[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

1e week!

Gepost door lady_linds 
1e week!
18 April 2014 18:23
Beste lotgenoten,

Ik ben nu ongeveer een week bezig met de HyperVen therapie, maar merk dat ik na een sessie last krijg van hoofdpijn. Is dit normaal?? Ik vind het ook lastig om te leren ademen door mijn buik. Ik doe al langere tijd ademhalingsoefeningen en yoga, maar heb het idee dat mij dit nog niet heeft gebracht tot een goede buikademhaling. Misschien heeft iemand nog andere tips?

Alvast bedankt

Met vriendelijke groet
Re: 1e week!
18 April 2014 23:32
Beste,

Borstademhaling is een gevolg chronische hyperventilatie, naarmate je ademcentrum een betere instelling krijgt en je een hogere koolzuurgastolerantie aanneemt zal je automatisch overschakelen op buikademhaling.

Ik merk als ik rustig en ontspannen ben dat mijn lichaam een buikademhaling hanteert maar wanneer er spanning vrijkomt dit automatisch opvoert naar een borstademhaling. Naarmate je meer oefent met HyperVen zal je meer buffers aanmaken en automatisch de overgang maken tot abdominale ademhalingspatroon.

Je kan het aanleren voor een buikademhaling maar dit zal enkel toepasbaar zijn als je bewust ademt, naarmate wij allemaal onbewust ademen is het ademcentrum dat de ademhaling opvoert naar een borstademhaling.

Pas als de instelling verbetert zal je ademcentrum de ademhaling verlagen tot een buikademhaling.

Vriendelijke groeten,

Nicola
Re: 1e week!
19 April 2014 11:19
Een week is nog veel te kort om al vooruitgang te verwachten.
De hoofdpijn is waarschijnlijk van de stress die vrijkomt.
Zorg dat je voldoende water drinkt op een dag en als het lukt, ga dan ook geregeld even naar buiten voor wat frisse lucht.
Die buikademhaling gaat er vanzelf komen als je doorgaat met HyperVen. Soms als je er teveel op gaat letten, lukt het je juist niet.
Ik kon in het begin alleen een buikademhaling doen als ik plat op de bank of grond ging liggen. Ik legde dan mijn handen op mijn buik om de ademhaling te voelen. Dit zou je nog kunnen proberen.

Vriendelijke groet,

Sanne
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: 1e week!
22 April 2014 23:23
Bedankt voor de reacties..

Meer weten over het HyperVen programma?