[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hallo

Gepost door merel1985 
Hallo
30 April 2011 11:38
Hallo iedereen

Ik zit al een tijdje hier op het forum te lezen.
Ik heb nu sinds 6 maanden zichtbaar hyperventilatie klachten mijn klachten zijn eigenlijk teveel om op te noemen maar de voornaamste klachten zijn veel teveel ademhalen per minuut duizeligheid zware angsten voor ziekten vermoeidheid, haar uitval (waarschijnlijk door teveel melkzuur productie)
En mijn gezicht is veel te bleek en daar zit ik ook zo erg mee je kunt echt zien dat ik niet goed in mijn vel zit vroeger had ik altijd rode wangen een mooi kleurtje en nu ben ik heel erg bleek ook wel meer puistjes erbij. Kortom ik ben gewoon mijzelf niet meer herkent iemand dit een bleek gezicht?
Ik lees daar namelijk nooit wat over Ik heb al verschillende bloedonderzoeken laten doen en alles was telkens goed ik geloof ook wel dat ik chronische hyperventilatie heb ik heb ook grote stress periode (s) achter mij gelaten en op het moment dat ik dacht ik heb eindelijk rust kwamen de klachten tevoorschijn.
Ik heb nu ademhalings therapie via buteyko daar ben ik nu 1 maand mee bezig ik merk eigenlijk helemaal geen vooruitgang mijn ademhaling is nog net zo onrustig als in het begin.Ik heb het progammaatje van HyperVennen gedownload ik wilde daar wel eens mee beginnen alleen daar wordt er een andere ademhalings techniek gebruikt via de mond uitademen bij buteyko mag je alleen door je neus inademem en uitademen en ik ben daar nu wel aan gewend geraakt en vindt het ook wel fijn..Is het mogelijk om bij HyperVennen door de mond uitademen verwisselen met door de neus uitademen. Zodat ik nog wel door de neus blijft ademen in en uit.

Alvast bedankt voor een antwoord.

Groetjes, merel 25 jaar
Re: Hallo
30 April 2011 16:56
Hoi Merel,

Bij mij kwamen ook alle klachten toen ik na een drukke periode eindelijk rust had, stress uit zich pas achteraf, als het eigenlijk te laat is... Het hele verhaal van bloedonderzoeken is voor mij ook herkenbaar.

Wat betreft dat bleke gezicht, dat heb ik niet bij mezelf gemerkt, maar mijn gezicht was altijd al bleek winking smiley, ik kan me wel voorstellen dat het bij chronische hyperventilatie hoort omdat je bloedvaten vernauwen dus de rode kleur trekt weg, en als je weinig pigment (zoals ik in ieder geval) hebt valt dat erg op. Als ik niet lekker wordt (bijvoorbeeld na bloedprikken) wordt ik ook heel snel heel bleek, volgens mij vanwege die vernauwde bloedvaten, mensen hebben mij wel eens verteld dat ik dan zelfs een beetje groen zie, dacht dat dat alleen in films kon, maar het bestaat dus echt haha!

Ik heb trouwens wel gemerkt dat mijn acne heel veel erger werd toen ik ziek werd, dus ik denk wel dat het daar mee te maken kan hebben. Tegenwoordig is het echter goed te behandelen met allerlei cremes en eventueel antibiotica, je kunt gewoon bij je huisarts een verwijzing voor een dermatoloog vragen.

De vraag over de therapie zou Rob (afwezig) het beste kunnen beantwoorden, maar misschien dat Ellen daar ook wat over kan zeggen?

Remon
Re: Hallo
30 April 2011 19:03
Hallo Remon

Dank voor je reactie..
Mijn buteyko therapeut zei al dat bleek zien een gevolg is van vernauwing van de bloedvaten maar ik wilde toch even herkenning van lotgenoten..
Ik weet dat er cremes ect zijn voor acne maar ik ben ervan overtuigd zodra mijn ademhaling weer rustig is dat de puistjes ook wel verdwijnen..

Alleen het is zo moeilijk om de ademhaling weer rustig te krijgen ik ben al een maand bezig met buteyko maar er is niks veranderd kwa ademhaling..
Het is soms wel erger geworden denk ik, want ik adem weer veelste diep en teveel alsof ik stik heb ik het gevoel bijna de hele dag door en dat is echt niet te doen.. ik weet dat ik een tekort heb aan co2 en dat houdt mij nog overeind de gedachten dat ik eraan moet/ga werken om de co2 weer aangevuld te krijgen.
De gedachten dat ik straks weer een (normaal) leven kan gaan leiden zonder chronische hyperventilatie/klachten
Ik vindt de tintelingen duizeligheid haar uitval nog niet eens zo erg. tenminste niet zo erg als het gevoel krijgen dat je stikt de hele dag door!
Ik wil ook niet zomaar verder gaan met een andere therapie zoals HyperVennen omdat ik nog maar een maand bezig ben ik hoop/wens dat buteyko gaat helpen..

Groetjes, Merel
Re: Hallo
02 May 2011 14:32
Hai Merel,

Ik begrijp je dilemma met door de neus in ademen en door de neus uitademen en dat je daaraan gewend bent geraakt.

Normaliter zou ik deze vraag doorgeven aan Rob, omdat het een techniek vraag is, maar hij is er tot eind mei niet.

Als ik mijzelf in jouw plaats zou verplaatsen zou ik toch de techniek van HyperVen toepassen, zoals hij aangegeven is.
Rob heeft dit niet voor niets op deze manier aangegeven.
Je hoeft deze techniek alleen toe te passen tijdens het oefenen.
Ik heb zelf gemerkt dat als HyperVen gaat werken je automatisch door je neus gaat ademhalen zonder dat je nog daar bij na hoeft te denken.
Ik adem nu al jaren gewoon door mijn neus in en uit, maar de oefeningen/trails heb ik wel precies gedaan zoals het is aangegeven.

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Hallo
03 May 2011 16:03
Hoi Merel

Als je het geruststeld, ik heb ook een heel wit gezicht en ook haaruitval met de laatste tijd ook jeuk.
Toevallig gisteren op een kappersite ( ik was aan het googlen op verzuring en PH)
een heel verhaal over verzuring en haaruitval gelezen, ben helaas ff de url kwijt.
Verder heb ik ook nog wel een stuk of 10 heftige klachten, dus ik ben niet bezig met haar en gezicht,
maar snap wel wat je bedoeld hoor.

Ik lees het ook nergens op deze site (niet verder lezen als je niet van poeppraatjes houdt)
maar ik gooi het toch maar eens in de groep... want ik kan me niet voorstellen dat niemand
daar last van heeft..
Mijn ontlasting is zo zuur, dat de anusuitgang e.o gewoon kapot gaat.
Ben ik dus weer gaan googlen op verzuring en PH waarde, teststrips voor urine gekocht bij de apotheek.
Ochtendurine nuchter 6.
10 keer zo verzuurd als een gezond mens.
Toen weer surfen op voedingsmiddelen die je wel of niet moet eten..
Ik weet wel dat Rob een keer gezegd heeft, dat je niets aan de verzuring van je bloed kan doen met voeding,
maar het gekke was, nadat ik 2 bananen op had , de PH ineens verhoogd was naar 7.
Hoe lager de PH, hoe erger de verzuring.
Kan ook zijn dat Rob bedoelde dat voeding niets met het ademcentrum in de hersens kan doen.
Denk ik weer, lekker eigenwijs, maar bloed komt toch ook in je hersens.
Helaas ben ik geen bioloog, dus ik moet het maar aannemen van de sites waarop staat dat je wel met
veel basische voeding iets mee kan helpen aan veranderen van de ademhaling.

Heel verhaal geworden, misschien kan je er iets mee.

Mijn vragen aan jou en andere andere forumleden:
Doen jullie iets met voeding om de PH waarde gunstig te beinvloeden
en herkent iemand het *poepverhaal* ?
Heeft iemand de diagnose PDS gehad voor de maag/darmklachten?


Groetjes Vinder

P.S. ik heb inmiddels een echo en colonscopie, niets gevonden behalve
een cyste op linkernier die volgens de specialist geen kwaad kon.
Dan blijft er in principe PDS= spastische darm over, maar kan ook zijn
dat ik de maag/darmklachten van de chronische hyperventilatie heb.



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/05/2011 23:08 door Vlinder.
Re: Hallo
03 May 2011 17:08
Hoi Vlinder,

Ik herken helaas niet je maagdarmklachten, maar kan je wel wat meer theorie hierover vertellen.
Hoe dat zit met voeding en pH van je bloed is erg ingewikkeld. Het is zeker mogelijk om met voeding de pH van je bloed te beinvloeden, maar je lichaam heeft verschillende buffersystemen en controlemechanismen die dat echter zoveel mogelijk zullen tegengaan. Dit is zeer complex en om dit goed te begrijpen zou je eigenlijk al een studie biochemie nodig hebben (dit ben ik van plan als ik beter ben winking smiley). Een van de belangrijkste mechanismen om de pH van het bloed te regelen is met ademhalen, omdat de hoeveelheid CO2 (een zuur) in je bloed (mede)bepaalt wat de pH is. Je bloed stroomt overal in je lichaam en dus ook langs je hersens, en daar ergens zit ook je ademcentrum dat voortdurend o.a. de pH meet van het langsstromende bloed, en op basis daarvan je ademhaling regelt.

Er is een groot verschil tussen faeces (poep) en urine, die eerste is namelijk nooit in je lichaam geweest (je spijsverteringskanaal hoort tot het uitwendige milieu) en urine wordt gemaakt uit je bloed. De pH van de een heeft dus niks met die van de ander te maken.

Je kunt de pH van de faeces niet 1-op-1 gelijk stellen met die van je bloed, omdat die eerste in princiepe een gesloten systeem is, en nergens in direct contact staat met de bloedbaan (er zit altijd minimaal 1 laag cellen tussen). Daarnaast is het zo dat ook de pH van de verschillende delen van je spijsverteringskanaal met buffers geregeld wordt: in de maag 1,5 en twaalfvingerige darm 8-9, dunne darm: 7. Ik dacht eerst dat maagdarmklachten bij chronische hyperventilatie alleen kwamen doordat er veel lucht ingeslikt wordt. Ik kan me echter ook een ander mechanisme voorstellen: (slechts een vermoeden) De hoge pH in de twaalfvingerige darm wordt door dezelfde bufferstofren (NaHCO3 en KHCO3) verkregen als die voor het bloed worden gebruikt, en die bij mensen met chronische hyperventilatie (gedeeltelijk) uitgeput zijn. Het zou dus kunnen dat de pH hier en in de rest van de darmen lager is dan zou moeten. Je kunt hier met voeding weinig aan doen, want de maag heeft ook een buffer met HCl, zodat voedsel in de maag altijd een pH van rond de 1,5 heeft. Ik kan me echter niet voorstellen dat dit verschil heel groot is omdat allerlei verteringsenzymen in je darmen dan ook niet zouden werken (werken alleen bij een pH rond 7), zodat je voedsel niet goed verteerd wordt, en je vreselijk zou afvallen. Het is dus maar de vraag of jouw klachten komen doordat je faeces te zuur zijn, misschien is er iets anders aan de hand. Ik kan me daarnaast voorstellen dat de stofwisseling van je darmwandcellen ook verandert door chronische hyperventilatie waardoor er misschien bepaalde stoffen minder goed worden opgenomen, wat ook zijn uitwerking zou kunnen hebben op de samenstelling van de faeces.

De werking van de nieren (die urine maken uit bloed) is zeer ingewikkeld, maar ik denk wel dat de werking daarvan kan veranderen door chronische hyperventilatie, omdat pH een heel belangrijke rol speelt in de nierfunctie, maar ik heb geen idee hoe precies. Bovendien was jouw urine te zuur, terwijl je bloed juist te basisch is, en dit geeft wel aan dat het verband tussen de twee erg ingewikkeld is.


Dan blijft nog de vraag of je met voeding iets kunt veranderen aan de pH van je bloed. Omdat je bloed bij chronische hyperventilatie te basisch is (te weinig zuur, dus te hoge pH) zou je die zuurder willen maken. Dat is zeer moeilijk maar in sommige gevallen wel mogelijk, mits je grote hoeveelheden gebruikt. Het is praktisch onmogelijk om dit direct te doen door iets heel zuurs te drinken, omdat dit bij voldoende hoge concentraties om effect te hebben op je bloed zeer schadelijk is voor je gebit, slokdarm, en maag, en dus geen optie. Er is echter een indirecte methode die in sommige landen ook gebruikt wordt bij de behandeling van extreme hyperventilatie. Ammoniumchloride (NH4Cl), ook wel bekend als salmiak, wordt in je lichaam omgezet waarbij er CO2 wordt geproduceerd. Hierdoor wordt je bloed zuurder, mits je er echt veel van binnen krijgt. Je ademcentrum zal dit wel proberen te compenseren door nog meer te gaan HyperVentileren, maar afhankelijk van de oorzaken/'>oorzaak van het hyprventileren kunnen grote hoeveelheden salmiak wel tijdelijke verlichting brengen. Ik heb het zelf nooit geprobeerd, maar je zou eens kunnen kijken naar salmiakdrop. De invloed van bijvoorbeeld een bepaald dieet lijkt me echter te klein hiervoor dus ik zou daar geen moeite in steken.

Ik begrijp je verlangen om met beperkte kennis van zaken te willen begrijpen hoe het zit, dat heb ik zelf althans heel erg, maar je lichaam is gewoon zo vreselijk ingewikkeld dat dat meestal niet mogelijk is. Misschien dat Rob wel een sterk vereenvoudigde uitleg hierover kan geven, maar ik hoop dat je voor nu alvast wat hebt aan mijn antwoord.

Groetjes Remon



11 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 03/05/2011 18:11 door remon.
Re: Hallo
03 May 2011 23:05
Hoi Remon

Hartstikke bedankt voor de uitleg! Wat een enorme lap tekst... en wat is het ingewikkeld.
Ik wil er ook zoveel mogelijk van begrijpen, om een oplossing te zoeken.
Dacht dat ik er wel iets wist, maar ik moet het de aankomende dagen nog wel een paar keer
lezen om het allemaal goed tot me door te laten dringen.
Ik weet zeker dat ik chronische hyperventilatie heb of er moet nog een andere aandoening/ziekte zijn waardoor
ik snelle en hoge ademhaling, hartkloppingen, pijn, druk,steken en krampen in borstgebied,
tintelende handen, benen en lippen etc etc .. heb.
En kom er nog wel op terug, want er komen allerlei vragen in mij op en misschien weet jij
daar ook nog wel een antwoord op.
Hoop dat je snel beter bent en dat je dan aan de studie kan beginnen, helemaal wat voor jou
als ik het zo eens lees.

Nogmaals bedankt!

groetjes Vlinder
Re: Hallo
05 May 2011 20:08
Hallo

Bedankt voor alle reacties!

Ik heb in een vorige topic al iets over de ademahling therapie van buteyko gezet omdat ik er klachten door krijg steken in mijn rug en ik heb nu sinds een paar dagen een zere rug heel erg dat ik zelfs naar de dokter ben gegaan.. Alhoewel ik heel goed weet dat de pijn door de ademhalingsoefeningen komen want daar is het begonnen het begon met steken in de rug (door het forceren van de ademhaling inhouden) en nu heb ik blijvend pijn.

De dokter heeft naar mijn longen geluisterd en dat was keurig ze denkt dat ook dat het door de oefeningen komt omdat mijn lichaam een verandering voelt.

Nu heb ik het met mijn buteyko therapeut besproken.
Hij zegt dat mensen met een chronisch vermoeidheids syndroom een onsteking in de rug hebben in het zenuwstelsel.
En dat het nu loskomt bij mij (ontgiftiging dus) het hoort bij het proces ik wil op hem vertrouwen omdat hij een zeer ervaren therapeut is maar zoals vele chronische hyperventilatieers weten jullie dat het moeilijk is om je eigen lichaam nog te vertrouwen.
kwa ademhaling gaat het de laatste dagen ook goed sinds ik de pijn in de rug heb. Ik durf het eigenlijk nooit uit te spreken wanneer het wat beter gaat.. omdat ik zovele kleine ups en grote downs heb.
Ik wacht nu gewoon tot de pijn weg is en dan ga ik verder met de oefeningen en dan niet meer forceren maar gewoon rustig aan.
ik ben bang dat de pijn blijvend issad smiley

chronische vermoeidheids syndroom is nooit vastgesteld maar ik heb er heel wat van weg niet in het ergste stadium maar wel in de buurt
vaak een grieperig gevoel geen levensenergie meer.komt gewoon allemaal door dat teveel ademhalen je wordt er letterlijk gewoon MOE van!

Groetjes, Merel



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 05/05/2011 20:16 door merel1985.
Re: Hallo
06 May 2011 10:12
Hoi Merel,

Heel herkenbaar dat je schrijft dat je het bijna niet durft te zeggen als het beter gaat (dat durf ik ook nooit!), omdat het bijna altijd daarna toch weer slechter zal gaan omdat het de hele tijd zo wisselend is. Tja, dan wordt het ook moeilijk om je lichaam te vertrouwen, vooral als een duidelijke diagnose ontbreekt.
Als je een goed gevoel hebt bij die buteyko therapeut dan zou ik inderdaad aan zijn uitleg vasthouden. Veel sterkte ermee!

Groetjes Remon
Re: Hallo
07 May 2011 13:08
Ik dacht eerst dat maagdarmklachten bij chronische hyperventilatie alleen kwamen doordat er veel lucht ingeslikt wordt. Ik kan me echter ook een ander mechanisme voorstellen: (slechts een vermoeden) De hoge pH in de twaalfvingerige darm wordt door dezelfde bufferstofren (NaHCO3 en KHCO3) verkregen als die voor het bloed worden gebruikt, en die bij mensen met chronische hyperventilatie (gedeeltelijk) uitgeput zijn. Het zou dus kunnen dat de pH hier en in de rest van de darmen lager is dan zou moeten. Je kunt hier met voeding weinig aan doen, want de maag heeft ook een buffer met HCl, zodat voedsel in de maag altijd een pH van rond de 1,5 heeft. Ik kan me echter niet voorstellen dat dit verschil heel groot is omdat allerlei verteringsenzymen in je darmen dan ook niet zouden werken (werken alleen bij een pH rond 7), zodat je voedsel niet goed verteerd wordt, en je vreselijk zou afvallen. Het is dus maar de vraag of jouw klachten komen doordat je faeces te zuur zijn, misschien is er iets anders aan de hand. Ik kan me daarnaast voorstellen dat de stofwisseling van je darmwandcellen ook verandert door chronische hyperventilatie waardoor er misschien bepaalde stoffen minder goed worden opgenomen, wat ook zijn uitwerking zou kunnen hebben op de samenstelling van de faeces.

Hoi Remon

Bovenstaande tekst van jou heb ik er even uitgehaald, aangezien ik wisselende feaces(ontlasting ) heb.
Dan weer overteerd, dan weer brei, dan weer diarree, dan weer normaal.
Wel is het zo, dat als ik weinig chronische hyperventilatie klachten heb, komt weleens voor ... dat je 1 a 2 dagen redelijk voelt
heb ik normale ontlasting, als ik veel klachten heb brei/diaree, dus het heeft er zeker mee te maken.
Faeces aantal keren onderzocht want ik was toen 10 kg afgevallen. Niets gevonden, kwam gewoon omdat
ik te beroerd was om goed te eten. Tenminste als ze het goed onderzoeken, want je ziet genoeg sites
waarop de standaard uitslagen in twijfel worden getrokken. Of omdat ze het lang niet op alles onderzoeken
of fouten maken (wat wel menselijk is, maar ook wel heel waardeloos als je op zoek bent naar een oorzaken/'>oorzaak.

Geef even een "smakelijk" voorbeeld.
Mijn feaces zou o.a. onderzocht worden op parasieten etc. Kom voor de uitslag bij de ha. Hij zei dat alles goed was.
Omdat ik allemaal dingen in de faeces had gezien, vroeg ik.. ook met de parasieten?
Hij zei, daar staat niets over, ws niet onderzocht.
Op aandringen van mij, werd er naar het ziekenhuis gebeld.
Antwoord: dat hebben wij niet kunnen onderzoeken, want dat moet WARM ingeleverd worden.
Niemand had dat tegen mij gezegd dat dat moest en ook had het ziekenhuis (lab) niet naar de ha
gebeld of zoiets.
Snap je wat ik bedoel. en dat is maar 1 voorbeeld wat betreft onderzoeken.
Je moet zelf enorm bij de les blijven.


Kijk ik heb ook 2 soorten reuma en daar van staat bekend (althans bij natuurgeneeskundige) dat je dan verzuurd bent,
dus dat je dan bepaalde voeding niet zou moeten eten.
Dus voor het ene (als ik het goed begrijp) moet ik zuurder zijn en voor het andere niet.
Ik weet het inmiddels ook niet meer en laat het PH verhaal en bijbehorende dieet dan voorlopig maar even los...

Nognaals bedankt voor de uitleg

groetjes Vlinder



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 07/05/2011 14:06 door Vlinder.
Re: Hallo
08 May 2011 18:40
Hoi Vlinder,

Nog over de vorige keer: ik denk wel dat het goed zou kunnen dat je chronische hyperventilatie hebt en de meeste klachten daarvan komen, alleen betwijfelde ik dat bij jouw maagdarmklachten. Het zou best kunnen dat er veel meer aan de hand is, en dat er allerlei lichamelijk afwijkingen met elkaar vermengd zijn als het ware. Ik bedacht me trouwens wel dat angst en gespannenheid heel erg werkt op het maagdarmkanaal, dus misschien dat het te maken heeft met een verhoogd gemiddeld angstniveau ofzo.

Ik snap je frustratie met dat soort onderzoeken, je moet ook beseffen dat de medische kennis op dit moment beperkt is, en dat er nog steeds heel veel dingen zijn aan ons lichaam waarvan we niet weten hoe het werkt. Dan is het ook nog zo dat ze inderdaad bij een bepaald onderzoek ook niet alles checken, ik ben daarom bang dat de onderzoeken van jouw ontlasting niets op zullen leveren..... Wel goed dat je doorhebt dat je overal zelf achteraan moet gaan, dat is helaas vaak noodzakelijk.

Ik heb trouwens laatst toevallig in het archiefforum een stukje gezien over chronische hyperventilatie en urine van Rob, hij schreef dat die bij mensen met chronische hyperventilatie meestal neutraal tot licht basisch is, maar dat dat van zoveel factoren afhankelijk is dat je daaraa niet kunt zien of iemand chronische hyperventilatie heeft.

Dat van zo'n dieet weet ik niet zeker, maar ik heb er wel eens eerder van gehoord van iemand die zei dat een zuur of juist basisch dieet ook zou werken bij kanker. Ik heb daar toen kort iets van opgezocht, en het lijkt mij eigenlijk sterk dat je met dieet invloed kan uitoefenen op de zuurgraad in allerlei delen van je lichaam, maar ik weet er niet genoeg van om dat goed te kunnen beoordelen. Ik zou het zelf in ieder geval niet doen.

Misschien is het beter om het gewoon los te laten, en niet te proberen het te begrijpen, dat doe ik ook veel minder dan eerst en daar ben ik heel blij om. Je denkt op die manier houvast te kunnen krijgen, maar dat is niet zo want het is heel ingewikkeld, en van heel veel dingen is de wetenschap gewoon uberhaupt nog niet op de hoogte.

Groetjes Remon
Re: Hallo
10 May 2011 23:49
Hoi Remon

Bedankt voor je aanvullende berichtje.
Ik heb het PH verhaal nog niet losgelaten, ook al omdat ik las dat als je verzuurd bent
dat je dan te snel gaat ademhalen. Het is inderdaad knap ingewikkeld en een studie op zich.
Toch geloof ik wel dat met voeding veel meer invloed heeft, als dat er door de reguliere artsen wordt gedacht.
Of beter gezegd, de meeste weten er niets of te weinig van.
Ik weet wel dat spanning op de maag/darmen werkt. Denk maar aan PDS dat bijna altijd
verergerd als je last van spanningen hebt.

Groetjes Vlinder
Re: Hallo
16 May 2011 08:37
Hallo Vlinder / Remon,

Even een korte opmerking (heb nog steeds erg weinig tijd): als je door een bepaalde voeding de zuurgraad in het bloed verhoogt, zal het ademcentrum direct reageren en de zuurgraad terugregelen naar de ingestelde waarde. Dus proberen met voeding om het chronische hyperventilatie syndroom te beinvloeden is nagenoeg niet mogelijk.Je kunt wel door iets te eten je suikergehalte in het bloed beinvloeden. Dat kan soms een verlichting van klachten geven omdat een laag suikerniveau in combinatie met een lage zuurgraad snel tot duiziligheid en aanverwante klachten kan leiden...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Hallo
18 May 2011 18:09
Bedankt Rob voor de uitleg.

Meer weten over het HyperVen programma?