[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

hyperventilatie of word ik gek

Gepost door Ayse 
Re: hyperventilatie of word ik gek
17 December 2008 19:38
hey hallo allemaal

ik moet weer ff zeuren hoor

ik heb zo een last van koude voeten hebben jullie dat ook weleens ook het idee dat alleen 1 teen koud is raar he en een beetje vreemd gevoel onder mijn linkerborst maar wel op mijn borst zelf een beetje benauwd achtig en ja ik ga nog ff door als je het niet erg vind ik heb opgezet gevoel links op mijn schouder vlak naast me nek denk dat het een opgezette spier is maar vind het vreemd zijn er nog meer mensen die hier last van hebben..



groetjes ayse
Hai Allemaal,

Ik voeg mij nog even toe aan deze nu toch al lange toppic maar jullie verhalen zijn zo herkenbaar. Meestal lees ik alleen de verhalen dus vele nieuwe van jullie kennnen mij misschien niet maar heb nu sinds 3 jaar klachten van duizeligheid, tintelingen en hoofdpijn. Dit gaat ook gepaard met angs omdat ik wanneer ik duizelig ben bang word dat het weer erger wordt[:]sad smiley[/:].

Ik kan alleen maar zeggen dat het inderdaad moeilijk te bevatten is om te geloven dat je chronische hyperventilatie hebt als je niets aan je adenhaling merkt. Ik sta nu bijna een jaar op de wachtlijst bij het duiziligheidscentrum omdat ik nog steeds van alle artsen waar ik ben geweest geen duidelijke oorzaken/'>oorzaak heb gehoord....om gek van te worden. Ben al wel weer 3 maanden aan het HyperVennen en eerst ging het stukken beter maar nu sinds een week gaat het weer helemaal niet[:]sad smiley(([/:]. Ik kan jullie zo goed begrijpen en weet dat jullie allemaal streven naar genezing, daar doen we het ook voor toch. Ik zou jullie willen zeggen, hou de moed erin...ook als het weer minder gaat. Eens komt er misschien een dag dat we er allemaal vanaf komen en weer een normaal leven kunnen leiden.

Succes
Liefs Miranda
Hey Ayse,

Koude voeten heb ik altijd en vooral vaak mijn grote tenen... Heel vervelend.
Je praat over pijn onder je linkerborst, waarschijnlijk je middenrif? Door te veel lucht in je buik., door niezen, hoesten etc. kan deze namelijk wat gekneusd aanvoelen ... Ik heb hem zelfs ooit gescheurd gehad door niezen!!![:]smiling smiley)[/:]

Ik ben zelf ook verschrikkelijk benauwd, al een paar weken... Ik denk dat het komt omdat ik veel last van mijn maag heb en last van reflux, drukt het naar mijn slokdarm toe... En die zit natuurlijk precies onder je borstbeen.....

Wat jij over je schouder beschrijft klinkt wel als een spier die opgezet is. Druk er eens op, dan voel je het eigenlijk meteen. Bij mij schiet die pijn vaak door naar mijn arm of hoofd!

Ik denk dat mijn fysiotherapeute wel gelijk heeft. Met chronische hyperventilatie ben je op een gegeven ogenblik zo gefocust op op elk pijntje en gevoel in je lichaam, dat je overal wat achter zoekt! Heel vervelend en moeilijk om weer van af te komen. Doe het zelf ook nog steeds.

Heb sinds een tijdje een wat raar gevoelin mijn linker vingers.... Een wat strak gevoel, en weet niet waar het vandaan komt. Ik loop me ook alweer van alles in mijn hoofd te halen en ook richting het panische....

Zal het ooit eens ophouden[:]sad smiley([/:]...

Liefs Bernice
Re: hyperventilatie of word ik gek
20 December 2008 19:23
hoi allemaal

nou ging het een paar dagen goed en nu begint het weer hartkloppingen en sons het gevoel van overslaan hart benauwd en een krampachtig irritant gevoel in mijn benen mijn handen zijn stijf en jeuken en mijn voeten ook
geen idee wat er aan de hand is ik liep vandaag in de stad en niks aan de hand wel de hele tijd bang dat het gebeurt gebeurt niks en uiteindelijk loop ik de stad uit en ja hoor weer hartkloppingen en pffffffffffffffffffffffffff ik werd gek en wou meteen naar huis nu ben ik thuis en heb het nog af en toe ik word echt knettergek van mezelf en wie weet wie er nog meer gek van me word
\nou ja heb nu het idee dat er wat knel zit tussen mijn borsten en brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr echt als ik dit weer lees denk ik joh je bent een zeur maar ik kan er niks aan doen ik lag gisteravond in bed en alles begon te draaien en mijn hart ging weer snel en jeetje was heel bang .

sorry dat ik jullie lastig val maar weet niet waar ik anders heen moet.

heel veel liefs ayse
Hey ayse en de andere dames,

je bent niet de enige, dus eigenlijk vallen we elkaar dan maar allemaal lekker lastig[:]TOP[/:]!!!

Ik heb ook iets achterlijks, gewoon achterlijk!! Ik voel me al 2 dagen top, en dan bedoel ik echt TOP! Ik heb, op wat rugklachten en wat pijn in mijn linkerhand, bijna geen pijn[:]winking smiley[/:]! En dat is voor het 1st in een half jaar tijd... Ik zou moeten juichen en feesten.....maar nee, nu zit ik hier relaxt op mijn bank, tv aan met een leuke film, laptopje op schoot. Wijntje ingeschonken, stukje brie ernaast (tsja, ik ben eigenlijk een enorme levensgenieter[:]smiling smiley)[/:]) en ik begin nu te twijfelen... Hoe kan het dat ik me opeens zo goed voel, weinig last meer van me maag heb? Is het stilte voor de storm (want ik heb eigenlijk op het moment best veel verdriet en stress....) Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom de klachten opeens zo af zijn genomen en ben gewoon aan het zoeken!

Ik weet hoe vervelend dat overslaan van het hart is. BAM en daar zit die opeens boven in mijn keel, en vaak juist als ik helemaal niks aan het doen ben! Gewoon gezellig aan het praten met iemand.. Daarop volgen bij mij de hartkloppingen, daar kan ik iets rustiger onder blivjen, omdat die voortkomen uit de schrik van het overslaan...maar prettig zal het niet worden!!!

[:]NO[/:]


en dat gevoel tussen je borsten, herken ik helemaal!!!! Irritant is dat he, krijg ik ook heel benauwd van. Kan dan eigenlijk geen beha verdragen...... en dat gek worden van jezelf!? Ik denk dat menig een hierover mee kan praten. Heb het nog steeds vaak, dan denk ik: Bernice, doe ff normaal!!!! Vooral als ik mijn oma van 75, kwiek en angstloos door het leven zie gaan!!! Kom ik aan met mijn gezeur op mijn 26ste!!!

Na ja..... Ik ga nog een wijntje nemen, en lekker op tijd me bedje in! Lekker korte week werken en een relaxte Kerst...(hoop ik
[:]Tja[/:]) en duimen dat ik me zo goed blijf voelen!!!![:](Y)[/:]

Liefs Bernice
Het is wat Bernice al zegt, we vallen lekker elkaar lastig. Daarbij vinden we ook de steun denk ik. Ik vind het altijd erg prettig om jullie verhalen te lezen en herkenning te vinden. Zoals dat gevoel tusssen je borsten, zoooooooooo herkenbaar. Als ik dat aan een niet hyperventilatie-er zou vertellen zeggen ze"joh dat is een beetje sierpijn". Je zal wel verkeerd geslapen hebben of zo". En ik wordt zo bang van dat gevoel.

groetjes en hopelijk een fijne kerst en een goed uiteinde
jolanda
Idd Jolanda...

dat krijg je altijd te horen, of je al wel verkeerd gelegen hebben. Als je dan zegt, ja maar ik kreeg het pas midden op de dag... dan krijg je vreemde blikken! Onbegrip is iets waar ik dagelijks op stuit... Helaas....[:]sad smiley([/:]

Afgelopen week begon er opeens een kramp in mijn hand waardoor ik een hele stapel post liet vallen.. kreeg de opmerking: ben je ongesteld ofzo! Ik heb maar gemurmeld dat dat het wel zou zijn!

Ik merk dat ik smoesjes aan het verzinnen ben, om de rare blikken te voorkomen....Je moet toch wat!Nog even en ik ga van over-eerlijk, naar leugenaar....[:]sad smiley[/:]!

ik hoop dat jullie ook een fijne Kerst hebben!!! Maar uh...denk dat ik tussen nu en dan hier nog wel te vinden ben ( tis tenslotte nog 3 heeeeeeeeeele lange dagen[:]smiling smiley)[/:])

Groetjes en een knuffel voor jullie allemaal!
Re: hyperventilatie of word ik gek
22 December 2008 20:08
hoihoi allemaal,

ik vanmiddag naar de dokter want ik had weer na het eten last van hartkloppingen hij geluisterd en hoorde niks en zei ik stuur je door naar een cardioloog en dan kan je zien dat er niks is of hij weet dat er wat is maar zegt niks.
nu heb ik een lijstje gemaakt van alle klachten die ik heb en ik weet niet of het echt hyperventilatie is ik zou stom eigenlijk graag willen horen dat er meer mensen zijn met deze klachten
ik ben heel blij dat ik hier ff lekker kan zeuren want ik weet het nu ff niet meer aan de ene kant ben ik nu weer heel erg bang dat er wat uit komt.
laat ff weten of iemand deze klachten herkent aub!!!!!

-hartkloppingen vooral na het eten
- gevoel van overslaan hart
-spierpijn vooral in linkerkant nek en schouder
-opgezette buik
-duizelig
-benauwd drukkend gevoel linkerkant borst echt op je borst bij een vrouw
-trillen
-koud
-last van koude voeten en handen maar sons oom jeukerig en branderig gevoel
-soms diarree en soms juist het tegen over gestelde
-kramp in benen
-last van linker arm
-drukkend gevoel bij je maag beetje opgezet
-heel veel nadenken over enge ziektes of als je weer wat voelt denken dat je dood gaat
-als mijn kids wat liefs doen denken dat het de laatste keer is
-als ik in de auto zit ben ik bang dat er wat gebeurt
- en ik heb altijd het idee dat links bij een beetje opgezet is zo voelt het ook
- ik heb ook last van mijn nek het voelt alleen links opgezet aan


wat een lijst he jeetje ik hoop dat er iemand is die het herkent want ik word gek van mezelf

heel erg bedankt allemaal en tot gauw
Beste Ayse,

Al jouw klachten zijn herkenbaar als chronische hyperventilatie klachten. Sommige had ik niet, daar had ik weer andere klachten voor in de plaats. Ik had een lijst van 35 klachten, met als ergste klachten constant nerveus gevoel en derealisatie.

Het beste wat je kan doen is naar een longarts gaan, die kan een test met je doen om vast te stellen dat je chronische hyperventilatie hebt. Dat scheelt een hoop andere onderzoeken waar waarschijnlijk toch niets uitkomt.

Verder denk ik dat je het best actie kan ondernemen en hulp moet zoeken. Denk aan fysiotherapie of haptonoom voor ontspanning, psycholoog of hypnotherapeut om de stress te achterhalen, ga mediteren om rustiger te worden, en te sporten om endorfine aan te maken (daar komt je lichaam ook van tot rust).

En ten slotte, zorg dat je voor altijd van je klachten afkomt dmv te HyperVennen. Hoe eerder je begint, hoe eerder je van een hoop klachten afkomt.

Het heeft helaas weinig nut om steeds aan al je klachten te blijven denken en er niets mee te doen. Het is duidelijk een teken dat het niet goed met je gaat, dat je stress hebt. Een teken van je lichaam dat je iets in je leven zult moeten veranderen. Al is het alleen al je stressniveau.

Veel succes,
Groetjes
Claudia



Bericht bewerkt (22-12-2008 20:51)
Re: hyperventilatie of word ik gek
22 December 2008 20:51
hoihoi

dank je voor je reactie maar weet je wat het stomme is ik heb niet echt het idee dat ik gestresst ben of dat ik heel veel stress heb hebben jullie dat ook.


groetjes
hi Ayse

80% van wat jij opschrijft aan klachten heb ik ook 24 uur per dag en 7 dagen per week.
Bij mij heeft men het over ANGSTklachten en niet eens zozeer chronische hyperventilatie. maar volgens mij is het allemaal dezelfde noemer.
Ook ik denk vaak , zo gestressed ben ik niet, maar ik ga bijna elke dag onderuit hoor.

Vraag gewoon aan je huisarts waarom hij je doorstuurt. Vraag ook dat hij gewoon eerlijk is, en het je uitlegd. Ik vermoed, deden ze bij mij ook, om JOU te overtuigen dat het niets ernstigs is.
Ook ik was toen weer juist bang dat men toch twijfelde. 100% garantie krijg je nooit, maar het is echt gewoon een goede zet van je arts. (hij probeert je zo meer te overtuigen)

Claudia.
Sporten? ik liep voor dit anderhalf jaar lang hard a 35 km per week op het laatst. Je mag weten, sporten durf ik echt niet met deze klachten. JUIST bij INSPANNING ga ik gelijk fout. Krampen en angst en hartkloppingen . Soms is wandelen al teveel. Mijn hart is toch ook echt nagekeken, was zelfs heel GOED, zeiden ze.
Nou, ik kan nog geen 100 meter fietsen voor mijn gevoel.

Ik ben altijd verbaast dat mensen hier gewoon sporten en hardlopen. Ik durf dat echt niet en verergerd gelijk mijn klachten. hartslag uiteraard omhoog en bonzen (logisch, maar bevalt me niets en gelijk meer verkramping spieren op borst)
Hoi Richard,

Kan zijn dat door het sporten je lichaam ontspant... en dat je juist daardoor weer meer klachten krijgt. Stressontlading. Ik heb ook meer klachten als ik me meer ontspan. gister een hele ontspannen dag gehad, en vannacht mega-aanval. Raar in mijn hoofd, en hoofdpijn, voelt alsof ik een hersenbloeding krijg snachts. Wat dan natuurlijk weer niet zo is.

Ik probeer toch verder te ontspannen, ook al krijg ik klachten. Voor mij gevoel raak ik dan toch weer wat stress kwijt. Maar het is inderdaad allemaal zeer vervelend. Ik deel je gevoel.

Groetjes,
Claudia
Hey Claudia!

Ik herken zo wat jij verteld. Denk idd dat dit stressontlading is, want voel me over het algemeen genomen wel beter dan 3 maanden geleden!

Ook ik heb zo nu en dan echt het gevoel dat ik een hartinfarct krijg. Voel me echt onwel worden, word slap etc.

Op zo'n moment moet ik ook echt moeite doen om niet in paniek te raken. Heb het ook heel erg met hersenbloeding gehad. Daar is mijn angst eigenlijk begonnen door steken in mijn hoofd.

Ik ben nu nog wel eens bang (ik probeer altijd rustig te blijven, paniek maakt tenslotte erger) dat als ik echt iets heb, dat ik het niet doorheb en denk dat het de chronische hyperventilatie wel zal zijn. Ik heb ook totaal geen vertrouwen meer in dokters en ziekenhuizen, die alles zo makkelijk afdoen!! Denk dat dat ook wel meespeelt.....

Vervelend is het zeker, herken dat niet durven sporten wel. Ik wil graag 1x id week gaan zwemmen, maar op de 1 of andere manier durf ik de stap niet te zetten....Terwijl zwemmen altijd een enorme ontspanning en ontlading voor mij was!

En Ayse, alle klachten die jij daar schrijft heb ik ook. Bedenk wel dat sommige klachten voortkomen uit de paniek voor wel bestaande klachten. Die spierpijnen komen voort uit het feit dat je heel verkrampt rondloopt en je spieren geen ontspanning hebt... Misschien helpt het als je eens opschrijft wanneer je welke klachten hebt? Overigens wens ik je veel sterkte bij de cardioloog (en echt, ik heb er ook al 3x gezeten!!!! ) , en hoop ik (en denk ik ook) dat er nix uitkomt. Misschien dat het je geruststeld en je kunt gaan werken aan de werkelijke oorzaken/'>oorzaak!

Suc6!! [:](Y)[/:]

Groetjes Bernice
Re: hyperventilatie of word ik gek
28 December 2008 18:24
Hey allemaal

k moet weer ff wat kwijt hoor ik heb zo een last van stijve handen vooral na dat mijn hart ff snel ging en ik ben bang om te eten zodra ik savonds ga eten word ik daarna benauwd en krijg hartkloppingen of mijn hart gaat overslaan nu ik dit aan het typen ben heb ik een zeurend gevoel links en mijn handen zijn stijf en trillen ik word egek dacht dat het ff beter ging maar dan zit je echt te wachten tot er wat ergs gebeurt want het kan toch niet dat je geen klachten heb erg he eigenlijk.

hoop snel wat van een van jullie te horen tot gauw



veel liefs ayse
Hai Ayse,

Wat herken ik alles van jouw goed. 13 Jaar lang heb ik deze klachten gehad, elke minuut van de dag. En ik heb wat gezocht!!!!!!!!

Totdat ik hier terecht kwam en het voelde als thuiskomen, wat een herkenning!!!!

Direct ben ik begonnen met HyperVennen. En ook dat heb ik geweten. Heel veel stressontladingen volgde. Wat een troost haalde ik uit jullie reacties.....En ROb zijn kennis...

Telkens moest ik even een week pauze nemen omdat mijn lichaam al die ontladingen niet aankon.
Na een half jaar ging het best een stuk beter, maar er van af kwam ik niet. Rob en Ellen hebben mij toen anti depressiva geadviseerd, omdat mijn lichaam het alleen met HyperVennen niet kon redden, door het jarenlang stress opbouwen en narigheid. Want het gaat je niet in je kouwe kleren zitten als je de klachten die jij beschrijft 13 jaar lang hebt met 5 kinderen. Ik was er eigenlijk helemaal tegen, want ik ben een opgeruimde tante, ik voelde geen stress en was ook niet depressief, hooguit verdrietig van al die narigheid. Maar toch ben ik overstag gegaan....

En het wonder geschiedde....ook na het starten van de anti depressiva volgde een paar nare weken, ook veel ontladingen....en toen werd ik eindelijk rustig in mijn hoofd.
Mijn hartkloppingen verdwenen, mijn angsten en ga zo maar door......


Ik ben er nog niet, want ik ben nu na een half jaar nog heel erg moe. Mijn spieren zijn nog steeds niet rustig, kaken op elkaar snachtes, lichaam geeft nog schokken. Ik moet echt nog een poosje HyperVennen, want mijn ademhaling is nog steeds blijkbaar niet helemaal in orde. Ik heb een aantal maanden niet geHyperVent, omdat de AD medicijnen al genoeg ontladingen gaf, maar dat ga ik nu dus weer oppakken.

Ga maar even naar de cardioloog, maar ik kan je nu al vertellen ,dat je gewoon chronische hyperventilatie hebt, echt......mijn hart heeft voor twee levens gebonkt en geklopt.
Na het eten, standaard uren te snel gebonkt, je hele lichaam werd er slap er zwaar van. Ik heb me wat afgevraagd, waar dat toch door kwam en niemand, geen ene arts wist het.

En nu heb ik het bijna nooit!!!! meer.....zo heerlijk....

Lieve Aysa, ga lekker HyperVennen als je dat nog niet doet. Ga je lijf weer lief vinden, met iedere overwinning die je boekt. En zeg 100 keer per dag tegen jezelf......daar hebben we die stomme hyperventilatie weer, maar je krijgt mij er niet onder....en je kunt me ook niet bang maken, want er gebeurt toch lekker niks......Plak het desnoods levensgroot in je keuken op de koelkast!!!!

En denk ook eens na over anti depressiva als je er na een paar maanden HyperVennen niet uikomt.


Lees al mijn help en drama vragen maar op dit forum (sandra 2 en sandra3 zijn dezelfde, maar ik was een keer mijn wachtwoord kwijt)

Sterkte allemaal en misschien heb ik jullie weer wat moed kunnen geven met deze mail.


Liefs Sandra.
Re: hyperventilatie of word ik gek
29 December 2008 12:18
lieve sandra


bedankt voor je mail ik moest bijna huilen toen ik het las ik heb nog een lange weg tegaan dus maar ja het word uiteindelijk beter he

alleen ff een vraagje na het eten heb je dan alleen het bonken of ook het overslaan althans het voelt als overslaan van het hart.



groetjes ayse
Hey Sandra,

idd, probeer dat ook heel vaak tegen mezelf. MAar ik ben, net als Ayse nogal paniekerig en op zo'n moment is dat heel moeilijk om tegen jezelf te zeggen. Voel me op het moment ook weer verschrikkelijk, pijn op mijn borst, benauwd.... En dan kun je wel 2000x tegen jezelf zeggen dat het nix is, maar op zo'n moment helpt dat niet. Probeer afleiding te zoeken in mijn werk... Helaas lukt het in deze periode van het jaar ook niet echt om rustig aan te doen buiten je werk om.

Heb ook nog eens veel maagklachten erbij, wat ook niet echt mee werkt[:]sad smiley[/:]....

En Ayse, echt alles wat jij beschrijft heb ik ook. Heb op het moment bijvoorbeeld elke x een strak gevoel in mijn linkerhand en soms zelfs pijn. In mijn rechterarm heb ik kramp, die trekt letterlijk vanuit mijn borst.... Waardoor ik ook paniekerig wordt. Weet heel vaak ook echt niet waar ik het zoeken moet. Ben duizelig, kortademig....Heb het HyperVennen even aan de kant gezet, want kan het gewoon niet aan. Heb slaaptekort en voel me een dweil!!

Ik gebruik diazepam, maar ook dit lijkt niet meer te helpen!!

Ik ga maar weer verder, totdat..... Ja tot wat eigenlijk? Weet dat ik er eigenlijk aan zou moeten werken, maar voel me zo naar, dat ik daar de energie niet voor heb! Gewoon letterlijk de energie niet voor heb! Ben op het moment al blij als ik uit me bed kan komen en me onder de douche weet te slepen......

Pfff.....klinkt allemaal wel heel depressief he?

Groetjes Bernice
Hai Bernice,

Ja, ik snap je helemaal. ALs je je heel rottig voelt, met zo'n aanval, dan kan je inderdaad niet zomaar zeggen, het is niks....
Weet je wat ook wel eens helpen wil, dat hielp bij mij vaak...iets gaan eten....echt waar....of iets heel aktiefs gaan doen.
Ik rukte de stofzuiger uit de kast en ging stofzuigen of 3 maal de trap op lopen om zo de ademhaling weer normaal te krijgen.

Maar dat stoppen met HyperVennen....ik zou niet te lang wachten, want het gaat nergens anders mee weg. Of je moet aan de AD medicijnen gaan.
Probeer als je een paar dagen niet geHyperVent hebt, het weer op te pakken, maar dan heel rustig.

Gewoon een keer of 5, niet te lang vasthouden, dat je er helemaal uigeput van wordt. En met 5x ben je na 10 minuten klaar en de ontladingen zijn niet zo heftig.

Diazepam is ook alleen maar een spierverslapper he, dat helpt niet echt om rustig van te worden. MIsschien kan je iets aan je huisarts vragen, waar je wel rustig van wordt. Maar ja...alles helpt maar een paar uur en het is nog verslavend ook, alleen AD medicijnen niet.

Die pijn op je borst is rottig he? Ik heb dat ook zo vaak gehad, je hele lijf verkrampt, daar komen al die pijnen door. Als je languit op je bed gaat liggen of op de bank, wil het nog wel eens wegtrekken.

Sterkte en denk aan alle mensen die opgeknapt zijn van deze ellende, jullie komen er ook!!!

Liefs Sandra.
Hai Ayse,

Ik had van alles, meestal bonkte mijn hart gewoon een paar uur lang te snel, maar overslagen heb ik ook heel veel gehad. Even stopt je hart er dan mee, lijkt en dan geeft ie een dubbele slag....

Maar het kan helemaal geen kwaad, ik heb er vorige week nog over gelezen, wat er dan gebeurd, maar ik ben een enorm leeghoofd, ik kan je niet precies vertellen, hoe het nu precies werkt.

Maar in ieder geval, je hoeft je niet ongerust te maken, ik ben er ook nog steeds, ik was ook heel erg bang, dat mijn hart het op een gegeven moment zou begeven, zo vaak hartkloppingen en dergelijke.

Maar jij hoeft lang zo'n lange weg niet te gaan, wees dolblij dat je deze site gevonden hebt, ik wilde dat ik het 10 jaar geleden gevonden had.

ZIe het als een lichtpuntje in de duisternis. Een lichtpuntje, van waaruit je kunt gaan werken. Die stomme hyperventilatie beheerst je hele leven, zonder dat jij er controle over hebt.

En nu: Nu kun je er iets aan gaan doen!!!

Bijt door die ontladingen heen, rottig voel je je toch al.....hoe lang HyperVen jij al?

Groetjes Sandra.
Re: hyperventilatie of word ik gek
29 December 2008 13:00
hoi sandra

ik ben nog helemaal niet begonnen met hyperennen weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet doen en ben nogal nuchter wat dat betreft want ik kan ook maar moeilijk accepteren dat het van de stress is en dat het komt door hyperventilatie erg he


groetjes

Meer weten over het HyperVen programma?