anders heb gevonden om over te piekeren dat die angst voor die veranderingen plots al veel minder intens is. [:]smiling smiley[/:] Best dus maar gewoon proberen om niet teveel stil te staan bij dit soort paniekjes en gewoon afleiding te zoeken. Ik heb eens zitten zoeken en moeite met veranderingen zou ook bij hooggevoeligheid kunnen horen, misschien heeft het daar dan wel mee te maken.[:]smiling smiley[/:]

Ik ben ook al bijna aan 5 maanden en het is pas sinds deze week dat ik de verbetering echt zelf merk. Daarvoor was ze er misschien ook al maar dan zo subtiel dat je het zelf niet doorhebt. Nu het angstig gevoel veel minder is lijkt ook de derealisatie en depersonalisatie heel langzaam weg te trekken. Ik hoop echt dat het deze keer doorzet. Heb eindelijk het gevoel terug dat ik vooruitgang boek! [:]smiling smiley[/:]
Hi Edith,

Ik ben ook hooggevoelig, maar ik merkte toen ik chronische hyperventilatie had dat ik ontzettend gespannen reageerde op veranderingen. Zelfs de meest simpele veranderingen.
Dus het is mij absoluut niet vreemd. Er zullen best wel meer HyperVenners zijn die hier ook last van hebben.
Het goede nieuws is dat toen ik klaar was met HyperVen ik hier ook een heel stuk normaler mee om kon gaan.

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Moeite met veranderingen?
25 July 2009 11:07
Intussen is gisteren mijn bed aangekomen en in elkaar gestoken. Voelt echt onwennig aan
en heb het er dus wel eventjes moeilijk mee. Ik denk dat het vooral is omdat mijn enige vertrouwe veilige plekje waar ik naartoe kon vluchten als de klachten echt erg zijn ineens minder vertrouwd aanvoelt. Straks ook de kast nog en ik zit er echt tegenop te zien, zo stom zeg. Hoop echt dat dit soort problemen ook mee terug verdwijnen met de chronische hyperventilatie.

Meer weten over het HyperVen programma?