[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

slecht slapen graag tips!

Gepost door kimtom20 
slecht slapen graag tips!
10 February 2014 07:21
Goedemorgen allemaal,
Ik zit echt met een probleem.
Het slapen bij mij is een ramp. Heb zo'n last van mijn linker arm en oksel schoudebladen met uitstraling naar hals en tussen borst dat ik geen oog dicht doe. Weet me geen raad ik lig dan te piekere omdat ik bang ben.
Het voelt allemaal zo rot aan.
Afgelopen nacht weer dat rot gevoel, en gisteren de hele dag een knijpend gevoel in linker arm met drukkend gevoel op mijn borst. Ik snap niet waarom die angst niet weg gaat en ook dat rot gevoel. Ik zet me overal voor in en baal dan ontzettend als die klachten zo blijven hangen. Ik moet zeggen dat het gevoel in mijn hoofd iets minder is, maar van deze klachten wordt ik ook niet echt blij. Als je al ee hele dag zo voelt, en dan ook bijna niet slaapt ben je op een gegeven moment op.
Kan iemand mij hier bij helpen?
Groetjes wendy
Re: slecht slapen graag tips!
10 February 2014 10:05
Hoi Wendy,

Je geeft eigenlijk al duidelijk aan dat je ligt te piekeren en bang bent dat er wat is. Dit houdt je klachten in stand of kan het zelfs erger maken.
Je moet het niet zien als dat je zelf nog niet genoeg doet, want dat gaat je niet helpen.
Probeer voor het slapen gaan eens om ontspanningsoefeningen te doen. Zo ga je wat rustiger naar bed.
Verder zal de HyperVen je klachten enorm doen verminderen, maar als dit niet zo is en je hebt er echt last van, kan je misschien wat kalmerends innemen voor de nacht. Ik heb zelf nooit wat geslikt, maar wilde toen Passiflora van A.Vogel gaan slikken. Als je overdag ook last blijft hebben en je het idee hebt dat het niet goed afneemt of stagneert, zou je eens aan met je huisarts AD medicijnen kunnen bespreken. Deze kunnen soms de vastzittende stress losmaken.
Maar ik zou als ik jou was eerst eens beginnen met ontspanningsoefeningen voor het slapen gaan.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: slecht slapen graag tips!
10 February 2014 11:43
Hoi Wendy,
Ik heb ook heel lang gehad dat ik heel slecht sliep en ook angstig was met slapen. Nu gaat dat gelukkig al een stuk beter, al heb ik nog steeds last van enorme spierpijnen in mijn armen en schouders als ik wakker wordt, waarschijnlijk lig ik toch nog te gespannen te slapen. Ook lukt het me momenteel alleen maar om op de rug te slapen, ik was eerst altijd een zijslaper, maar dit gaat me momenteel beter af.

Ontspanningsoefeningen, zoals Sanne ook zegt, zijn zeker goed om te doen! Ik doe ze elke dag 's-ochtends en 's-avonds, met name de spieren aan- en ontspannen voor het slapen gaan is heel goed. Ze staan bij mij op m'n mp4 speler en ook een aantal relaxmuziekjes die ik van youtube heb gedownload, deze zet ik dan aan als ik het licht uit doe. Ook heb ik altijd een zakdoekje met daarop een paar druppeltjes lavendelolie (van Kneipp) naast m'n kussen liggen. Verder slik ik druppels van Vogel (passiflora) en een natuurgeneesmiddel Rodhiola (merk Bloem) 2x per dag. Maar volgens mij heb je ook wel homeopatische geneesmiddelen speciaal voor het slapen.

Ik ben er ook nog niet, net nog weer een paar dagen terugval gehad, vanmiddag gesprek op m'n werk en mijn oudste zoon heeft een spannende week die moet de citotoetsen doen (groep 8) en dan een schoolkeuze maken. Maar ik merk wel dat ondanks dit alles het slapen toch niet ineens weer slechter gaat, de verergering van de klachten zijn dan voornamelijk overdag.

Hopelijk heb je wat aan m'n tips,

Groetjes
Maruska
Re: slecht slapen graag tips!
10 February 2014 14:39
Hallo Sanne en Maruska,

Ik weet van mezelf dat ik een denker ben.
Ga dan echt bij mezelf na, waar de klachten vandaan komen en als ik er dan niet uit kom word ik angstig.
Nu weer met de klachten die ik hierboven aan geef.
Ben 2 weken geleden hiermee naar de huisarts geweest, dokter had als eerst voor we in gesprek gingen mijn hartslag ,pols, en bloeddruk gemeten en toen na het gesprek nog een keer alles gemeten. Het was allemaal goed.
Ze vertelde mij dat de klachten idd wel heel vervelend zijn. Ze denkt dat het een irritatie is aan mijn slokdarm. Ik zei haar heb totaal geen last van het zuur, maar dat hoefde ook helemaal niet zei ze.
Ze heeft me voor 4 weken medicatie voor geschreven, maar na 8 dagen merkte ik nog steeds geen verschil het leek wel erger te worden.
Dacht op een gegeven moment het zal toch niet van het hart afkomen.
Heb toen toch nog even contact opgenomen met de assistente om tips. Het leek haar beter om toch nog een afspraak te maken later in de week bij de huisarts. Dus vorige week donderdag terug geweest bij de dokter. Ze vertelde me dat ik zeker door moest gaan met de medicijnen , en dat ze nog steeds niet twijfelde dat het iets anders zou zijn. Ik vertelde over de klachten van de pijn op en tussen mijn borsten, prop in de keel en last van mijn schouderbladen. Ik kan heel goed met haar praten en ze neemt ook echt de tijd voor me, maar toch blijft het ontzettend lastig.
Ik heb het afgelopen weekend de gehele dagen zo´n last gehad van mijn linker arm het doet zo knijpen word er maf van.
Ik probeer zo rustig mogelijk te blijven dan, maar ga dan weer piekeren. Vanmorgen op het werk zeggen ze dan weer tegen me , volgens mij zijn dit duidelijke hartklachten. Ik zit daar dan weer niet op te wachten, en voel dan weer een twijfel opkomen, WAT IK DUS NIET WIL.
Als je dan al heel het weekend aan het vechten bent om de dag door te komen en dan naar bed gaat en niet goed kan slapen door de klachten, en weer de volgende dag naar het werk moet dan ben ik op.
Mijn vriend en ik vertrekken donderdag voor een week naar Tenerife we zijn 14 februari 20 jaar samen en willen dat daar doorbrengen.
Het is de eerste keer zonder de kinderen.
Voel me van binnen wat onwerkelijk weet niet of dat stress is en of de klachten hierboven ook met stress te maken kan hebben.
Ik wil me geen zeur voelen, maar dit is wel wat ik voel.
Jullie tips ga ik opvolgen dank je wel.

Groetjes, Wendy
Re: slecht slapen graag tips!
10 February 2014 17:46
Ik snap wat je bedoelt Wendy. Ook ik ben een denker en dus piekeraar helaasconfused smiley Ik maak me ook altijd veel te druk om alles, vandaag ook weer voor het gesprek wat ik vanmiddag had op m'n werk, dan haal ik al weer hele scenario's in mijn hoofd van te voren, terwijl het uiteindelijk heel anders gaat lopen. Ik ben me wel steeds meer bewust van dat ik dat doe...ben ook al een tijdje bezig met mindfulness, ik lees daar boeken over en doe meditatie-oefeningen, maar dat is een heel proces om met je aandacht in het nu te blijven, vooral als je al bijna 40 jaar heel anders hebt geleefd winking smiley, dat buig je dan niet zo maar ff om!

Maar ik zou maar niet teveel luisteren naar die collega's van je als ik jou was....die weten waarschijnlijk totaal niet wat chronische hyperventilatie inhoudt en wat voor klachten je erdoor kan krijgen, dus maken ze je alleen maar bang uit onwetendheid. Als de huisarts alles gecheckt heeft, dan zou ik daar maar ook op vertrouwen, dat is de expert toch!

Sterkte en ik wens je een hele goede vakantie toe op Tenerife met veel ontspanning!
Re: slecht slapen graag tips!
10 February 2014 21:13
Dag Wendy,

Hier nog een denker.
Je moet m'n eerste bericht van een maand geleden maar eens lezen. Suf heb ik me gedacht van waar al die klachten en pijn zouden komen. En doodop was ik maar ik heb maanden maar eerst een uurtje per nacht en dan maximum drie tot vier uur per nacht doorgeslapen. Moordend!
Daarna stilaan toch terug in slaap geraken na het wakker worden, een halfuurtje en nog een half uurtje. En inmiddels slaap ik meestal terug een zestal uren door en raak ik vaak terug in slaap als ik wakker word.
Hoe ik dat deed of wanneer het me lukt? Enkele tips die bij mij werken (ook weer niet direct maar na volhouden) :
- Ik weet wat het probleem is, dus op zich heb ik niets meer om me zorgen over te maken, enkel hoe lang het nog zal duren maar leuke dingen komen meestal plots en ik wil m'n energie voor iets anders gebruiken, dus tracht ik te stoppen met het piekeren door volgende zaken.
- Ik beeld me in dat ik zalig lig te dobberen op een opblaasbare matras op zee, de kids in de buurt, man erbij, rustige zonvakantie (intussen is de matras soms een jacht gewordenspinning smiley sticking its tongue out)
- Ik adem in en uit op 123in en 54321uit maar met in het begin een woord, bv. RUST23 en STILTE4321
- Ik denk aan de zalige momenten die er soms al waren sinds in startte met HyperVen
- Ik denk aan de succesverhalen op dit forum.
- (Als het echt niet wil lukken smiling smiley Ik bedenk dat er wetenschappelijk onderzoek gedaan is (is ook zo) naar slapen en dat je na rusten in je bed ook fit kan opstaan. Ik neem hierdoor de druk om in slaap te vallen weg en rust en bedenk me dat ik morgen even fit uit bed stap als dat ik zou slapen. Dan val ik meestal toch in slaap. (Bedenken dat je er de dag erna niet uit zal kunnen en een wrak zal zijn, eindigt meestal met opstaan als een wrak.)
- Soms merk ik dat er een soort van roes komt, alsof je een beetje weg geraakt. Het doet wat aan duizelen denken en ik heb me er vaak tegen verzet. Inmiddels weet ik dat de slaap zich soms op die manier bij me aankondigt en geef ik me eraan over. En ja, dan wordt ik uren later pas terug wakker.
Dit weekend had ik een zware stressontlading. Het was weer even de hel. Maar met voorgaande toe te passen heb ik toch lekker geslapen. En het is weer voorbij. Hopelijk was dit de laatste stress maar ja, we zullen we zien ...
Ik hoop dat je hier iets aan hebt. En geniet van de vakantie!!!!
Groetjes!!

Meer weten over het HyperVen programma?