[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Introductie (nieuw + vragen)

Gepost door floortjel 
Introductie (nieuw + vragen)
03 February 2014 12:48
Laat ik me ook eens voorstellen, na me te hebben aangemeld.
Ik ben Floortje, en heb een heftige jeugd achter me liggen. Na intense therapie, jaar in jaar uit, ben ik wel vooruit gegaan, maar uiteindelijk toch vorig jaar officieel onderuit gegaan.
Een jaar lang heb ik gevochten tegen een heftige burn-out, waarbij vooral het aanpakken van de stress-factoren en problematiek uit het verleden centraal stond. Dit ging allemaal goed vooruit, maar bepaalde symptomen bleven. In heftigheid.
Nu, een aan tal maanden, merk ik op dat zelfs symptomen verergeren. Het afwezig zijn, duizelig zijn, gevoel hebben 'er niet te zijn', in de onwerkelijkheid leven, en vooral: een lamlendig gevoel in de linkerhelft van mijn lichaam. Een slap gevoel, soms voelt het bijna verlamd, en al mijn spieren doen pijn.
Sinds een aantal dagen ben ik tot het inzicht gekomen tot het hebben van chronische hyperventilatie. Al veel vaker is dit tegen me gezegd (ik heb heel wat bloedonderzoeken gedaan waar niets uit vandaan kwam, net als neurologische onderzoeken die allemaal goed waren) maar ik heb het nooit aangenomen, ik kon me nooit voorstellen dat de heftigheid van mijn klachten 'alleen maar kwamen door een verkeerde ademhaling', nu blijkt dit dus wel zo te kunnen zijn!

Het vervelende is: ik krijg het niet onder de knie. Gister was ik in de stad, en ik heb de wereld echt op afstand meegemaakt, ik was er helemaal niet bij. ZO ELLENDIG, en vooral beangstigend. Op zo'n moment geloof ik niet meer, dat het hyperventilatie is, vooral omdat ik dan juist heel aandachtig op mijn ademhaling let en rustig naar mijn buik adem. Niets lijkt dan te helpen… Tot ik 's avonds in de bioscoop zat en mijn focus op een film kon brengen: toen namen de klachten af, en tegen de tijd dat de film was afgelopen, was mijn beeld weer aardig helder (nog niet 100 procent, en nog altijd last van vreselijke spierpijn).

Feit is nu, dat ik het moeilijk vind dingen te ondernemen. Hoe rustig ik ook alles doe, hoeveel ik ook ontspan (meditatie etc), het lijkt alsof het 'er gewoon de hele dag is'. Het wel bekende fenomeen van de chronische hyperventilatie dus.

En toch, ben ik nog steeds bang.. ik wil het onder de knie krijgen. Dus ik zal ook hier het programma downloaden en van daaruit proberen wat rust te brengen.

Kan ik bevestiging krijgen van mede forumleden, bij het lezen van mijn klachten, dat ze dit herkennen? Ik ben net als vele andere, toch vaak hypochondrisch, en bang dat mijn klachten afwijken van het 'officiële' beeld.

Heel veel sterkte/succes allemaal!
Re: Introductie (nieuw + vragen)
03 February 2014 13:37
Hoi Floortje,

Jouw klachten komen heel bekend voor ja! Ik kwam lang geleden thuis te zitten met enorme draaierigheidsklachten.
Niemand kon wat vinden en ik werd steeds vermoeider. Toen ik na vele onderzoeken eigenlijk geen conclusie voor mijn klachten had, ben ik zelf gaan zoeken op internet en kwam ik op chronische hyperventilatie (chronische hyperventilatie) uit. En wauw..alles leek te kloppen bij wat ik had!
Ik heb zelfs nog mijn ogen eerst laten nakijken, omdat ik het idee had dat ik gewoon niet meer helder en scherp kon kijken.
Ook omschreef ik mijn draaierigheid bij de neuroloog alsof ik net vaneen draaimolen afstapte en nog moest scherp stellen.
Maar door de HyperVen zijn al mijn klachten zo goed als weg. Soms merk ik nog als ik moe ben, dat ik dan wat draaierig word. Maar ik heb wel goed geleerd om hier niet meer zo van te schrikken, maar gewoon "cool" te blijven en verder te gaan met wat ik wilde doen.
Ik weet nu, achteraf, dat mijn klachten veel in stand werden gehouden doordat ik er constant mee bezig was en dacht dat het niet goed ging.
Verwacht niet dat je binnen 1 of 2 weken genezen bent, en weet dat je klachten tijdelijk kunnen verergeren door de stress die loskomt, maar geloof me: Je klachten zullen langzaamaan echt gaan verminderen en steeds meer naar de achtergrond verdwijnen.
Succes en houd ons op de hoogte!

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Introductie (nieuw + vragen)
03 February 2014 14:26
Hoi Sanne,

Wat fijn om jouw erkenning te lezen, dat doet absoluut al heel erg goed.
Ik heb ook een test gehad bij de oogarts, waar wederom niets uit vandaan kwam. De wanhoop nam alleen maar toe, omdat er nergens iets uit kwam en nou ja, ik voelde me zo ellendig (en voel, maar te weten wat het is, is al een geruststelling op zich!).
Ik voel me inderdaad ook zo, alsof ik net uit een draaimolen kom, en dat gevoel trekt niet weg. Wat ik wel opmerkelijk vind: ik adem bijvoorbeeld nu niet snel, ook niet diep, ook niet oppervlakkig.. volgens mij gaat mijn ademhaling heel rustig en gewoon 'vanuit gevoel', ik forceer niets en ben er ook niet mee bezig (financiële dingen aan het regelen), ik heb genoeg afleiding dus. Ik vertrouw er dan op, dat het vanzelf wel wat bijtrekt, maar dit gebeurt dus niet. Is dit ook herkenbaar? Ik heb eerder het idee dat ik nu juist heel weinig en kort adem, i.p.v. hyper.

En, heb je voor nu een tip, waarmee die duizeligheid dan (tijdelijk) weg kan trekken?
Ik zal vanmiddag het programma bestellen, heb hier veel vertrouwen in dat dat in ieder geval kan werken!

Nogmaals, hartstikke bedankt.

Hartelijke groeten, Floortje
Re: Introductie (nieuw + vragen)
03 February 2014 22:21
Hoi Floortje,

Ik weet dat ik ook niet het idee had dat ik nou zo verkeerd adem haalde. Heel raar, maar dit kwam bij mij veel later pas.
Dus middels is dit ook iets wat je onbewust al langere tijd doet.
Wat je aan die draaierigheid kan doen..lastig. HyperVen heeft mij het meeste geholpen en genoeg water drinken.
Ook ging het iets beter als ik goed uitgerust was. Maar echt iets wat de klachten weghaalt, is er niet.
Bij mij trok het pas weg na weken HyperVen.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Introductie (nieuw + vragen)
04 February 2014 11:23
Hoi Sanne,

Jeetje zeg, zo bevestigend. Me al die tijd maar afvragende wat er met me aan de hand was.. en dan blijkt het dus al die jaren chronische hyperventilatie te zijn.
Hoe kan het eigenlijk, dat je jaar in jaar uit geen last hebt van het chronisch HyperVentileren? Althans, als ik terugkijk herken ik heel veel symptomen, maar ik heb toen niet 24u van de dag met duizeligheidsklachten gelopen. Dat is echt, sinds een jaar, op komen zetten (het moment dat ik toegaf niet meer te kunnen - diagnose burn-out). Gebeurt er dan toch iets in je lichaam, waardoor het systeem officieel 'op' is?

Ik heb een mail gestuurd naar [email protected]hyperventilatie.info, gaat over het bestellen van het programma. Er is iets fout gegaan..
Ik hoop snel op reactie!

Groeten,
Floortje

Meer weten over het HyperVen programma?