[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Jullie bekent met Yin Yoga?

Gepost door Lene30 
Jullie bekent met Yin Yoga?
13 October 2014 22:26
Beste allemaal,

Afgelopen tijd ben ik afwezig geweest, maar ik start binnenkort weer met HyperVen!
Ik doe nu yin yoga om mij lichaam te ontspannen en stress te verminderen.
Ik moet zeggen dat het enorm heeft geholpen om je dieper te ontspannen, maar alleen dat is niet genoeg merk ik!
Ik ga deze week weer starten met HyperVen, en ik zal ook Yin yoga blijven doen. Ook heb ik mij eetpatroon al een tijdje aangepast en doe hardlopen, slik Vitamine D en Magnesium sinds een week. Mijn vraag ervaar jullie een soort slijtage ( verkleving) in jullie lichaam???
Het is zwaar om chronische hyperventilatie te hebben, het continu naar adem happen.
Nu probeer ik zo min mogelijk via de mond te ademen en alleen via de neus, hopelijk gaat het over een tijdje wat beter!!!!
Hoop vol ben ik deze keer dat het nu goed gaat komen. Hoe houd jullie de adem in??? Mij is nog steeds zoeken!

Hoop wat tips en antwoord van jullie te krijgen.

Alvast bedank

Lene1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/10/2014 09:42 door Lene30.
Re: Jullie bekent met Yin Yoga?
15 October 2014 15:15
Hoi Lene,

Mag ik vragen waarom je gestopt was met HyperVen?? en hoe lang deed je HyperVen eerst ?
Ik ben niet bekend met yoga. el met alle symptomen van chronische hyperventilatie helaas...

Ik doe nu ruim 3 weken HyperVen en het bevalt goed. Merk sinds gisteren en vandaag wel stressontladingen maar ik weet dat het erbij hoort ( al is het wel wat eng om verergerde klachten te hebben) Maar verder merk ik meer rust in mijn lijf, veel minder naar lucht happen , meer ontspannen, geen stemmingswisselingen meer en nog wat dingen die al in golfbewegingen vooruit gaan.

Groetjes, Chantal
Re: Jullie bekent met Yin Yoga?
15 October 2014 17:18
Hoi Lene,

Veel succes met weer opnieuw startenthumbs up! Dus bij jou is het ook hardnekkig. Ik ben zelf ook net weer 3 weken bezig, na een stop van een aantal maanden. Yoga is enorm goed voor je lichaam en geest. Ik heb het ook een tijd gedaan, niet de yin-yoga maar een andere vorm. Ik ben er al een paar jaar geleden met de lessen gestopt, maar doe nog regelmatig oefeningen hiervan thuis. Je moet bij alleen wel uitkijken bij bepaalde ademhalingstechnieken....ze schijnen niet allemaal goed voor je te zijn als je chronische hyperventilatie hebt.

Voor wat betreft het adem inhouden tijden het oefenen met HyperVen. Ik blaas altijd eerst een keer goed uit en dan langzaam in tot ik niet meer kan en probeer het dan met name in de buik/borststreek vast te houden. Ik laat dan ook regelmatig mijn onderkaak even hangen, om te controleren of ik de adem het niet in mijn mond vasthoudt. Als ik niet meer kan blaas ik heel langzaam uit, ik doe daar meestal wel 10 sec. over.
Of het de goede manier is weet ik niet....dat kunnen de experts van HyperVen beter vertellenwinking smiley

Ik ben benieuwd of jij het anders ervaart dan de eerste keer dat je met HyperVen startte. Ik heb nu opnieuw wel weer stressontladingen, maar kan het nu wel beter handelen dan een jaar geleden!

Groet,
Maruska
Re: Jullie bekent met Yin Yoga?
16 October 2014 10:20
Hoi Maruska,

Ik ben heel benieuwd waarom jullie opnieuw beginnen.

Heeft het de eerste keer niet geholpen? Of niet voldoende bedoel ik dan.
En hoe heb je de maanden na HyperVen ervaren?
Was je wel klachtenvrij toen je stopte met HyperVen?

Ik dacht dat men pas stopte met HyperVen als je helemaal klaar bent en klachten vrij bent en dat het dan in principe niet meer terug zou mogen komen. Tenzij je natuurlijk weer heel veel stress in je leven krijgt en terug gaat naar het destructieve leven dat je had voordat je chronische hyperventilatie kreeg.

Ben benieuwd naar jullie ervaring hierin.

Groetjes, Chantal
Re: Jullie bekent met Yin Yoga?
16 October 2014 17:42
Hoi,

Toen ik stopte was ik nog niet klachtenvrij. Wel had ik een stuk minder klachten, dus HyperVen (in combinatie met cognitieve gedragstherapie) heeft mij zeker een stuk helpen herstellen. Ik ben toen gestopt omdat mijn scores een aantal weken gelijk bleven. Dat is dan ook het advies. Ik had gehoopt dat in de maanden erna de rest v.d. klachten ook zou verminderen en gedeeltelijk was dit ook zo, maar voor mij nog niet voldoende. Ik had ook een ernstige angst- en paniekstoornis en burn-out, dus dat zijn natuurlijk wel factoren die ook meespelen.

De scores lopen nu ook weer op, dus het zal toch nog wel zin hebben voor mij door te gaan. Maar bij iedereen zal het genezingsproces weer anders verlopen....misschien ben jij na 4 maanden wel volledig chronische hyperventilatie vrij, ik hoop het voor je!smiling smiley

Ik heb niet heel veel stress op het moment, ik ben al meer dan een jaar in de ziektewet en neem ook echt de tijd voor mijn herstel. Terug naar mijn huidige baan kan (en wil) ik ook niet meer, dus ik ga ook naar iets op zoek wat meer bij me past. winking smiley

Hoe gaat de therapie bij jou dan tot nu toe? Jij bent toch pas begonnen begreep ik.

Groetjes1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/10/2014 17:44 door maruska.
Re: Jullie bekent met Yin Yoga?
16 October 2014 18:11
Hoi smiling smiley

Heb je toen de therapie ook 4 maanden gedaan of langer? Lijkt me wel frustrerend als je scores weken hetzelfde blijven.
Maar je komt ook van ver zo te lezen. paniek/angst stoornis en burn-out zijn geen kleinigheden.

Ik zelf heb geen paniekstoornis/paniekaanvallen gehad en ik ben ook niet bekend met een burn-out.
Wel heb ik door de symptomen ( en ik heb een lange lijst aan symptomen gehad en nog een X aantal) een angst ontwikkelt. Hier heb ik recentelijk een cognitieve angsttherapie voor gevolgd. Ik had echt angst voor de symptomen en dan met name het gevoel flauw te vallen wat uit het niets oneens op kwam zetten. En ook het rare gevoel ( kan het niet omschrijven) maar dat blijven de stressontladingen te zijn. Ik schrok dan zo en werd dan ook heel onzeker. Geen vertrouwen meer in mijn lijf en door de angst ga je natuurlijk de chronische hyperventilatie extra in gang zetten.
Ik had ook steeds terugkerende depressies en stemmingswisselingen maar hier ben ik sinds Juni/Juli al gelukkig vanaf. Ik kreeg in April dit jaar de chronische hyperventilatie na 4 jaar heeeeel heftig en dagelijks terug en ben eerst 4-5 maanden ademhalings therapie gaan volgen. Bepaalde klachten namen af maar zoals ze het hier uitleggen, verandert het niets aan het ademcentrum.

Ik weet al een klein half jaar van het bestaan van HyperVen maar was er heel erg sceptisch over. Ik vond het té makkelijk , haha.
Maar ik bleef wel keer op keer de succesverhalen lezen en dacht...ach...baat het niet.....
Ik wil er ook wel eens echt vanaf komen en toen ik ben gaan lezen over hoe de HyperVen therapie werkt, ben ik er in gaan geloven.
Dus ik ben nu sinds 22 September bezig.

Ik vind het goed te doen. De eerste paar dagen werden de klachten erger en daarna was ik ineens 3-4 dagen bijna klachten vrij en kreeg ineens energie en kon het niet geloven. Maarrrr daarna weer met beiden benen op de grond want kreeg weer heel veel klachten en nu gaat het echt in golfbewegingen....op dit moment ervaar ik veel stressontladingen...vreselijk moe en een soort grieperig gevoel. Maar andere klachten zijn al veel minder. Ik zucht bijvoorbeeld al veel minder en heb minder moeite met praten. Kon eerst geen eens een normaal gesprek voeren omdat ik zonder lucht zat.

Maar ik lees bij iedereen ( ook mensen die er niet 100% vanaf zijn gekomen) dat het wel werkt. En nu dus bij jou ook. Wellicht duurt het bij jou inderdaad langer omdat je van ver komt en nog angsten hebt. Al met al staat er sowieso minimaal een jaar voor genezing van chronische hyperventilatie.

Doe jij ze 2x daags? Ik deed ze eerst 3x daags maar dat vind ik echt teveel dus doe ze nu 2x daags op vaste tijden. Ben wel heeeeel erg moe na een sessie, jij?

Groetjes
Re: Jullie bekent met Yin Yoga?
16 October 2014 20:23
Dag chantal76 en Maruska,

Dank voor jullie reactie, ik had in de eerste twee weken toen ik begonnen was met HyperVen goed resultaat.
Mijn probleem is dat ik mijn adem niet goed kan vast houden, waardoor ik verkramp gaan zitten oefenen.
Ik ga van het weekend weer starten, hoop dat het nu met vasthouden goed gaat, dat is bij mij de probleem waardoor ik nog niet vanaf kan raken. Succes met HyperVen, hopelijk komen er we vanaf!!!


Fijne avond
Re: Jullie bekent met Yin Yoga?
17 October 2014 09:26
Hoi Lene,

Wat heerlijk dat je in de eerste 2 weken al goede resultaten had.
Gaat je vast lukken om de adem goed vast te houden. Goed ontspannen.

Ik ervaar nu echt een golfslagbad van symptomen.

Maar we gaan door! Ben nog geen 4 weken bezig en ik verwacht echt dat dit me gaan helpen. Al kan ik er voor 90% vanaf komen , ben ik al heel blij.

We houden elkaar op de hoogte winking smiley
Re: Jullie bekent met Yin Yoga?
20 October 2014 18:27
Hoi Chantal,

Klopt, ik doe de sessies ook altijd 2x per dag (3x was voor mij teveel). En in de allereerste 4 maanden deed ik soms ook maar 5 trials per keer, omdat ik toen hele heftige stressontladingen had. Bij mij kwam het ook erg in golfbewegingen....heel herkenbaar.

In het begin was ik ook altijd erg moe na de sessies, nu niet meer zo....volgens mij went je lichaam er op een gegeven moment aan. Maar mijn conditie is inmiddels ook al weer wat verbeterd door de dingen die ik weer doe, dus dat zal ook meespelen.

Even een leuk succesverhaaltje van mijn kant smiling smiley. We zijn net weer terug van een lang weekend naar een bungalowpark. Het was daar uiteraard erg druk door de vakantie, maar ben ik ben erg blij met de dingen die ik daar weer voor het eerst sinds lange tijd gedaan heb. Uit eten geweest in een vol restaurant, 2x naar een druk suptropisch zwembad geweest en een paar keer gewandeld in het donker. En dat alles bijna zonder klachten! Heel fijn om te ervaren dat het zo goed ging en dat het me zelfs ontspanning heeft opgeleverd! En veel genoten van mijn jongens.

Nou, hou vol hoor allen! Succes!
Re: Jullie bekent met Yin Yoga?
20 October 2014 19:36
Hoi Maruska,

Lees het nu pas, sorry ...zat niet op te letten.

Wat een geweldig nieuws joh! Wat heerlijk en fijn dat je gewoon weer alles kon doen wat je wilde doen en praktisch zonder klachten.
Zo heerlijk om ook weer echt van je kinderen te kunnen genieten he?

Ik kon een tijdje echt niks velen van mijn zoon en natuurlijk laat je dat zo min mogelijk merken maar toch...heel kort lontje, stemmingswisselingen en gewoon niet kunnen genieten. Monotoom in mijn emoties of hoe ze dat ook noemen.

Ik heb ook positief nieuws.
Gisteren ging ik ( zoals ik dat al 7 maanden doe) 5km snelwandelen en sinds kort trek ik dan ook sprintjes tussendoor om meer aan mijn conditie te werken. Nog nooit heb ik een stressontlading gekregen tijdens het lopen of rennen en gisteren ineens HOOPS uit het niets een stressontlading. Ik schrok even een tiende seconde en liet het meteen los en toen was het ook zo weer weg. Daarna ging ik hardlopen en hopsakkee weer dat rare rot gevoel ( kan niet eens omschrijven hoe het voelt) maar ik bleef gewoon doorrennen en het ging weg! Ik was zoooo trots op mezelf. Normaal zou ik dan echt uit het veld geslagen zijn, heeeel angstig waardoor ik het alleen maar erger maak en ik zou echt de hele dag ermee in zitten.

We zijn goed bezig! smiling smiley

Zet ';m op en we houden elkaar op de hoogte! Gaat helemaal goed komen met ons!

Groetjes, chantal

Meer weten over het HyperVen programma?