[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Nieuw bij de Hyperven

Gepost door Yashyper 
Nieuw bij de Hyperven
10 October 2013 12:52
Hallo mede-HyperVenners,

Ik ben nieuw hier op het forum en de behandeling. Ik wil graag even mijn verhaal kwijt om herkenning.

Het begon bij mij allemaal dit jaar rondom maart/april. Ik zat in mijn school examens, ik had in mijn privé leven het best wel druk en er gebeurde genoeg om me heen. Op een gegeven moment zat ik in de klas aan tafel en begon mijn papier in de rondte te draaien, ik dacht dat ik zou gaan flauwvallen. Ik ben naar de dokter gegaan en ikzelf dacht dat het aan mijn pil microgynon 30 lag. Ik ben daar toen mee gestopt met slikken.
Daarna volgde een periode dat ik me steeds niet lekker voelde/wegtrok en het onrealistische gevoel kreeg (ik ben hier wel, maar zo voelt het niet), ik werd hierbij ook duizelig en misselijk. In april heb ik een jointje geprobeerd, wat uitliep op een traumatische badtrip ervaring. 1 ding is zeker ik raak dat nooit meer aan, ben er ook geen type voor nooit gerookt, nooit geblowd, maar was in mijn studentenleven nieuwsgierig geworden.

In mei vertrok ik naar het buitenland om daar voor een halfjaartje te gaan werken (bekende omgeving voor mij, was niet nieuw ofzo). Helaas ben ik toen na 3 dagen ziek geworden en in het ziekenhuis beland met een maaginfectie. Dit was de eerste keer voor mij dat ik uberhaubt in een zh heb gelegen. Ik kreeg in het ziekenhuis paniekaanvallen en dacht dat ik dood zou gaan. Ik viel bijna 10 kg af. Ben onder begeleiding naar NL teruggevlogen.

In Nederland nog 1 dag in het zh gelegen voor mrsa bacterie uit te sluiten. Daarna doorverwezen naar een psycholoog en geconstateerd met een paniekstoornis met agorafobie. Ik loop ook bij de mensendieck en daar wordt gezegd chronische hyperventilatie. Ik sport nu af en toe, slik meestal elke dag halfje diazepam (2mg). Wil liever niet aan de AD medicijnen. Waar ik nu mee zit en herkenning voor zou willen is zijn die rare sensaties in je hoofd, als ik tv kijk dat het in een soort flitsen gaat, soms me moeders stem op de achtergrond gaat en ik een soort shock gevoel krijg. Als ik wakker word meteen weer pijn op me borst en mijn linkerarm. Als ik me arm omhoog hou zie ik de spier trillen. Mijn lichaam lijkt van binnen een machine. De wereld lijkt onwerkelijk alsof ik continue alles om me heen moet benoemen van kijk dit is een bank, dit is een tafel om mezelf ook bij te houden dat ik niet gek word of kan worden. Het gevoel dat alles op eens over kan zijn dat het licht uit kan gaan en je lichaam er mee op houdt. Ben benieuwd naar jullie mening, verhalen, ervaringen. Ik heb bloed laten prikken voor schildklier en suiker. Ik zou het liefst ook een uitgebreid onderzoek krijgen om chronische hyperventilatie mee aan te tonen en misschien als ik het aan durf wil ik weer de microgynon 30 gaan slikken om mijn hormonen in balans te houden.

groetjes, en ohja ben gister begonnen met de HyperVen haalde een gem. score van 33 sec.


Y1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 10/10/2013 12:56 door Yashyper.
Re: Nieuw bij de Hyperven
10 October 2013 15:50
Welkom op het forum.. jouw verhaal vertoont veel gelijkenissen met die van mij. Ik heb ook diverse situaties als wat jij beschrijft meegemaakt. Herkenning krijg je hier zeker en ik weet hoe je je voelt. Alsof je in een glaze bol leeft en er 'iets' tussen jou en de werkelijkheid instaat. De oefeningen die je met HyperVen doet zijn sowieso goed (voor ieder mens lijkt me), om wat rustiger te worden en je lichaam de goede kant op te duwen. Dus ook al heb je geen 'officiële' (ach, wanneer is iets officieel he) diagnose, dan nog zou ik hier lekker aan beginnen. En een therapeut bij Mensedieck kan zo'n inschatting ook wel maken denk ik, dus dat lijkt me voldoende smiling smiley

AD medicijnen heb ik zelf een tijdje gedaan, maar op een gegeven moment waren bij mij de paniekaanvallen verdwenen dus ben ik er weer mee gestopt. Als je echt veel last van paniek hebt kunnen ze uitkomst bieden.. op korte termijn kan Diazepam dit ook (heb ze ook liggen). Ik gebruik nu Passiflora van A. Vogel.. dit is homeopatisch en verkrijgbaar bij de natuurwinkel. Dit wordt al eeuwenlang gebruikt als rustgevend middel en bij mij werkt het best goed. Dit kan onderliggende stress losmaken.

Hopelijk slaat de therapie aan en kom je er een beetje doorheen.. je kunt alles vragen of met ons delen, we zijn er immers voor elkaar toch!

Groetjes Merijn

Meer weten over het HyperVen programma?