[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Sporten

Gepost door merel1985 
Sporten
19 December 2011 23:01
Hallo ik heb even een vraag aan Rob of wie ook kan antwoorden op mijn vraag.

Ik ben 2 maanden bezig geweest met HyperVennen en mijn scores gingen niet vooruit zoals wel bekend is.
Aan de medicijnen wil ik toch nog even niet.. Wandelen/fietsen is een goeie stressverwerking.
nu is mijn vraag Verhoogt je c02 gehalte door beweging?

Ik weet dat het sporten niet echt wat aan mijn ademhaling verandert maar mijn gevoel zegt dat ik conditie nodig heb voor ik weer begin met HyperVennen ik heb 4 jaar geen beweging meer gehad HyperVen had best een zware impact op mijn lichaam.
Ik ga ook niet echt als een gek sporten maar gewoon rustig wat conditie opbouwen zodat mijn lichaam weer wat sterker wordt.

Groetjes Mer



1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 20/12/2011 12:05 door merel1985.
Re: Sporten
22 December 2011 08:33
Hallo Merel,

Sporten verhoogt weliswaar de aanmaak van kooldioxide in het lichaam door de hogere verbranding van de spieren. Maar het ademcentrum wordt daarmee ook meteen actiever en gaat het CO2 terug regelen door de ademfrequentie te verhogen. Bij mensen met chronische hyperventilatie is dat effect sterker aanwezig dan bij mensen zonder chronische hyperventilatie. Daarom is sporten alleen niet genoeg. Maar het helpt zeker mee als je wat conditie hebt opgebouwd. Je wordt daardoor sterker en kun je de oefeningen beter doen. Tevens maken de hersenen tijdens het sporten meer serotonine aan, wat ook meehelpt om eventuele stress die ten grondslag ligt aan de chronische hyperventilatie te verminderen. Dus sporten is altijd goed, maar maak er inderdaad geen nieuwe stress bron van door allerlei extreme eisen aan jezelf te stellen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?