[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

irritante ademfocus

Gepost door jeroen0082 
irritante ademfocus
15 November 2013 12:23
hoi ik zal me even voorstellen ik ben jeroen
ik zit al een week of 7 contineu op mijn ademhaling te letten net alsof ik het zelf moet doen in plaats van dat het automatisch gaat zeg maar
dit probleem is gekomen nadat een vriend van mij overleden is aan een hartstilstand sinsdien had ik al 2 weken pijn op de borst angst dat ik het ook aan mijn hart had contineu op mijn hart letten aan mijn pols voelen of mijn hart nog goed klopte en dat leverde ontzettend veel stress op ik had op een dag zo n raar en angstig gevoel in mijn hoofd dat alles onwerkelijk leek alsof ik in een film zat ik heb dit trouwens maar 1 dag gehad dag erna bij huisarts geweest en die had me gerust gesteld dag erna ging het beter maar een paar dagen erna ging ik de hele tijd op mijn ademhaling letten wat erg vervelend is ik heb dit een paar jaar geleden ook eens gehad dat ik contineu zelf ademde maar dat is toen langzaam weggevloeid na 3 jaar trouwens het ging geleijdelijk aan ik lette er steeds minder op ik heb sindsdien heb ik 4,5 jaar geen enkele keer aan mijn ademhaling gedacht/mee bezig geweest tot een paar weken geleden dusis dit een soort hyperventilatie? ik heb trouwens geen paniek aanvallen of symptomen wat met hyperventilatie te maken te hebben alleen telkens die vervelende ademhalingik weet niet eens eens meer hoe het is om normaal te ademen of heeft dit toch te maken met onderliggend stress ik weet wel nog dat ik een aantal jaar geleden wel paniekaanvallen had maar met de jaren ging het steeds beter en die vervelende ademfocus verdween ook langzaam weet iemand hoe het komt? stress angst? geen idee komt het iemand bekend voor ? afleiding zoeken helpt trouwens niet paar jaar geleden had ik dat ook geen enkele afleiding hielp maar toen het weg was kon ik er over praten zonder ook maar 1 seconde met mijn adem bezig te zijn erg raar lijkt wel of het met vertrouwen in je lichaam te maken heeft heeft iemand een idee ? sorry voor mijn lange verhaal
groeten jeroen 0082
Re: irritante ademfocus
15 November 2013 14:38
Hoi Jeroen,

Het geeft niet dat je verhaal lang is, maar als je volgende keer leestekens gebruikt, leest het voor iedereen een stuk makkelijkersmiling smiley
De klachten die je omschrijft zijn precies dezelfde als die van chronische hyperventilatie (chronische hyperventilatie).
En je zegt dat je nooit een paniekaanval of iets hebt gehad, maar het rare en angstige gevoel wat je beschreef, is zo'n aanval.
Vaak krijg je het dan ook ineens heel warm. Het gaat uiteindelijk vanzelf weer over.
Bij de ene persoon gaat zo'n aanval heel ver en bij een ander is het maar kort en klein.
Toch klinken je andere klachten, zoals het bezig zijn met je ademhaling, wel echt als chronische hyperventilatie.
En dan zou HyperVen je heel goed kunnen doen. Het regelt op langere termijn je ademhaling en maakt stress los.
Die stress kan er wel heftig uitkomen, zodat je bijvoorbeeld veel meer klachten krijgt. Dit is allemaal tijdelijk en goed dat het gebeurt, want die stress moet eruit.
Zelf heb ik ook last gehad dat ik constant gefocust was op mijn ademhaling en me afvroeg waarom het leek of het niet vanzelf ging.
Nu ben ik zover dat alles weer vanzelf gaat en ik heel af en toe nog eens oplet hoe mijn ademhaling is. Heerlijk!

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: irritante ademfocus
15 November 2013 15:52
Hoi sanne bedankt voor je reactie sorry ben niet zo handig met leestekens ik zal punten gebr uiken dan is het wat overzichtelijker . Ik ben gewoon erg angstig dat ik de rest van mijn leven mijn ademhaling moet reguleren alleen de gedachte al wordt ik heel angstig van dus je denkt dat die ademfocus echt chronische hyperventilatie is .hoelang heb je er zelf over gedaan om van die focus af te komen? Groeten jeroen
Anonieme bezoeker
Re: irritante ademfocus
15 November 2013 17:22
Hallo Jeroen,

Ik herken me heel erg in jou probleem! je bent zeker niet de enige dus die hier last van heeft. Wat ik vaak doe als ik me teveel hier op focus, is een stukje hardlopen of met de hond lopen. Wat mij ook helpt is praten, tijdens een gesprek verlies ik mijn focus.
Ik ben er zelf ook lang nog niet, ik focus me ook nog veel te veel op mijn adem, zeker tijdens tv kijken of andere öntspanning"


vriendelijke groet, ALbert1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 15/11/2013 17:33 door ovanjole.
Re: irritante ademfocus
15 November 2013 23:05
Hoi Jeroen,

Die ademfocus was bij mij pas laat helemaal weg. Maar gedurende HyperVen werd het al snel minder.
Ik denk na ongeveer 2 maanden werd het al wat minder en na 3 maanden was het voor een heel groot gedeelte weg.
Afleiding kan inderdaad ook heel goed zijn of juist inspanning. Zoek voor jezelf wat prettig voelt.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: irritante ademfocus
16 November 2013 08:21
Het vreemde is ik kan afleiding zoeken wat ik wil ik blijf continue met die ademhaling bezig word er gek van pppfffff
Re: irritante ademfocus
16 November 2013 13:07
ik slik sinds een week of 7 seroquel zou het kunnen dat deze medicijnen veel chronische hyperventilatie symptomen onderdrukken ?
heb geen last van duizelingen enzv .
behalve de hele tijd te menen mijn adem te sturen dan.
groeten jeroen.
Re: irritante ademfocus
07 January 2014 01:36
Hallo,

Ik herken mezelf helemaal in dit verhaal. De eerste klachten ontstonden toen ik ongeveer 18 jaar was! Het gevoel dat ik mijn ademhaling zelf moest regelen! De huisarts schreef me veel afleiding voor. Niets hielp, de situatie werd erger en erger tot ik opgenomen werd op de PAAZ afdeling van een ziekenhuis. Daar werd ik volgestopt met Temesta! ook kreeg ik een slaapkuur van een halve week. Ik ademde hortend en stotend. Ik ben nu 58 jaar en nog steeds behebt met dezelfde klachten. Heb inmiddels veel psychiaters en psychologen bezocht! Ook ben ik een paar opgenomen in ziekenhuizen en herstellingsoorden.
Ik slik al vanaf mijn 18de jaar Lorazepam, soms meer, soms minder. Nu moet ik van de psychiater weer gaan minderen met de Lorazepam, en meteen begint mijn ademhaling weer te raspen en let ik er weer de hele dag op. Iedere psychiater heeft weer een andere mening, een andere diagnose! men behandeld me nu voor Borderline, wat ik naar mijn mening niet heb!

Veel voorkomende klachten:

Constant gespannen zijn
Ademhaling willen controleren
Voorheen veel last van tintelingen in gezicht en handen, nu iets minder
Angst- paniekaanvallen
Suizende oren
's Avonds veel druk op mijn oren
Lichtflitsen zien
Depressies
Stijve nek
Droge mond
Pijnlijke keel

Ik ben heel blij dat ik dit forum en deze website gevonden heb. Jammer dat ik er niet eerder naar heb gezocht. Het geeft toch een vorm van geruststelling, erkenning!

Lijkt dit op een Chronisch hyperventilatie syndroom. Dit is door een van de psychiaters vastgesteld terwijl zijn opvolger het weer ontkende?

Wat moet ik doen om in aanmerking te komen voor de therapie? Wat zijn de kosten? Kom ik hier nog vanaf?

Vriendelijke groet,
Isabellafool
Re: irritante ademfocus
07 January 2014 22:45
Hoi Isabella,

Wow wat ben jij al lang bezig met je klachten zeg.
Hopelijk ga je veel hebben aan HyperVen. Als ik jou was zou ik zo snel mogelijk starten en hopelijk denk je over een tijdje: Had ik dit maar jaren geleden ontdekt. En heb je hopelijk je oude leventje weer een beetje terug.
Houd er wel rekening mee dat het bij jou behoorlijk wat tijd kan kosten om volledig te herstellen, aangezien jij al heel lang rond loopt met je klachten.
Maar je klachten komen zeker overeen met chronische hyperventilatie (chronische hyperventilatie).
Lees eens goed op onze site wat chronische hyperventilatie precies inhoudt en daar lees je ook hoe je de therapie kan starten.
[url=http://www.hyperventilatie.info/]hyperventilatie.info[/url]
Iedereen kan deze therapie gewoon thuis doen en het kost €60,- voor de eerste 4 maanden. Daarna kan je per maand voor €15,- bij kopen.
Daarbij hebben ook veel mensen veel baat bij dit forum. Het is heel fijn om lotgenoten te spreken en Rob en ik zullen namens HyperVen HyperVen ook reageren. Stel je vragen en wij doen ons best om ze zo goed mogelijk te beantwoorden.
Ik ben zelf nog niet zo lang geleden genezen van chronische hyperventilatie, dus ik weet hoe fijn het kan zijn om van je klachten af te raken.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

[i]Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie. [/i]
Re: irritante ademfocus
09 January 2014 01:07
De psychiaters hebben me steeds aan het lijntje gehouden!

Ik ga er zo snel mogelijk mee beginnen, weet je zeker dat het over kan gaan, ook na 40 jaar!

Voel me na deze verhalen een stuk rustiger, herkenning en erkenning. Ik nooit eerder gegoogeld naar dit onderwerp, stom hoor!

Groetjes, Anneke
Re: irritante ademfocus
09 January 2014 15:15
Hoi Anneke,

chronische hyperventilatie is ook niet een diagnose die veel wordt gebruikt. Bij mij hebben ze dit ook nooit gezegd, maar ik ben er zelf op gekomen en kon me er zo in vinden dat ik met HyperVen wilde starten. Ik zou wel zien of het wat opleverde, maar het was vrij simpel en kon geen kwaad. Wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb!
Maar voor niemand kan gezegd worden dat het zeker weten werkt. Als ik jouw verhaal zo lees zou ik het gewoon gaan proberen en dan voel je vanzelf wel of het je helpt of dat er niks verandert. In het begin kan er veel stress vrijkomen, wat de klachten kan verergeren, maar dit zal weer zakken en is alleen maar goed. De stress moet toch een keer je lichaam uit. Als de oefeningen te zwaar voor je worden door stressontladingen, dan kan je tijdelijk je frequentie van oefenen wat verminderen en later weer opvoeren. Het beste is om te proberen 2x per dag 10 trials te doen. Red je dat even niet, ga dan terug naar 2x per dag 5 trials en bouw dit weer op als het kan naar 2x 10 trials.
Ik hoop echt dat dit je gaat helpen en dat je eindelijke en oplossing vindt voor al je klachten.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?