[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

al 30 jaar hyperventilatie

Gepost door Sjoerd 
al 30 jaar hyperventilatie
07 February 2013 15:22
Heb al sinds mijn 17e hyperventilatie klachten wat begon met veel duizeligheid ,moe en slecht zien enz, heb me in die 30 jaar soms goed beroerd gevoeld ,wat ik niemand toewens,
Ben nu inmiddels 46 en nog altijd klachten, ongeveer een 5 tal jaar terug begonnen met anti depresiva en sinds kan ik mijn leven weer een beetje op pakken,maar nu wou ik Rob eigenlijk vragen waarom ik altijd nog die lichamelijke klachten heb geestelijk ben ik zeer opgeknapt maar dus de lichamelijke klachten zoals druk op de borst ,spierpijn ,druk in het hoofd enz eigenlijk te veel om op te noemen zijn altijd wel aanwezeig alleen door de depressiva kan ik er veel beter mee omgaan .

gr

Sjoerd
Re: al 30 jaar hyperventilatie
07 February 2013 16:51
Hoi Sjoerd

Heb zo'n 20 jaar hyperventilatie. Ook Anti deprr. Heb lang met deze klachten rondgelopen , maar mbv a.d. was dat in de hand te houden.
Nu zijn de klachten terug en ook de psychische klachten.
Ben sinds gisteren aan het HyperVennen. Lijkt mij de beste weg, wellicht voor jou ook.

Gr.
Bert
Re: al 30 jaar hyperventilatie
07 February 2013 17:54
Hallo Sjoerd,

De klachten kunnen 2-ledig zijn:

1. chronische hyperventilatie gerelateerd
2. Stress gerelateerd

Heel vaak is het juist een combinatie van deze twee, waarbij 2 eerst oorzaken/'>oorzaak is, en vaak later gevolg wordt en daarmee een extra vicieuze cirkel op het fenomeen plaatst. De andere vicieuze cirkel is die van het ademcentrum. Door langdurig licht te HyperVentileren ten gevolge van 2, wordt het ademcentrum in de loop der jaren overmatig gevoelig voor CO2 stijgingen. Bij geringe stijging reageert het ademcentrum met een iets te snelle ademhaling. Heel subtiel en nauwelijks merkbaar vallen we langzaam maar zeker in het chronische hyperventilatie syndroom. Op een gegeven moment gaat het lichaam over een bepaalde alkalische grens, en hebben we onze eerste echte chronische hyperventilatie aanval te pakken. Dan gaat het meestal van kwaad tot erger, het geloof in het eigen lichaam wankelt, en de artsen weten er meestal geen raad mee. De medische tests wijzen ten slotte een gezond lichaam aan…! Een chronische hyperventilatie test is helaas geen standaard onderdeel van het anamnese programma…

Met het HyperVen programma kan je het tij keren. Het maakt het ademcentrum minder gevoelig voor CO2 stijgingen en langzaam maar zeker klimmen we uit het dal van de chronische hyperventilatie. Maar begrijpen hoe het mechanisme werkt is prio 1. Als je de werking van het ademcentrum begrijpt, begrijp je ook waar de klachten vandaan komen en waarom en hoe de HyperVen methode werkt.

Blijft natuurlijk oorzaken/'>oorzaak nummer 1: stress. Mensen slaan tijdens hun leven stress op in het onderbewustzijn. Die stress wordt hoofdzakelijk ‘s-nachts verwerkt in de vorm van dromen. Als we meer stress opslaan dan we kunnen verwerken tijdens onze dromen, gaan we langzaam maar zeker een steeds grotere voorraad stress opslaan. Die stress gaat zich op een gegeven moment laten gelden in de vorm van angsten, hyperventilatie, nachtmerries, extreme vermoeidheid, enz.

Stress levels moeten dus naar beneden, want dat is meestal de hoofdoorzaken/'>oorzaak. Veel wandelen en rustig fietsen zijn goede manieren om stress te verwerken. Daarnaast op tijd naar bed gaan en opstaan, en vooral regelmaat is erg belangrijk. Rustig aan met alcohol helpt ook mee om de stress los te maken en te verwerken. Denk er ook aan dat juist op momenten dat je je slecht voelt, het lichaam vaak bezig is met het verwerken van diepliggende stress. Dat is dan het genezingsproces, maar mensen reageren vaak averechts en verergeren de stress i.p.v. dat het minder wordt. Leren loslaten is key om stress te verminderen. Meditatie en yoga kunnen ook helpen om stress te verminderen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?