[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Niet kunnen overgeven aan stressontladingen

Gepost door Marr 
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
30 November 2016 14:10
Hm, dat is een erg goede tip: verschil tussen WIL en MOET. Dank je, Avedar!
Daar ga ik zeker op letten.

Alayne, nee ik gebruik geen medicatie. Als ik in Nederland zat was ik waarschijnlijk al lang naar de huisarts gegaan. Ik ben hier twee keer naar een psycholoog geweest en die praatte alleen over zichzelf en wilde dat ik me eerste helemaal lichamelijk zou onderzoeken. Dat is hier loei duur! De gezondheidszorg is hier niet zo goed geregeld - iets wat mij ook ERG zenuwachtig maakt. Ik kan hier ook geen gewone fysiotherapeut vinden.. Alleen een chiropractor (kraker), die is gelukkig heel aardig.

Mijn lijstje wordt steeds langer en langer.. Nog steeds niet helemaal klaar. Gisteren weer veel gehuild, dus hopelijk komt er een hoop los.

Hebben jullie eigenlijk ook last van jullie ribben? Mijn onderste ribben doen erg pijn en bij mijn middenrif (dat kuiltje). Vaak ook op mijn borst.

Liefs,
Marr
Anonieme bezoeker
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
30 November 2016 14:48
Hoi Marr

Is het niet mogelijk om terug te komen?
Lijkt me erg vervelend als je onzeker bent over je gezondheid....

Ik heb ook wel eens steken bij m'n ribben of kuiltje Maar niet constant. steken en krampen in m'n buik links onder dan weer recht onder m'n buik en diarree zijn daar meer mensen mee bekend lees er niet veel over namelijk over de darmen .

Ik hoop zo dat de therapie aanslaat op een dag dat ik denk hey wat voelt het lekker!!
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
30 November 2016 17:40
Hoi Alayne, ja dat klopt, dat geeft heel veel stress. Maar we gaan nu een plan trekken met zijn ouders zodat ik daar terecht kan voorlopig.

Ja het is voor je partner ook niet makkelijk, maar voor jou ook niet! Vind het wel erg jammer voor je hoor, heb je wel van iemand anders steun?

Ik heb mijn wekker op 7 uur, (word eigenlijk altijd al ver voor m'n wekker wakker). Geniet van m'n moment alleen en doe HyperVen. Tegen 8 maak ik m'n dochter wakker. Ik probeer elke dag 1 taak in het huishouden te doen en te koken (dat lukte voorheen helemaal niet en gaat nu ook even bijna niet). Ik schilder en teken en speel wat met m'n dochter. Savonds als het lukt nog een x HyperVen. Lig er tegenwoordig rond etenstijd al in, het ziek en te druk zijn heeft voor een behoorlijke terugval gezorgd. Slaap tegen 9 tot een uur of 3-4 (is sinds 3 adgen iets verbeterd hoor, sliep voorheen tot een uur of 1-2 en daarna niet meer). Probeer ook nog wat te sporten, maar ook dat is er bij ingeschoten door het ziekzijn en de terugval! En hoe ziet jou dag eruit?

Marr, dan was je lijstje wel nodig als hij zo lang word! Ik ben nog niet begonnen, te moe geweest om echt na te denken! Maar het is zeker een voornemen! Kan me voorstellen dat het confronterend is, wat ga je er nu mee/ aan doen? Echt heel jammer ook van je baas zeg, dat helpt niet mee in deze situatie :/ Bizar zeg dat het daar zo vreselijk geregeld is in de gezondheidszorg.

Ik heb wel eens steken tussen m'n ribben, of spiertrekkings, ben dan altijd bang dat het m'n hart is maar zijn echt die spiertjes tussen de ribben.
alayne, ik had de eerste paar maand van m'n burn-out elke dag diarree. Darmen zijn gevoelig voor stress.

Heel veel succes met HyperVennen allen, ik heb het ook weer voorzichtig opgepakt!
Anonieme bezoeker
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
30 November 2016 21:45
Hallo,

Goed dat je word ondersteund door je familie,!dat geeft ook wel rust.

Pff heftig klinkt het zeg om 1-2uur snachts al wakker maar gelukkig gaat het beter.

Ik slaap tussen 23:00 en 24:00 word ongeveer wakker om 9uur sochtends 2x in de week ga ik naar werk en kom ok rond 14:00 of 15:00 thuis ondertussen heb ik dan boodschappen gedaan. Daarna lig ik op de bank 2uurtjes doe thuis kleine dingen. En kook s avonds wel met veel vermoeidheid.

En als ik thuis ben doe ik gewoon alles rustig aan smiddags even de deur uit bij familie thee drinken.

Hoe ben je uit je burn-out gekomen want Rob dacht ook dat ik een burn-out heb omdat m'n scores zo langzaam omhoog gaan. En diarree elke dag ik geef echt een groot feest als alles achter de rug is!!

Ik heb a.s. Vrijdag een bruiloft van m'n nichtje in een zaal waar ik voorheen heel naar werd met paniek en ik kijk er zoo tegenop!maar wil ook geen vermijdingsgedrag vertonen.

Zijn er tips die jullie voor mij hebben??
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
02 December 2016 08:06
Ik zit er helaas nog midden in. kan je dus nog niet vertellen hoe ik eruit kom! Ik ga vanaf volgende week weer een paar week naar mn moeder, goed tot rust komen en zo weinig mogelijk prikkels, elke dag 1 taakje.

Heel veel plezier en succes bij de bruiloft. Enige tip die ik kan geven is, luister goed naar je lichaam! Niet te ver over je grenzen gaan! Dus doen waar jij je goed bij voelt en niet omdat andere mensen dingen van jr verwachten. Succes!
Anonieme bezoeker
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
02 December 2016 11:34
Dankjewel Wenn,

Ik wens jou ook heel veel succes en beterschap toe..

Laat zo nu en dan je voortgang weten ben er
Heel benieuwd naar..
Groetjes en sterkte.

Beste Rob bedankt voor je duidelijke antwoorden, heb jij nog tips voor mij wat ik het beste kan doen bij zulke evenementen??
Of iets wat goed helpt
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
02 December 2016 16:33
Hoi Alayne,

Ik hoop dat je dit nog kunt lezen voor op de bruiloft: vervelend dat je er geen zin in hebt, maar wel logisch met zoveel prikkels. Op zo'n evenement waar je perse heen MOET probeer ik het volgende te doen: als je je heel naar begint te voelen aan je voeten denken, hoe voelen ze op de grond? Beweeg je tenen een beetje. Dit had mijn adem fysiotherapeut mij geleerd. Het helpt om uit je hoofd te komen en bij mij zakt de duizeligheid en paniek dan een beetje. Als het echt niet gaat, ga ik meestal naar de WC en sluit ik me even op. Even geen prikkels. Je kunt ook zorgen dat je steeds in de buurt van een uitgang zit, dat kan ook rust geven omdat je dan weet waar je weg kan als het echt moet en waar de uitgang is. Verder proberen zoveel mogelijk in het moment te blijven en te genieten. Kijk rond, bekijk de locatie, de mensen, hun kleren.

Hopelijk helpt het een beetje!

Succes,
Marr
Anonieme bezoeker
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
03 December 2016 10:26
Dankjewel allen voor jullie tips en steun!!

Gisteravond weer een fikse ruzie gehad met partner en stiefdochter verschrikkelijk hartkloppingen slecht geslapen en voel me een echte wrak vandaag zenieuwachtig gevoel in buik

Denk eraan om te scheiden want dit is leven in een hel met klachten en elke week ruzies en spanningen ik denk ook dat m'n klachten hierdoor in stand word gehouden.

Ieder heel veel sterkte
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
03 December 2016 17:54
Oooh nee toch alayne wat ontzettend naar voor je! Heb je nog wel wat kunnen genieten van de bruiloft dan??
Heel veel sterkte. Voor de rest ook Een goed weekend gewenst.
Anonieme bezoeker
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
03 December 2016 23:39
Hoii wenn

Ja This echt vreselijk allemaalsad smiley
We waren er rond 20.00 en we zijn weg gegaan om 22:00 had het redelijk onder controle beter als de vorige keer gelukkig ik ben er iig geweest, ondanks een nare ervaring van de vorige keer en daar ben ik dan wel tevreden over..

Kom je al een beetje uit je terugval en ben je al iets meer opgeknapt??

Groetjes
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
04 December 2016 04:11
Hoi Alayne,

Wat verschrikkelijk voor je allemaal sad smiley Als je relatie niet goed zit kan dat inderdaad heel veel stress opleveren, vervelend..
Gelukkig ging het wat beter op de bruiloft dan de vorige keer. Wanneer was dat?

Ik zag dat je een paar posts terug wat over darmklachten zei en dat je er maar weinig over zag. Ik heb ook veel darmklachten. Krampen en steken en misselijkheid. Een hele tijd was ik super bang om te poepen, omdat ik dan bang was dat het zwart zou zijn of bloederig en ik dus iets ergs zou hebben. Zat de hele tijd mijn poep op te houden en mijn stresslevel steeg enorm als ik in de pot ging kijken. Sorry voor de onsmakelijkheden.. Ik denk dat veel mensen er niet graag over praten omdat het zo privé is en een beetje gênant. Vandaag had ik weer diarree en was meteen weer super bang. Hele dag misselijk geweest. Mijn scores waren ook meteen weer lager. Gisteren waren ze zo goed en hoog, dus was weer flink balen.

Het gaat op en af.. Veel sterkte allemaal!!
Anonieme bezoeker
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
04 December 2016 12:59
Hoii Marr,

Het is inderdaad niet leuk mijn chronische hyperventilatie heeft wel degelijk heel groot invloed op mijn relatie helaas..

De vorige keer dat ik op de bruiloft was is een maand geleden ik had die nacht toen 3uurtjes geslapen en was echt een wrak. en Afgelopen vrijdag ben ik dan ook geweest in hetzelfde zaal.

Het chronische hyperventilatie begon bij mij met diaree misselijkheid en duizeligheid deze 3combinatie kwamen gelijk opzetten sindsdien heb ik elke dag diarree en misselijkheid.. Zo heel af en toe is het normaal.. als ik wakker word is het eerste wat ik dan ook doe naar de wc en dat is meestal breiachtig ja het is raar om erover te praten haha.. En ook al alle kleuren gehad van wit tm bijna zwart , slijm enz. ook ik ben heel bang geweest om bloed te poepen en analyseer elke keer weer pff...

Vroeger had ik wel eens als ik zenieuwachtig was snel naar de wc te moeten maar nooit zo.. Ook steken en weer bang dat het darmkanker of iets is het houd maar niet op he...
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
05 December 2016 05:05
Alayne, dat klinkt heftig zeg! Houd ons op de hoogte. Als je wilt praten over poep e.d., ga je gang, ik kan er tegen haha :p Het is belangrijk dat je over alles kunt praten waar we mee zitten!
Wenn, fijn dat je naar je moeder kunt gaan. Als dat fijn is, zou ik dat vooral doen. Moet er niet aan denken dat mijn man zolang weg zou zijn.. En dan ook nog met een klein kindje. Komt goed!

Over de lijst: hij is af! Het is echt lang geworden.. Dat was confronterend. Ik heb alles net nog 2x doorgelezen en er is duidelijk een patroon. Ik word niet voldoende boos en geef mijn grenzen niet aan. Vrijwel alle situaties die ik heb opgeschreven zijn over mensen (vaak 'vrienden' of collega's/baas) die over mijn grenzen heen gaan en ik die het toelaat. Waarom laat ik dat al al mijn hele leven toe? Waarom heb ik zo'n moeite met boos worden? Dat moet ik denk ik gaan uitzoeken.. En proberen om nu wat van al deze boosheid die ik niet geuit heb over de jaren los te laten.

De laatste paar dagen zit het al wel wat meer aan de oppervlakte.. Arme man, ik word soms ineens uit het niets bozig. Dan snauw ik ineens. Kan niets hebben. En daarna moet ik ineens huilen. Of nog gekker, gisteren moest ik hard lachen en toen ineens huilen. Hij snapt er niets meer van (ik ook niet) :p Maar goed, het komt eruit! Mijn scores waren vandaag ook ineens veel hoger (rond de 90, eerst rond de 75-80).

Ik weet dat ik nog lang te gaan heb en dat het waarschijnlijk morgen of overmorgen weer minder gaat, maar toch fijn dat het vooruit lijkt te gaan (voor de verandering..)! smiling smiley

Hoe gaat het met jullie?

Veel liefs!
Marr
Anonieme bezoeker
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
06 December 2016 22:57
Hoii marr,

Gelukkig kan je er tegen haha This echt verschijkelijk diarree misselijkheid, ik snap de misselijkheid soms niet goed waar dat aan ligt heb het elke dag en soms komt het ineens opzetten en blijft het.

Ik merk ook dat ik ineens kan huilen en dan weer niets aan de hand is dat goed of niet ik weet het niet aan de ene kant denk ik ook het komt eruit.

Ik heb soms 2a3 dagen dat het beter gaat als normaal en dan word ik blij en denk ik zie je wel het komt wel goed maar dan opeens komen veel klachten weer opzetten en probeer ik het me over me heen te laten komen hoe moeilijk het ook is. Het is echt heel moeilijk en zwaar sad smiley

Over de boosheid ik denk dat het ook te maken heeft met karakter ik klap helemaal dicht als ik een ruzie of discussie moet voeren of voor mijzelf moet opkomen heb ik altijd al gehad heel raar ik verstijf dan helemaal en achteraf had ik zoveel willen zeggen en doen...
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
10 December 2016 03:21
Ik ben precies zoals jij met boosheid. Heb er veel moeite mee en meestal slik ik het in. Daarna weet ik dan vanalles om te zeggen en ben ik boos op mezelf dat ik niets zei. Een paar jaar geleden had ik helemaal geen boosheid gevoelens.. Ik ben toen in therapie gegaan, ongeveer een jaar, om te leren mijn boosheid te herkennen. Daarna heb ik een tijd lang pas dagen na een incident boosheid gevoeld ('oooh, was ik toen boos'). Heel raar. Het gaat nu een stuk beter met mijn boosheid voelen op het moment zelf, maar ik weet nog steeds niet wat ik er mee moet doen.. Misschien nog eens therapie dus, maar ik ben wat moe van al dat aan mezelf werken. HyperVen is op het moment wel even genoeg.

Gaat het al beter met de stoelgang en buik? Ik heb zelf een aantal heftige dromen gehad de laatste dagen waarin ik heel boos was en dat lijkt goed te zijn geweest. Ik heb ook weer een paar keer flink gehuild. Mijn buikpijn is nu wat minder. Sommige momenten voel ik het zelf even helemaal niet smiling smiley Echt fijn want ik had er al meer dan een maand last van en begon me echt zorgen te maken.

En hoe gaat het met Wen?

Liefs,
Marr
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
10 December 2016 18:22
Hoi! Heeft ff tijdje geduurt voor ik weer kon reageren, heb echt een flinke terugval gehad. Ben nu een week bij m'n moeder en begin weer wat op te krabbelen, inmiddels ook weer 2 a 3 x per dag HyperVen. Ik blijf hier ook nog 2 weekjes smiling smiley
Lijkt langzaam wat beter te gaan, durf me daar niet op te pinnen eigenlijk!

Hihi lekker onderwerp trouwens, maar herkenbaar ook. Ik heb maanden last van diarree gehad, elke dag ook. Dit is weggetrokken samen met het grootste gedeelte van de paniekaanvallen toen ik met HyperVen was begonnen. Goh, wat kunnen stress, angst en hyperventilatie toch een impact hebben op het lijf zeg! Trouwens, 13 jaar geleden toen ik voor het eerst dit had, heb ik ook heel lang darmklachten gehad, ook met heel veel pijn. Stress kan echt veel invloed hebben hierop hoor, probeer jezelf hier in gerust te stellen! (moeilijk heh winking smiley )

Ik heb wel een nieuwe klacht nu al een paar week, en dat is dat ik amper een gesprek kan voeren, Hoe langer ik praat, hoe benauwder ik word en dat resulteerd ook in een zware hyperventilatie aanval. Ik weet niet of dit nasleep is van het ziek zijn of dat dit erbij hoort! Herkent een van jullie de klacht? Of iemand van de HyperVen stichting misschien?

Goh, ik heb dat ook met boosheid (behalve bij m'n vriend). En als ik er al een x wat van zeg, dan komt het zo verkeerd over en is de ander gelijk beledigd -.-. Voel ik me daar weer schuldig over en dan bind ik alsnog in.. Wel een leerpunt voor ons allen dus.

Heej fijn weekend nog! Tot gauw

lieve groetjes, wenn
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
14 December 2016 03:35
Hoi Wenn,

Bedankt voor de geruststelling voor de darmklachten smiling smiley Vervelend dat je dit al eens eerder had trouwens.. Heb je toen ook HyperVen gedaan? Ik heb overigens het idee dat het niet echt mijn darmen zijn, maar meer spieren in mijn buik en rug. Gek gevoel..

Wat naar van je klachten als je praat. Ik heb dan ook gehad, maar niet zo heftig. Werd helemaal draaierig tijdens lange gesprekken. Of als ik ging wandelen met mijn vader, dan praten we altijd veel en werd ik ook duizelig. Moest soms echt naar adem happen. Misschien dat je je nekspieren te veel aanspant als je praat? Merk je dat je een hogere stem hebt dan normaal? Ik had dat dan meestal wel (merkte mijn moeder op). Zo'n piekstemmetje en te veel woorden in 1 ademhaling.

Hopelijk kom je hier ook weer vanaf!

Veel liefs,
Marr
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
15 December 2016 17:50
Hoi Marr,

Dat is zo'n 13 jaar geleden, en toendestijds niet gekoppeld aan burn-out/overspannenheid. Maar ik kreeg er wel agorafobie door. Heb me het apezuur gewerkt om er vanaf te komen en heb een aantal jaar toen vrij goed gefunctioneerd, met zo nu en dan wel dat ik opeens raar werd in m'n hoofd en zo nu en dan wat vage klachten. Omdat ik verder blij was met het leven da tik had opgebouwd heb ik die klachten gewoon geaccepteerd als iets wat "gewoon bij me hoorde".
Pas toen mijn huisarts nu tegen me zei dat ik zat te HyperVentileren ben ik meer informatie gaan opzoeken, en kwam HyperVen tegen. Had nog nooit gehoord van chronisch hyperventilatie (of heb het niet onthouden hihi).

Nee merk geen hogere stem dan normaal, ik denk dat het een restklacht is van een zware verkoudheid. Misschien forceer ik tegelijkertijd de HyperVentherapie, dat ik teveel druk heb in mijn borstkas. Ik probeer dit nu wat rustiger aan te doen. Als het over een paar week niet wegtrekt, ga ik gewoon opnieuw naar m'n huisarts smiling smiley

Hoe gaat het nu met jullie?

Liefs wenn
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
16 December 2016 11:48
Heel herkenbaar die klachten tijdens praten, dat is ook mede het gevolg van het feit dat praten veel co2 verlies tot gevolg heeft, waardoor je na een tijdje dat duizelige gevoel krijgt (wat angst en acute hyperventilatie in de hand werkt), vooral tijdens wandelen en praten heb ik soms echt het idee dat ik helemaal van de wereld raak. Oplossing is door de neus te ademen tussendoor en proberen laag te zitten met je ademhaling tijdens het praten, maar dat is echt heel lastig (vind ik). Overigens is dit ook weer zo'n klacht die met perioden weer veel erger is dan andere keren. Hoop dat het snel minder wordt Wenn!
Re: Niet kunnen overgeven aan stressontladingen
16 December 2016 13:42
Hallo allemaal hoe staat het er met iedereen voor?? Is er al vooruitgang en hoe gaat het met de klachten??

En tijdens de verkoudheid en chronische hyperventilatie hoe gaan jullie daar mee om?? Ik zit nu in de 5e maand en m'n score is iets hoger..

Maar de klachten zijn heel verschillend, nu heel gehaast en paniekerig.. Echt rotttt!!

Meer weten over het HyperVen programma?