[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Mijn verhaal, positiviteit!

Gepost door Roy 
Roy
Mijn verhaal, positiviteit!
26 May 2013 15:24
Hallo lieve mensen,

Ik wil graag mijn verhaal met jullie delen in de hoop dat ik er andere mensen mee kan helpen en dat ik er misschien zelf nog mooie tips uit kan halen.

Een aantal maanden geleden kreeg ik de schrik van me leven toen ik wakker schrok met het idee dat mijn ademhaling stopte,
hiervoor was ik al een aantal keer badend in zweet wakker geworden maar dat nam ik niet al te serieus. 'Ooh zal wel een nachtmerrie geweest zijn', dacht ik en ging weer verder slapen.
Na die ene nacht waarin ik wakker schrok met een benauwd gevoel, ben ik niet meer mezelf, vanaf die dag is het bergafwaarts gegaan en ben ik constant gaan letten op mijn ademhaling. Vervolgens heb ik toen een afspraak gemaakt bij m'n huisarts en die gaf me een briefje mee met de naam chronische hyperventilatie, voor de rest moest ik het zelf uitzoeken. Dat heb ik toen ook gedaan en heb een afspraak gemaakt bij een therapeut die na het 'zien' van mijn ademhaling met daarbij een klachtenlijst, kon uitsluiten dat ik CH heb ontwikkeld.
Zelf vind ik dit vreemd want sinds kort ben ik er achter gekomen dat CH alleen betrouwbaar uit te sluiten is met een EMG of anders een Capnografisch onderzoek (die ik volgende week pas aan ga vragen).

Maar om even terug te komen bij het begin, ik vind het zelf wel verwarrend omdat ik nooit echt aanvallen heb gehad behalve in de eerste twee weken na die 'benauwde nacht'. De klachten die ik toen had zijn te veel om op te noemen maar konden wel allemaal geplaatst worden onder het kader CH. Vanaf het moment dat ik mijn situatie meer begreep zijn wel me klachten wat verminderd (zeker niet verdwenen). Ik denk zelf dat dit echt ligt aan de angst die je hebt voor het onbekende wat het meer aanwakkerd, heb nu nog wel elke dag last van hoofdpijn, duizelingen, af en toe maagkramp, spierpijn en een te hoge adembewustzijnde (plus nog een te hoge ademhaling op zich). Ik geloof zelf dat je ademhaling vanzelf weer kan zakken naar de buik wanneer je meer rust in je lijf en geest ervaart. Ik loop nu nog onder behandeling bij een therapeut die de zogehete DANA-methode uitvoert maar ga er steeds meer over twijfelen omdat het verschrikkelijk duur is en ze nooit een betrouwbare test heeft gedaan om het uit te sluiten.

Hoe dan ook ik ben een gezonde jongen van 19 jaar die alleen wat moeite heeft met het kiezen voor zich zelf, ben altijd een perfectionist en controle freak geweest waar ik nu een middenweg in probeer te vinden, alsof het een soort waarschuwing was van me eigen lichaam om een stapje terug te doen. Ik geloof dat CH veel voorkomt bij mensen die een te hoge eis stellen aan zich zelf en haast geen rem hebben. Ondanks ik het nog officieel vast moet stellen dat ik CH heb ontwikkeld kan ik mij goed voorstellen dat het zo is, ontkennen is geen optie.
Volgende week maak ik een afspraak bij de huisarts om een EMG of een Capnografisch onderzoek aan te vragen om het echt uit te kunnen sluiten, als dat zo het geval is, ga ik HyperVen overwegen (en stop ik met de DANA-methode) omdat ik genoeg positieve reacties over HyperVen lees op dit forum.

Verder zit ik sinds kort op Dru Yoga om te leren 'loslaten', ga ik Bach Bloesem mix 84 proberen en zoek ik bewust meer ontspanning op en vermijd juist bewust de spanning. Natuurlijk is het onmogelijk om spanning altijd te vermijden maar als ik de keus heb om te vechten of vluchten, kies ik de laatste tijd liever voor vluchten als het om onnodige spanningen gaat.

Ik hoop met mijn verhaal wat mensen gerust gesteld te kunnen hebben, zie het leven met obstakels niet altijd als belemmering, zie het als een uitdaging. Stiekem hoop ik ook op wat reacties!
Re: Mijn verhaal, positiviteit!
26 May 2013 16:30
Hallo roy,

Na het lezen van je bericht wou ik toch even mijn opinie meedelen.

Zoals ik las ben je al voorgesteld geweest met hyperventilatie, met alle gevolgen van dien.
Je bent ook al op zoek geweest naar verschillende oplossingen wat zeer goed is.

Wij hebben op een bepaald moment hetzelfde pad als jou bewandeld.
Ik vind op zich die andere therapieën niet noodzakelijk een verlies van tijd en vertrouwen maar een uitstel tot herstel.

Ik zeg niet dat die alternatieve behandelingen slecht zijn, maar op het moment gaan ze zeker wel werken voor je.
Maar ze zullen niet werken op de lange termijn.

Toen ik 7 jaar was, heb ik mijn eerste hyperventilatie aanval gekregen.
Ik ben verwezen naar een kinesist voor de buikademhaling aan te leren, wat voor mij slaagde toen.

Na verloop van tijd ben ik vaag gaan chronisch HyperVentileren, heel lange tijd heb ik geen klachten ervaren tot ik een jaar of 20 was.
Nu ben ik hier voor mij van die helse ziekte te genezen.

Zoals je kan lezen op de site, HyperVen helpt mee om het ademcentrum opnieuw te programmeren om de optimale instelling te krijgen zodat je buffers bouwt tegen hyperventilatie.

Deze site is gebouwd op wetenschappelijk onderzoek en heeft al genoeg resultaten bewezen. (maar dat had je al gelezen)

Die eerste ervaring dat je angsten kreeg tijdens je slaap, is eerder een gevolg van langdurige hyperventilatie.

Als ik je mijn mening kan meededelen, zou ik niet langer zoeken naar een oplossing.

mvg,

Nicola
Roy
Re: Mijn verhaal, positiviteit!
26 May 2013 17:12
Hoi Nicola,

Eerst wil ik je bedanken voor je reactie.
Ik heb vaker het probleem langs zien komen dat de andere therapieën op lange termijn niet werken, dat is mijn angst.

Ik vraag mij wel af of het uitvoeren van deze HyperVen methode echt effectief is als deze digitaal wordt gedaan.
Natuurlijk probeert mijn therapeut me ervan te overtuigen dat de ademhaling in de gaten gehouden moet worden door een gespecialiseerd persoon, wat best verleidelijk klinkt.

Mijn vraag is dus ook of jij al wat ervaring hebt met HyperVen?

Mijn eerste ervaring was zoals je al gelezen had tijdens m'n slaap, ik ben toen voor mijn gevoel niet te snel gaan ademen.
Het gaf wel een bedrukt gevoel, alsof er een steen op me borst lag en hieruit is er een soort angst ontstaan.
Bang dat mijn ademhaling er ineens mee zou stoppen wat onmogelijk is, toch blijft de angst er.

Je kunt je voorstellen dat HyperVen mij best eng lijkt omdat je dan juist je adem zo lang mogelijk in moet houden.

En als ik het goed begrijp zorgt HyperVen er dus voor dat je nooit meer op het punt van HyperVentileren (of een vorm daar van) kunt komen?
Re: Mijn verhaal, positiviteit!
26 May 2013 23:30
Hoi Roy,

Ja, het blijft een heel herkenbaar verhaal. Ook voor mij. Ik ben nu bijna 1 maand bezig met HyperVen en merk al dat er het een en ander veranderd. In contact met mensen vlucht ik nu minder snel weg. Ik wist eigenlijk niet eens dat ik dat deed, Maar het was voor mij intensief en ik ging waarschijnlijk HyperVentileren. Overigens zonder dat ik daar erg in had. Ik krijg nu dus inderdaad meer zelfvertrouwen en dat geeft me een goed gevoel ! Er is n.l. een oplossing voor mijn probleem waar ik al jaren last van heb. Ik ben blij met HyperVen en ga rustig door.
Momenteel heb ik ook weer wat tegenslag en gaan de scores niet zo hard omhoog, (zelfs naar beneden) maar dat kan me niets schelen. Ik heb er nu al een beetje baat bij en hoop dat er nog veel te overwinnen is, want ook ik ben veel duizelig en heb nog veel meer klachten. Met de HyperVen krijg ik er een tril gevoel bij alsof alle cellen zich willen bewegen. Het voelt heel raar maar ik denk dan: eindelijk krijgen ze nieuwe zuurstof.
Misschien nog een tip voor jou, wat mij zeker geholpen heeft tegen hele erge duizeligheid: zet 's nachts je mobieltje uit en evt je wifi van je computer. Ik heb hier al een stukje over geschreven een aantal dagen geleden. Ik heb iets meer energie als ik s'morgens opsta en ben een beetje rustiger in mijn hoofd. Mijn omgeving heeft natuurlijk wel alles aanstaan en daarom hou ik wel last van hyperventilatie. Dus ik ga ook rustig door om toch beter in mijn vel te zitten.
Succes met alles en we spreken elkaar vast wel weer.
Groetjes, Dineke
Re: Mijn verhaal, positiviteit!
27 May 2013 16:29
Beste roy,

Je ademcentrum is verkeerd ingesteld waardoor je automatisch sneller ademt dan nodig. (HyperVentileren).

Door HyperVen verander je die verkeerde instelling en sta je toe dat je ademcentrum een lager ademritme hanteert waardoor je meer co2-tolerantie in je lichaam krijgt, waardoor alle klachten afnemen en verdwijnen.

Ik ben nu bijna 4 maand aan het trainen met HyperVen, ik kan je garanderen dat er al heel veel klachten verminderd zijn.

Door de nieuwe instelling dat ik al verkregen heb door te oefenen, hyperventileer ik nooit meer zoals vroeger. Van zodra je een correcte instelling krijgt, zal je lichaam buffers opbouwen in je bloed tegen hyperventilatie, zodat je niet meer hervalt in hetzelfde straatje.

Dat bedrukt gevoel dat je krijgt in je borst is duidelijk een gevolg van hyperventilatie.

Ikzelf heb veel last gehad van slaapapneu door hyperventilatie. Ik stopte elke nacht met ademen in mijn slaap, toen ik wakker schoot moest ik heel diep ademhalen en dan kwam het weer op gang.
Dit was ook een enorme angst voor mij.

Ook wat helpt is op je zij slapen, als ik op mijn rug slaap of buik stop ik soms met ademen in mijn slaap. Je lichaam is in feite zo geprogrammeerd dat je jezelf onmogelijk kan verstikken.

In het begin was dit ook een enorme angst maar gelukkig ben ik van dit verlost door HyperVen-therapie.

Voordat ik begon met deze therapie was mijn leven een volledige hel, om de paar minuten moest ik diep inademen voor zuurstof te krijgen. Nu moet ik dit niet meer doen. Elke seconde dacht ik dat ik ging stikken.

Ook de angsten zijn eigelijk al volledig weggenomen. Ik voel me zelfzekerder in mijn vel en mijn zelfvertrouwen is weer aan het groeien.

Vroeger dacht ik altijd, als ik ergens heen ging, of ik wel dan niet een hyperventilatie-aanval ging krijgen en meestal gebeurde het toen ook. Nu bekommer ik mij er niet meer om.

Met het doen van de HyperVen-oefeningen, vul je eigelijk je volledige longen met zuurstof zodat je nooit een zuurstoftekort kan krijgen tenzij je over de 5 minuten je adem in houd wat zeker niet het geval is als je chronisch hyperventileert.

Als ik je nog een tip kan geven is het deze;
Wees altijd sceptisch, zoek voor studies, bewijsmateriaal en theorieën.
Volg je eigen idee en luister niet klakkeloos naar 1 iemand.

Eens je de oplossing begrijpt, zal je sneller een oplossing bekomen.

Ik neem een voorbeeld uit mijn leven;

Ik heb een chronisch longaandoening nl. Astma;
Ik ben naar longspecialisten geweest en die vertelde mij dat dit kwam door een allergische reactie omdat er een fout in mijn immuunsysteem zit en daardoor fout reageer op stoffen die eigelijk niets verkeerd doen. Diezelfde persoon vertelde mij dat ik elke dag moest puffen voor de rest van mijn leven.

Moest ik mijn vertrouwen gezet hebben op deze persoon zou ik nog altijd klachten hebben.
Ik ben alternatieve behandelingen gaan bestuderen en ben terecht gekomen bij een osteopaat, die beweerde dat hij astma kon genezen.
Vol enthousiasme ben ik deze theorie beginne studeren en klonk het logisch.
Ik heb deze therapie gevolgd en ben verlost van puffers, neussprays, allergieën.

Vroeger moest ik elke dag niezen, ik kom nimmer door mijn neus ademen door allergische reacties, etc..
Door een verkeerde positionering van mijn ribben kreeg ik deze verschijnselen, eens dat dit de juiste instelling kreeg verdwenen al mijn klachten.

Zolang je lichaam een verkeerde instelling krijgt vertoon je allerlei klachten. Hetzelfde geld voor chronische hyperventilatie.

Dus als je mij vraagt of ik geloof dat HyperVen effectief is en kan zorgen dat hyperventilatie kan verdwijnen dan moet ik 100% toestemmen.

mvg,

Nicola
Re: Mijn verhaal, positiviteit!
27 May 2013 16:54
Mooi stuk, Nicolaa..!
Ik sluit me helemaal aan bij jouw stuk.
En toevallig loop ik ook bij osteopaat, die overigens zei dat chronische hyperventilatie van veel meer dingen kan komen dan alleen stress oid.
Zo kan het bijvoorbeeld als je veel gasvorming in je darmen hebt, dat dit dan naar boven drukt tegen je middenrif aan waardoor je langzaamaan verkeerd gaat ademhalen. Ik weet niet of ik het precies goed uitleg, maar het klinkt wel heel aannemelijk vind ik.
En ook ik ben zelf op zoek gegaan naar een oplossing, omdat de artsen niet meewerken of op het verkeerde spoor zitten.
En ik kan het iedereen aanraden, want anders was ik nu niet bezig met genezen door de HyperVen.
Ik ben pas 2 weken bezig, maar voel al verbetering. Ik heb nog wel dagelijks klachten, maar het lijkt of ik me wat fitter in mijn hoofd begin te voelen.
Ook heb ik met heel veel moeite bloed mogen prikken om te testen op vitamine D (de helft van de Nederlanders heeft een vitamine D tekort..ook al eet je vette vis, boter en kom je in de zon) waar je o.a. hyperventilatie en vermoeidheidsklachten van kan krijgen.
En ja hoor, mijn waarde is veel te laag, maar guess what?? Mijn huisarts vind het niet nodig hier wat mee te doen..gewoon boter en vis eten zegt ze.
Ik heb dus besloten om over te stappen naar een andere huisarts. Morgen maar eens informeren, want deze huisarts neemt mij niet serieus.
Succes iedereen met je zoektocht/strijd..ooit komt alles goed! XD

Groetjes, Sanne
Roy
Re: Mijn verhaal, positiviteit!
29 May 2013 11:17
Hallo Nicola,

Fijn om te lezen dat HyperVen werkelijk effectief is ongeacht hoe lang je er mee rond loopt.
Ik begrijp uit jouw stuk dat je er al heel wat langer mee moest leven, ikzelf heb het idee dat het bij mij zo rond de 1 a 2 jaar aanwezig is wegens operaties die ik heb ondergaan met daarbij de nodige stress en spanningen.

Je had het over slaapapneu en dat gevoel komt me ook erg bekend voor.
Twee jaar geleden, voor me operaties, sliep ik altijd op me rug. Na die operaties ben ik steeds vaker op me zij gaan liggen omdat dat fijner voelde, wanneer ik op me rug lag had ik vaak het gevoel dat me buik naar binnen trok, heel apart gevoel.
In me slaap ben ik natuurlijk wel eens gedraaid naar me rug en schrok dan wakker met inderdaad het gevoel alsof me adem even stopte. Wie weet betekent dit dat ik het onbewust al eerder heb onwikkeld dan ik me kan bedenken.

Na jouw stuk kan ik me best een zeikerd noemen, ik kom pas net kijken bij het idee dat ik chronische hyperventilatie heb en ervaar het nu pas 4 maanden goed. Juist op het moment nu de ergste stress achter de rug is. Mentaal heb ik me wel voelen afdwalen maar begreep niet waar het vandaan kwam.

Je verhaal stelt me ook gerust moet ik zeggen, het heeft me meer doen beseffen dat het niet gevaarlijk is maar eerder vervelend wanneer je ademhaling de verkeerde instelling heeft aangenomen.
Waar ik wel mee zit zijn de angsten waar je al over schreef. Ik ben totaal niet fobisch maar geniet wel een heel stuk minder van alles.

Als het gaat om HyperVen was ik wel sceptisch tot na het lezen van jouw ervaringen. Het klinkt allemaal erg logisch en geruststellend dat je als het ware je eigen instelling weer kan 'resetten' en dat deze blijvend is. Al neem ik aan dat dit wel een heel proces is aangezien je toch al 4 maanden bezig bent.

Ik ga zeker wat met alle tips doen. De eerstvolgende afspraak staat jammer genoeg pas in eind juli voor een Capnografisch onderzoek. Maar ik denk of weet bijna zeker dat ik al eerder begin met HyperVen. Voor de zekerheid laat ik wel nog me bloed onderzoeken om wat dingen uit te sluiten en me volledig op HyperVen te kunnen focussen.
De andere alternatieven heb ik inmiddels ook stop gezet.

Als laatst wil ik nog zeggen dat ik erg veel bewondering voor je heb i.v.m. je ervaringen op jonge leeftijd.
Ieder persoon heeft zo ze probleempjes maar chronische hyperventilatie is toch wel het meest vervelende wat ik tot nu toe heb ervaren.
Er is wel wat begrip voor maar ik merk dat het duidelijk wordt onderschat.

Gr terug

Roy
Roy
Re: Mijn verhaal, positiviteit!
29 May 2013 11:59
Hoi Sanne,

Apart om te zien hoe gevarieerd zo iets kan zijn.
Ik lees genoeg over dat stress de oorzaken/'>oorzaak is van 95% van alle ziekten en aandoeningen, kun je het je voorstellen..
Nu ben ik blij dat mijn huisarts me direct op het goede spoor had gezet ondanks het wat onduidelijk was, zo te lezen had het makkelijk bij mij ook anders kunnen lopen.

Gebruikt overigens één van jullie Bach Bloesem mix 84? Het schijnt dat dat ook goed werkt tegen chronische hyperventilatie..
Ik ga het hoe dan ook proberen omdat het ook voor andere kwaaltjes een verzachtende werking dient te geven maar misschien heeft iemand er hier op het gebied van chronische hyperventilatie al wat ervaring mee? Op andere forums las ik er ook al wat over en ook over ene Sint Janskruid. Zelf heb ik geen ervaring met homeopatische middelen maar dit klinkt best goed in de oren.

Fijn ook nog btw om te lezen dat er bij jou na twee weken al verbetering is, al zou dit per persoon wel verschillend zijn denk ik. Heel veel succes bij je herstel gewenst!

Gr.

Roy
Re: Mijn verhaal, positiviteit!
29 May 2013 13:09
hoi,

ik heb ook een persoonlijke mix gebruikt van Bach bloesem!
bij mij heeft het niks gedaan alleen heeft het weer geld gekost..

groetjes
Re: Mijn verhaal, positiviteit!
29 May 2013 13:16
Ja, ik heb meer verhalen gehoord dat bach bloesem echt onzin is!! En vooral heel duur!
Ik geloof er ook niet in, je kan hooguit iets kalmerends nemen of dat nou homeopathisch is moet je zelf weten.
Ik ben sowieso niet van de medicijnen, of het moet écht nodig zijn, dus zal eerder dan iets van A. Vogel kopen.
Er is Sint Janskruid, maar ook Passiflora, dat is rustgevend maar niet versuffend.
Ik heb er zelf niet veel ervaring mee hoor.

Groetjes, Sanne

Meer weten over het HyperVen programma?