[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

chv opsporen

Gepost door Hypersander 
chv opsporen
10 October 2013 17:47
hey HyperVenners

een tijdje geleden heb ik ook al enkele posts op dit forum geplaatst. Om een lang verhaal kort te maken is het bij mij ook allemaal begonnen met zware paniekaanvallen en een zeer onwerkelijk gevoel overdag. ik wist niet wat er met me scheelde en begon me echt zorgen te maken. net zoals velen onder jullie ben ik toen uren op het net gaan surfen met betrekking tot mijn problematiek. al snel kwam ik op dit forum uit en ik dacht van dit is het gewoon!! ik had naar mijn gevoel 100% herkenning gevonden...

ik heb heel goede en lieve ouders die alles voor me zullen doen,wat dan ook. zij maakte zich ook zorgen want ze zagen na enkele weken dat ik toch niet goed in mijn vel zat. ik ging niet meer op stap en kwam niet meer buiten etc. Na een tijdje heb ik hun vertelt wat ik allemaal voelde. ben toen naar de dokter gegaan en die wijtte het aan stress en hyperventilatie. het zou normaal na enkele weken beter moeten gaan als ik het rustig aan zou doen. dit was helaas niet het geval. de tweede stap was een psycholoog bezoeken. dit deed deugd maar pakte mijn problemen niet aan. volgens haar ben ik depressief geworden als gevolg van het onwerkelijke gevoel en de paniekaanvallen omdat mijn leven in een klap heel beperkt werd. Ik ben toen meteen gestart met de HyperVentherapie. 3 weken heb ik dit consequent gedaan,2 tot 3 keer per dag. ik voelde me echt wel een stuk frisser.

het onwerkelijke gevoel was al zeer fel afgevlakt maar het was er wel nog in vlagen. (even vermelden dat ik ook AD medicijnen neem). Mijn vader kent in duitsland een zeer bekende en uitermate goede psychiater. heb de eer gehad om met hem een aantal uurtjes te mogen spreken. hij zei dat ik een lichte depressie heb en dat die paniekaanvallen enz een voorteken waren van mijn depressie.

zelf geloof ik nog altijd in de chronische hyperventilatie theorie...

nu is mijn vraag: ik ben zo verward! de ene zegt dit,de ander zegt dat....morgen bezoek ik een neuroloog. kan iemand me toelichten wat ik hem precies moet vertellen?

alvast bedankt,groetjes!
Re: chv opsporen
10 October 2013 21:17
Hoi,

Je moet morgen gewoon vertellen wat jij voelt. Alleen jijzelf weet wat je echt voelt.
Zet voor jezelf even op een rijtje waar je voornamelijk last van hebt, wanneer je klachten erger zijn, wanneer alles is begonnen, etc.
Zijn er dingen waar je stress van krijgt of hebt gekregen?
En benoem dat je zelf denkt aan chronische hyperventilatie.
Ik ben ook bij een neuroloog geweest en die wuifde de chronische hyperventilatie een beetje weg. Maar ik heb zelf mijn conclusies getrokken, wat mij heeft geholpen beter te worden!
Wel heb ik het geluk gehad dat de neuroloog een mri-scan heeft gemaakt uit voorzorg. Dus ik wist zeker dat er niks mis was met mij.
Heel veel succes morgen!

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: chv opsporen
11 October 2013 13:42
hey

net terug van de neuroloog. heel mijn problematiek uitgelegd en mijn hele waslijst aan klachten uitgelegd. Verder had ik een artikel van internet afgedrukt en meegenomen.

samengebundeld zag het er zo uit:
[mens-en-gezondheid.infonu.nl]-hyperventilatie.html

[chronische]hyperventilatie.nl/onderzoeken

In de tweede link staan de technieken om chronische hyperventilatie op te sporen. ik had op die pagina nummer 2 gemarkeerd en laten lezen aan de neuroloog. althans dit is wat ik dacht. een verpleegster heeft de testen gedaan en nadien mocht ik 5 minuutjes met de neuroloog praten ivm resultaten.

eerst werd mijn hersenactiviteit gemeten en daarna had ik expleciet gevraagd voor een ElektroMyoGram (EMG) gericht op chronische hyperventilatie (latentie tetanie). ze plaatste enkel een elektrode rond mijn pols en mijn duim ging gewoon automatisch bewegen. ik was aan het wachten tot dat ze mijn bloedstroom even zouden afknellen maar dit gebeurde niet. toen ik dit aanhaalde wuifde ze het gewoon weg en zei ze dat dit genoeg was.

even later mocht ik naar de echte neuroloog en hij vertelde me dat ik geen neurologische aandoening heb. het fenomeen chronische hyperventilatie wou hij niet eens over praten. ik voel me bedrogen en ben niet te genieten op het moment.

groetjes
Re: chv opsporen
11 October 2013 14:26
Zeer frustrerend dit.. bij mij stond de neuroloog daar toen wel voor open en hij liet me ook een hyperventilatie test doen. Ook de huisarts heeft de diagnose chronische hyperventilatie gesteld (nadat ik dit zelf genoemd had)..

Dat hij er niet over wilde beginnen wil voor 0% zeggen dat je het niet hebt.. als je geen lichamelijke oorzaken/'>oorzaak hebt kan het gewoonweg niets anders zijn.. je klachten zijn gewoonweg typerend voor chronische hyperventilatie. Ga lekker door met de therapie, dit zal je in alle gevallen helpen..
Re: chv opsporen
11 October 2013 18:01
Hoi Sander,

Wat vervelend voor je, dat je de moeite neemt om zo'n onderzoek te laten doen en alles goed voor te bereiden en dat je vervolgens niet serieus wordt genomen. Ik heb dat ook al meerdere malen ervaren bij de huisarts, het gevoel niet serieus te worden genomen.....en dat is zeker niet fijn! Ik heb verder geen onderzoeken voor chronische hyperventilatie laten doen in het ziekenhuis, omdat ik nu wel zeker weet dat ik dat heb.

Laat je niet ontmoedigen, vertrouw op je eigen gevoel en ga door waar je mee bezig bent!thumbs up

Groetjes
Re: chv opsporen
11 October 2013 22:16
Hoi Sander,

Vervelend dat het zo is gegaan, maar ik ben ook nooit getest op chronische hyperventilatie.
Mijn huisarts werkte al helemaal niet mee.
Maar ik heb het heft in eigen handen genomen.
En dat zo'n neuroloog niks vind, dat is mooi weer meegenomen. Weer iets uitgesloten!
Nu gewoon concentreren op HyperVen, dat heb ik ook gedaan.
Verder heb ik veel baat gehad bij een osteopaat voor de ontspanning en lichamelijke balans.
En ik heb aan het einde veel baat gehad bij de psychosomatische fysiotherapeut, die mij heeft geholpen weer van alles te ondernemen.
Ook heb ik daar geleerd wat ik kan doen als ik weer een keer niet goed word.
Succes en het komt goed!

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?