[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ellen of Rob aanwezig?

Gepost door Paulina1 
Ellen of Rob aanwezig?
26 July 2009 22:10
Ik heb jullie nodig in mijn situatie nu [:]sad smiley[/:]
Re: Ellen of Rob aanwezig?
26 July 2009 23:28
Hoi Pauline,

Heb ik net een heel verhaal aan je getypt, is het opeens weg! Dus daar ga ik weer.....
Ik heb de laatste tijd een beetje jouw verhaal gelezen. De prop in je keel, ook wel het globusgevoel genoemd heb ik ook jaaaaaren gehad. Je wordt er helemaal gek van he? Het idee dat er continue een dropje vast zit ofzo, soms een scherp gevoel en soms dof. het is pure stress en ik weet zeker dat het bij jou ook wel eens een dag minder is. Ik trooste mezelf er dan altijd mee dat het in ieder geval iets ernstigs was, vervelend ja, maar dat zijn alle klachten die bij chronische hyperventilatie horen. Ik heb er al jaren geen last meer van. Voor mezelf heb ik het idee dat ik in het uiterste stadium ben van chronische hyperventilatie, mijn lichaam is helemaal op en ik loop de hele dag te zuchten (dwangmatig om een akelig gevoel van binnen weg te krijgen) en ben me van iedere ademteug 100% bewust. Ook daar wordt je gek van. Toch heb ik geleerd van dingen te genieten en dat doe ik ook. Ik denk dat als jij je neerlegt bij het feit dat dit nu even in je leven is, hoe vervelend ook en geloof me ik weet er alles van, dat je je misschien wat beter gaat voelen. En dan bedoel ik echt je er bij neerleggen en het loslaten, ookal heb je klachten. Je hebt dit nu en je gaat niet denken dat het nooit meer over gaat, want dat gaat het wel, maar iets wat er langzaam in geslopen is gaat er niet 123 weer uit, dat heeft tijd nodig, en behoorlijk wat tijd ook. In die tijd kun je het beter zo leuk mogelijk maken voor jezelf toch? Als je blijft piekeren wordt het alleen maar erger en dan wordt je flink deprie ja. Geniet van het zonnetje, wandel in de natuur als het kan, ik ga vaak naar het bos en loop daar een beetje te darren en drink een kopje koffie in het theehuis en loop ook wel eens te huilen daar hoor, omdat ik het even helemaal niet meer zie zitten, maar ik weiger aan de pillen te gaan hiervoor, alhoewel de huisarts het wel eens heeft voorgesteld en de psychologe waar ik ooit was ook. Maar ik ga de boel niet onderdrukken en mijn lijf volpompen met troep. Dit komt een beetje cru over misschien, maar ik denk gewoon niet dat het de oplossing is. Kop op meid, we komen er wel!

groetjes Judith.
Hey Judith,

Momenteel is die krop wat verdwenen, maar ik heb een andere klacht erbij gekregen. Namelijk heel nerveus zijn. Dit is echter niet uit te houden. Het maakt het leven ondraaglijk. Had ik maar enkel die krop in de keel en enkele lichte klachten. Ik ben zo nerveus, mijn hoofd weegt zo zwaar... Ik ben aan het huilen van 's morgens tot 's avonds...
Re: Ellen of Rob aanwezig?
27 July 2009 09:22
Paulina,

Ik had dit allemaal een paar weken geleden.
Eerst depressie en huilbuien voor een paar dagen.
Dat ging langzaam beter (ik begon met st-janskruid), maar iets erna was ik mega gestresst na het opstaan. Wist met mezelf geen blijf.

Maar ik ben uit die periode gekomen (en ik slik geen medicijnen meer), en het gaat nu stukken beter als voordien. De laatste week was vrij goed. Ik doe 1x per day HyperVen nu. Ik neem liever wat meer tijd om het geleidelijk aan te laten genezen.

Steven
Re: Ellen of Rob aanwezig?
27 July 2009 10:19
Hi Paulina,

Ik ben door persoonlijke omstandigheden tot vrijdag afwezig, maar ik heb Rob een mail
gestuurd of hij jou wil helpen.

Rob zal tot vrijdag het forum in de gaten houden.

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Hey,

Het probleem is echter dat ik al 2 maanden Sint-janskruid inneem en ik weet niet of dit nog zo een effect op mij heeft. Ik heb nu een halve Lorazepam ingenomen want ik moet gaan werken of ik kan of niet... Als ik wakker wordt krijg ik allerlei rillingen door me heen... De hele dag angstig, nerveus (niet uit te houden) en depressief... Dit is me voor HyperVen ook overkomen en door Sint-Janskruid weggegaan, maar nu heb ik het terug... Misschien komt het door de magnesium? Of door alcohol (Barbeque gehad zaterdag)?
Re: Ellen of Rob aanwezig?
27 July 2009 10:57
Dat is allemaal stressontlading. Ga anders eventjes over naar 1x per dag HyperVennen?
Verder zou ik toch ook echt naar de dokter gaan en regelen dat je eventjes niet hoeft te
werken hoor.
Hey Edith!

Die Lorazepam heeft me beter laten voelen. Ik denk dat ik zonder niet was gaan kunnen werken. Ik wist niet dat stressontlading zo heftig kon zijn. Vanmorgen werd ik wakker met angstgevoelens. Rillingen over heel mijn lichaam. Verder weer dat nerveus gevoel en mijn hoofd die precies een ton woog! Kon me amper bewegen zo erg was het... Natuurlijk niet uit te houden, dus weer een huilbui... Werk is moeilijk op te geven... Van het moment dat ik daar ben ben ik afgeleid en denk ik niet aan de chronische hyperventilatie. Ik zie dat als iets positiefs... De weg naar het werk in de auto dat is een hel... en ontspannen natuurlijk want dat kan ik niet meer met al die klachten... Hoelang duurde de stressontlading bij u en hebt ge er nu nog last van?
Re: Ellen of Rob aanwezig?
27 July 2009 23:21
Als werken je helpt met je gedachten verzetten dan is dat wel goed ja, ik zei dat gewoon omdat jij zei dat je het moeilijk had met te gaan werken [:]winking smiley[/:]
Stressontlading heb ik vooral last van gehad de eerste 4 maanden, daarna en nu dus is het al een stuk afgenomen en voelen de dage niet meer als overleven aan smiling smiley Maar in die 4 maanden waren heus niet alle dagen even erg natuurlijk. Ik had soms een paar betere dagen als ik weer naar BSR geweest was, dat was een goede ondersteuning van de HyperVen therapie voor mij persoonlijk. Misschien dat je zelf ook wel iets kan vinden dat soms wat verlichting van de klachten kan geven.
Werken is niet plezant neen, maar eens ik bezig ben vergeet ik alles... Met de auto rijden maakt het alleen moeilijk.. Keer op keer gebeurd er niks... Ma ik voel me ellendig dan. Brok in de keel, helemaal gespannen, warmte aanvallen,... Alsof ik een fobie in de auto heb ontwikkelt... Voor ik met HyperVen begon, was chronische hyperventilatie wel ut te houden... De eerste maand ook... Het is de laatste week dat de klachten plotseling verergerd zijn... Ofwel was het ervoor ook zo maar trok ik me er niet veel van aan door het sint-janskruid... Ik hoop natuurlijk dat het allemaal een fase is en dat er betere tijden komen... Ik was yoga aan het overwegen, maar toen las ik eens een verhaal van een vrouw die door yoga chronische hyperventilatie heeft gekregen en toen zag ik het al niet meer zitten... In verband met die Oxazepam... Wat me tegen houdt is dat het kalmeringspillen zijn... Je hebt steeds meer nodig om het effect te voelen en het werkt verslavend niet? Ik heb schrik dat bij het stoppen chronische hyperventilatie net dubbel terug komt dan...
Re: Ellen of Rob aanwezig?
28 July 2009 11:28
Ik heb dat zelf ook niet vaak genomen hoor, enkel wanneer het echt nodig was.
Om het een tijdje elke dag te gaan nemen, dat zag ik niet zitten want inderdaad dan
moet je er ook weer vanaf geraken. Misschien kan je voor het autorijden eens iets proberen zoals Sedinal druppeltjes of bach rescue remedy?
Rescue heb ik ook al ingenomen... Dat heeft niet veel geholpen... Ik ben echt AD medicijnen aan het overwegen omdat ik echt met duistere gedachten zit... Ik ben zeer angstig hierdoor... Ik neem momenteel nog Sedinal in (Sint-janskruid) maar dit heeft niet veel effect meer... Kan ik van de ene dag na de andere overschakelen naar AD medicijnen?
Re: Ellen of Rob aanwezig?
28 July 2009 19:23
Ik heb ook heel erg zitten twijfelen of ik aan de AD medicijnen moest gaan toen ik in de periode zat waar jij nu in zit. Duistere gedachten, angstig, ik had het ook allemaal en ik voelde me vaak zo wanhopig dat ik echt dacht van misschien moet ik dat toch maar gaan nemen.
Maar ik durfde er nooit aan beginnen omdat de klachten dan eerst een tijdje nog erger zouden zijn en ik had het gevoel al op mijn maximum wat ik kon hebben te zitten. Nu ben ik blij dat ik het niet gedaan heb en zonder AD medicijnen door het ergste heen ben geraakt, want anders wist ik nog niet waar ik ECHT stond en vooral, nu moet ik niet wanneer ik eindelijk helemaal beter ga zijn nog van die AD medicijnen zien af te geraken, waardoor de klachten dan weer tijdelijk terugkomen. Ik had ook schrik om er helemaal niet meer vanaf te geraken dan, je hoort toch van veel mensen dat het niet lukt om te stoppen (ook van velen dat het wel vlot lukt natuurlijk [:]winking smiley[/:]) en ik zag het niet zitten om dat te riskeren. Maar iedereen moet dat voor zichzelf beslissen natuurlijk, als jij denkt dat het je zonder niet gaat lukken moet je er gewoon voor gaan natuurlijk.
Re: Ellen of Rob aanwezig?
28 July 2009 21:28
Hallo Paulina,

De stressontladingen worden door zowel het Sint Janskruid als door HyperVen aangewakkerd. De combinatie van die twee kan de oorzaken/'>oorzaak zijn dat het zo erg is geworden. Maar je moet het echt zien als het genezingsproces. Het is heel erg vervelend maar je moet er echt doorheen zien te komen. De Lorazepam en Oxazepam zijn remmende middelen die het natuurlijke ontstressingproces tegenhouden. Feitelijk houden ze de genezing tegen en zijn daarbij ook nog eens verslavend. Gebruik die middelen zo weinig mogelijk, en alleen als het echt te erg is geworden.

Als je nu wilt overschakelen op AD medicijnen (SSRI) medicijnen, moet je eerst wachten to het Sint Janskruid uit je systeem is. Dat duurt ongeveer een week. Daarna kan je aan de AD medicijnen beginnen. Maar ik denk dat het in jouw geval (gezien jouw reactie op het Sint Janskruid) wel eens erg heftig zou kunnen worden als je met AD medicijnen gaat beginnen. Daarom een paar adviezen die van groot belang zijn als je wilt gaan beginnen met de AD medicijnen:

1. Stop voor een paar weken met HyperVen, totdat de ergste effecten van de AD medicijnen voorbij zijn
2. Zorg dat je in de eerste paar dagen (weken?) niet hoeft te werken zodat je de effecten van de AD medicijnen thuis in je eigen omgeving kunt verwerken
3. zorg dat er iemand bij je is om je te helpen vol te houden en er doorheen te komen.

[:]![/:] En als laatste en feitelijk het belangrijkste advies: blijf eraan denken dat - hoe erg de ontladingen ook worden - je daarmee in hoog tempo aan het genezen bent, hoe beroerd het ook voelt!

De effecten van de AD medicijnen kunnen enkele dagen duren maar in sommige gevallen ook wel een paar weken. De eerste drie dagen zijn meestal het ergst. Je kunt de volgende verschijnselen krijgen:

- trillen / zweten / beven / hartkloppingen
- extreme dromen / nachtmerries
- angsten
- soms hoofdpijnen / migraineachtige klachten / duizeligheid

Veel mensen vinden deze "bijwerkingen" erger dan de kwaal. Maar het is maar tijdelijk en door dit door te maken worden grote brokken stress in hoog tempo ontladen en na de ergste periode ga je je plotseling stukken beter voelen. Meestal beter dan je je in jaren hebt gevoeld, omdat je de ergste stress ontladen hebt. Maar het valt niet mee om er doorheen te komen. Zorg dat je iemand bij je hebt die je vertrouwd.

ps. ga niet de effecten van de AD medicijnen met Oxazepam of zoiets teniet doen. Daarmee rek je de ontladingstijd alleen maar langer.

Paulina, veel sterkte en blijf vertrouwen houden in de uitkomst. Deze medicijnen kunnen je enorm gaan helpen!

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Rob Gravesteijn
HyperVen
Hey Rob,

Die effecten wat je me hebt beschreven die veroorzaken/'>oorzaakt kunnen worden die ervaar ik momenteel! Maar dan zonder AD medicijnen! Naar mijn gevoel werden deze door magnesium veroorzaken/'>oorzaakt want sint-jans kruid neem ik al een hele tijd in...
Gisteren had ik echt het gevoel dat ik gek was aan worden... Ik had geen last van chronische hyperventilatie, totaal niet... Mijn ademhaling was gewoon... Maar het was alsof ik een chronische hyperventilatie aanval had, maar dan zonder te HyperVentilleren. Echt een nerveus gevoel... Alsof ik een grote brok energie in mij had die er uit moest, maar vast bleef zitten... Ik heb echt gejankt en gejankt en uiteindelijk een slaappil genomen wat me rustig heeft gemaakt...
Hoelang duurt deze fase eigenlijk want dit is echt deprimerend? Het was zo erg met me aan toe gisteren dat mijn moeder de huisarts heeft opgebeld. Deze heeft me dan ook AD medicijnen voorgeschreven... Kan ik niet beter gewoon stoppen met magnesium? Ik moet nog een halve doos sint-janskruid innemen...
Re: Ellen of Rob aanwezig?
29 July 2009 10:01
Ik heb hier ook eens een topic aangemaakt over het magnesium nemen, ik heb dat zelf maar een paar dagen volgehouden, ik ervaarde ook zoveel stressontlading toen ik magnesium probeerde te nemen en heb het toen helaas opgegeven omdat ik al teveel last had. Misschien moet ik het binnenkort maar eens opnieuw proberen nu ik er iets sterker voor sta. Probeer anders eens uit wat het geeft als je dat een paar dagen niet meer neemt anders als je het niet meer ziet zitten? Misschien geeft de combinatie van en stjanskruid en HyperVen en magnesium gewoon teveel stressontlading tegelijk.
Hey Edith,

Ik denk ook idd dat het daarmee te maken heeft! De chronische hyperventilatie was uit te houden tot ik magnesium begon in te nemen... Gisteren ben ik echt precies volledig gek geworden... Ik kon het niet meer aan... Ik kon wel huilen en gieren de hele dag. Ik neem Sint-janskruid nu al 2 maanden dus ik denk niet dat dat daar mee te maken heeft want door de sint-janskruid voel ik me net beter en is ook mijn vermoeidheid volledig weg... Ik had niet zo lang geleden bloed laten trekken en ik had geen tekorten. Op advies van de longspecialist toch magnesium ingenomen... Foute keuze blijkbaar... Ik ga toch niet zo snel overschakelen naar AD medicijnen denk ik... De magnesium heb ik in de vuilbak gesmeten momenteel en ik ga nog een week proberen enkel met sint-janskruid... Waar ik nu wel aan twijfel is of ik geen chronische stress heb gekregen... Ik heb er wat van opgezocht en de symptomen zijn identiek aan chronische hyperventilatie...

Stress kan onmiddellijk toeslaan - en dan spreken we van acute stress - en/of langdurig, en dan gaat het om chronische stress. Versnelde hartslag, hoofdpijn, stijve nek en/of schouders, rugpijn, snellere ademhaling, hevig transpireren, klamme handen, maagpijn, misselijkheid en diarree: het zijn allemaal courante stresssymptomen. Stress kan ook uw manier van denken, uw gedrag en uw stemming beïnvloeden, en u prikkelbaar maken. Gevolg: u raakt bij de minste tegenslag van streek en gefrustreerd, vaart zonder reden uit tegen anderen, voelt u de hele dag nerveus of uitgeput, kampt met concentratieproblemen, windt u op over pietluttigheden, twijfelt aan uw capaciteiten en u bereidt zich voor op allerlei rampscenario's?
Acute stress: de toestand moet snel weer normaal worden
Re: Ellen of Rob aanwezig?
29 July 2009 14:12
Chronische stress, chronische hyperventilatie, angststoornis.. Allemaal heel verschillende namen voor dezelfde problemen als je het mij vraagt [:]winking smiley[/:] En dat is gewoon doordat er in de medische wereld niet zo heel veel geweten is over chronische hyperventilatie.

Meer weten over het HyperVen programma?