[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Hoge hartslag

Gepost door Seadreamer 
Hoge hartslag
16 March 2017 18:43
Hallo allemaal

Ik ben nieuw hier. Ik ben een vrouw van bijna 30. Ik heb achteraf gezien al jaren chronische hyperventilatie klachten maar die gingen altijd na een korte tijd vanzelf over. Toen dacht ik al aan chronische hyperventilatie maar de ha wuifde dat weg. Heb 5 jaar geleden onderzoeken gehad bij de cardioloog vanwege hoge hartslag en overslagen. Metoprolol voor gekregen maar geen oorzaken/'>oorzaak gevonden. Na 2 jaar gestopt met de medicijnen en dat ging prima tot ik vorig jaar na een paar heftige gebeurtenissen in mn leven in een burn-out terecht kwam. Dat duurde een tijdje voordat ik dat zelf wilde accepteren want ik had veel lichamelijke klachten maar herkende geen stress... mijn chronische hyperventilatie is toen vele malen erger geworden en ook de hartslag weer hoog dus weer gestart met metoprolol. Dit help deze keer niet en dus opgehoogd naar 100 maar daar kreeg ik heel erge bijwerkingen van. Ik heb niet de juiste hulp gekrege van oa de phycholoog. En ook werd de chronische hyperventilatie door de ha niet serieus genomen en loop ik er nu dus al heel lang mee. Na zelf onderzoek op internet toch weer op de diagnose chronische hyperventilatie gekomen en de fysio erkent dit wel maar haar oefeningen werken ook niet echt. Na stoppen met metoprolol hartslag nog hoger 130 en met medicijnen 90. Vandaag propralol gekregen maar volgens mij doet dit ook weinig. Heb zoveel chronische hyperventilatie klachten dat ik nog maar halve dagen kan werken. Ben moe, duizelig, hoofdpijn, druk op de borst, hartkloppingen, depersonalisatie, spierpijn, nou ja teveel op te noemen. Ik krijg nog wel een holteronderzoek omdat mijn hartslag veel te hoog blijft maar daar kwam 5 jaar geleden ook niks uit. Inmiddels ben in een vicieuze cirkel terug gekomen. Ik wil mijn leven terug, ik wil weer werken, het huishouden runnen, voor mijn gezin zorgen en vooral leuke dingen doen! Ik merk dat ik veel niet meer durf bang dat ik ga wandelen en me weer zo ellendig voel of ga flauw vallen. Sinds vandaag ook begonnen met HyperVen en hoop dat dit voor mij ook de oplossing is! Ook ga ik volgende week sporten met de fysio. Ik zou graag in contact komen met lotgenoten die ook zo'n hoge hartslag hebben en misschien tips uitwisselen... verder op zoek naar steun want mijn omgeving word er moe van dat ik steeds wat mankeer en begrijpt het niet. De 1 zegt laat je helemaal onderzoeken en de ander zegt niet aan denken dan heb je er geen last van.... mensen die het ook hebben begrijpen mijn wanhoop denk ik wel! Ik wil zoveel maar heb nergens de energie voor.. sorry voor mijn lange verhaal, bedankt voor het lezen !1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 16/03/2017 18:47 door Seadreamer.
Re: Hoge hartslag
17 March 2017 11:35
Hallo Seadreamer.

Heftig om je verhaal te lezen. Erg herkenbaar qua de symptomen. Ik ben nu zelf 3 maanden bezig met HyperVen en het gaat stapje bij stapje beter. Ik heb ook hulp gekregen van Psychosomatische Fysio voor de angst, ben gelukkig daardoor nooit dingen uit de weg gegaan.

Goed dat je bent begonnen met HyperVen! Ik heb zelf ook soms last van een verhoogde harstlag, op het begin werd ik daar heel angstig van, en door die angst werd eigenlijk alles alleen maar erger. Nu voel ik het af en toe nog steeds, maar ik besteed er geen aandacht meer aan. Ik weet dat het komt door de chronische hyperventilatie en er kan niks ergs gebeuren. Maar dit heb ik ook niet in een uurtje geleerd... er zijn weken (zeg niet maanden) overheen gegaan voordat ik dit deels kon accepteren. Ik merk dat deze acceptatie, icm HyperVen, goed werkt. Ik heb zeker nog vaak tegenslagen, en dan zit ik er ook weer even helemaal doorheen, maar je zult merken dat de mindere momenten steeds minder vaak voorkomen. Ik hoop dat het ook snel beter gaat met jou!!

En ik denk dat iedereen hier begrijpt dat je herkenning zoekt smiling smiley, je omgeving probeert het vaak wel maar niemand snapt het (vaak zelfs de huisarts niet..). HEEL frustrerend.

Liefs A.2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 17/03/2017 11:38 door Arina2.
Re: Hoge hartslag
17 March 2017 12:21
Bedankt voor je lieve berichtje!
En wat fijn om een beetje hoop te krijgen want heb momenten dat ik denk dat het nooit meer goed komt...

Ik was na een half jaar eindelijk zo ver dat ik kon accepteren dat die hartslag niks ergs was.. en toen werd ik eigenlijk weer bang gemaakt doordat de dokter er toch niet helemaal gerust op was. Nu wacht ik eind van de maand af tot ik het 24 uurs holter onderzoek heb gehad en ben benieuwd wat daar dan uitkomt ( al denk ik vrij weinig ) want liefst wil ik geen medicatie meer maar de huisarts durft het nu niet aan om me te laten stoppen met deze hoge hartslag.

Hoop echt dat HyperVen me gaat helpen en dat icm de phychomatische fysiotherapie en medische fitness!
Re: Hoge hartslag
22 March 2017 11:42
Ik had ook een verhoogde hartslag, maar niet zo extreem als jij. Lijkt me echt zwaar en heel frustrerend en vermoeiend. Gebruik je eigenlijk ook andere medicijnen? Bij mij kwam het namelijk zowel door het HyperVentileren als door oxazepam gebruik, waar ik inmiddels gelukkig mee gestopt ben. Mijn hartslag is nu een heel stuk lager, weer rond de 60-64 in rust en in totale rust soms zelfs 55!

Heel veel sterkte, ik hoop dat er gauw een oplossing komt of dat je echt verschil gaat merken door het HyperVen.

Liefs Wen
Re: Hoge hartslag
24 March 2017 19:22
Bedankt voor jou reactie! Vind ik heel erg fijn!
Ik gebruik verder niets van medicijnen dus helaas is dat bij mij niet de oorzaken/'>oorzaak.
Ben erg benieuwd wat er uit het 24uurs onderzoek gaat komen en of ze een oorzaken/'>oorzaak kunnen achterhalen!
Re: Hoge hartslag
23 April 2017 22:03
Update

We zijn nu een maand verder en het gaat best goed.

Nog wel slechte dagen maar gelukkig ook veel goede dagen! Die had ik voordat ik begon zelden.

Ben zo'n 15 seconden gestegen in een maand. Dus langzaam maar zeker gaan we stijgen!

Loop inmiddels met onderzoeken bij cardioloog maar lijkt voor alsnog weinig "engs" aan de hand te zijn dus we gaan vrolijk door met HyperVennen!

Soms idd een zware opgave élke dag 2 x maar het resultaat is er dus wél!

Meer weten over het HyperVen programma?