[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Dipje / motivatie

Gepost door Seadreamer 
Dipje / motivatie
30 April 2017 17:06
Nu 1 maand bezig en vorige week bedacht ik me dat het eigenlijk heel goed gaat en ik al veel klachten onderweg ben 'verloren'

Maar deze week gaat het echt stukken minder, mn scores zijn lager en heb weer meer klachten.

Merk ook dat ik me op drukke plekken toch niet zo fijn voel en had vooraf (ondanks de medicijnen) hartkloppingen... bijv met koningsdag en een drukke verjaardag.

Baal hier zooo ontzettend van! Ben ook licht verkouden aan het worden dus dat zal ook wel invloed hebben..

Ik ga stug door hoor! Want merk dus echt vooruitgang alleen helaas zit ik even in een dip. Ben vandaag ook weer voor het eerst wat licht in mn hoofd etc.

Btw nog een vaagje, heeft het weer invloed op chronische hyperventilatie? Merk dat op een warme dag als vandaag het slechter gaat of is dit toeval?

Iemand tips de motivatie vast te houden?

Merk dat ik behoefte heb aan iemand die af en toe even zegt dat het echt beter word en de terugvalletjes erbij horen.. want ik val direct weer terug in mn patroon van "zie je nou wel het komt terug" "het gaat niet over" "ojee wat voel ik nu" etc.2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 30/04/2017 17:13 door Seadreamer.
Re: Dipje / motivatie
30 April 2017 18:54
Hey!

Welkom in het land van terugvallen. Heb t zelf ook enorm! Gaat als volgt:

Steeds ietsje beter, en dan ineens uit het niets zijn de klachten allemaal weer terug. Vervolgens duurt dat een dag of 2/3 waarin je me echt kunt opvegen, uiteindelijk doe ik dat zelf en kom ik er weer bovenop.

Ik voel me dan weer steeds iets beter. Dit duurt dan langer als de vorige keer en voel me steeds beter. Dan val ik weer terug in een grote dip. Erg vervelend maar het hoort er toch echt bij! Uiteindelijk worden de goede periodes langer en de mindere steeds korter en minder heftig!

Bij mij heeft acceptatie geholpen. Echt heel erg. En is zo belangrijk. Heb soms 10 seconden dan denk ik, he wat is dit nou, wat eng. Vervolgens tegen mezelf gezegd iets van wat kan t nou doen. Precies niks.

En neem rust, echt. Vermijd geen situaties maar ga ook niet geforceerd ergens heen. Als je even iets niet ziet zitten, doe lekker iets waar je zin in hebt. Ben zelf jeugdtrainer bij een voetbal vereniging. Drukke situaties in de kantine ontloop ik niet en doe mn ding. De verjaardag van een ver familielid sla ik lekker over. Voel me er nooit prettig dus nu al helemaal niet, waarom dan doen als t niet hoeft.

Enige die belangrijk is in deze periode ben jij. Meestal hebben wij chronische hyperventilatie ers allang genoeg aan anderen gedacht.

Go for it!
Re: Dipje / motivatie
30 April 2017 19:41
Dank je wel voor je lieve reactie!

Vind dat echt super fijn om te lezen!
Hoelang ben jij al bezig?

Ik merk dat mm omgeving het gewoon niet zo begrijpt en ik dus ook niet echt mn verhaal kwijt kan over hoe het gaat dus vind het erg fijn dat dit forum er is
Re: Dipje / motivatie
30 April 2017 21:22
Onbegrip in de omgeving, ook welkom daar bij!

Ben 19 jaar en woon nog thuis. Er is begrip opzich, maar het snappen, nee echt niet. Waarom kun je dat wel, en het andere niet. Nou omdat me energie dan al weg is...

Klachten kan ik ook uitleggen tot ik een ons weeg. Me zusje van 9 begrijpt het nog het best haha, gewoon een knuffel geven en niet moeilijk doen. Kinderen zijn geweldig.


Ben trouwens een 1.5 maand aan het HyperVennen nu. 4.5 maand dusdanig last van mijn klachten. Sinds ik met HyperVen ben begonnen ben ik me steeds een beetje beter gaan voelen, ook samen met een psycholoog.

Langzaam weer wat dingen opgepakt van mijn leven, ik zei al dat ik jeugdtrainer was bij voetbal. Dit levert zowel stress op als positieve energie. Heb mezelf aangeleerd de positieve energie er uit te halen en het gedeelte waar ik voor stresste snel los te laten dmv geleide meditaties. Kan het niet serieus nemen maar kom wel tot rust. Ook al is het door gewoon even een half uur niks doen.

Wat ik bedoel is probeer ook de dingen weer te doen waar je energie van krijgt, of in ieder geval leuk vind om te doen. In mijn geval omgang met kinderen.

Dit forum is fantastisch. Lotgenoten, hoe klote ook voor iedereen eigenlijk.

Groeten
Re: Dipje / motivatie
01 May 2017 10:58
Hallo Allemaal.

Ik begrijp je zo goed! Ik ben nu bijna 5 maanden aan het HyperVennen en heb nog steeds af en toe terugvallen. Precies hoe Ben het omschrijft, zo ervaar ik het ook. Steeds een periode dat het goed gaat en dan ineens weer een aantal dagen helemaal k%#$%t. Zonder enige aanleiding.

Accepteer dat het zonder aanleiding kan komen, persoonlijk was ik ALTIJD op zoek naar antwoorden en verklaringen, maar daar schiet je uiteindelijk helemaal niets mee op.

Uiteindelijk worden de rot periodes minder (lang) en houden de betere periodes steeds langer aan. Dat zal ook bij jou gebeuren! Blijf doorgaan.

Gr. A
Re: Dipje / motivatie
02 May 2017 18:42
Tijdens de laatste sessie enorm duizelig geworden. Waar ik de laatste tijd aldoor rond de 90 zat nu ineens naar 109 gemiddeld.. Gevolg erg duizelig, wankel op de benen e.d. Ook angst steekt een klein beetje de kop op alhoewel ik het wel weet te reduceren. Blijf het gek vinden dat dit allemaal zoveel klachten veroorzaken/'>oorzaakt sad smiley

Maar goed, we gaan door. Zie het maar als een stukje herstel. Weer wat stress weg geduizeld haha. Blijf angst houden dat het iets engs is helaas...

Groeten
Re: Dipje / motivatie
02 May 2017 19:07
Hallo Ben,

Dat kan inderdaad heel goed een plotselinge ontlading van stress geweest zijn, de scores zijn soms contra-indicatief. heel goed dat je het over je heen hebt laten komen, dat toont aan dat je instelling ten aanzien van die stress / angsten de goede kant op gaat. Leren loslaten is de sleutel.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Re: Dipje / motivatie
03 May 2017 11:15
Nou Seadreamer,

Ik sluit me bij jou aan. Zit ook weer in het wel bekende dipje! De klachten terug als niet van weg geweest. Vreselijk.
Re: Dipje / motivatie
04 May 2017 10:08
En het blijft feest vandaag. Knallende koppijn, duizelig, hoge hartslag en onrustig. Word echt helemaal gek sad smiley Ging zo goed en voel me echt weer bij af..
Re: Dipje / motivatie
04 May 2017 19:50
Oh wat enorm balen zeg ook een terug val weer. En dan ben jij nog zo jong, gelukkig heb jij dit programma vroeg gevonden ik denk dat ik er 10 jaar geleden (toen was ik net zo oud was als jij nu) ook al last van had maar toen nam niemand mn klachten serieus en daarom zit ik er nu zo erg in.

Bij mij gaat het nu juist weer wat beter gelukkig! Blij te merken dat die terug valletjes dus maar tijdelijk zijn.
Re: Dipje / motivatie
05 May 2017 08:05
Hallo allemaal!

Terugvallen zijn zwaar kl*te, je vergeet dan ook al snel hoe goed het eigenlijk ging, alleen die slechte momenten zijn dan nog aanwezig in je hoofd.
Zie het als een opruiming, dat gaf mij erg rust. Dat ondanks dat het vervelend is, het wel positief is dat je lichaam deze reiniging doet!
Uiteindelijk worden de tegenslagen steeds minder en minder vaak. Ik ben nu 5 maanden bezig en heb mijn laatste échte down terugval ongeveer 2 á 3 weken geleden gehad. Nog steeds wel last van losse symptomen etc. Maar een echte terugval is alweer lang geleden. Ik houd er wel rekening mee dat het nog wel weer terug kan komen.

Het is een lang proces, helaas. Maar uiteindelijk worden we allemaal beter, en weet ik zeker dat we er sterker uitkomen!

Succes!
Re: Dipje / motivatie
05 May 2017 09:12
Thanks arina

Ik vraag me trouwens af hoe combineren jullie de therapie met werk?

Ik doe 2 x per dag en daarvan 1x thuis in de avond en 1 x smiddags op mn werk maar aangezien ik in een winkel werk en het zoals deze week bijvoorbeeld super druk was was er geen ruimte om te oefenen terwijl dit wel is beloofd... ik begrijp ook dat het dan niet kan maar het maakt me wel verdrietig dat ik dan juist op zo'n stress volle drukke dag niet mn momentje krijg om aan mezelf te kunnen werken
Re: Dipje / motivatie
05 May 2017 09:51
Hey Seadreamer,

Ik kan niet in joun leven kijken, waar je precies werkt maar ik zou dat momentje echt opeisen!

Heb er zelf geen problemen mee. Ben even gestopt met mijn studie die toch al niet zo lekker liep. Ben dus inprincipe altijd vrij.

Groeten
Re: Dipje / motivatie
05 May 2017 15:27
Dat is wel fijn even geen studie / werk. Heb je echt de tijd je te richten op je herstel.

Ik had gewild dat ik in mn burn out periode al deze therapie had gevonden dan had ik er meer tijd voor mja het is wat het is.

Ben wel een beetje trots vandaag op mezelf.
Heb voor het eerst sinds de start met de therapie een wandeling gemaakt naar de supermarkt iets wat ik lange tijd niet durfde uit angst dat ik 'klachten' zou krijgen onderweg (het flauw val / licht in mn hoofd gevoel) en het is goed gegaan!!!
Re: Dipje / motivatie
07 May 2017 22:20
Hey allemaal

en ben,
Hoe gaat het nu bij jou?

Hier echt ups en downs. Maar gelukkig duren de downs nu niet hele dagen maar komen in vlagen.
Waarschijnlijk omdat ik me eroverheen probeer te zetten en toch iets ga doen ipv bang op de bank gaan zitten.

Ben ook gestopt met googlen en das ook heel fijn. Veel minder hypochondriesch.
Probeer ook echt minder te focussen op wat ik allemaal wel of niet voel.

Merk wel dat ik een beetje angst hebt omwikkeld voor drukke plekken maar ik probeer ze bewust niet te vermijden. Het gaat opzich ook prima maar vooraf heb ik gewoon stress ervoor terwijl dat niet echt heel rieel is. Erg vervelend

Wat jij van de week had tijdens het oefenen had ik vandaag ook een beetje. Wazig gevoel.... hopelijk is dat ook zo'n stressontlading geweest

Nu gaat het weer goed behalve dan dat het al de hele avond kriebelt. Gevoel of je been slaapt zeg maar. Heel irritant ook lang niet gehad weet niet of het door de chronische hyperventilatie komt of door mn wandeling.
Re: Dipje / motivatie
10 May 2017 22:18
Goedenavond.

Drukke avond gehad, of nou druk.. in een drukke sporthal geweest 3 uur lang. Ja druk voor mij ter vergelijking naar de afgelopen 5 maanden. En echt, het ging goed. Weinig klachten. Maar nu eenmaal thuis nemen de klachten weer de overhand.. Kan daar echt slecht tegen! en dit terwijl ik toch verwacht dat de klachten thuis minder zouden zijn...

Al met al positief maar balen dat de klachten er thuis weer zo hevig zijn!
Re: Dipje / motivatie
10 May 2017 22:29
Misschien komt die stress er nu thuis even uit. Denk dat dat heel normaal is. Het is natuurlijk wel ff rot nu maar probeer trots op jezelf te zijn dat je het toch hebt gedaan en ga lekker slapen misschien voel je je morgen weer een stuk fijner!Ben4 Schreef:
-------------------------------------------------------
> Goedenavond.
>
> Drukke avond gehad, of nou druk.. in een drukke
> sporthal geweest 3 uur lang. Ja druk voor mij ter
> vergelijking naar de afgelopen 5 maanden. En echt,
> het ging goed. Weinig klachten. Maar nu eenmaal
> thuis nemen de klachten weer de overhand.. Kan
> daar echt slecht tegen! en dit terwijl ik toch
> verwacht dat de klachten thuis minder zouden
> zijn...
>
> Al met al positief maar balen dat de klachten er
> thuis weer zo hevig zijn!
Re: Dipje / motivatie
14 May 2017 18:15
Sinds hierboven beschreven aldoor weer klachten. Zweten hoofdpijn duizelig constant bewegingsdrang. Gevoel weg te vallen.... Ben nu bijna 2 maand bezig en dit is toch echt weer een dipje next level. Klachten zijn echt de jele dag aanwezig...sad smiley
Re: Dipje / motivatie
16 May 2017 00:24
Ik ben al 8 maand bezig hpen heb nu nog steeds klachten maar minder sins een kleine maand plus nog een blaasontsteking erbij met antibiotica met alle bijwerkingen pffff
Re: Dipje / motivatie
16 May 2017 18:36
Hoi allemaal,

Ik sluit me even aan. Ben nu aan de derde week HyperVen begonnen. Begon met een erg lage score van in de 20. Zit nu inmiddels op 40. Vorige week ging het ineens wat beter en durfde wat meer te ondernemen. Deze week voel ik weer spanning en angst. Hier baal ik enorm van. Wil er vanaf, wil mijn oude leven terug! Iemand een oppepper?

Groetjes Lin

Meer weten over het HyperVen programma?