[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen

Gepost door Carla de Graaf 
Carla de Graaf
Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
16 February 2005 12:21
Hallo allemaal,

Ik ben Carla 25 jaar oud. Ik ben hier al eens eerder geweest, maar het is eigenlijk een half jaar heel erg goed met mij gegaan, maar sinds januari slik ik weer zo nu en dan oxazepam. Het begon met een reeks hartoverslagen, waar ik erg van in paniek raakte. Toen ik vervolgens buiten wandelde en blauwe handen kreeg had ik het niet meer.

Herkent iemand dat? koude handen en voeten die soms ook blauw worden? Even voor de duidelijkheid: ik loop nu zo'n 4 jaar met druk op mijn borst, prop in mijn keel, en heb sindsdien veel onderzoeken gehad op het gebied van mijn hart. Inspannings ecg en in rust. En men zag de overslagen wel, maar kon geen kwaad. Des tijds had ik ook een prik in mijn pols waaruit bleek dat ik een te hoog zuurstof gehalte in me bloed had, maar dat was wel te verwachten na een paniek aanval. Afijn ik ga ervanuit dat er met mijn hart niks aan de hand is.

Sinds vorige week dinsdag heb ik hele dagen continue het gevoel dat ik flauw ga vallen. Elke keer een zenuw golf ofzo??? Ik weet niet hoe ik het anders moet zeggen. En dit gevoel ik nieuw voor mij. Deze klacht had ik niet eerder, en word er erg angstig van. Gelukkig gaat het nu wat beter, moet er ook bij vertellen dat ik ook menstrueerde van de week, dus wellicht dat dat ook mee speeld. Sowieso, zo'n week voor mijn menstruatie worden de overslagen erger.

Er is nooit echt een onderzoek geweest naar chronische hyperventilatie, maar omdat de ecg niet wat uit wees concludeerde de internist het wel. Klachten waar het mee begon waren dus druk op de borst en prop in de keel. Verder heb ik last van:

* Hartkloppingen
* Hartoverslagen
* Gevoel van flauwvallen
* Duizilig af toe ook als ik in bed lig
* koude handen en voeten
* Druk op de borst
* prop in de keel
* prikkelbaar
* angsten'

En dan kan je toch ook wel hyperventilatie concluderen of niet? En ow ja, herkent iemand dit: als ik s avonds in bed lig, en probeer te slapen, schrik ik elke keer weer op. Ik denk op het moment dat ik in slaap dreig te vallen. Een soort zenuwgolf ofzo overvalt me dan. Na een paar keer dat gevoel val ik dan toch in slaap. Ondanks dat ikwel eens last heb van me ademhaling (bewust dan) heb ik negen van de tien keer niet door dat ik hyperventileer.

Ik hoop dat jullie willen reageren, want ik ben angstig geworden weer. Helaas. Hoewel veel verhalen mij ook geruststellen.

Liefs Carla

Niels
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
16 February 2005 13:26
Hoi Carla

Ten eerste wil ik even zeggen, dat ik me helemaal herken in jou verhaal. Alleen het menstrueren niet [:]grinning smiley[/:]. Ik heb ook last van hartoverslagen,duizeligheid, prikelbaar, brok in de keel, koude handen/voeten, een gevoel van constant flauw kunnen vallen en nog veel meer rare/vage klachten. Ik ben geen dokter, maar het lijkt bij jou heel erg op chronische hyperventilatie. Wat betreft, het op schrikken als je inslaap valt, is gewoon ontladen van stress/spanningen door je lichaam. Soms lijkt het ook wel alsof je valt ofzo.

Als ik jou was zou ik het artikel, dat op de site www.hyperventilatie.info staat even downloaden en lezen.

Groeten Niels
annette
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
16 February 2005 14:12
Hallo,

Dit is heel erkenbaar!!!
Heb je al die berichten gelezen onder ''hartoverslagen''???

Annette
Carla de Graaf
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
16 February 2005 14:25
Hallo Niels & Annette,

Bedankt voor jullie reacties zo snel. 't Steld me heel erg gerust dat de klachten zo herkenbaar zijn. Ik heb natuurlijk alles gelezen over de hartoverslagen. En er waren een heleboel herkenbare dingen.
Maar momenteel is ales weer zo erg, dat ik er vaak aan twijvel of het hyperventilatie is. Dan denk ik eerder aan mijn hart. Heb vandaag steeds blauwe voeten en handen bijvoorbeeld. Nu is het hier ook wel heel erg koud.
Ergens weet ik dat al mijn klachten veroorzaken/'>oorzaakt worden door chronisch verkeerd ademhalen. Maar het is zo moeilijk te geloven als ik continue het gevoel heb flauw te gaan vallen, of continue hartoverslagen heb. Dan krijg ik een soort paniek aanval. Heb ff lekker me voeten gescrubt en waren meteen weer blank..
Bedankt nogmaals. Het helpt om erover te praten. Het werkt een beetje als een soort dagboek effect. Ik heb het afgelopen jaar mezelf geweld aan gedaan, door dingen gewoon te willen vinden die niet gewoon zijn. En daar pluk ik nu de zure vruchten van. Met als gevolg dat ik weinig beweeg, wat ik juist wel zou moeten doen. Ik blijf hier voorlopig weer komen.
En niels ik ga het artikel lezen. Heb heel veel weer over hyperventilatie gelezen. Maar het doet me goed met lotgenoten te praten.

Liefs Carla
annette
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
16 February 2005 16:14
Carla, ik denk dat je het zelfde heb alsi k op het moment .
Om de paar slagen overslagen, en onregelmatigheid .

Hoe voel je die overslagen????
Hoeveel keer gebeurt? het b.v per minuut of zo..............

Ik heb ook ijskoude handen en voeten hoor....de hele week...........

Het is gewoon pure angst hoor..........angst om dood te gaan .....angst om iets aan je hart te hebben..........angst voor de angst.......enz .....we zitten gewoon in een vizieuze cirkel.

Maar ik sterf ook 200 keer op een dag hoor.

Ik ben net 4 dagen met HyperVen bezig...........en als ik een sessie gedaan heb heb ik zelfs soms 10 minuten geen overslagen ...te gek he..........
[:]smiling smiley)[/:]

Blijf lekker hier hangen , en praat er maar op los hoor, dat doe ik ook

Ben je al bij de huisarts geweest???Ik weet nu even niet of je dat in je bovenste mailtje gezet heb ,terwijl ik dit aan het typen ben.

We laten ons eigen niet voor de gek houden door ons hartje hoor ........al valt het niet mee.

[:]Tja[/:][:]Tja[/:]

Annette
annette
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
16 February 2005 16:17
Carla ik heb net gelezen dat je onderzoeken gehad heb

[:]winking smiley[/:]

annette
HyperVen
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
16 February 2005 16:36
Hallo Carla,

Mijn advies aan jouw is om met HyperVen te gaan beginnen. Jouw klachten wijzen overduidelijk op chronische hyperventilatie. Lees goed de artikelen door en begin met het resetten van jouw ademcentrum...

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.
Carla de Graaf
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
16 February 2005 16:54
Hallo allemaal,

Rob het is inderdaad de bevestiging van wat ik wel weet, maar in paniek heel snel vergeet. Ik vind het overweldigend trouwens dat jullie allemaal zo snel reageren. Echt super!!!

Annette, ik voel de overslag gewoonals overslag, tja ehm, ik voel gewoon dat me hart even stil staat. En als me hart rustig klopt, dan voel ik het als een golfje van onprettig gevoel ( moeilijk te omschrijven, soor schrik) Net alsof mijn hart de hik heeft ofzo. En het wisseld heel erg in welke mate ik het heb. De ene keer 10 p/m en een andere dag maar 3 op de hele dag.
Maar... ik was hiervoor een half jaar klachten vrij. Dus baal als een stekker. Maar ik weet dat ik het niet aan me hart kan hebben dus dat scheelt enigsinds.
thnx voor jullie support!

liefs Carla
Carla de Graaf
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
01 March 2005 13:16
hallo alemaal,

Het gaat alweer wat beter. Gevoel van flauwvallen is weg gelukkig. Alleen die overslagen brrrr. Maar goed daar lees ik hier veel over das geruststellend. Hoe meer ik hier lees hoe meer ik ervan overtuigd raak dat het chronische hyperventilatie is.

gr. Carla
Esmeralda
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
01 March 2005 17:58
Beste Carla,

Ook ik herken mezelf helemaal in jouw verhaal. Ik heb het meeste last van een druk op het borstbeen en ook van overslagen/trillingen of hoe je het ook noemen wilt.
Ben verschillende keren bij de dokter geweest, hartcardiogram laten doen en alles was in orde. Het wordt afgedaan met stress maar daardoor gaan de klachten niet weg!
a.s. donderdag heb ik WEER een afspraak staan. Maar eens kijken waar we dan weer op uit komen.
Net als jij heb ik veel steun aan dit forum. Het van je af typen helpt toch en zeker met mensen die hetzelfde ervaren.

Weet dat je niet de enige bent!

Sterkte.

Gr,
Esmeralda
hallo carla,

Als ik jou was zou ik het programma HyperVen maar eens gaan proberen, wat heb je te verliezen, en de kwalen die je opnoemt lees je veel op dit forum + het verdwijnen ervan door mensen die de therapie al een klein half jaartje gebruikt hebben.

veel succes

ps. bijbel lezen en bidden helpt mij ook, in combinatie met HyperVen.

groeten, Agda

Carla de Graaf
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
02 March 2005 13:20
Hoi Agda,

Ik zal zeker de HyperVen gaan proberen. En... bijbellezen en bidden helpt mij sowieso. De wetenschap een vader in de hemel te hebben, die alles leid geeft me rustig gevoel.

groetjes Carla
Mathijs
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
02 March 2005 14:30
Vind ik wel een mooie insteek, ben ik het ook met Carla eens.
Merk wel dat ik op het moment dta ik erg heftige aanvallen had "vergat"om hier op te vertrouwen. Wat mij verder opviel is dat ik tijdens zo'n aanval ontzettend bang was om dood te gaan. En eigenlijk hoef ik daar als Christen helemaal niet bang voor te zijn.
hebben jullie daar ook last van gehad??

Hebben jullie nog tips voor teksten om te lezen.
Mathijs
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
02 March 2005 14:32
Nog even dit trouwens.

In de Bijbel staat 365 keer VREES NIET

precies voor elke dag één keer dus.
Carla de Graaf
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
02 March 2005 16:07
Hallo Agda en Mathijs,

Wel een verrassing trouwens om via deze weg ook elkaar in het geloof te kunnen steunen. Het geloof is geen wonder middel, maar kan je wel veel houvast bieden. Ik was ook altijd bang om dood te gaan, totdat ik ineens het boek: leren geloven van ds. Bijl ging lezen. En toen ik bij Gods voorzienigheid kwam besefte ik dat ik op God moet vertrouwen, Hij leid ons leven, er valt geen haar van ons hoofd zonder Zijn wil. Psalm 139 lees ik graag, daaruit leer ik steeds weer dat God mij kent en dat je blindelings op God kan vertrouwen. En ik hoef inderdaad ook niet bang te zijn voor de dood, maar dat is menselijk en niet iets om je schuldig over hoeft te voelen.

Heel veel succes!!! Carla
Niels v Z - Hypervengebruiker
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
03 March 2005 11:51
Hoi Carla, Agda en Mathijs,

Ik heb het nooit gedurft om te vragen of er nog meer Christenen op dit forum waren, die net als ik last hebben van hyperventilatie.

Bidden en bijbel lezen helpt zeker. Ik merk hoe dichter ik bij Jezus ben hoe beter ik me voel. Als ik mezelf weer eens een nietsnut voel, dan kijk ik in de spiegel en dan denk ik: Hoe dom ik soms ook doe, God houdt nog steeds zoveel van mij, want Jezus, Gods enige zoon, is voor mij (en iedereen) gestorven aan het kruis.

Hou vast en volhard a.u.b. in geloof in Jezus.

Gods zegen toegewenst.

Niels
Niels v Z - Hypervengebruiker
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
03 March 2005 15:03
Hoi Allemaal

Ik heb ook nog een boektip: Bijbels omgaan met stress deel 1 geschreven door Gerrard Feller ISBN 9074507069

Beschrijving:
Een uniek boek waarin christenen, die yoga en T.M. afwijzen op een verantwoorde wijze adem- en ontspanningsoefeningen kunnen beoefenen. Verder bevat het boek een schat aan gegevens over hyperventilatie, angst en lichaamstaal.

Ik vind het echt een heel goed boek.

Groet, Niels
Carla de Graaf
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
07 March 2005 09:52
Hallo allemaal,

Ik ga het boek zeker even opspeuren. Nu we het toch over bijbellezen, bidden hebben. Ik ga zondags altijd naar de kerk (tenminste dat probeer ik). Want ik kreeg in de kerk altijd overslagen enz. Me man moet altijd mee. Daarom kan ik maar één keer, want we hebben ook nog een zoontje die dan naar de creche moet, en die hebben wij alleen maar 's ochtends. Nu weet ik van veel meer mensen die klachten krijgen in de kerk. Gaan jullie ook naar de kerk? En zo ja? Herkennen jullie je hierin?

groetjes Carla
bij mij is het allemaal begonnen in de kerk, daar`kreeg ik mijn eerste angstgevoelens, vanaf toen ging het bergafwaarts.. ik ga nu wel weer naar de kerk omdat het geloof mij ook hlept. god houd me op de been. ik ga nu naar een andere kerk, dat is namelijk in een grote zaal waar ook veel nooduitgangen zijn. ja belachelijk maar dat helpt me wel. enne ja ik als ik opeens bang wordt ga ik extra meezingen of even lezen en ik moet zeggen voor mij geld dat ik het gewoon moet doen en als ik uit de kerk wil dan doe ik dat gewoon! dat helpt wel, bang voor de dood ben ik ook en ja dat is heel vervelend. ik zal voor onze angsten bidden omdat ik geloof dat we ervan verlost kunnen worden!!![:]grinning smiley[/:]

liefs suzan z
Niels v Z - Hypervengebruiker
Re: Gevoel van flauwvallen, hartoverslagen
07 March 2005 13:45
Hoi Carla

Ik ga ook naar de kerk en ook ik heb dan last van hartoverslagen, licht gevoel in mijn hoofd enz, maar dat houdt mij niet tegen om naar de kerk te gaan, want als ik na de kerkdienst weer thuis ben dan voel ik mezelf meestal veel beter.

Ik ben twee jaar geleden tot geloof gekomen. Sindsdien kan ik veel beter omgaan met mijn hyperventilatie. Het is nietzo, dat ik geloof om zodoende een houvast te hebben. Ik heb redelijk wat meegemaakt in mijn nog korte (26 jaar) leventje en ik ben nog nooit zo zeker van iets geweest.

Wat dat boek betreft, dat is een echte aanrader.

Groetjes Niels

Meer weten over het HyperVen programma?