[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Wat is er met me aan de hand?

Gepost door Hypersander 
Wat is er met me aan de hand?
24 August 2013 17:05
Hallo allemaal!

Aangezien ik nieuw ben hier,zal ik me even voorstellen. Ik ben een jongen van 20 jaar en stond altijd positief in het leven. Dit is helaas de laatste maanden enorm veranderd...

Ik ben altijd zeer sportief geweest. Ik volgde een opleiding met veel sport en mijn conditie was altijd top. Ik speelde 5x week voetbal,ging 3x per week naar de fitness en daarbij deed ik ook nog wel eens een half uurtje joggen. In februari ben ik gestopt met voetballen wegens slechte resultaten met de club. Ik had er geen interesse meer in. Kort daarna besloot ik om ook te stoppen met fitnessen omdat ik het even rustig aan wou doen de komende maanden. Dit verliep zeer goed en ik had een super goed leven. Ging minstens 2x/week op stap met mijn vrienden tot in de vroege uurtjes. Ik ging overal naar toe zonder problemen en ik kon alles aan.

Dit is helaas in mei allemaal veranderd. Ik ging mijn vader brengen naar de luchthaven in Düsseldorf (1u rijden). Ik parkeerde de auto en liep even gezellig mee met mijn vader om hem vervolgens een afscheidskus te geven want hij zou een weekje weg zijn. Op de terugweg naar de auto voelde ik me opeens in een fractie van een seconde heel raar. Ik werd heel licht in mijn hoofd en mijn benen voelden zeer slap aan. Ik besloot om even terug te keren om een koffie te kopen want ik had de maar 3 uurtjes geslapen. Ik dacht dat het door de vermoeidheid kwam. Ik ging rustig zitten en nam een slok van mijn koffie. Vanaf dit momet ging het allemaal mis. Ik werd steeds lichter in mijn hoofd en ik kreeg ontzettende hartkloppingen erbij. Ik besloot om zo snel mogelijk naar de auto te gaan om vervolgens naar huis te rijden. De terugrit naar huis was een totale ramp. Ik was helemaal in paniek en ik wist niet wat er met me aan het gebeuren was. Het leek net of ik geen adem kreeg. De hartkloppingen bleven aanhouden en mijn stuur was nat van het zweet van mijn handen. Ik ben tegen 220km/u naar huis gereden, ik wou zo snel mogelijk thuis zijn. De laatste 15 minuten van de rit ging het weer wat beter met me. Toen ik thuis was aangekomen, was ik volledig uitgeput. Ik besloot om een paar uurtjes te slapen. Toen ik wakker werd voelde ik me weer normaal en ik gaf geen aandacht meer aan die aanval.

Helaas kreeg ik het 2 weken opnieuw. Ik stond in de supermarkt en het gevoel kwam weer op. alles leek zich in slowmotion af te spelen. Ik vond het allemaal super bizar! In die week heb ik het nog zeker 5x gehad. Ik trok het niet meer en besloot om naar de dokter te gaan. Hij vertelde me dat het te maken had met stress en spanning in combinatie met hyperventilatie. Ik was gerustgesteld en die week ging het weer beter. De week erna begon de ellende opnieuw maar minder hevig dan voordien. Ik had gewoon een wazig gevoel door de hele dag. Zeer onwerkelijke gevoelens en ook vaak een vaag onbeschrijfelijk gevoel in mijn vingers. Het doet geen pijn maar ik kan het niet uitleggen. Mijn benen voelen stijf aan en tegelijkertijd ook heel slap. Ik ben 6kg afgevallen en heb niet meer zoveel eetlust als voordien. Wanneer ik alcohol drink ben ik de dag erna een wrak! Ik gaap ook vaak en hap ook zeer veel naar lucht. Ik wil mijn oude leven terug en ben hopeloos...

Kan iemand mij helpen? Hopend op een snelle reactie.

Groetjes sander
Re: Wat is er met me aan de hand?
24 August 2013 18:53
Hallo Sander,

Het is het klassieke verhaal van het chronische hyperventilatie syndroom (chronische hyperventilatie = chronische hyperventilatie). Bij bijna iedereen die chronische hyperventilatie krijgt, verloopt het proces min of meer op dezelfde manier als bij jou. Na langdurige roofbouw op de buffers van het lichaam, zijn die buffers op een gegeven moment niet meer voldoende aanwezig om te compenseren, en de eerste chronische hyperventilatie aanval is een feit. Voor een uitgebreide uitleg over chronische hyperventilatie, de buffersystemen van ons lichaam en de symptomen van het chronische hyperventilatie syndroom, zie onze site [url=http://www.hyperventilatie.info]www.hyperventilatie.info[/url].

De stappen op eruit te komen zijn als volgt:

1. Lees onze site goed door zodat je gaat begrijpen wat chronische hyperventilatie is en doet met je lichaam.
2. Pas je levensstijl rigoureus aan: op tijd gaan slapen en niet te lang doorslapen. Vooral regelmaat is van groot belang.
3. Wees voorzichtig met alcohol en zorg dat je het aantal stress bronnen dat je hebt vermindert.
4. Doe alles in een rustig tempo.
5. Ga veel wandelen en fietsen, dat lost de onderliggende stress op.
6. Lees de vragen en antwoorden op forum 2 en 3 goed door.
7. Start met het programma HyperVen om het ademcentrum minder gevoelig te maken voor CO2 stijgingen. Ook over het programma HyperVen kan je alles lezen op onze site.

Als je deze stappen onderneemt, kom je eruit. Let wel, het is een langdurig proces. Je bent ook niet in één dag ziek geworden, ook al lijkt dat wel zo. Het ontwikkelen van het chronische hyperventilatie syndroom is een proces van minimaal een half jaar, meestal veel langer.

De HyperVen therapie is gebaseerd op het inhouden van de adem. Het duurt gemiddeld 4 maanden waarin je twee of drie keer per dag oefent achter de computer. In het begin duurt dat ongeveer 15 minuten, in een later stadium kan dat oplopen tot ongeveer een half uur per sessie. De computer houdt je scores bij, geeft tips en aanwijzingen en verwerkt je scores in een voortgangsgrafiek. In die grafiek kan je de echte vooruitgang in de loop der maanden zien.

Het is belangrijk om de therapie niet te forceren. Dat werkt meestal averechts en ontneemt uiteindelijk ook vaak de lust om door te zetten. Daarnaast kan forceren tot allerlei klachten leiden, zoals keelpijn e.d. De kosten zijn 60 euro voor de eerste 4 maanden en 15 euro per maand als je wilt verlengen. 4 maanden hebben de meeste mensen minimaal nodig om er vanaf te komen.
Re: Wat is er met me aan de hand?
24 August 2013 19:17
Hallo

Ik ben al een tijdje intensief bezig met jullie site en forum. Ik zie veel herkenning in de andere verhalen maar ik vind het zo ongelooflijk moeilijk om het aan mijn ademhaling te wijten. Het meeste moeite heb ik met de onwerkelijkheidsgevoelens. Ik vertoon ook een aantal depressieve verschijnselen. In samenspraak met mijn huisarts en psycholoog heb ik de stap durven nemen naar antidepressiva. Ik neem sipralexa en seroquel. Ben begonnen op 14 augustus en ik merk al een klein beetje verbetering. Mijn angstaanvallen zijn minder geworden en ben een beetje relaxter. Ik probeer het allemaal te accepteren maar dat vind ik heel moeilijk. Ik surf veel op internet met betrekking tot mijn klachten. Soms denk ik echt wel dat ik een ernstige aandoening heb maar bloedonderzoek wijst uit dat alles in orde is ( vitaminen,mineralen,expleciet op b12 getest,ziekte van lyme,pfeifffer). Alles is perfect in orde maar zo voel ik me helemaal niet...ik doe ook twee maal per week buikademhaling bij de kinesist in combinatie met relaxatietherapie. Dit verlicht maar is absoluut geen oplossing.

Verder rook ik ook +/- 15 sigaretten per dag. Misschien beter om volledig te stoppen? Ik merk als ik een sigaretje heb gerookt dat mijn ademhaling erna onregelmatiger is. Hier had ik voordien geen last van denk ik. Ik rook inmiddels bijna 5 jaar. Thuis rookt iedereen en dat maakt het nog eens extra moeilijk om te stoppen. Wat lijkt u het beste?
Graag had ik ook geweten hoelang het ongeveer duurt vooraleer dat onwerkelijkheidsgevoel afzwakt en hoe het in verband staat met chronische hyperventilatie.

Groetjes Sander
Re: Wat is er met me aan de hand?
25 August 2013 09:49
Hallo Sander,

Je bent op de goede weg. Je hebt al een aantal goede stappen ondernomen. Het gaat tijd kosten, verwacht geen wonderen dat het zomaar plotseling over is. Het is een proces en dat heeft zijn tijd nodig. De onwerkelijkheidsgevoelens worden veroorzaken/'>oorzaakt door een combinatie van de onderliggende stress en de bloedvatvernauwing die het gevolg is van chronische hyperventilatie. De bloedtoevoer naar de hersenen kan tot wel 40% verminderd worden. Dat is ook de oorzaken/'>oorzaak van het vreemde gevoel in je handen wat je eerder beschreef.

Ik zou als ik jou was alleen wat minderen met roken, maar nog niet meteen proberen te stoppen. Zeker niet gezien het feit dat iedereen in je omgeving rookt, dat maakt het in combinatie met chronische hyperventilatie erg lastig om te stoppen. Later, als je wat verder uit het dal geklommen bent, kan je proberen om helemaal te gaan stoppen. Probeer om niet te diep te inhaleren, maar zo oppervlakkig mogelijk te roken.

Hoe lang het allemaal gaat duren is erg lastig te zeggen. Bij sommige mensen gaat het erg snel, bij andere is het een langzame weg naar boven. Je hebt er zelf gedeeltelijk invloed op door de levensstijl aan te passen zoals ik hierboven al schreef. Doe de oefeningen regelmatig, 2 of 3 keer per dag.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Wat is er met me aan de hand?
25 August 2013 13:47
Hey Rob

Ik ga zeker proberen om te minderen met roken. Het zal wel moeten denk ik hé! Op het moment wil ik alles doen om van mijn toestand te genezen. Mijn levenskwaliteit is aanzienlijk gedaalt.

Weet jij hoe het komt dat ik me zo ongelooflijk slecht voel als ik alcohol heb gedronken? Vroeger kon ik bijvoorbeeld 15 biertjes drinken en de dag erna ondervond ik geen problemen. Nu zijn 5 pilsjes al genoeg om mijn hele dag te verpesten. Op het moment dat ik alcohol benuttig voel ik me wel goed overigens...

Kan jij me ook het verloop van verergeringsklachten een beetje toelichten? Hier heb ik eerlijk gezegd wel schrik voor.

Verder heb ik het programma aangeschaft. Mijn bankkaart werd geweigerd en heb het toen maar overgeschreven op het belgische kbc nummer. Ik kan niet wachten om te beginnen!

Groetjes sander
Re: Wat is er met me aan de hand?
25 August 2013 15:00
Hallo Sander,

Alcohol heeft een eigenaardig effect op onze psyche. Aan de ene kant maakt het emoties los, en aan de andere kant dempt het het vermogen van ons lichaam om die stress normaal te verwerken. Het gevolg is dat je met stress blijft zitten die - nadat de alcohol uit je systeem is – pas verwerkt kan worden. Zodra je stress levels te groot zijn geworden, kan je steeds minder alcohol verdragen. Probeer om daar ook mee te minderen, niet meer dan 1 of 2 pilsjes per dag drinken, dan blijft het effect ervan beperkt…

Die aanloopeffecten van HyperVen treden lang niet altijd op en zijn ook bij iedereen verschillend qua impact die het heeft. Ik zou me daar niet al teveel zorgen over maken, mogelijk vallen ze erg mee. Mochten ze toch gaan optreden, beperk dan tijdelijk het aan trials per sessie naar 5 trials. Daarna weer langzaam opvoeren naar 10 trials. Hierdoor kan je de effecten die optreden doseren.

Ik heb net nog even gecheckt, maar helaas is het nog niet bijgeschreven. Ik houd het voor je in de gaten, zodra het overgeschreven is activeer ik meteen het account.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Wat is er met me aan de hand?
25 August 2013 17:29
Hey rob

Alcohol probeer ik nu zoveel mogelijk te vermijden,dat zal geen enkel probleem zijn. Bedankt voor de snelle reacties.

Gr

Meer weten over het HyperVen programma?