[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Duizeligheid en tintelingen in mijn benen?

Gepost door Wendy 
Wendy
Duizeligheid en tintelingen in mijn benen?
14 September 2004 20:41
Hallo Allemaal,

Misschien is dit het zoveelste stukje over duizeligheid, sorry dan daarvoor, maar ik moet het gewoon even kwijt.
Ik heb een tijdje last gehad van hyperventilatie. Ik durfde zelfs niet op vakantie, doordat heb ik oxicypan (ofzoiets) gekregen van de dokter voor in de vakantie. Dat heeft geholpen maar had alleen vaak last van duizeligheid. Elke keer als ik gewoon ging zitten of even niets deed kreeg ik er weer last van (als ik bezig was dus niet). Mijn vriend zijn moeder slikt deze medicijnen ook en vertelde dat de eerste 2 weken bijwerkingen kunnen op treden waaronder dus die duizeligheid. Vond het daarom ook raar van de dokter dat ik dan precies voor 2 weken die medicijnen kreeg, maar oke... Nu benik al vanaf 4 augustus terug van vakantie en vanaf 5 augustus slik ik die medicijnen niet meer, mijn dokter heeft wel verteld dat ik nog 2 weken erna last kan krijgen van de bijwerkingen. Dus elke keer als ik ergens heen liep of zat en ik voelde mijn duizeligheid samen met rare tintelingen in mijn benen opkomen had ik zoiets van: ooh wen dat is de bijwerking. Maar nu is het 14 september en ik heb nog steeds last van erge duizelingen. Ik ging gister weer sporten en kwam niet verder dan 4 apparaten terwijl ze zeggen dat sporten juist ontspant. Ik heb sinds mijn terugkomst van vakantie ook elke dag last van een zeer vaste nek, alles doet pijn en elke spier die ik dan aanraak veroorzaken/'>oorzaakt weer ergere duizelingen. Ik heb mijn dokter weer opgebeld en kreeg zijn assistente die maar even vertelde dat ik maar ontspanningsoefeningen moest doen, toen ik vroeg wat voor oefeningen dan waren zei ze: ja dat moet je maar ff uitzoeken bij iemand die aan Yoga doet!!!????!!! oke... ik een yoga boek gekocht 2 weken later had ik nog steeds erg veel last van mijn nek en die duizelingen houden gewoon niet op, baalde er zo van, ik ben 19 en kan niet eens meer normaal sporten en uitgaan. Ik vandaag weer de dokter opgebeld dat die oefeningen niet helpen en hij misschien mij door kan verwijzen naar en fysio die mijn nek los kan maken zodat mijn spanningen minder worden. Zegt hij dat ik maar een dagboekje bij moet houden wanneer ik er precies last van heb, dus ik zeg: hallo ik heb er de hele dag last van, zelfs als ik even naar het kruidvat loop om deodorant te halen, maarja heeft dus niets geholpen en pas na dat dagboekje wil hij mij verder helpen.

Ik ben gewoon benieuwd of iemand precies hetzelfde heeft als mij en daar een oplossing voor heeft gevonden. Ik ben van de hyperventilatieaanvallen af, maar ik had liever eens in de zoveel tijd zo'n aanval dan constant de hele dag last van deze duizelingen en tintelingen te hebben. Wie o wie kan mij helpen want wordt hier echt beetje moe van!!!

Alvast bedankt.

Groetjes Wendy
Alvast bedankt voor het antwoorden.
nietje
Re: Duizeligheid en tintelingen in mijn benen?
15 September 2004 14:09
Hoi wendy,

Ik verwacht dat je van de dokter oxazepam hebt gekregen. Dat is een kalmeringsmiddel dat, bij mij ieder geval, binnen een uur uitstekend werkt. Volgens mij hoef je hiervan absoluut geen bijwerkingen te ondervinden. het is wel een behoorlijk verslavend middel, dus je moet het zeker niet lang en regelmatig gebruiken. De werking schijnt dan ook minder te worden. Wanneer je eenmaal verslaafd bent schijnt afkicken van oxazepam erg vervelend te zijn. Moet je dus ook niet in 1x doen!

Antidepressiva (niet Oxazepam), bijvoorbeeld paroxetine (=seroxat) geven wel vaak bijwerkingen in het begin en hebben bij veel mensen pas na een week of 6 positieve effecten. Antidepressiva gerbuik je nooit voor een korte termijn, maar na minimaal 6 a 12 maanden kun je afbouwen.

Duizelingen en timntelingen zijn volgens mij bij iedereen die hyperventilatie heeft bekend. Voor mij zijn de duizelingen juist als ik stil zit ook erg herkenbaar. Ik doe nu zelf cesar-therarpie, waarbij we eigenlijk ook alleen maar bezig zijn met (het ervaren van) ontspanning en ademhaling. Doet mij erg goed. Misschien staat he arts daar wel voor open?

succes!
natalie
Re: Duizeligheid en tintelingen in mijn benen?
15 September 2004 14:23
hai wendy ik ben dus al 4 jaar lang elke dag duizelig ben al bij een kno arts geweest neuroloog enz bloed prikken en al die dingen meer ik word er ook gek van ik heb het ook elke dag ze zeggen het hoort erbij maar je hebt zo geen leven dat is mijn ervaring want elke dag duizelig is niet leuk ik wens je veel sterkte en hoe ervaar jij die duizeligheid ??? wat voel je liefs natalie
muchacho
Re: Duizeligheid en tintelingen in mijn benen?
16 September 2004 11:27
Hallo Wendy ,

Ik zag het stukje wat je hierboven neergezet hebt en ik wil toch even reageren.
Het lijkt erop als ik jou verhaal zo lees dat je misschien (te) veel zoekt naar een oplossing voor je klachten. Dit is natuurlijk niet meer dan logisch want iedereen wil zich goed voelen en niemand vind het leuk om dagelijks duizelig te zijn. Ik kan er over meepraten want ik heb op dit forum ook mijn verhaal neergezet en duizeligheid was ook van mijn hoofdklachten.
Maar ik las bijvoorbeeld in je verhaal :

Quote

Ik ging gister weer sporten en kwam niet verder dan 4 apparaten terwijl ze zeggen dat sporten juist ontspant

Je moet niet sporten omdat men zegt dat het ontspant maar je moet sporten omdat je dat zelf graag wilt. Als jij er tegenop ziet om te gaan sporten maar je doet het maar omdat ze zeggen dat het ontspant zal jij zeker niet verder komen dan 4 apparaten. Jij moet voor jezelf duidelijk zien te krijgen op welke manier jij het beste ontspant en dat kan van alles zijn : boek lezen, fietsen, sauna etc ect.

IK heb zelf een tijd gehad(heb vanaf maart chronische hyperventilatie) dat ik s'ochtends wakker werd en helemaal onder de dekens wegkroop omdat ik gewoon niet meer durfde opstaan om naar mijn werk te gaan.
Zodra ik opstond was ik duizelig en dat maakt je erg onzeker.
Ik merk uit je verhaal dat je toch eigenlijk de hele dag bezig bent met je klachten zoals tintelingen en duizelingen waarschijnlijk heeft dit onbewust toch een heel groot effect op je lichaam.

Ik hoop dat je je snel beter gaat voelen en wens je veel sterkte toe in deze zware tijden.

Groet Muchacho
Maartje
Re: Duizeligheid en tintelingen in mijn benen?
16 September 2004 11:38
Hoi Wendy,

Ik ben het helemaal met het bovenstaande eens. Daaraan wil ik toevoegen dat als je stopt met zoeken naar een ultieme oplossing, maar de klachten op die dagen accepteert (ookal is dat bijna iedere dag) en je realiseert dat ze vervelend zijn maar niet ernstig, gaat het sowieso een stuk beter! Het is heel vermoeiend om je steeds ziek te voelen, dat geeft ook heel veel spanning iets wat je met hyperventilatie nu juist niet kan gebruiken, je kan het beter zien als een handicap waar je aan gaat werken. Doe dus meer dingen waar je zelf vertrouwen in hebt en die je leuk vindt, ookal is dat gewoon tv kijken ipv sporten. Als je op een dag zin krijgt in sporten, ga dan, het zal vast beter gaan...

Heel veel sterkte, ik weet dat het heel erg moeilijk is, ben zelf ook bijna iedere dag duizelig, maar bedenk dat dit een periode is en dat dit met ademhalingsoefeningen, rust (fysiek EN mentaal!) en wellicht psycho-educatie of medicatie zeker zal verbeteren!!! HyperVen je al?
Wendy
Re: Duizeligheid en tintelingen in mijn benen?
16 September 2004 18:54
Hallo Allemaal,

Bedankt voor de reaktie's. Even een antwoord op het berichtje van Nathalie: Ik heb gewoon constant als ik loop, gewoon sta of zit (vaker als ik loop en sta) last van zweverig gevoel in mijn hoofd, mijn benen gaan tintelingen en geven het gevoel dat ik elk moment door mijn benen kan zakken, net of mijn benen opeens niet sterk genoeg zijn. Ik loop nu wel vaak gewoon door en zeg tegen mezelf: wen, je kan niet flauwvallen en wat als je dat wel doet er is altijd iemand om je te helpen, en het werkt ook wel alleen het gevoel al zit me gewoon helemaal niet lekker.
Nu even over de andere berichtjes want ik denk dat ik iets verkeerds heb uitgelegd. Ik ging juist sporten omdat ik er eindelijk weer zin in had. Ik ging er helemaal voor: even lekker uit me dak gaan dacht ik maar opeens na 1 apparaat gedaan te hebben kreeg ik het weer en dan vraag ik me af hoe dat dan kan als ze zeggen dat sporten juisten een ontspannend gevoel geeft. Niet dus omdat ik me al gestresst voelde en me ontspannen wou voelen maar ik ging echt sporten omdat ik er zin in had.

Ik heb verder zoals iedereen verteld geen testen gehad of ik daadwerkelijk hyperventilatie heb. Dat vind ik dan ook weer raar, ik krijg dan het gevoel of mijn dokter mij niet serieus neemt en snel zegt: ooh het is hyperventilatie zodat ik niet verder kan zeuren. Ja sorry, maar zo voel ik me dan wel.

Ik heb de proef van HyperVen al een tijdje geleden aangevraagd, heb ook een aantal sessies gedaan maar heb het gevoel dat dit niet iets voor mij is. Ik denk dat HyperVen meer voor mensen is die echt aan hyperventilatie-aanvallen lijden maar heb verder geen ademtekort of erge hartkloppingen, alleen dat ontiegelijke pijn in mijn nek en de duizeligheid. En dan vind ik de nek nog niet zo erg als die duizeligheid maar weg gaat. Dat verpest echt je hele dag.
natalie
Re: Duizeligheid en tintelingen in mijn benen?
16 September 2004 19:46
hai wendy ik geef je gelijk je schrijft precies hoe ik het ook voel die duizeligheid een wiebelend gevoel in je hoofd moet me ook vaak overal aan vast houden omdat je het gevoel hebt elk moment door je been te zakken vreselijkk liefs natalie
Desiree
Re: Duizeligheid en tintelingen in mijn benen?
17 September 2004 10:18
Hier dus nog eentje die gek wordt van dat wiebelige dronken hoofd, ervaren jullie dat gevoel ook zo???? Je hoofd is de hele dag bij je dus je voelt het met alles en neemt ook alls in beslag. Ik wil er niet aan denken, maar toch. ik word er op een gegeven moment ook misselijk van en krijg hoofdpijn. Bekend????


liefs,
Desiree
Wendy
Re: Duizeligheid en tintelingen in mijn benen?
18 September 2004 13:22
Hoi Desiree,

Ik word niet echt misselijk maar krijg aan het einde van de dag wel ontzettende hoofdpijn want ook gepaard gaat met een vreselijke pijn in mijn nek. Als ik mijn nek maar 1 slag omdraai voel ik die duizeligheid gewoon opkomen dus zal ook wel wat met mijn nek te maken hebben.

Groetjes Wendy
Desiree
Re: Duizeligheid en tintelingen in mijn benen?
19 September 2004 13:16
Hoi Wendy,

Tintelt jouw nek ook wel eens?

groetjes,
Desiree
krista
Re: Duizeligheid en tintelingen in mijn benen?
19 September 2004 16:49
Hoi Wendy,

Ook ik heb geen last van hartloppingen en/of ademhalingsproblemene, alleen maar duizelig. en vaak hoofdpijn. Heb soms ook moeite om te geloven dat het hyperventilatie is.

ook ik neem af en toe oxasepam, maar blijf gewoon duizelig dus je verhaal is erg herkenbaar. Ik heb goede en slechte periodes, maar word ook gek van de duizeligheid en de angst om weg te vallen ( dit is 2x gebeurd inmiddels).
Ik zit op yoga, en dit helpt een beetje, maar aangezien ik niet echt gestrest ben en ook voldoende ontspan is dit ook niet de oplossing voor mij. ben nu dus bezig met HyperVen en heb veel hoop hierop gevestigd.

Sterkte, ook ik weet hoe je je voelt!!!

Krista
nietje
Re: Duizeligheid en tintelingen in mijn benen?
20 September 2004 14:05
Ha desiree,

Ik herken de tintelingen in mijn nek ook. Meestal begint het in mijn linkerbeen en dan trekt het door naar mijn nek.

Nietje
Desiree
Re: Duizeligheid en tintelingen in mijn benen?
20 September 2004 16:16
Hoi Nietje,

Ik krijg het altijd als ik een beetje lang achter die pc zit......., kortom in een bepaalde houding. Waar komt dat vandaan. Heb jij een idee???

veel groetjes,
Desiree
Wendy
Re: Duizeligheid en tintelingen in mijn benen?
27 September 2004 19:20
Hallo Allemaal,

Nou ik heb geen tintelingen in mijn nek, mijn nek zit gewoon erg vast. [:]moody smiley[/:]

Wordt er zoooo chagrijnig van, dit weekend weer, ik ging uit (wat een normaal meisje die 19 is doet), ik helemaal opgemaakt etc... ik naar binnen en ja hoor Wendy stond na 5 minuten al weer buiten want ik werd daar gewoon helemaal gek, weer zoveel huilbuien en het gevoel dat ik weg ging vallen.... AARGGHH zondag ook chag, lekker uiten naar je vriend en die wordt weer boos omdat je zo bot doet en dan voel je je nog kutter BLEH ik heb hier echt geen zin meer in!!! [:]sad smiley(([/:]
Friese meid
Re: Duizeligheid en tintelingen in mijn benen?
05 October 2004 22:51
Zelf herken ik me helemaal in jullie ervaringen.
En het is echt belastent...ben ook vaak erg moe daardoor.
Heb ook vaak als ik op bed lig last van duizeligheid en elke keer ben je weer angstig.
Wat bedoelen jullie met....ik ben nu bezeg met HyperVen?

Meer weten over het HyperVen programma?