[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Is dit wel CHV

Gepost door katrien123 
Is dit wel CHV
17 October 2013 18:37
Hoi ,

Ik ben sinds vandaag nieuw hier op dit forum, omdat ik gewoon ten einde raad ben. Ben een meisje van 23 jaar en zit in mijn laatste bachelor jaar voor dierenartsassistent.
Mijn verhaal begon op zondag 1 september 2013. Ik ging samen met mijn vriend naar de voetbal kijken , toen dat we in de file terecht kwamen kreeg ik het ineens heel warm en kreeg ik een raar gevoel in mijn hoofd. Sloeg helemaal in paniek doordat ik een paar dagen ervoor mijn hoofd had gestoten tegen een ijzeren staaf. Ben toen als een gek en helemaal overstuur naar de spoed gereden in het dichts bijzijnde ziekenhuis. Na een hersensscan en een bloedonderzoek bleek er dus niets te zijn. Dus terug naar huis maar de klachten bleven. Hartkloppingen , geen lucht krijgen , totaal panikeren en steken in mijn longen. Na 2 dagen ben ik dan terug naar mijn huisarts geweest en die zei weer dat er niets aan de hand was en ze schreef me toen een natuurlijk kalmeermiddel voor ook omdat ik een paar dagen later naar turkije vertrok samen met mijn vriend. Op vakantie echt niet kunnen genieten. Was hele tijd benauwd, had een branden gevoel in men keel en werd soms precies helemaal uitgeschakeld van de buitenwereld. Na de reis werden de klachten minder erg. Maar nu meer dan een maand later heb ik nog steeds steken in mijn hoofd , tintelingen in het aangezicht, soms een volledige blokkade in mijn keel waardoor ik geen lucht meer krijg, ook heb ik vaak last van mijn evenwicht en zwakke benen.

Ik kan mij echt niet inbeelden waardoor ik dit gekregen heb, alleen dat ik 2 jaar geleden mijn nicht heb moeten afgeven aan een longembolie en ik hier misschien wel bang voor ben om dit ook te krijgen.
Ik ben gewoon ten einde raad. Voor dit gebeuren was ik altijd een vrolijke meid die graag opstap ging met vrienden.
Nu ben ik bang dat mijn sociaal leven en mijn relatie hierdoor gaat stoppen.
Re: Is dit wel CHV
19 October 2013 16:16
Klinkt ook heel erg als chronische hyperventilatie. Maar de diagnose wordt pas gesteld als lichamelijke klachten echt zijn uitgesloten EN als je huisarts een dergelijke diagnose wil stellen (ze doen nog wel eens moeilijk). In dit geval ben je al een aantal keer naar de huisarts geweest en was er lichamelijk niets aan de hand, dus vandaar dat chronische hyperventilatie goed mogelijk is, zeker in combinatie met de klachten die aan blijven houden.

Heb je ook het idee dat je altijd veel ademt en/of kortademig bent en veel moet geeuwen? En ben je al begonnen met HyperVen of wil je eerst 'zeker' zijn dat je chronische hyperventilatie hebt?

Sterkte..
Re: Is dit wel CHV
19 October 2013 18:18
Mijn huisarts zelf denkt ook aan hyperventilatie.
Heb al gevraagd voor verdere onderzoeken in het ziekenhuis om dit te bevestigen, maar deze krijg ik niet vonden ze niet nodig.
Ik moest naar de kinesist gaan voor mijn bovenrug terug los te masseren en naar de psycholoog.

Ben zelf nog niet begonnen met HyperVen , maar ga dit misschien wel doen als ik weet dat dit zeker werkt.
In ieder geval wil ik er alles aan doen om terug de oude Katrien te worden

Alvast heel erg bedankt voor u reactie !
Re: Is dit wel CHV
22 October 2013 10:50
Zeg maar je hoor, ben niet veel ouder dan jij (26) haha!
Re: Is dit wel CHV
22 October 2013 19:36
wat waren jou voornaamste klachten ?
heb nu sinds zondag heel erge last van een plekje op men rug ter hoogte van mijn longen !
echt ZO vervelend want ik blijf echt denken aan longembolie

Meer weten over het HyperVen programma?