[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Dringende vraag...

Gepost door Paulina1 
Re: Dringende vraag...
06 August 2009 18:36
Paulina,

Ik ben ondertussen ook met seroxat begonnen (20mg) en zit in mn 2de dag.
Vandaag voelde ik me allesbehalve goed: maag/darm problemen, duizelig, hartbonzen, maar ik denk dat dat erbij hoort.

Hoe is jouw eerste week met seroxat verlopen?

-Steven
Re: Dringende vraag...
06 August 2009 19:46
Hey Steven

Mijn eerste week was alles behalve prettig. De eerste dagen waren heel zwaar omdat alles erger leek te worden, maar nu begin ik me al wat meer stabieler te voelen. Het is nog niet perfect hoe het moet zijn, maar met de dag gaat het beter. Dat heeft even zijn tijd nodig om in te werken. Ik heb enkele dagen geen last gehad van stressontladingen. Nu heb ik deze nacht amper geslapen eigenlijk en heb ik er weer wat last van...

Groetjes,

Paulina
Re: Dringende vraag...
06 August 2009 19:54
Hey Paulina,

Heb jij vaak last van slaapproblemen? Ik sukkel er al een paar weken mee (ik word meestal te vroeg wakker en kan dan niet meer slapen).
Ik vermoed wel dat de AD medicijnen op termijn daar een oplossing kan aan bieden.

Steven
Re: Dringende vraag...
07 August 2009 06:32
Hey Steven,

Ja, dit heb ik ook gehad... Ik werd wakker rond half 4 's nachts en kon daarna niet meer slapen... In die periode heb ik het wel moeten doen met Xanax want dat was niet uit te houden. Hoe het beter ging heb ik de Xanax laten vallen. Waar ik ook last van heb/had is constant gejaagd zijn en heel prikkelbaar...
Ja, idd! Het is zelf aangeraden bij mensen met een paniekstoornis... Samen met cognitieve gedragstherapie...
Wat ik wel vreemd vind is dat ze je meteen 20 mg hebben gegeven? Ad moet je normaal opbouwen of niet?

Groetjes,

Paulina
Re: Dringende vraag...
07 August 2009 10:16
Hey Paulina,

De huisdokter schreef me meteen 20mg voor, wat me nog niet zo'n grote dosis lijkt (maximum is 50mg). Hoeveel heb jij voorgeschreven gekregen?

Ik heb alvast ook een afspraak gemaakt in het angstcentrum en ik zal ook een psychiater zoeken hier in de buurt. Of zou een cognitieve gedragstherapeut beter zijn?

Slaap jij nu terug normaal na 1,5 week seroxat?

Groetjes,
Steven
Re: Dringende vraag...
07 August 2009 11:32
Ik zou eigenlijk meteen iemand zoeken die cognitieve gedragstherapie geeft Steven.
Ik had namelijk ook gewoon een afspraak bij een psychiater gemaakt maar die koos er dan voor om mij psychotherapie aan te raden, aangezien ze zelf geen gedragstherapie gaf.
Lijkt me handiger dat je zorgt dat je meteen ergens gaat waar je dat kan krijgen, want psychotheapie, ik zie daar echt het nut niet van in bij een paniekstoornis. Ik bereikte daarmee hooguit dat ik nog meer ging piekeren over dingen waar ik niet eens mee zat tot voor die gesprekken.
Re: Dringende vraag...
07 August 2009 13:24
Heeft een angstcentrum niet alles in 1 [:]moody smiley[/:]
Het centrum waar ik de handvatten kreeg wel.
Psychiater nooit gebruik van hoeven maken, aangezien ik er in geloof dat iedereen het zonder medicijnen kan. Dit zeg ik om het feit dat ik vind/denk/zie dat mensen zichzelf onderschatten/meer kunnen dan ze denken, om geen enkele reden meer.

Veel succes allemaal.

Re: Dringende vraag...
07 August 2009 14:10
Denk van wel, had er ff niet bij stilgestaan maar snap inderdaad eigenlijk ook niet waarom je nog een psychiater nodig hebt naast het angstencentrum? Of bedoel je omdat je er ver vanaf woont misschien en dus niet vaak tot daar kan gaan ofzo?
Re: Dringende vraag...
07 August 2009 17:55
Hoi Edith en Lenah,

Misschien loop ik wat te snel van stapel.
Ik woon idd op 100km van het angstcentrum dus zo vaak kan ik daar niet naar toe.

Het is voor mij ook allemaal niet zo duidelijk. Alles begon met een paniekaanval en blijkbaar had ik daarna regelmatig (dagelijks) angst/hyperventilatieaanvallen (chronische hyperventilatie?).

Maar ik testte negatief op chronische hyperventilatie eerder deze week, dus nu vermoed ik dat het een pure angststoornis is en richt ik mn aandacht daar ff op. Ik zal het bezoekje aan het angstcentrum even afwachten vooraleer ik verdere therapeuten aanspreek.

PS: Ik zit ook met twijfel of AD medicijnen een goede keuze is. Het is alleszins de eerste keer dat ik dergelijke medicijnen neem. De toekomst wel uitwijzen of het een goede keuze is, maar ik wou even uit mn kringetje waar ik toch al een dikke maand inzat en die gans mn leven op de helling zette.

Steven
Re: Dringende vraag...
07 August 2009 18:05
Hey Steven,

In het angstencentrum krijgt ge cognitieve gedragstherapie. Daar wordt je alles uitgelegd en ze nemen er echt hun tijd voor tot dat alles echt tot je door dringt. Hierdoor geraakt ge ook uit die circel waar je momenteel inzit. Ik ben nu nog bezig met een dosis van 12mg en begin zondag aan 22mg want dit moet je normaal gezien opbouwen. Voor mij is het ook idd de eerste keer dat ik ze neem. Ik vind het raar, maar emotioneel voel ik me al wat beter.
Re: Dringende vraag...
09 August 2009 13:41
Hey Paulina,

Hoe gaat het met jou nu je bijna 2 weken aan de AD medicijnen zit? Merk je stabilisatie? Heb je nog klachten die overblijven?

Groetjes,
STeven
Re: Dringende vraag...
09 August 2009 21:55
Hey Steven,

Met mij gaat het heel goed zelfs. Ik heb nog maar 1 klacht en dat is het globusgevoel. Deze verdwijnt als ik er niet mee bezig ben... Verder heb ik terug mijn oud leventje opgepakt. Ik heb veel baat gehad aan dat angstencentrum. Met de AD medicijnen voel ik me ook goed... Ik heb nergens meer echt last van. Hoe is het nu met u? Merkt ge al verbeteringen?

Groetjes,

Paulina
Re: Dringende vraag...
09 August 2009 23:01
Amai dat is ook snel gegaan zeg. Ben je nu terug aan het HyperVennen ook?
Re: Dringende vraag...
09 August 2009 23:57
Hey Edith,

Neen momenteel nog niet aan het HyperVennen. Ik wacht nog even af, misschien dat het zo ook lukt.

Groetjes,

Paulina
Re: Dringende vraag...
10 August 2009 00:20
Ik zou je toch aanraden om evezeer de HyperVen therapie ook af te maken. Heb al vaak gelezen dat mensen er met AD medicijnen vanaf zijn maar als ze dan proberen te stoppen met die AD medicijnen dat dan ook de klachten weer terug zijn, waardoor ze er niet meer vanaf geraken. En uiteindelijk treedt dan ook nog vaak gewenning voor de AD medicijnen op na een paar jaar waardoor de klachten dan ook weer terug gaan opsteken. Als ik jou was zou ik gewoon zorgen dat je er nu voor eens en voor altijd volledig vanaf bent, wanneer het goed met je gaat is de therapie ook een stuk makkelijker. Anderzijds kan ik mij wel inbeelden dat als je er zowat vanaf bent je eigenlijk zoveel mogelijk afstand wilt nemen van chronische hyperventilatie en het zo snel mogelijk achter je wilt laten.
Re: Dringende vraag...
10 August 2009 07:57
Beste Paulina,

Ik kan niet anders zeggen dat Edith gelijk heeft.

AD medicijnen is een HULP-middel.
Als je nu stopt met HyperVen dan komt de chronische hyperventilatie straks keihard terug als je gaat stoppen met de AD medicijnen.

De AD medicijnen haalt je klachten weg zodat je je beter gaat voelen en de therapie beter aan kan en je maakt nu een bekende fout: De klachten zijn weg dus ik hoef niet meer te oefenen.

Maak alsjeblieft de therapie af!!!!

10 dagen geleden zat je nog helemaal in de put en ik ben heel blij voor je dat de AD medicijnen zo ontzettend goed aanslaat, maar laat het jezelf nu niet gebeuren dat als je stopt alle klachten weer terugkomen, dan heb je alles voor niets gedaan.

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Dringende vraag...
10 August 2009 08:20
Hey Paulina,

Blij voor je dat je eruit gekomen bent!

Ik heb nu 5 dagen het medicijn genomen en geestelijk voel ik me wel sterker maar ik heb nog steeds last van slapeloosheid (vroeg wakker worden) en hartbonzen.

Ik hoop dat dit overgaat nadat ik het wat langer gebruik. Ik zou graag eens echt goed doorslapen zonder slaapmiddel (wat ik af en toe neem).

Steven
Re: Dringende vraag...
10 August 2009 09:35
Hey allen,

@ Edith en Ellen: Ik wil de therapie wel afmaken, maar ik ben niet zeker of ik chronische hyperventilatie heb. Volgens het angstencentrum heb ik een paniekstoornis en dit is makkelijk te overwinnen met je gedachten aan te passen. Dit heb ik gedaan. Mijn angsten zijn zo goed als weg eigenlijk. Ik had schrik om cafeine te drinken uit schrik voor een aanval. Door mijn gedachten kreeg ik dan ook een aanval. Nu heb ik geleerd dat dit mijn gedachten zijn die dit beinvloeden. Ik drink nu terug cafeine en heb nergens last van. Ik ben echt aan het twijfelen. Ik heb me bij de dokter laten testen hoeveel zuurstof ik in mijn lichaam had via zo een apparaatje wat men vast maakt aan je wijsvinger. Ik had 99% zuurstof en dit was volgens de dokter normaal. Ik wil eerst toch een EMG laten doen, zodat ik zeker ben.

@ Steven: Dit is normaal... Bij mij is dat ook pas overgegaan na een dikke week. Van hartbonzingen heb ik geen last meer. Ik slaap ook perfect. Kalmeringspillen neem ik ook totaal niet meer in. Na 2 weken gaat ge u idd een stuk beter voelen. Lichamelijk voel ik me ook al veel sterker. Ik ben elke dag bezig, ik ga veel weg en probeer zo eigenlijk uit die circel te geraken.
Re: Dringende vraag...
10 August 2009 13:23
Hai paulina,

Een paniekstoornis (die ik zelf 13 jaar gehad hebt) gaat altijd gepaard met hyperventilatie.
Dat het angstcentrum vertelt dat hyperventilatie alleen in je hoofd ontstaat is voor een gedeelte waar.

Op het moment dat hyperventilatie overgaat in chronische hyperventilatie heb je een probleem.

Een paniekstoornis gaat altijd gepaard met hyperventilatie, maar nog meer met chronische hyperventilatie.

Ik heb je nu alle informatie gegeven waar je wat mee kan. Het is aan jou om te kijken wat je ermee doet.

Wat je ook beslist: Ik hoop voor jou dat alles goed komt en dat je er geen last meer van hebt.

Liefs van Ellen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.



Bericht bewerkt (10-08-2009 15:29)
Re: Dringende vraag...
11 August 2009 00:03
Hey Ellen,

Ik ga volgende week een EMG laten doen voor zeker te zijn. Ik hoop dat ik enkel een paniekstoornis heb. Momenteel gaat alles nog goed met me... Ik hou je zeker op de hoogte!

Groetjes,

Paulina

Meer weten over het HyperVen programma?