[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Ervaringen Hyperven na burn-out

Gepost door Avedar 
Ervaringen Hyperven na burn-out
04 January 2017 15:33
Zoals het onderwerp deed vermoeden, had ik graag geweten wat de ervaringen zijn van anderen met HyperVen, na een (ernstige) burn-out. Ik wil helemaal niemand uitsluiten, maar onder burn-out versta ik een mix van: langdurig (meerdere maanden en jaren) energietekort doorheen de dag, langdurige zware vermoeidheid/uitputting (meer dan een jaar?), tijdelijk werkonbekwaam (vaak) , zware angst en paniek (altijd), slaapstoornissen (niet diep doorslapen, slapeloosheid), neerslachtigheid en huilbuien (wisselend), depersonalisatie, piekeren (altijd), twijfel over jezelf, laag zelfbeeld, gedaalde draagkracht, verhoogde prikkelbaarheid, gedaalde stresshantering,... Kortom alles wel willen, maar niet (meer) kunnen...

Misschien ook interessant wat de ervaringen zijn, van HyperVen bij herstel na BO en de reactie op HyperVen... Ik wil vooral het onderscheid maken tussen burn-out en (tijdelijke) overspannenheid.

Mijn ervaringen:
- doe het rustig aan want ook fysiek is HyperVen niet te onderschatten (BO is fysiek en psychisch)
- wees voorbereid op emotionele reacties (stressontladingen)
- het kan vermoeidheid en ellendig voelen in begin verhogen
- wees niet te competitief met de scores en de oefeningen (perfectionisme en BO you know winking smiley
- wees niet te hard voor jezelf voor het oefenen (wilskracht/doorzetten en BO you know winking smiley
- leg ook de focus op het 'meditatieve rustgevende' van HyperVen
Re: Ervaringen Hyperven na burn-out
09 January 2017 11:29
Is er niemand die HyperVen gebruikt ikv. herstel na burn-out, die vaak samengaat met chronische hyperventilatie?
Re: Ervaringen Hyperven na burn-out
18 January 2017 16:58
Ik ben, zoals nu steeds meer duidelijk word? Burn out. Maar de diagnose is niet officieel gesteld. Ik heb geloof ik alle klachten gehad die je benoemt hebt. Ik ben nog werk onbekwaam en heb een slaap stoornis ontwikkeld (ik slaap nu met mirtazapine redelijk maar bij het kleinste beetje stress werkt dat niet en slaap ik 0-3 uur). De chronisch hyperventilatie zat er altijd wel maar niet zo ernstig als nu. Het HyperVennen ondersteund me hier wel bij want Door de burn our en overdrive stand waar mb lijf in blijft hangen, blijft de ademhaling ook steeds weer omhoog schieten.
Wat heeft bij jou gezorgd voor herstel, en slaap jij alweer wat beter?

Lieve groet, wenn
Re: Ervaringen Hyperven na burn-out
04 February 2017 17:52
Hallo
Ik ben er sinds kort achter dat ik grote kans heb dat ik aan chronische hyperventilatie leid. W s al 30 jaar met ups en downs. Nu de diagnise chrinisch vermoeid ennonderliggende depressie.

Goed, vandaag de 1e trial gedaan.
Intensief vond ik het. Kwam ook maximaal maar op 36.
Echter hierna, werd ik zo moe dat ik 2uur heb geslapen.
Is dit gewoon???

Vanavond doe ik pas de 2e omdat het nogal zwaar is..

Iemand herkenning??
Re: Ervaringen Hyperven na burn-out
01 March 2017 11:19
Hoi, ik zit ook thuis met burn-out en heb alle klachten die je boven hebt benoemd. Helaas ben ik net begonnen met de therapie dus kan ik er nog niks over zeggen maar ben wel benieuwd naar de ervaringen van anderen en wat ze hebben gedaan om hun herstel te bevorderen.
Groetjes,
Olivia
Re: Ervaringen Hyperven na burn-out
02 March 2017 10:50
Hoi Fons,

Ik ben sinds vorige week ook begonnen en herken helemaal wat je zegt over dat het zeer vermoeiend is om te doen. Ik heb de sessie voluit 2 dagen gedaan en veel nare reacties ondervonden in mijn lijf. Daarom heb ik een flinke stap terug gedaan en doe nu 2 x per dag een sessie van 3 x dit ga ik iedere week uitbreiden met 1 sessie erbij. Hopelijk gaat het dan wat geleidelijke aan. Wellicht ook voor jou dat je beter met iets minder sessies kunt gaan starten.

Groetjes Wendy
Re: Ervaringen Hyperven na burn-out
04 March 2017 13:58
Hallo,
Dan voor jullie reacties.
Ik ben nu twee weken bezig mey 2 trials van 5x te doen.
Dit gaat me beter af.
Ben van 45 sec. naar 80 gegaan.
Voel me alleen wel heel erg moe en wat beroerd in mijn hoofd.
Hoe gaat t met jullie??
Re: Ervaringen Hyperven na burn-out
06 March 2017 12:24
Hoi allemaal.

Goed dat jullie allemaal zijn begonnen met HyperVen! Herkenbaar om de onzekere berichten te lezen, ik heb zelf al meer dan een half jaar last van chronische hyperventilatie, en ben nu 2,5 maand bezig met HyperVen. Ik voel me al stukke beter dan een aantal maanden geleden, maar ben nog niet de oude. De klachten en symptomen komen en gaan, en heb ook vaak tegenslagen. Maar beetje bij beetje merk je dat je weer meer dingen aan kan.

Ook heb ik een tijdje hulp gehad bij een psychosomatische fysiotherapeut, zij hielp mij met het omgaan van de angsten waar je tijdens chronische hyperventilatie mee te maken krijgt. Een grote tip voor iedereen: GA GEEN SITUATIES VERMIJDEN!! Hoe moeilijk het ook is, probeer die drukke bioscoop of supermarkt gewoon in te gaan.

Als jullie meer ervaringen willen weten over vooruitgang van mensen kun je altijd ook reageren op het forum:
"nieuwe Hoe gaat iedereens vooruitgang?"

Daar kun je elkaar goed op de hoogte houden van hoe het gaat.

Groetjes A.
Re: Ervaringen Hyperven na burn-out
08 March 2017 13:21
Re: Ervaringen Hyperven na burn-out
08 March 2017 13:25
Hallo,

Na 4 m te doen, zijn mijn chronische hyperventilatie klachten fel verminderd, ik evolueerde van 33 s naar 80-90 sec. Wat ik wel nog steed voel is dat mijn verdriet/ somberheid fel versterkt is sinds HyperVen, de psycholoog legde dit uit dat door het wegwerken van chronische hyperventilatie onverwerkte zaken meer kunnen bovenkomen, wat goed is om ze te kunnen verwerken, maar niet steeds aangenaam is om te ervaren...
Re: Ervaringen Hyperven na burn-out
13 March 2017 02:33
Hoi Avedar,

Zeker niet prettig nee. Heb ik zelf ook. Ik ben ondertussen al bijna 3 maanden gestopt met HyperVen. De duizelingen zijn vrijwel geheel over en veel andere chronische hyperventilatie klachten ook. Spanningen helaas nog niet en ik heb nog steeds ontladingen zo nu en dan. Ik heb het zeker zo ervaren als hoe je psycholoog het uitlegt. De chronische hyperventilatie en klachten houden je emoties 'opgekropt'. Of misschien andersom: je kropt al je emoties en spanningen op en daardoor krijg je chronische hyperventilatie/klachten. Nu de chronische hyperventilatie veel minder is en ik enkel nog spanningsklachten heb (krop in mijn keel af en toe, buikpijn, verkrampt middenrif, pijnlijke rug/nek/schouders) heb ik nog een lange weg te gaan met het opruimen van alle onverwerkte en opgeslagen emoties. Ik doe mijn best smiling smiley Maar nee, makkelijk is het niet!

Maar het goed nieuws: als je steeds meer bij je emoties komt, ben je weer een stapje verder! Je komt weer in aanraking met wat je voelt. Lichaam en geest komen weer bij elkaar.

Succes!

Marion

Meer weten over het HyperVen programma?