[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Herkennen jullie dit in de therapie?

Gepost door chantal76 
Herkennen jullie dit in de therapie?
17 October 2014 09:59
Hallo mede HyperVenners....

Ik zit even met het volgende. ( maakt me toch wat onzeker)
Ik ben nu 3,5 week bezig en de eerste week had ik wat meer klachten maar daarna was ik ineens een paar dagen zelfs zo goed als klachten vrij!
Nu ervaar ik sinds een paar dagen duidelijke stress ontladingen. Ik wist dat dit kon gebeuren en heb hier ook contact met Rob over gehad.
Echter ervaar ik gisteren en vandaag weer veel meer klachten. Zelfs klachten die ik al maanden niet eens meer had. Vanmorgen had ik bijv, ineens weer last van hartkloppingen, zenuwachtig gevoel ( wat ik al maanden niet meer had), en ineens brak het zweet me uit.
Ik voel me nu ook heel erg grieperig. Dit is wel een symptoom die ik al langer heb maar ik ben ook meer benauwd etc. De sessies gaan wel goed en vanmorgen zelfs 10 seconde boven mijn gemiddelde.

Herkent iemand dit? Gaat het echt zo erg in golfbewegingen joh? Goed voelen, minder goed voelen, slecht voelen en dan weer goed voelen etc etc ???

Groetjes, Chantal
Re: Herkennen jullie dit in de therapie?
17 October 2014 10:19
Da Chantal176


De eerste twee weken toen ik begonnen was, was ik bijna klachten vrij in die twee weken.
Maar in eens kwam alles terug, en dan alles en nog extra bonus. Ik weet dat deze therapie werkt, alleen bij sommige mensen duur het wat langer, zoals bij mij!!!! Die stress ontladingen maak je bang waardoor je snel wil stoppen! Ik wist niet dat het soms zo heftig kunnen gaan met ontlading.

Succes, we komen we hier wel uit!!!!!

Groetjes
Re: Herkennen jullie dit in de therapie?
17 October 2014 10:24
Ja precies! Eerst voelde ik me echt steeds beter en beter en nu weer maag klachten, zenuwachtig gevoel, hoofdpijnen etc etc ... ik lees ook dat het bij iedereen die er vanaf is gekomen zo is gegaan. Althans...in golfbewegingen en dat de klachten erger worden en dan weer minder en dan weer erger....maar toch maakt het mij onzeker. Gek he? Je weet dat het erbij hoort maar toch....
Het is zo vervelend als je bijna klachten vrij was in het begin en dat het nu erger is dan dat het was.

We zullen doorzetten en er zeker vanaf komen. Al moet ik dit een jaar lang blijven doen. Als de beheerders en andere er helemaal vanaf zijn gekomen, kunnen wij het ook. smiling smiley

Groetjes
Re: Herkennen jullie dit in de therapie?
17 October 2014 14:05
Ik heb het er zelf ook wel moeilijk mee.

Vorige week (mijn tweede week) had ik een tamelijk goede week en deze week lijken de klachten weer in 3-voud toe te slaan. Ik ga wel altijd heel ontspannen slapen en slaap ook enorm goed. Maar bij het opstaan zit ik vol spanning en voel ik mij eigenlijk de hele dag door slecht.
Die onzekerheid maakt het hele proces natuurlijk een pak moeilijker gezien wij op zich al moeilijk kunnen omgaan met onzekerheden.

Wat ik wel wat jammer vind is dat je weinig berichten leest van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt (dus heel slechte dagen tijdens de therapie) maar die toch hebben doorgezet en op die manier ook echt van hun klachten zijn afgeraakt.
Al kan ik mij inbeelden dat wanneer je klachtenvrij bent je niet echt meer nood hebt om op dit forum te posten.
Het is gewoon wat lastig om bepaalde posts te lezen van mensen die het gedurende de therapie moeilijk hebben, zonder daar dan vervolg op te zien (hebben ze opgegeven, hebben ze doorgezet en zo ja, zijn ze dan uiteindelijk van hun klachten verlost?).

Ik denk dat we maar gewoon moeten doorbijten en hopen op een goede uitkomst!

Groeten,

Ronald.
Re: Herkennen jullie dit in de therapie?
17 October 2014 14:18
Hoi Ronald,

we zitten dus in hetzelfde schuitje. Alletwee bijna even lang bezig en alletwee hebben we de 2e week als goed ervaren en nu niet.

Er zijn toch ook wel ( bij de succesverhalen) veel voorbeelden van mensen die ook het genezingsproces als een achtbaan hebben ervaren hoor? Moet je maar eens goed lezen. Velen schrijven dat klachten erger werden of dat mensen na 2 maanden ineens een enorme terugval kregen. 1 schrijft ook ": je zult blij zijn en balen tijdens deze therapie'. En zij is er ook helemaal vanaf gekomen . Sommige komen er ook maar voor 85 of 95% vanaf maar dat zijn dan ook mensen die bijv. nog met bepaalde angsten zitten of bijv. denken 'hey ik voel me goed'en gaan weer stappen, drinken , feesten en nemen vaak weer teveel op hun bordje ( kan ik me zo voorstellen).

Maar lees jij geen succesverhalen tijdens de trials dan? Ik doe dat juist om mezelf erdoorheen te slepen.

Vind het wel héél jammer dat er weinig recentelijke succesverhalen staan. En ook niemand die na jaren weer eens zich komt melden met dat hij/zij er nog vanaf is. Lees wel veel mensen die weer terug zijn omdat de chronische hyperventilatie weer terug is... sad smiley

Maar goed, we kunnen ons wel gek maken maar we moeten het zelf doen en als we eenmaal genezen zijn, goed naar de signalen van ons lijf blijven luisteren , Ik denk dat ik standaard gewoon om de maand een maand blijf HyperVennen. Dat het werkt , geloof ik gewoon!

We zetten door en we komen er echt wel!
Re: Herkennen jullie dit in de therapie?
17 October 2014 14:32
Hey Chantal,

Ik ben pas sinds gisteren overgestapt op het programma van HyperVen zelf. Voordien volgde ik de therapie met een gelijkaardig programma waar helaas geen succesverhalen te lezen waren. :-)
Ben wel van plan dit nu regelmatig te doen om de moed erin te houden.

Ik denk dat we ons bewust moeten zijn dat we ons hele leven gevoelig gaan zijn voor bepaalde prikkels en dat we ook onze levensstijl daaraan zullen moeten aanpassen. Ik zelf heb het daar nog steeds wat moeilijk mee aangezien ik altijd uit alles het uiterste wil halen en ik mij door deze situatie geremd voel in mijn leven. Maar we moeten er nu eenmaal het beste van maken.

Ik vraag mij wel af hoe het ondertussen met Marielle gaat. Zij zat rond de 4 maanden als ik mij niet vergis en had nog steeds niet veel verbetering. Jij nog iets van haar gehoord?

Groeten,

Ronald.
Re: Herkennen jullie dit in de therapie?
17 October 2014 15:07
Hoi Ronald,

Ooh ja jij deed dat gelijkmatige programma. Hoe lang deed je dat ook alweer en had je daar wel vooruitgang geboekt? Weet het even niet meer, haha.

Hoe bevalt het HyperVen programma? Tijdens de trials kun je de succesverhalen lezen en dat geeft wel moed.

Nee heb Marielle niet recentelijk hier gesproken. Sommige komen van heeeel diep en hebben vele angsten/agorafobie/paniekaanvallen of komen uit een burn-out of een combinatie. Bij hen is het logisch dat het ook veel langer duurt. Marielle had het geloof ik ook al 30 jaar dus tsja...Vind het heel moedig dat ze door blijft zetten. Kijk, het is er niet in 1 dag gekomen dus we kunnen ook niet verwachten dat het met een week of maand over is. Ik geloof wel in de hele uitleg en het programma en ook na het lezen van de succesverhalen ben ik er echt van overtuigd dat alleen dit me nog kan helpen. Verder heb je namelijk alleen maar medicijnen ( daar ga ik nooit aan), of ademhalingstherapieen, die mij wel een eind op weg hebben geholpen maar uiteindelijk niet het ademcentrum resetten natuurlijk.
Deze therapie doet dat wel maar ieder lichaam is anders. En de 1 heeft maar een paar klachten en de ander een hele lijst.
Het is zeker belangrijk om bepaalde karakter eigenschappen te veranderen. Ik probeer al veel minder perfectionistisch te zijn en als mijn ramen vies zijn en het lukt me niet ze vandaag te lappen , dan is morgen of overmorgen ook goed. Zo leef ik nu wel en dat gaat al best goed.
Ook wat andere mensen van mij denken ( was best onzeker) en dat is ook al heel erg verandert.

Jij slaapt goed he? Ik nog steeds niet. Ik slaap wel maar heeeeel licht en ik word gemiddeld 3-7x wakker per nacht. Draaien , slapen , wakker, draaien, slapen , wakker. Tot een half jaar geleden sliep ik iedere nacht als een roosje en ook echt 7-8 uur!
Maar goed, een half jaar geleden toen mijn chronische hyperventilatie heel heftig terug kwam sliep ik helemaal niet of nauwelijks dus ben al heel blij dat ik inmiddels wel en stuk meer slaap.

Hoe vaak HyperVen jij? Ik 2x daags rond 8:00 en rond 16:30 en in het weekend/vakantie in de ochtend rond 8:30. Maandag ben ik 4 weken bezig. Ik heb wel een klachtenlijst gemaakt want ik vind het wel fijn om iedere maand terug te kijken naar welke klachten dan al zijn afgenomen. Je bent namelijk snel geneigd om je te focussen op wat je hebt en niet meer op wat je had ( en dus door de therapie verbeterd is).
Moet zeggen dat het mij opvalt dat ik sinds deze therapie wel minder zucht. Misschien is dat al een eerste teken winking smiley

Nu heb ik vooral nog last van:
Grieperig gevoel
Moe
Benauwd
Stressontladingen ( raar eng gevoel ineens in lijf )
Gapen

Dit zijn de ergste en dagelijks aanwezig.

Verder heb ik dan af en toe
Hoofdpijn
knoop in maag
opgejaagd gevoel
Geen eetlust of juist willen eten
etc etc....

En jij? Wat zijn jouw meest voorkomende klachten?
Kun jij je in de avond goed ontspannen?
Re: Herkennen jullie dit in de therapie?
17 October 2014 15:25
Ik ben nu aan mijn derde week bezig.
Ik had dat programma aangekocht vorig jaar maar ben door omstandigheden eigenlijk nooit mee begonnen (heb 2 keer een sessie gedaan toen).

Dat slapen is meestal geen probleem, alleen is het zo dat ik met momenten niets liever heb dan gewoon te slapen, omdat dat op sommige dagen de enige moment is waarop ik de klachten niet ervaar. Als je daar over nadenkt is dat wel heel erg natuurlijk. Dat je zo veel last hebt van klachten dat je alleen nog maar wil slapen.
Ik heb een periode veel minder klachten gehad waarbij ik echt weer van het leven kon genieten, maar ben toen begonnen met de afbouw van mijn medicatie en helaas hervallen. Nu is eigenlijk alles een beetje een taak, een moment van stress gewoon omdat ik mij vaak al van op voorhand niet echt goed voel. Ik doe wel mijn uiterste best om nog steeds zo veel mogelijk de zaken waar ik vroeger van kon genieten te blijven doen maar het is zo frustrerend om met angst uit te kijken naar de zaken waar je vroeger van ontspande.
Daardoor zit er bij mij ook de schrik een beetje in dat ik er eens onderdoor zou gaan. Ik weet dat hyperventilatie wel beangstigend is maar op zich niet erg. Maar het feit dat je in geen enkele situatie nog kan ontspannen moet zo zwaar doorwegen op je lichaam dat ik me soms afvraag hoe veel mijn lichaam aankan.

Mijn voornaamste klacht is momenteel een benauwd gevoel waarbij ik enorm zweet en waarbij ik vooral ook het gevoel heb dat ik mijn lichaam niet meer volledig onder controle heb. Moeilijk uit te leggen allemaal, ik denk dat je jou daar wel in kan vinden. :-)

Hou mij vooral op de hoogte van jouw vorderingen. Het is leuk om te weten hoe iemand die ongeveer gelijktijdig is gestart de therapie ervaart.

Groeten,

Ronald.
Re: Herkennen jullie dit in de therapie?
17 October 2014 15:31
Hoi Ronald,

Hoe oud ben jij als ik vragen mag? Ik ben 38

Angsten heb ik eigenlijk niet. Ik ga overal met gemak naartoe. Winkels, vrienden, feestjes. Ik heb nergens angst voor . Ik had wel angsten voor de symptomen. Vooral dat gevoel van bijna flauwvallen maar daar ben ik voor in therapie geweest. SInds de therapie heb ik het gevoel niet meer heel heftig gehad dus heb dat nog niet in de praktijk kunnen brengen maar voor de stressontladingen ( ook heel naar gevoel) ben ik niet meer bang.
Dus angsten heb ik niet maar meer onzekerheden zo van,....kom ik er ooit nog wel van af.
Ben zo doodmoe! Alles is een opgave ( lang niet iedere dag meer gelukkig) maar deze dagen weer wel.

Maar het is wel heeeeel belangrijk dat je deze therapie minimaal 2x daags vóór het eten en liefst op vaste tijden doet, anders heeft het echt geen effect. Doe je het nu wel consequent?
Re: Herkennen jullie dit in de therapie?
17 October 2014 15:45
Bij mij is het ook enkel de angst voor de symptomen die mij belemmeren.
Zelf heb ik in principe nergens bang voor. Maar het feit dat de symptomen op ieder willekeurig moment kunnen opkomen, waarbij ik soms echt bijna letterlijk blokkeer, maakt het natuurlijk niet heel erg gemakkelijk om gewoon heel erg op mijn gemak te zijn als ik buiten kom. Iets waar ik vroeger eigenlijk nooit last van had.

Ik ben er nu 27. Eigenlijk de perfecte moment om ten volle van het leven te genieten, dus probeer ik dat ondanks mijn problemen ook te doen.

Momenteel ben ik wel consequent hoor in het volgen van de therapie. Ik doe de eerste keer rond 17u en dan rond 21u doe ik meestal een tweede keer.

Enkel in het weekend gebeurt het soms dat ik maar 1 sessie per dag doe in plaats van de gebruikelijke 2.
Re: Herkennen jullie dit in de therapie?
17 October 2014 15:58
Ja, ik snap je wel maar die angsten kun je de kop indrukken hoor?
Je bent nog heel jong ( ik trouwens ook, haha) dus lekker volop genieten en ondertussen de therapie volgen. Probeer ook in de weekenden 2x de therapie te doen en zeker de eerste 2 maanden zou ik dit doen.
Gaan bij jou de oefeningen wel goed. Mijn eerste trial is altijd veeel lager maar verder gaat het best goed. Heel zelden voel ik me een beetje raar zeg maar. Maar ik ben niet meer bang.
We komen er echt hoor?
Vind het wel jammer dat op de chat niemand reageert want ik zie best vaak wat mensen online en dan wil ik weten hoe lang ze bezig zijn en hoe hun het ervaren en of ze al vooruitgang merken , maar niemand die reageert sad smiley

Laten we over een poosje weer elkaar even op de hoogte houden en geef niet op want ik weet zeker dat dit werkt alleen het heeft tijd nodig . Je lichaam /ademcentrum verandert niet in 1 week of 1 maand. Dat heeft echt tijd nodig. Er staat gemiddeld 4 maanden voor maar het zou ook zomaar langer kunnen duren. Ik denk maar zo...ik ga in ieder geval als een ander mens het nieuwe jaar in want dan ben ik al 3,5 maand bezig smiling smiley

Groetjes en we houden elkaar op de hoogte smiling smiley
Re: Herkennen jullie dit in de therapie?
17 October 2014 19:32
Ik ben er nog hoor! Mag alleen niet meer op dit forum, aangezien ik niet betaald heb. Ben (en blijf) nog trouw aan het HyperVennen, helaas nog geen verbetering. Mijn vriend zit nu naast mij, leest dit en zegt: "Ik ben het daar niet mee eens want als jij na een nacht niet slapen een dag mee ver weg kunt, dan is is dat een duidelijke verbetering. Ook zoek je minder naar je adem." (daar bedoelt hij mee dat ik het gevoel heb niet genoeg adem te hebben, dan zeg ik altijd dat ik mijn adem niet te pakken krijg). Dit zal wel mijn laatste post zijn, maar ik blijf gewoon doorgaan. Jullie ook nog veel succes!
Re: Herkennen jullie dit in de therapie?
18 October 2014 10:52
Hoi Marielle,

Watje vriend zegt klopt! Je maakt zeker vooruitgang. Blijf zeker doorgaan want uiteindelijk komt er een dag dat we denken...verrek...ik voel me steeds beter en beter.

Zelf ervaar ik momenteel heel veel dipjes en klachten die ik al heeeel lang niet had maar dat schijnt heel normaal te zijn. Er komen goede en minder goede dagen en dan steeds meer goede dagen... Ik geef ook echt niet op. Ben nog zeker wel zo'n 3 -4 maanden zoet smiling smiley

Zet 'm op en hou vol!

Fijn weekend!

Meer weten over het HyperVen programma?