[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

chv in je slaap

Gepost door noucheke 
chv in je slaap
07 November 2011 13:59
heey ik ben een meisje van 19 jaar. Ik had overlaatst een hyperventilatieaanval gekregen in men slaap. Het was begonnen door te dromen dat ik te snel ademde en heel men lichaam tot die vanbinnen in men hoofd begon te tintelen. Ik schoot wakker en er was precies niets aan de hand. Ik probeerde opnieuw in slaap te vallen en het gebeurde opnieuw. Ik schoot opnieuw wakker en weer was er niets aan de hand. Ik probeerde nog een 3de keer in slaap te vallen en het gebeurde opnieuw maar opeens werd alles zwart, kon niets maar dan ook niets meer bewegen, heel men lichaam zat vast tot wnr ik mezelf tot rust bracht en schoot wakker, alles deed pijn, men lippen tintelden, had een enorme droge mond, had het stikbenauwd , men handen waren koud , en belde onmiddelijk naar men moeder, heeft iemand dit nog al meegemaakt? het begint echt moeilijk te worden, ik durf niet meer in bad gaan want "stel" ik zou opeens iets krijgen en ik zou verdrinken, ik denk constant dat ik iets aan men hart heb, want loop heel der dagen rond met een drukke hartslag, als ik me ontspan slaagt het over, als ik een aanval krijg voelt het net of alle leven in men lichaam verdwijnt, daar maak ik me minder druk over maar ik maak me echt druk over hyperventilatie in men slaap
Re: chv in je slaap
07 November 2011 14:43
Hai Noucheke,

chronische hyperventilatie klachten komen veel voor tijdens je slaap, omdat je dan ontspant en de stress je lichaam kan verlaten.
Zoals ik tegen Isabelle zei: Kijk eens op onze site www.hyperventilatie.info, daar staat allerlei informatie over chronische hyperventilatie. Over hoe het komt, welke klachten je kan ervaren en hoe je er vanaf kan komen.
Als je nog meer vragen hebt kan je ze natuurlijk hier altijd neerzetten. winking smiley

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door de Stichting HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: chv in je slaap
07 November 2011 16:40
maar is het normaal dat je nare dingen meemaakt in je slaap zoals ik heb meegemaakt :s het gevoel dat je niet meer kunt bewegen, het leek allemaal zo echt maar het was toch in men slaap, ik was halfwakker, half aan het slapen in princiepe
Re: chv in je slaap
08 November 2011 08:55
Hallo Noucheke,

Normaal is het natuurlijk niet. Wat er gebeurt is dat je gaat dromen. Tijdens de dromen maakt je lichaam stress los en verwerkt deze. Als de stress heel groot is, kan dat tot nachtmerries leiden. Bij mensen met een hyperventilatie syndroom, wordt het bloed door de snelle ademhaling tijdens de dromen alkalisch wat leidt tot de klachten die jij ervaren hebt. Een ander aspect is dat tijdens dromen er stoffen worden vrijgemaakt, die voorkomen dat je de spieren kunt bewegen. Anders zou je namelijk tijdens je dromen precies uitvoeren wat je droomt. Wat er af en toe gebeurt als je zo plotseling wakker schrikt, is dat die stoffen nog aanwezig zijn en je daarom niet kunt bewegen. Dat duurt maximaal een paar seconden en dan zijn die stoffen weer opgelost en kan je weer bewegen als normaal. Het is een angstig iets, maar niet gevaarlijk.

Ik adviseer je om de therapie met HyperVen re gaan doen. Hierdoor verhoog je de tolerantie voor CO2 van je ademcentrum en het heeft tevens een ontspannende werking, waardoor je de onderliggende stress oplost. Je kunt alle info vinden op onze website en vragen en antwoorden in de andere forums.
Re: chv in je slaap
09 November 2011 12:37
heey, het is echt een geruststelling om dit te lezen, door de reacties van de mensen alleen al te lezen en wat ze allemaal ervaren ben ik al een groot stuk verbeterd, ik heb inmiddels 3 dagen al geen last meer van aanvallen omdat alles wat ik hier lees me gerust stel, ik denk er ook minder over na, ik adem nog wel redelijk snel maar heb bena geen bonzend hart meer, geen tintelingen meer, ik sta niet meer met een slecht gevoel op. Ik denk wel da ik eens zo'n les ga nemen voor men ademhaling te beteren u bent hartelijk bedankt!
Re: chv in je slaap
09 November 2011 17:25
Hoi Noucheke,

Fijn om te lezen dat je door de info op deze site je minder last hebt!

Toen ik de eerste keer op deze site was had ik last van tintelingen in mijn arm, been en gezicht. Nadat ik de verhalen had gelezen was ik ook erg gerust gesteld en de tintelingen verdwenen als sneeuw voor de zon :-)

Good luck met alles!

groetjes Marcel
Re: chv in je slaap
10 November 2011 23:17
Heey dag 6 al zonder aanvallen maar nu begin ik echt wel te merken dat het chronisch aant worden is, ben heel kortademig, ik eet niet normaal veel, heb haaruitval, ben echt supermoe, ben geregeld misselijk, heb echt maagpijn pfff het minste dat de trap opgaa ben ik al buiten adem, alle spieren van men nek tot in men schouders zitten vast. Pff nu pas begin ik het te voelen dat ik echte stress heb sad smiley ik slaap amper 's nachts, zit in moeilijke tijden nu. Ben 19 jaar en nu al zoveel meegemaakt en dan nog eens dit :'( het begitnt wel door te wegen hoor. Hmm keep on smiling and keep your head up

Meer weten over het HyperVen programma?