[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Magnesium supplement - vermoeidheid

Gepost door nicolabAA 
Magnesium supplement - vermoeidheid
02 March 2014 18:34
Is het normaal dat je extra vermoeid bent en extra slaapt tijdens inname magnesium supplement?
Re: Magnesium supplement - vermoeidheid
02 March 2014 19:13
Ik merk wel dat ik heel goed slaap als ik magnesium slik. Het werkt als ontspanning middel in het lichaam. Maar over vermoeidheid-weet ik niet.
Re: Magnesium supplement - vermoeidheid
02 March 2014 20:34
Hoi Nicola,

Hoe gaat het nu met jou?
Ben je genezen van je chronische hyperventilatie?
Ik slik zelf nu magnesiunglysinaat van AOV en magnesiumcitraat van Solgar ik merk nog niks.
Ik heb gehoor dat je past na 2 weken al verbetering kan voelen, daarbij ook gezond moet eten wat ik nu doe.
Ik slik ook brain mood van ortolon een natuurlijk antidepresiva , Omega 3 van solgar, en als laats vitamine E 200.
Oh ja, ook Probiotica van Orthica .om mij Darmen rustig te krijgen.
Ik ben ook al een tijd aan het oefenen met HyperVen maar kreeg zoveel pijn van al mijn spieren, waardoor ik een stop moment hebben ingelast.
Ik heb wel een paar verbetering gemerkt hoor, vooral mijn angst is enorm afgenomen en sta nu meer dicht bij me zelf. Ik heb ongeveer iets meer dan 10 maanden geHyperVen met af en toe een stop week..

Hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes, Lene
Re: Magnesium supplement - vermoeidheid
03 March 2014 00:02
Hey lene,

Aangenaam dat je eens antwoord en benieuwd bent van mijn progressie..

Het gaat eigelijk niet zo goed en ben verre van genezen van hyperventilatie.
Ik ben ook zoiets bezig denk ik ook met stoppauzes ertussen en dergerlijke..

In't begin had ik veel angsten ook tijdens trials en moest ik vervroegd stoppen ermee..
Angsten tijdens de dag ervaar ik niet meer en zijn volledig weg.
De tintelingen in mijn benen en handen zijn toch verbeterd maar nog niet weg.
Ik hap nog veel achter lucht tijdens de dag meestal om de paar minuten moet ik eens diep inademen.

De scores gaan op en neer maar stagneren nu toch al voor 3 weken dus niet echt een vooruitgang.
Tijdens mijn slaap komt er nog veel stress los, dat merk ik door continu schokken te hebben in mijn lichaam voor ik in slaap val.

Ik heb echt veel slechte dagen, duizeligheid, depersonalisatie, kortademigheid, druk op borst en keel en dergerlijke,
dus zodra die stress eruit is kan ik weer progressie maken, ik denk dat het vooral te maken heeft met vastzittende stress.

Zelf zit ik nu te overwegen om over te schakelen op AD medicijnen om die stressontladingen in gang te zetten en zoverder stress te ontladen.
Zelf merk ik nu met magnesium, overigens het eerst supplement dat ik neem in combinatie met HyperVen om stress te ontladen,
dat ik enorm moe en vermoeid ben waarschijnlijk door de ontlading van de stress neem ik aan?? ..

Zelf heb ik mijn levensstijl al veranderd;

Betere time-management op alle vlakken, eten ,slapen, beweging...
Fitness en cardiotraining voor lichamelijke spanning eruit te krijgen.

Ben al veel rustiger tegen vroeger, kan al meer stilzitten en ben kalmer over het algemeen..

Er zijn al zoveel verbeteringen in al die tijd dat ik HyperVen echt niets negatiefs op aan te merken, maar ik denk dat ik gewoon aan een inmens grote hoeveelheid spanningen en stress zit dat dit gewoon echt tijd vergt! Noem het maar een 'overload'..

Dus we blijven verder doen en ondertussen leer ik mijn eigen beter kennen, en probeer ik elke dag positief te zijn en gelukkig te zijn met wie ik ben, hoe ik ben en stop ik met te richten op de toekomst en focus ik op het heden en niet het verleden smiling smiley

Hoe gaat het mjou en de klachten?? Hoe gaat de progressie over de 10 maanden zover voor jou?
Ben wel benieuwd! smiling smiley

mvg
Re: Magnesium supplement - vermoeidheid
03 March 2014 09:04
Dag Nicola,

Dank voor jou reactie, jammer dat het nog niet goed gaat met jou.
Met mijn gaat het op en neer, na meer dan 10 maanden te hebben geHyperVen kan ik nog niet zeggen dat die zware klachten weg zijn.
Met name continu samentrekken van de spieren, onrustige Darm, continu in ademnood, hele dag hyperventileert, tintelende handen/ voeten Bekken klachten, rug allemaal nog aanwezig. Wat ik nu heb gemerkt en dankbaar voor ben, is dat nu grootste van mijn angst weg is!!! En sta nu meer dicht bij me zelf. Ik heb al die tijd getwijfel ok ik die therapie wel goed doet, omdat ik na zoveeeeel maanden nog niet verder kwam aan volledige genezen. Ik hoop nu met anders eten die supplementen en HyperVen dat het nu kan gaat lukken. Ook slik ik Vitamine D3 van solgar omdat in mijn bloed was de waarde laag. Ik leest dan verhalen van andere ex HyperVennen die na 3 a 4 maanden volledig zijn genezen, daar hou ik mijn vertrouw in, dat het mijn ook gaat lukken, want ik heb veel vertrouw in de deze therapie.
Doe je nog steeds die oefening?


Groet

Lene
Re: Magnesium supplement - vermoeidheid
03 March 2014 11:31
Hoi,

Wat vervelend voor jullie, dat het bij jullie ook zo lang duurt sad smiley. Bij mij zijn de klachten ook nog erg aanwezig, met name de duizeligheid, trillingen in spieren, spierpijnen en druk op het hoofd. Wel fijn om te lezen dat ik dus niet de enige ben waarbij het niet na de gemiddelde 4 maanden HyperVennen helemaal genezen is....soms ga je weer zo aan jezelf twijfelen en voel je je er zo alleen in. Mensen om je heen worden steeds minder begripvoller merk ik als je al zo lang ziek bent...ben nu ook al ruim een half jaar thuis van het werk en het duurt allemaal ontzettend lang! Bij mij zit er ook enorm veel stress vast, wat er al erg lang gezeten heeft en komt er nu ook allemaal uit, wat een langdurig proces is blijkbaar....maar wel goed dat het nu loskomt!

Ik heb ruim 5 maanden HyperVen gedaan en ben nu al 2 weken gestopt....maar ga waarschijnlijk wel weer starten. Heb net als jullie ook wel klachten die zijn verdwenen of minder zijn geworden, met name ook de angstklachten zijn afgenomen(loop ik ook voor bij een psycholoog) en heb wel weer meer energie en ben wat helderder in mijn hoofd. En blijf nu ook veel dichter bij mezelf en luister meer naar wat IK wil, maar dat valt nog niet altijd mee ;-).

Veel succes nog verder! Ik hoop dat we er uiteindelijk allemaal vanaf komen en veeeel sterker uitkomen!

Groetjes
Maruska
Re: Magnesium supplement - vermoeidheid
04 March 2014 21:11
Hé Maruska,
Gingen bij jou de scores nog omhoog de 5e maand? Of blijven ze hangen?
Vraag 't omdat ook ik niet enkel chronische hyperventilatie heb maar ook burn-out. (Ben wel terug aan het werk sinds midden januari.)
Grts!
Re: Magnesium supplement - vermoeidheid
05 March 2014 07:01
Hoi Filasa,
De laatste 2 weken bleven mijn scores hetzelfde, dus ben ik ook gestopt (via mail ook overlegd met Rob).
Ik heb ook een zware burn-out, dus een deel van m'n klachten heeft natuurlijk ook daar mee te maken, dat maakt het ook lastig te bepalen of het nu nog door de chronische hyperventilatie komt of niet.
Hoelang heb jij in totaal thuis gezeten van je werk dan? Ik ben maandag nog bij de bedrijfsarts geweest en haar prognose was dat ik nu nog 6-8 maanden nodig heb voor hersteleye popping smiley.
Groetjes
Re: Magnesium supplement - vermoeidheid
05 March 2014 21:00
Dag Maruska,
M'n bericht vanmiddag is blijkbaar niet gesaved. Dus even opnieuw. Ik ben in totaal 10 maanden thuis geweest. Doch er is heel lang in verkeerde richting gezocht (je moet m'n eerste bericht maar eens opzoeken). En HyperVen ontdekte ik pas na een achttal maanden. Ik sta dus geheel nog niet waar ik moet of wil staan. Ben wel terug aan het werk sinds midden januari. Mijn scores met HyperVen vlakten na een dikke drie maanden uit maar vrij laag, rond 95 sec. En ik heb toch nog wel veel klachten. Ik deed nog een drietal weken verder en werk sindsdien op de stresslevels die me wellicht nog veel klachten geven. Daarna wil k terug HyperVennen. Ik denk dat ik dan toch nog kan stijgen. En hopelijk is het dan voorbij qua klachtenspinning smiley sticking its tongue out.
En jij? Op hoeveel vlakte jij af na vijf maanden? En hoe werk jij aan de stresslevels? Is het getril nog 24/7 aanwezig of is het minder of minder intens? 't Is frustrerend hé op den duur, dan zit je thuis, mensen hebben idd. steeds minder begrip, snappen het niet, denken dat je intussen "lekker thuis zit" terwijl de lente er aan komt. Geloof me, ik weet hoe het voelt. Maar niet opgeven! We geraken er!!
Grts.
Mien
Re: Magnesium supplement - vermoeidheid
06 March 2014 10:22
Dag!
Dus jij bent ook wel een hele tijd thuis gebleven. Het is inderdaad niet gewoon "lekker thuis zitten"...het is keihard werken aan je herstel! Om m'n stress te verlagen wandel ik elke dag of fiets een stukje, soms in de tuin bezig (waar ik helaas wel weer enorm last vd spieren door krijgconfused smiley), lezen, ben pas begonnen met leren gitaar spelen en doe elke dag mindfullnes-meditatie oefeningen en ontspanningsoefeningen. En optijd naar bed...slaap gelukkig wel weer wat beter.

Ik tril gelukkig niet meer hele dag, wel als ik spannende dingen ga doen of heb gedaan (....een boodschapje doen i.d. winkel is al spannend voor mij). Het lichte/duizelige gevoel en zware benen helaas nog wel bijna hele dag.

Ik begon met een score van 36 en toen het afvlakte zat ik op 90. Ik ga het denk ik over paar weken ook weer proberen....kijken of ik dan nog stijg. Ik richt me nu ook eerst net als jij op stressvermindering, m'n lichaam rust en herstel gunnen.

Opgeven doen we zeker nietthumbs up.
Re: Magnesium supplement - vermoeidheid
06 March 2014 11:42
Dag lene,

Het is goed dat je toch extra supplementen slikt tijdens je 'genezingproces' het zal je zeker helpen met vooruitgang, alleen betwijfel ik of je zo ver komt ermee..

Je hebt wel nog enorm veel klachten namelijk continu kortademigheid en hyperventilatie dat moet zo erg zijn om mee te leven, ik moet eerlijk zijn ik had dat ook maar laatste weken is die kortademigheid gedeeltelijk toch weg soms voel ik dat ik wil een klein beetje lucht te weinig heb ..

Ik denk dat jou onderliggende oorzaken/'>oorzaak toch wel stress is misschien stress die onbewust vastgeroest zit die maar niet of systematisch wilt loskomen.
Je zal misschien toch een manier moeten vinden om die stress los te maken..

Heb je al eens geprobeerd met meditatie, ontspanningsoefeningen?
Doe je momenteel aan sport? Conditietraining of krachttraining?
Probeer je elke dag te wandelen en werk je momenteel of zit je thuis??

Ga je momenteel naar een psycholoog of laat je je begeleiden door iemand anders?

Het is wel duidelijk dat die stress je aanzet toch een verhoogde ademhaling zoals bij de meeste van ons, het is een verwerkingsproces, zelf geloof ik dat je je beter kan voelen door supplementen te nemen maar dit is toch een kort-termijn oplossing, zelf zal je toch andere manieren moet vinden bovenop de HyperVen om die stress los te maken.

Laat je me iets weten??

Groetjes en sterkte!!!

nicola
Re: Magnesium supplement - vermoeidheid
07 March 2014 14:53
Dag Nicola,

Dank voor je reactie en interesse


Ik heb Mindfulness, Yin yoga en allerlei ontspanning oefeningen geprobeerd maar helaas zonder succes.
Ik ga 25 Maart naar een Osteopathie, ben benieuwd. Ik start ook Dinsdag bij een Psychomotherapie.
Mijn grote probleem waardoor ik nu merk dat ik steeds nog aan het hyperventileert is, niet goed via de neus kan ademen.
Dit is mijn grote probleem merk ik, als ik weer via neus zou kunnen adem zou zeker mijn klachten afnemen!!!!

Ik slik nu de vitamine ter ondersteunen dat ik niet meer voeding stoffen kwijt raakt door die hyperventilatie.

Hoe gaat het met jou? Ben je met HyperVen nog bezig? Hoe hou je adem het beste in? Ik heb het gevoel dat ik mijn adem niet goed kan in houden of verlies ik tijden het inhouden veel lucht! Tips?

Hoelang ben je nu precies bezig met HyperVennen? Ik ben nu ruim 10 maanden.Ik ben nu even gestop omdat ik veel last van samentrekken van al mijn spieren.

Groetjes, Lene
Re: Magnesium supplement - vermoeidheid
08 March 2014 13:38
Dag lene,

Ik ga momenteel ook bij osteopaat maar voor astma, ik heb een probleem met een verkort been en moet een zooltje dragen maar daarvoor had ik een scheef , instabiel bekken waardoor mijn ribben ook verkeerd gepositioneerd staan en ene schouder lager is dan de andere.

Ik weet niet waarvoor jij exact gaat maar ostheopatie helpt dus echt wel! smiling smiley

Vroeger moest ik elke dag cortisone neusspray's nemen voor te kunnen ademen via mijn neus en nu sinds enkele maanden neem ik echt geen spray's meer en kan ik vrij ademen door mijn neus.

Ik oefen nog altijd met HyperVen maar echt weinig, ik ben laatste tijd veel ziek geweest en veel stress ontladen dus neem ik even een pauze.
Ik ben ook al lange tijd bezig met HyperVen en toch heb ik al aanpassingen gemaakt hoe ik de oefeningen doe.. nl;

Vooraleer je begint met een trial, adem je normaal via je neus in en uit in en uit.. zoals een normale ademhaling en dan adem je volledig uit tot je niet meer kan met getuite lippen. (vroeger haalde ik eerst diep in en uit en dan nog eens diep in voor een trial maar dit is verkeerd dus) na een volledige uitademing adem je zo traag mogelijk in eerst me je buik en uitzetting van je flanken en dan probeer ik mijn borstademhaling volledig te vullen en dan nog even een kort rukje erachter voor een volledige ademhaling. Ik zet altijd wat zen music op en probeer mijn ogen toe te doen en dan probeer je elke lichaamsdeel te ontspannen (zodat je focus weggaat van je ademhaling naar je lichaam) als je een hikje krijgt probeer je zo ontspannen zo traag mogelijk uit te ademen (ondertussen trekt je middenrif normaal samen) tot je longen volledig leeg zijn en wacht je nog even voor terug in te ademen.

Als je oefent mag je echt niet kijken naar je scores, want de scores doen er niet toe, wel verbetering, genezing en herstel en verminderen van klachten. Probeer het zo ontspannen mogelijk te doen alles.

zorg gewoon niet dat je jezelf in een visieuze cirkel terecht brengt, want door te stressen over de klachten en symptomen van chronische hyperventilatie kan dit stress opleveren voor je. Zeker als je zo snel mogelijk vooruitgang wilt boeken en zo snel van je klachten af wilt kan je misschien beetje forceren. Gewoon accepteren dat je elke dag gewoon zo ontspannend mogelijk 2 sessie's doet en de rest komt wel vanzelf..

Zeker als je elke dag kortademigheid bent en begint te focussen en controleren van je ademhaling zit je terecht in die cirkel.. laat gewoon alles over aan je lichaam en als je klachten hebt probeer er niet mee bezig te zijn maar het gewoon los te laten en accepteren. Het is een tijdelijk iets, zullen allemaal verdwijnen naarmate je ademhaling begint te wijzigen naar een correcte waarde.

Want dat is eigenlijk de reden waarom je bent beginnen te chronisch HyperVentileren, Je ontlaad stress, je hyperventileert, krijgt klachten en begint nog meer te HyperVentileren.

Vanaf het moment dat je niet meer focust op je klachten en het links laat liggen, zal je ontspannen leven hebben en zal je genezen.

Ik hoop je hiermee iets te vooruit te helpen.. smiling smiley

groetjes,

nicola
Re: Magnesium supplement - vermoeidheid
09 March 2014 10:54
Dag Nicola,

Dank voor je goede advies, uitleg.

Ik ga binnenkort naar de Osteopathie voor mijn neus bekken/ middenrif/ Darm en de hyperventilatie.
Lief dat je de moeite heb genomen om mij zo,n een goede uitleg en advies te geven ben erg blij mee.
Ik ga deze zeker volgen en hoop dat ik over een tijd meer verbetering kan gaan zien.


Dank voor je advies, fijne zondag.

Meer weten over het HyperVen programma?