[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Welke klachten geeft stress ontlading?

Gepost door Honey007 
Welke klachten geeft stress ontlading?
18 January 2013 19:55
Hoi,

Wie kan mij vertellen welke klachten je kan krijgen bij stress ontlading???



2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 18/01/2013 19:57 door Honey007.
Re: Welke klachten geeft stress ontlading?
20 January 2013 11:01
Hallo Honey007,

Stress kan zich plotseling ontladen (kent iedereen wel bijvoorbeeld in de vorm van een schok door je lichaam als je net gaat slapen) of – bij stress die vastzit en moeilijker loskomt – kan het wel eens een aantal dagen blijven hangen. Bij mensen met burn-out is de stressvoorraad zo hoog geworden, dat de stress eigenlijk continue aan de oppervlakte is gekomen en het bewustzijn voortdurend wordt “geplaagd” door de stress. Bij een plotselinge ontlading kan duizeligheid, trillen, hoofdpijn, zweten, angst, enz. optreden. Bij stress die lang aan de oppervlakte ligt kunnen de klachten minder hevig qua intensiteit zijn, maar ze zijn voortdurend aanwezig en vormen een bron van voortdurende angst die allerlei vormen kan gaan aannemen (leidt vaak tot allerlei hypochondrische angsten). Omdat mensen vaak niet durven loslaten, houden ze de stress vast. Leren loslaten is de sleutel om stress te hanteren en te verminderen. Meditatie en yoga zijn daar een goede hulpmiddelen bij.

Stress en chronische hyperventilatie gaan vaak hand-in-hand omdat stress het ademcentrum aanjaagt. Daarnaast vormt de stress door de bijkomende angst vaak ook tot verschuiving van de instelling van het ademcentrum richting het chronische hyperventilatie syndroom. Het HyperVen therapie is daarom een goede therapie om naast de resetting van instelling van het ademcentrum ook het hoge rustniveau tijdens de oefeningen leidt tot een verhoogde ontstressing. Maar dat kan er ook toe leiden dat de klachten tijdelijk toenemen. Dus wees daar op bedacht. Denk eraan dat het verwerken van stress dus tot een tijdelijke verergering van de klachten kan leiden. Het effect is contra-intuïtief, omdat je feitelijk beter aan het worden bent, maar je slechter voelt. Maar de sleutel voor het hanteren en verminderen van stress, is leren loslaten.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?