[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

slecht slapen

Gepost door eni 
eni
slecht slapen
01 March 2011 16:45
Hallo allemaal,

Naast goed HyperVennen slik ik een AD medicijnen, Paroxetine, om langzaamaan weer de oude ik te worden. Tenminste, dat hoop ik.
Die Paroxetine gaf in het begin nogal wat bijwerkingen zoals hoofdpijn en constipatie. Ik slik het nu bijna 3 maanden en mijn grootste bijwerking momenteel is dat ik verschrikkelijk slecht slaap.
Ik weet niet meer of ik nu zo moe ben door de chronische hyperventilatie of door het slechte slapen.....Herkent iemand dit en zo ja, wat heb je er aan gedaan? De huisarts wuift het weg (ik had liever een andere AD medicijnen gehad) en zei dat het door de burn-out komt. Terwijl ik voor de AD medicijnen heel erg goed sliep en hij stelde een slaapmiddel voor.
Maar dan heb je een medicijn om een medicijn te bestrijden en dat wil ik dus liever niet. Begin maar niet over warme melk, rode wijn etc. dat helpt nl. allemaal niet.
Wie weet raad??
Re: slecht slapen
01 March 2011 16:58
Hallo Eni,

Vraag je arts om een tetracyclische AD medicijnen. Dan slaap je waarschijnlijk weer goed. Er zijn er twee:

•Mirtazepine (merknamen Remeron® en het merkloze Mirtazepine)
•Mianserine (merknamen Tolvon® en het merkloze Mianserine)

Deze hebben een iets andere werking, dus je kan in het begin wel wat effecten verwachten.Die gaan vanzelf over na een week ongeveer. Slapen doe je meestal prima op deze medicijnen, dus niet innemen als je nog moet rijden...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
eni
Re: slecht slapen
01 March 2011 17:16
Dank je Rob. Fijn, zo'n snel advies.
In het begin slikte ik de Paroxetine in de ochtend, maar ben op advies overgegaan op de avond (21.00 uur) om het slapen te verbeteren. Maar dat lukt dus niet.
Ik stap toch bijna wel elke dag wel een keer in de auto, kan dat dan niet meer?
Ik ben zeker niet somber en ik zie figuurlijk de zon echt nog wel schijnen, dus ik had zelf wel moeite met de diagnose burn-out dan wel depressie. Al mijn klachten zijn een op een weg te schrijven op chronische hyperventilatie! Maar de huisarts zei dat chronische hyperventilatie een vervolg is van een depressie...
Ik heb morgen weer een medisch rondje dus ik zal het vragen.

groetjes,
Re: slecht slapen
01 March 2011 17:24
Hallo Eni,

Met Mirtazepine (Remeron) mag je nog wel rijden, met Mianserine (Tolvon) dacht ik van niet. Maar als je mirtazapine inneemt 's-avonds (begin van de avond) slaap je er goed op en ben je 's-morgens weer helder.

Meer weten over het HyperVen programma?