[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Weet niet goed hoe verder...

Gepost door Steven7 
Weet niet goed hoe verder...
04 August 2009 20:32
Hoi allemaal, ik moet dit even van me afschrijven.

Ik ben met HyperVen begonnen eind juni. Ik had vrij snel hogere scores en ik vermoed de daarbijhorende stress release in de vorm van depressiviteit en extrasystolen. Ik kon dat mentale probleem oplossen met st-janskruid. Ik minderde wat met de therapie, maar kreeg toch last van eetlust vermindering en slaapproblemen.

Sinds 1 week ben ik volledig gestopt met HyperVen omdat ik op een nacht een voorkamerfibrillatie kreeg (aritmisch hart). Ik wil zeker niemand schrik aanjagen. Het is iets dat bij mij al aanwezig moet geweest zijn maar dat nu pas aan de oppervlakte komt (waarschijnlijk door de stress die vrijkomt).

In de week dat ik stopte is het echter niet zo goed met mij gegaan. Ik merk dat de depressiviteit weer om de hoek komt loeren en eigenlijk ben ik al weken niet meer mezelf op dat gebied.

Ik ga denk ik ook beginnen aan AD medicijnen om dit proberen te verhelpen. Ik voel dat ik blijf stilstaan en iets moet doen om uit mn viceuze cirkel van angst, depressiviteit en lichamelijk ongemak te komen. Ik heb seroxat voorgeschreven gekregen op basis van wat ik in dit forum las, maar heb toch beetje schrik voor de afkickverschijnselen.

Weet er iemand hoelang zo'n stress release kan duren? Misschien is het na 2 weken stoppen met HyperVen alles weer ok met me, en hoef ik geen AD medicijnen te nemen?


Ps:
Vandaag heb ik me bij de neuroloog laten testen op chronische hyperventilatie dmv een EMG. Het resultaat was...negatief. Mn lichaam reageerde normaal. Ofwel heeft HyperVen me al geholpen ofwel heb ik eigenlijk heel die tijd geen chronische hyperventilatie gehad, maar een soort van angststoornis (alles begon bij mij met een paniekaanval na een angstaanjagende lichamelijk gewaarwording).
Hey Steven,

Ook ik neem AD medicijnen nu en ik heb ook last gehad van hoge stressontladingen. Dit was echt beangstigend en ik heb die dagen doorgebracht met kalmeringspillen. Het is niet makkelijk... Bij mij is het ontstressen nu wat voorbij... Gelukkig. Ik neem ook AD medicijnen tegen de angst en de paniek en dit helpt wel hoor... Ik ben vandaag op consult geweest bij een angstcentrum. Daar beweert men dat chronische hyperventilatie niet bestaat en gewoon een symptoom is van een paniekstoornis. Door middel van je gedachten te verzetten geraak je er van af... Het is niet makkelijk... Maar wel het proberen waard? Ik wil ook heel graag een EMG laten uitvoeren, maar ik weet niet waar precies? Kunnen ze zoiets ook terugvinden op een EEG?
Hai Steven,

Paniekstoornis en dan chronische hyperventilatie of chronische hyperventilatie en dan een paniekstoornis.
Het is een beetje het kip of het ei verhaal en je kan er ook niet zo veel mee.
Het belangrijkste is dat de cirkel doorbroken wordt.

Steven ik ga je vraag even voorleggen aan Rob, die kan jou denk ik het beste helpen.

Hartelijke Groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Hey Ellen,

Ik ben ook wat in de war een beetje... Volgens het angstencentrum veroorzaken/'>oorzaak ik dit allemaal zelf volgens mijn denken... Daar zegt men dus dat hyperventilatie slechts een symptoom is van een paniekstoornis... Ik ben nu helemaal in de war [:]sad smiley[/:] Ik wil me echt laten testen voor chronische hyperventilatie... Als blijkt dat ik dit niet heb... Wat kan ik dan doen?
Re: Weet niet goed hoe verder...
05 August 2009 11:42
Hoi Paulina,

Had je iets anders verwacht dan? Je wist toch al dat de meeste dokters chronische hyperventilatie niet kennen of het bestaan ervan ontkennen zelfs. Je hebt toch zelf gemerkt dat HyperVen je stressontlading gaf dus zo te zien doet het heel wat voor je. Ik zou het dan ook gewoon blijven volhouden naast die therapie. HyperVen AD medicijnen en therapie gaan je er samen zeker vanaf helpen hoor!
Lieve Paulina,

De heren medici zijn het nog steeds niet met elkaar eens over; wat chronische hyperventilatie is, wat eerst komt, een paniekstoornis of chronische hyperventilatie etc. en hoe je ervan af komt.

Laat je niet in de war brengen.

Ik als oud chronische hyperventilatie-er en paniekstoornis met straatvrees kan jou met gerust hart zeggen uit eigen ervaring:

Eerst gaat een mens door verschillende oorzaken HyperVentileren, als je daar niets aan doet dan ga je chronisch HyperVentileren (je ademcentrum heeft zich gereset, zodat je chronisch blijft HyperVenteren. Als je daar niets aan doet ontstaat er een paniekstoornis en vele andere vervelende fobieën.

Bij allerlei fobieën, angststoornissen en paniekstoornissen spelen inderdaad je gedachten een hele grote rol en daar kan je wat aan doen, maar.............................je zal ook je ademcentrum moeten resetten naar normaal, want anders blijft je lichaam gewoon doorgaan met chronisch HyperVentileren.

Je kan jouw probleem dus op 2 manieren aanpakken:
- doorgaan met HyperVennen
- stoppen met piekeren en angstgedachten (dit kan je d.m.v. een psycholoog doen of zelfhulpboeken)

Wat voor jou ook belangrijk is is nog eens onze site GOED doorlezen, want daar staat uitgebreidt hoe je aan chronische hyperventilatie komt. Hoe het in je lichaam te werk gaat en wat HyperVen eraan doet om ervan af te komen.

En ik zou me al helemaal niet druk maken om: als ik geen chronische hyperventilatie heb wat kan ik dan doen, want als chronische hyperventilatie (volgens het angstcentrum) een gevolg is van een paniekstoornis, dan weet je al dat je chronische hyperventilatie hebt. En dan ben je weer terug bij: Wie was er eerst de kip of het ei? [:]winking smiley[/:]

Hartelijke groetjes van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Weet niet goed hoe verder...
05 August 2009 11:48
Is er een boek dat je daarvoor kan aanraden?
Hai Edith,

De boeken waar ik zelf persoonlijk veel aan gehad heb zijn:

- Handboek meditatief ontspannen - Jon Kabat-Zinn.
Deze man heeft in amerika verschillende centra waar ze mensen behandelen met stress-klachten en fobieën.

- Angst beheersen met aandacht - Jeffrey Brantley
Een ontzettend praktisch boek om te leren met angst etc. om te gaan.

- Je piekert je suf - Herk Hermans
Simpel boekje waarin uitgelegd wordt hoe piekeren werkt en wat je eraan kan doen

- Uit de ban van je fobie - Cor Anneese en Tino Pol
De is echt een boek met een stappenplan om van je straatvrees af te komen.

Als je slim bent leen je ze eerst in de bibliotheek, want dan kan je eerst kijken of een boek wel wat voor je is. De ene schrijver ligt je beter dan de andere.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?