[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hyperventilatie of word ik gek

Gepost door Ayse 
Hoi Bernice

Ik heb ook moeite in het ochtend.Eerst wat ik denk is hoe ga ik het doen vandaag met al mijn klachten en hoeveel zal het vandaag zijn.
Ik heb geleerd bij NlP dat je je vragen en gedachten anders moet interpreteren,zoals deze glas is halfvool ipv deze glas is halfleeg.
Verder heb ik een elastieke arnband om mijn had.Als ik me zelf betrap dat ik negatief aan het denken ben trek ik zachjes aan het armband en pats.....stop.
Verder heb ik een magische kleedje ( IN MIJN GEDACHTEN).Die gooi ik op het grond en dan ga ik er op staan,want die kleed heeft alles wat ik nodig heb.zelfvertrouwen,kracht en geen angst.
Verder kan je als in je gedachten het woord opkomt die je bang maakt,bv, ik voel angt.,dat woord angst andersom proberen te zeggen.Zo heb je al afleiding.Dus in plaats van angst wordt het tsgna.
Gek ,he.Als je maar niet denk dat ik helemaal doorgedraait ben.[:]confused smiley?[/:]

Gr. Dragana
Ayse, gefeliciteerd met je dochter! Ik hoop dat het toch een hele leuke verjaardag wordt....[:](Y)[/:]! En ik herken dat gevoel wel hoor, loop er zelf nu al 2 dagen mee rond, want ik moet morgenavond naar A'dam rijden en loop eigenlijk te twijfelen of ik het wel moet doen...

Ik ben nog nooit bang geweest om auto te rijden, maar tegenwoordig beginnen lange stukken toch wat problematisch te worden. Ten 1ste zie ik veel te veel gevaren op de weg en ten 2de heb ik na zo'n lange zit altijd overal pijn[:]sad smiley([/:]!!!

Hey Dragana,

Wat knap als je dat kunt! Ik heb een tijdje yoga gedaan en toen moest je je ook voostellen dat je op een andere plek was. Ik kan dat dus niet! Waar het aan ligt weet ik niet, want ik heb altijd best een rijke fantasie gehad... Dus daar ligt het niet aan![:]Tja[/:]

Zo'n bandje om mijn pols zal em ook niet worden voor mij... (heb namelijk 1 of andere soort van claustrofobie, dat als ik iets om mijn polsen krijg ik benauwd word.......iedere gek zijn gebrek zullen we maar zeggen[:]confused smiley?[/:]!!! )

Ik kan zo ook even nix anders verzinnen wat zou werken.......En doorgedraaid?! Nee hoor, wat moet ik dan wel niet zijn!! Hahahaha... ik zie altijd overal voortekens, tot aan het achterlijke af ... Als mijn dochter mij s'ochtends bijvoorbeeld heel erg knuffelt en heel lief is, denk ik dat het een voorteken is omdat ik er voor het laatst zie! Bedoel, wie is hier nou gek[:]winking smiley[/:]!?

Liefs Bernice
Hoi Bernice

Ik moet er wel om lachen dat heb ik ook,hoor.Als Sara alleen bij mij wil zijn dan denk ik ook dat ik morgen er niet meer ben.Ik ben wel een beetje opgelucht,ik heb dit nog nooit aan iemand verteld,niet eens mijn psych.,ik was bang dat ze mij een berg medicijnen zou voorschrijven.Ik vind het maar raar want alles is begonen na de bavalling.Eerst met de gedachten dat ik zou vallen van de trap met de kleine,toen dat ze zelf zou vallen en zo begon steds erger te worden.Chronisch negatief en overal zag ik een gevaar.
Je kan ipv armband een beetje knijpen in de hand.Straks loop je met de blauwe plekken

[:]smiling smiley)[/:]
We zijn overbezorgd zonder reden
Groetjes Dragana
Hey Dragana (een latertje, es weer een onbezorgde avond: wel met wijntje en goede vriendin: )

Maar wat herkenbaar!!! Had ik nooit bij nagedacht, maar ja,,,....idd! Ik was in het begin constant bang dat ik of iemand anders met haar de trap af zou vallen. En daar lagen tegels en dat zou haar dood worden en en en.... Pfff...wat zijn wij vermoeiend he! Heb ik idd ook nog niet aan mijn psych verteld. Praat er alleen met een tante over die hetzelfde heeft. Wij noemen het altijd maar beren op de weg zien! Hahahaha.....

Nog zoiets (want die angsten spelen al vanaf vroeger), ik bouwde mijn bedje vroeger altijd helemaal vol met knuffels.... Want dat zou mij beschermen. Die angsten zijn ( besef ik nu steeds meer) niet iets van nu, dat speelt al van vroeger. Het is alleen dat sinds ik een kindje heb, ik het besef heb dat als mij iets overkomt ik haar achter laat... en ik wil het zo graag goed doen ( controlfreak, pietje precies enzo)! Als ik vroeger iets hoorde over ouders die dood gingen, lag ik nachten wakker, tot ik wist dat mijn ouders veilig waren... Tsjee, en nu ben ik zelf een ouder. En besef ik dat ook ik zelf sterfelijk ben....raar.....maar denk dat dat het hele punt is!

Liefs Bernice...
Re: hyperventilatie of word ik gek
04 December 2008 15:49
Hoihoi

Ik was zo blij om dat allemaal te lezen ik heb namelijk ook vaak dat een van meer kinderen mij knuffelt en dan denk ik dat doen ze alleen omdat ik er bijna niet meer ben erg he niemand weet het ook van mij durf het echt niemand te vertellen.
En over dat bedje met knuffels heb ik ook ik had het met knuffels en met kussens lekker veilig inderdaad dat heb ik trouwens nu nog hoor raar he

ik heb ook heel veel dat ik in de auto zit en denk ohoh wat als de deur opengaat en de gordel schiet los dan val ik en wat moet ik dan.
wat is dat toch eigenlijk erg he
ik zat gisteravond op de bank en ineens was het er weer zo raar ik was benauwd en kortademig en jeetje wat voelde ik me draaierig zeg echt raar.



Maar ben zo blij dat ik niet de enige ben echt helemaal geweldig stom woord he eigenlijk

nou veel liefs en tot gauw ayse
Hey Ayse,

ik moest gewoon even lachen toen ik dat van die auto las.[:]smiling smiley)[/:] Ik herken dat zo enorm, ik zie overal gevaar in!

Op de verjaardag van mijn kleine had zij een fietsje gekregen. Die nacht droomde (of eigenlijk nachtmerrie!!!!) ik dat ze met dat fietsje de weg op ging en geschept werd door een auto!

Ik lig nog steeds graag tussen veel kussens en dekens in, veilig gevoel. En op zo'n dag als vandaag zit ik pas gerust als al mijn geliefde mensen veilig thuis zijn! Dus dat word nog een rondje bellen vanavond[:]Tja[/:].... Ik zie er nu ook al tegenop om naar huis te rijden, want strax raak ik in de slip. Ik zie dan al het beeld voor me dat ik recht op een vrachtwagen afga ofzo.. GIL!

Ik wist gelukkig al dat ik niet de enige was, heb een tante die er een x over begon en zo kwam ik er achter dat meerdere mensen in mijn familie dit hadden. Dus noemde het eigenlijk een familiegebrekje. Maar mijn psycholoog noemt het een angststoornis.. En dat het best wel vaak voorkomt. Alles wat je juist niet wil dat gebeurt, speelt zich in je hoofd af!

Nou zijn we mooi klaar mee, of niet dan[:]NO[/:]...... Mijn psycholoog zegt dat er wel grotendeels vanaf te komen valt, dus daar ga ik maar vanuit!

Ook veel liefs van deze kant en hou je haaks!

Groetjes Bernice
Hoi dames

Ik was ook erg lang geleden al bang.Ik sliep met het licht aan(moet je nagaan ).Toen was ik nog alleen met mijn oudste dochter,was ik gescheiden.
Mijn moeder was ook erg streng tegen mij en mijn houdige man lijkt een beetje op haar.Hij is niet streng hoor maar manier waarop hij praat tegen mijn jongste dochter lijkt zo erg op die van mijn moeder dat ik er kribbels van krijg.
En het zit idd in het familie allen ze praten er niet over.Pas toen ik over mijn zelf begon,kwam er naar boven dat mijn vader ook last van heeft.
En die scenes die in mijn hoofd afspelen tijdens het rijden[:]confused smiley?[/:].tegen een boom aan,tegen een vreachtwagen aan,auto die expldeert enz.
Gek,gek ,gek.

Nu nog zien omvanaf te komen[:]smiling smiley)[/:]

Liefs Dragana
Re: hyperventilatie of word ik gek
09 December 2008 17:50
hoihoi

was ik weer ff

een vraagje hebben jullie ook weleens dat het bijna 2 weken goed gaat zonder hartkloppingen en dan ineens is het er weer.
En ik ben ja erg he heel bang dat ik een enge ziekte heb en nu weet ik dat als je wat aan je hart heb dat je dan last van een scheve mond heb nu heb ik af en toe het gevoel dat mijn linker kant van mijn mond wegzakt snap je het een beetje.

Ben ik de enige?
Hoi Ayse,

Ik heb soms 1 soms 2 weken geen last en dan opeens sta ik er weer mee op en blijft het weer een aantal dagen aanwezig. En steeds weer schrik ik me rot en ben ik vreselijk bang. Alhoewel het elke keer vanzelf weer minder wordt.
Dat met je mond heb ik ook wel eens. Vaak 'snachts wordt ik wakker en voelt het aan of mijn mond links laag hangt.
Je bent dus zeker niet de enige, maar het is wel erg vervelend.

groetjes jolanda
Hey Ayse,

zal je es wat vertellen. Bij mij ging het wel redelijk de afgelopen week. Tot eergister, begon weer krampen op mijn borst te krijgen, kortademigheid etc. (je kent het hele riedeltje wel[:]Tja[/:]).... Ik had gister een afspraak bij de psycholoog en ik was zo beroerd, zat op hem te wachten en wilde eigenlijk weggaan, was duizelig en kreeg dus last van vluchtgedrag.

dus hij vroeg hoe het ging, ik zeg, eigenlijk wel goed, maar voel me lichamelijk niet zo goed de laatste 2 dagen. Waar denk je dat het aan ligt? Ik zei dat ik het echt niet zou weten...

Wat zou je nu het liefst doen vraagt ie. Ik zeg naar buiten gaan, ik heb het benauwd en weet echt even niet waar ik het zoeken moet!

En je weet zeker dat er nix speelt? Ik zeg, nou ja, niks niks, er is altijd wel wat... Ik heb condoleance vanavond van een man, die een dochter heeft die zelf net een kindje heeft gekregen en ik begrijp wel hoe zij zich moet voelen (mijn moeder is vorig jaar overleden toen ik moeder werd vlak erna), dus dat doet me wel wat! En ik hoorde dat mijn zus weer haar eigen leven loopt te verzieken....

Dus, zegt hij, en je hebt niet het idee dat je je daardoor misschien niet lekker voelt?

[:]sad smiley[/:][:]sad smiley([/:][:]sad smiley(([/:]...en ik begin me daar te janken, alles kwam er uit!

Voel me vandaag ook nog flink beroerd... Ook wel echt lichamelijk hoor, gaat ook rond natuurlijk (diarree en slijm in mijn luchtwegen, hoofdpijn)! MAar kan er vandaag weer iets beter mee omgaan.

Dus antwoord: nee Ayse, je bent echt niet de enige... Ik en vele mensen met mij zitten (helaas) in het zelfde schuitje!

Kop op! Het trekt weer weg. (ik weet het ,is moeilijk, op zo'n moment denk ik ook van niet....)Ik neem vanaaf een lekkere warme douche en een flinke slaappil en duik er lekker vroeg in, dan ziet morgen de wereld er vast een stuk beter uit![:](Y)[/:]

Liefs Bernice
Hoi Allemaal.

Ja zo werkt dat inderdaad. Ik voelde me gister best goed, heb me al half jaar niet 100% goed gevoeld, maar zeg maar dat ik me 90% voelde gister. Ik boek dus echt wel vooruitgang. Vanmorgen ook naar de psycholoog, ik stap in de auto, blij zingend met de radio, voelde me goed.

Zit ik daar, werd al weer wat licht in mijn hoofd, toch raar, elke keer als ik daar ben.
Dus toen hadden we het over het overlijden van mijn vader 11 jaar geleden bijna. Zou je denken dat je er klaar mee bent. Afijn, gewoon over gesproken en hoe ik me voelde over bepaalde dingen erna. Niet echt een probleem naar mijn idee.

Kwam ik thuis, ik had het opeens enorm koud, en ik was gelijk weer heel waas en raar in mijn hoofd en moe.. zo bizar eigenlijk. Is nu nog niet weg dat gevoel. Dat ergens over praten je al zo´n gevoel kan geven.

Dus ja, velen van ons zitten in het zelfde schuitje, maar ieder met een eigen verhaal.

:-) Claudia
Re: hyperventilatie of word ik gek
11 December 2008 18:44
Hoihoi

wat jammer voor jullie dat het weer terug kwam ben ik de enige die op zon moment ook last van een hart kloppend hart heb of niet.
ik was gister uit eten omdat mijn tante 50 werd en na het eten ff lekker bijkomen kreeg ik het warm en hartkloppingen en duizelig en moest ff weg........
ik heb nu constant eigenlijk altijd een zeurend gevoel bij mijn linkerschouder heel raar
en ben ook constant moe en draaierig.
heb ook veel last van kramp in mijn benen en koude voeten en handen en een opgezette buik voel me net zo een oude zeur maar ja in mijn omgeving is er bijna niemand die me nog serieus neemt althans dat denk ik ik weet het ff niet meer hoor voel me gewoon echt niet top en weet niet wat er aan de hand is
sorry als jullie me een beetje zat aan het worden zijn.



veek liefs ayse
Hoi Ayse,

Je zeurt niet hoor. Wat er aan de hand is dat je chronische hyperventilatie hebt. En dan kan je je nou eenmaal zo voelen. Wat ik zei, ik heb zelf al een half jaar nog geen 1 dag klachtenvrij geleefd, maar door HyperVen wordt het wel steeds beter gelukkig.

Heb je al een hyperventilatie provocatietest gedaan bij de longarts om te bevestigen dat je chronische hyperventilatie hebt, dan kan je dan allerlei andere gedachten over ziekten misschien van je af zetten.

Ben je verder al aan het HyperVennen?

Liefs,
Claudia
Re: hyperventilatie of word ik gek
11 December 2008 22:17
Hoi

nee ben nog niet aan het HyperVennen wat is dat precies eigenlijk

groetjes
Ellen,

Heb jij een beschrijving bij de hand wat HyperVennen precies inhoudt)

Wat ik in het kort kan zeggen is oefenen met je adem inhouden waarna verloop van tijd je zuurgraad weer wordt aangepast naar een normaal niveau en je je dus weer beter gaat voelen. Zie ook de beschrijving over HyperVen op deze site!! Tis even een tijdje oefenen maar voor mij heel duidelijk dat het werkt.

Groetjes
Re: hyperventilatie of word ik gek
11 December 2008 23:10
hoihoi

ok ik zal eens kijken is er iemand die net als ik last van zijn linkernek schouder heeft alsof er wat zit


groetjes
Re: hyperventilatie of word ik gek
12 December 2008 09:10
Hai Ayse,

Kijk even op de site die bij dit forum hoort: www.hyperventilatie.info
Daar staat precies beschreven wat HyperVen inhoudt, maar ook wat hyperventilatie inhoudt, ontstaan, symptomen etc.

Succes
Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

HyperVen
Hey Ayse,

die pijn in schouder en nek herken ik maar al te goed. Bij mij begonnen de pijnen met hoofdpijn, die achteraf voortkwamen uit het feit dat ik mijn schouders en nek (en dan met name de linkerkant) helemaal vast heb zitten.

Ondertussen ben ik een tijdje verder en heb ik wat fysiotherapie gehad, het gaat een tstuk beter. Misschien dat je ongemerkt krampachtig loopt? Ga eens naar een fysiotherapeut, misschien kan die je wat geruststellen! Ik heb er nog best wel last van soms hoor, maar een stuk minder dan voor heen. Heb nu ,meer pijn tussen mijn schouderbladen in, omdat ik mijn houding heb moeten veranderen.... Van het 1 komt het ander zeg maar.

Over de hartkloppingen, oh ja, die heb ik zeker. Soms wel een hele dag door en soms zelfs wel 2 dagen achter elkaar slaat mijn hart een versneld ritme. Wat ik erger vind zelf, is het overslaan van mijn hart. Zit gister gewoon rustig te praten met iemand op de bank, en hup, opeens zit ie weer in mijn keel! (mijn hart dan he;-) ) Ik schrik daar altijd van en krijg de neiging om overeind te springen, ik doe het niet.....

Ayse, volgens mij zit jij nog op het punt dat je nog niet geloofd dat je chronische hyperventilatie hebt. Waarom ga je niet eens naar de dokter en laat je wat zaken testen (uitsluiten)? Misschien maakt dat, dat je wat zekerder bent van dat je nix ernstigs hebt en kun je gaan werken aan chronische hyperventilatie;-)!

Liefs Bernice
Hey,

Wat bij mij opvalt, is dat m'n klachten meestal erger zijn (zenuwachtig, hartkloppingen, ... met kortademig gevoel) rond volle maan. Deze avond is het ook weer volle maan en gisteren was ik echt zenuwachtig en kon de slaap niet vatten. Dit is vaak zo, ook wanneer ik niet weet dat het volle maan is (maar achteraf blijkt het zo te zijn).
Het kan ook toeval zijn hé [:]grinning smiley[/:]
Ik heb wel iets met volle manen want 2 van m'n 3 kindjes zijn met volle maan geboren (3 weken te vroeg en 2 dagen te laat volgens uitgerekende datum). Dus er zal wel iets van kracht van uit gaan[:]winking smiley[/:]

Slaap lekker
Hannelore

Hee Hannelore,

hahaha hadden we dat verleden maand ook niet, dat we allebei een huilbui hadden toen het volle maan moest worden. Staat me wat van bij namelijk. Vandaag mijn afspraken af moeten zeggen want onwijs zere ogen en waas in mijn hoofd en benauwd...

Als het aan de maan ligt dan maar hopen dat ie morgen niet meer vol is hahaha

Groetjes

Meer weten over het HyperVen programma?